Wat zijn de vijf beste pokerhanden

Kaartspelletjes zijn een Nederlandse traditie; of het nu om pesten gaat of jokeren, klaverjassen of bridge. Een jaar of twintig geleden kwam daar een ander kaartspel bij dat qua populariteit al die andere spellen al snel overschaduwde. Inderdaad: poker. Poker bestond natuurlijk al veel langer en werd ook in Nederland al veel langer gespeeld. Maar dat bleef wel beperkt tot een klein aantal mensen. Tegenwoordig is poker echter één van de meest populaire kaartspellen van Nederland. Dat is ook niet zo vreemd, want het spel is relatief makkelijk te leren en biedt toch een hoop spanning en diepgang.

Het belangrijkste dat je bij poker moet onthouden zijn de pokerhanden. Oftewel welke kaartcombinaties van vijf kaarten sterker zijn dan andere. De telling heeft wel wat weg van de telling van Yahtzee, maar juist dit vergelijk zorgt vaak voor wat onduidelijkheid bij sommige mensen. Ze wordt vaak gedacht dat de beste hand in poker de Poker is, maar er bestaat geen hand die Poker heet en je kunt ook niet vijf dezelfde kaarten krijgen bij poker. Maar wat zijn dan wel de beste pokerhanden? (https://www.worldclasspoker.nl/poker-spelregels/poker-hand-rankings/)

Van hoog naar laag is dit de top 5 beste pokerhanden:

Royal (Straight) Flush:

De hoogste hand bij poker is dus geen Yahtzee of een andere combinatie met vijf dezelfde kaarten. Als je het dan toch met Yahtzee wilt vergelijken, zie het dan als de grote straat. Heb je vijf opeenvolgende kaarten met dezelfde kaartkleur, dus bijvoorbeeld 7 tot en met Boer van schoppen, dan heb je een Straight Flush. Heb je een Straight Flush van de tien tot en met de aas, dan noemen ze dat een Royal Flush en dat is de hoogste hand die je kunt hebben in poker.

Four of a Kind:

De één na hoogste hand in poker. Of de op twee na hoogste als je Royal Flush en Straight Flush als aparte pokerhanden ziet natuurlijk. Zoals de naam al doet vermoeden: vier dezelfde kaarten.

Full House:

Deze ken je waarschijnlijk we l van Yahtzee. Drie dezelfde en twee dezelfde kaarten.

Flush:

Deze pokerhand wordt vaak door beginners vergeten. Bij een Flush heb je vijf kaarten van dezelfde kaartkleur. Dus harten, schoppen, ruiten of klaveren.

Straight:

Als laatste de straight, of straat. Vijf opeenvolgende kaarten waarbij de kaartkleur niks uitmaakt.

Probeer deze vijf pokerhanden zo snel mogelijk in je systeem te krijgen als je gaat pokeren.

Plaats een reactie