Redactionele richtlijnen

Op 5top.nl vergelijken we veel verschillende producten. Om dit zo eerlijk mogelijk te doen delen we graag onze redactionele richtlijnen met je. Daarom willen we er ook geen geheim van maken hoe wij geld verdienen.

Wij zijn onafhankelijk

Al onze productreviews representeren onze mening, en niet die van een andere partij. Producten die niet voldoen aan onze standaarden komen ook niet op de site, zelfs als we deze producten getest hebben. Onze onafhankelijkheid zorgt ervoor dat we jou een eerlijke vergelijking kunnen geven en kunnen helpen om het beste product te vinden dat bij jouw wensen past.

Hoe wij geld verdienen

Uiteraard zijn wij ook afhankelijk van inkomsten om de website draaiend te houden en ons werk te kunnen verantwoorden. Waar we 5top.nl ooit gestart zijn uit interesse voor elektronica en het helpen van anderen (wat we nog steeds graag doen uiteraard!) is de hoeveelheid werk die er inzit om alles up-to-date te houden bijna een fulltime baan geworden.

Affiliate marketing

Bij onze productreviews staan verschillende aangesloten aanbieders vermeld. Deze aanbieders worden automatisch ingeladen op basis van de EAN-code van het product. De links naar deze aanbieders zijn affiliate links. Dit houdt in dat als je op deze link klikt en vervolgens het product koopt, wij een commissie ontvangen over jouw aankoop. We proberen zo veel mogelijk relevante aanbieders te laten zien zodat jij altijd de beste keuze hebt. Helaas zijn we hiervoor ook afhankelijk van andere partijen en kan het voorkomen dat de prijs elders lager is maar dat deze niet in onze vergelijker staat.

Testen van producten

Voor het testen van producten vragen wij een kleine vergoeding. Dit omdat we vaak veel tijd kwijt zijn met het goed testen van producten en we hiermee ook het kaf van het koren willen scheiden. Veel producten die we opgestuurd kregen om te testen voordat we deze vergoeding vroegen kwamen niet op de site en kostten ons daardoor veel tijd en leverde voor ons en onze lezers niets op. Het opsturen van een product of betalen voor testen is géén garantie dat het product ook op de website vermeld wordt. Ook de positie van het product op de website is niet onderhandelbaar.

Objectiviteit

Als publisher is ons doel om jou zo goed mogelijk te helpen bij de aankoop van een nieuw product. Wij proberen altijd feitelijk en eerlijk te zijn in onze reviews. Waar mogelijk raadplegen we ook andere bronnen en experts om te zorgen dat we jou zo veel mogelijk informatie kunnen geven om de juiste aankoop te kunnen doen. Toch kan het voorkomen dat we soms een foutje maken, als je een foutje spot mag je ons altijd contacteren natuurlijk.

  • Onze redactie heeft volledige controle over de inhoud die wij publiceren. Partners en affiliate partijen hebben hier geen invloed op.
  • Reviews en beoordelingen zijn gebaseerd op onderzoek van de redactie een reflecteren de bevindingen en meningen van de schrijver.