De 5 beste fietsendragers van 2024

Een fietsendrager is een handig product wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat en je fietsen wilt meenemen. Met deze handige producten neem je jouw fietsen eenvoudig mee. Je kunt kiezen voor exemplaren die een hoog draagvermogen hebben, zodat je ook de wat zwaardere elektrische fiets kunt meenemen en er zijn zelfs modellen die geschikt zijn om bijvoorbeeld tot wel 4 fietsen te vervoeren. Nu vraag je jezelf af ‘wat is de beste fietsendrager’? en die vraag is relatief simpel te beantwoorden. Je hebt namelijk een product nodig die aan je wensen voldoet.

Fietsendrager kopen? Lees reviews van gebruikers

Wil je een fietsendrager kopen? Dan is het belangrijk dat je jezelf goed verdiept in de verschillende modellen die verkrijgbaar zijn . Je kunt verschillende keuzes maken en de verschillen tussen de producten kunnen je doen beslissen om juist voor de één of voor de ander te kiezen. Tijdens je zoektocht is het belangrijk om een fietsendrager review van andere gebruikers te lezen, zodat je al een goed beeld krijgt over de voor- en nadelen van het model dat je op het oog hebt.

Om je alvast op weg te helpen hebben wij de beste fietsendragers voor je op een rijtje gezet.

Merk
Model
1
Thule EasyFold XT 2 933 Fietsendrager
Thule
EasyFold XT 2 933
2
Pro-user Fietsendrager - Diamant - 2 Fietsen
Pro-User
Diamant
3
THULE Elite G2 compacte fietsendrager
THULE
Elite G2
4
Buzzy Bee 4 fietsendrager op 4-fiets platform trekhaak
BuzzRack
Buzzy Bee
5
Hapro Atlas Active 2 Fietsendrager
Hapro
Atlas Active

Dit zijn ze, de 5 beste fietsendragers van 2024

1. Thule EasyFold XT 2 933 – Beste fietsendrager voor elektrische fietsen

Thule EasyFold XT 2 933 Fietsendrager
Bekijk fietsendrager

De EasyFold XT 2 933 van het merk Thule is de beste fietsendrager voor elektrische fietsen die je momenteel kunt kopen. De fietsendrager heeft namelijk een groot laadvermogen van wel 60 kilo en is daarmee ook geschikt om 2 fietsen op te plaatsen. Door het handige systeem is het product eenvoudig te monteren op de trekhaakkogel terwijl je met een voetpedaal de fietsendrager eenvoudig kunt kantelen, zodat je makkelijk bij de kofferbakruimte kunt komen.

Met de verstelbare pompgespen kun je fietsen met banden van maximaal 4,7” eenvoudig vastzetten terwijl de fietsendrager ook met een 13-polige stekker wordt geleverd. Derhalve is het product niet alleen geschikt voor de auto, maar ook voor bijvoorbeeld op een caravan. Een ander groot pluspunt van de fietsendrager is dat deze volledig opvouwbaar is.

Pluspunten
 • Groot draagvermogen van 60 kilo
 • Eenvoudige installatie
 • 13-polige stekker meegeleverd
 • Volledig opvouwbaar
 • Verstelbare pompgespen
Minpunten
 • Relatief prijzige fietsendrager
 • 7-polige stekker moet separaat worden aangeschaft

De Thule EasyFold XT 2 933 is verkrijgbaar bij:

2. Pro-User Diamant – Beste inklapbare fietsendrager

Pro-user Fietsendrager - Diamant - 2 Fietsen
Bekijk fietsendrager

De Diamant van het merk Pro-User is de beste inklapbare fietsendrager die momenteel verkrijgbaar is. Door het eenvoudige systeem kun je de fietsendrager eenvoudig inklappen en eventueel opbergen in de meegeleverde hoes. Een ander groot voordeel van het product is dat het een maximaal draagvermogen van 60 kilo heeft en daarmee ook geschikt is voor verschillende soorten fietsen. Daaronder 2 elektrische fietsen.

Door de frameklemmen blijven de fietsen goed op hun plek staan en de fietsendrager is relatief eenvoudig te installeren. Door het kantelsysteem blijft de kofferbak goed toegankelijk en je kunt eventueel oprijgoten gebruiken om de fietsen eenvoudig op de fietsendrager te plaatsen. De kanttekening is wel dat de oprijgoten separaat moeten worden aangeschaft. De fietsendrager is ook geschikt voor fietsen met een maximale bandbreedte van 5 centimeter en voor fietsen met framematen 0 tot 80 mm.

Pluspunten
 • Volledig inklapbaar
 • Opbergtas meegeleverd
 • Eenvoudige installatie
 • Hoog draagvermogen van 60 kilo
 • Zowel 13- als 7-polige stekker meegeleverd
Minpunten
 • Flink in gewicht

De Pro-User Diamant is verkrijgbaar bij:

3. THULE Elite G2 – Beste fietsendrager zonder trekhaak

THULE Elite G2 compacte fietsendrager
Bekijk fietsendrager

De Elite G2 van het merk Thule is de beste fietsendrager zonder trekhaak die je op dit moment kunt kopen. Met een maximaal belastbaar gewicht van 60 kilogram is deze zeer compacte fietsendrager geschikt voor verschillende soorten fietsen. Daaronder elektrische fietsen. De fietsen zijn zeer eenvoudig op de drager te plaatsen met behulp van de meegeleverde rails en glijdende wielbeugels.

Deze achterklep fietsendrager is eenvoudig te monteren en een groot pluspunt is dat je geen trekhaak of gereedschappen nodig hebt. En met slechts 9,5 kilogram in gewicht is de fietsendrager eenvoudig te verwijderen, te verplaatsen en op te bergen.

Pluspunten
 • Maximaal belastbaar gewicht 60 kilogram
 • Geschikt voor elektrische fietsen
 • Geen trekhaak of gereedschappen nodig
 • Eenvoudige installatie
 • Licht in gewicht
Minpunten
 • Geen 13- of 7-polige stekker aanwezig
 • Niet inklapbaar

De THULE Elite G2 is verkrijgbaar bij:

4. BuzzRack Buzzy Bee – Beste fietsendrager voor 4 fietsen

Buzzy Bee 4 fietsendrager op 4-fiets platform trekhaak
Bekijk fietsendrager

Op zoek naar een fietsendrager voor 4 fietsen? De Buzzy Bee van het merk BuzzRack is de beste fietsendrager voor 4 fietsen die je kunt kopen. Met een maximaal belastbaar gewicht van 60 kilogram kun je verschillende soorten fietsen vervoeren en de fietsen zijn eenvoudig vast te zetten met de meegeleverde riemen. Een groot pluspunt van het product is dat deze op vrijwel iedere sleepkogel van 50 mm te monteren is. Inclusief de zwanenhals.

De fietsendrager wordt geleverd met een 7-polige stekker en beschikt tevens over een nummerplaathouder. Een pluspunt is dat het product van duurzaam aluminium is gemaakt en slechts 15,5 kilogram weegt.

Pluspunten
 • Geschikt voor vrijwel iedere sleepkogel van 50 mm
 • Geschikt voor montage op de zwanenhals
 • Maximaal belastbaar gewicht 60 kilogram
 • 7-polige stekker meegeleverd
 • Gemaakt van duurzaam aluminium
Minpunten
 • Geen kantelsysteem

De BuzzRack Buzzy Bee is verkrijgbaar bij:

5. Hapro Atlas Active – Beste goedkope fietsendrager

Hapro Atlas Active 2 Fietsendrager
Bekijk fietsendrager

De Atlas Active van het merk Hapro is de beste goedkope fietsendrager die momenteel verkrijgbaar is en met een maximaal belastbaar gewicht van 60 kilogram kun je er verschillende soorten fietsen mee vervoeren. Daaronder twee elektrische fietsen. De fietsen worden met het innovatieve bevestigingssysteem stevig bevestigd terwijl het installeren van de fietsendrager een fluitje van een cent is.

Je plaatst de fietsendrager eenvoudig op de kogel van een trekhaak en door het aantrekken van de beugels zit de Atlas Active muurvast. Het product beschikt ook over een slim kantelsysteem, zodat je ook altijd toegang hebt tot de kofferbak. Ook als de fietsen al op de fietsendrager zijn geplaatst.

Pluspunten
 • Maximaal belastbaar gewicht van 60 kilogram
 • Eenvoudige installatie
 • Volledig inklapbaar
 • 7-polige stekker meegeleverd
 • Geschikt voor elektrische fietsen
Minpunten
 • Handleiding en installatiegids kan duidelijker

De Hapro Atlas Active is verkrijgbaar bij:

Fietsendragers heb je in verschillende soorten, maten en prijsklassen en de verschillen zitten voornamelijk in de draagcapaciteit van de fietsendrager en hoe eenvoudig de installatie is. Ook meegeleverde accessoires, zoals de 7- en 13-polige stekker en een opberghoes kunnen van invloed zijn op de prijs. Evenals het gewicht van de fietsendrager en van welke materialen het product is gemaakt. De grote vraag is natuurlijk waar moet je op letten bij het kopen van een fietsendrager?

7- of 13-polige stekker meegeleverd

Het is belangrijk dat het product met een 7- of 13-polige stekker wordt geleverd, zodat de fietsendrager voorzien wordt van stroom. Zo werken de remlichten, mistlampen en richtingaanwijzers op het moment dat je met de fietsen op de fietsendrager op pad gaat. Bij veel producten wordt de 7-polige stekker meegeleverd, maar de 13-polige stekker is in de regel optioneel. De 13-polige stekker heb je bijvoorbeeld nodig voor het achteruitrijlicht of voor continu stroom.

Maximaal belastbaar gewicht

Het maximaal belastbaar gewicht van een fietsendrager speelt ook een belangrijke rol in de keuzes die je maakt en welke soort fietsen je wilt vervoeren. Doorgaans hebben moderne fietsendragers een maximaal belastbaar gewicht van 60 kilo. Dat meer dan voldoende moet zijn om bijvoorbeeld 2 elektrische fietsen te vervoeren. Bij fietsendragers met een capaciteit voor meer dan 2 fietsen is het belangrijk om hier rekening mee te houden, omdat dan ook het maximaal belastbare gewicht 60 kilogram kan zijn. Dan kun je niet 4 elektrische fietsen van een aardig gewicht vervoeren.

Frame- en wielmaat

Een ander belangrijk gegeven is dat niet iedere fietsendrager geschikt is voor het vervoeren van fietsen met een bepaalde frame- en wielmaat. Daarom is het voorafgaand de aanschaf goed om te controleren of de gewenste fietsendrager wel voor jouw maat fiets en de maat banden die je hebt geschikt is.

Kantelsysteem van een fietsendrager

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is of de fietsendrager een kantelsysteem heeft en of deze ook eenvoudig te bedienen is. Met een goed en eenvoudig te bedienen kantelsysteem kun je namelijk eenvoudig de toegang tot de kofferbak behouden. Zelfs wanneer de fietsen al op en fietsendrager zijn geplaatst.

Fietsendrager vergelijken

Zoals eerder gezegd is het belangrijk om de modellen op een rijtje te zetten en om de fietsendragers te vergelijken. Zo krijg je een goed beeld van de verschillen en snap je beter waarom er aanzienlijke prijsverschillen zijn. Je kunt ook altijd reviews van andere gebruikers lezen om meer informatie te krijgen over de fietsendrager waar je interesse in hebt.

Veelgestelde vragen over fietsendragers

 • Wat kost een goede fietsendrager?

  Een goede fietsendrager kost tussen de € 350,- en € 800,-.

 • Kan een fietsendrager op elke auto?

  Een fietsendrager kan op iedere auto mits de fietsendrager bijvoorbeeld met behulp van een trekhaak bevestigd moet worden en wanneer je niet over een trekhaak beschikt. Dan zul je naar alternatieven moeten zoeken.

 • Welke fietsendrager is geschikt voor elektrische fietsen?

  Een fietsendrager met een maximaal belastbaar gewicht van 60 kilogram is geschikt voor het vervoeren van elektrische fietsen.

 • Heb je voor een fietsendrager een trekhaak nodig?

  In de regel heb je voor een fietsendrager een trekhaak nodig, maar er zijn exemplaren die je ook zonder trekhaak kunt bevestigen en gebruiken.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie