De 5 beste aquariums van 2024

Een aquarium is ontzettend leuk om neer te zetten en het geeft ook voldoening om voor je vissen vrienden te zorgen. Natuurlijk kun je een aquarium voor vissen kopen, maar je kunt ook een aquarium kopen voor bijvoorbeeld garnalen. Of kreeftjes als je dit leuker vindt. In dat opzicht kun je met een aquarium alle kanten op, maar wat is nu het beste aquarium dat je kunt kopen?

Verschillende soorten en maten

Vergis je niet, want aquaria zijn in verschillende soorten, maten en prijsklassen verkrijgbaar. En dan nog te zwijgen over de vele mogelijkheden die je hebt. Bijvoorbeeld een aquarium met pomp en verwarming, de LED verlichting en soorten verlichting waaruit je kunt kiezen en natuurlijk de grootte van de bak. Om tot de beste keuze te komen is om eerste te bepalen welke vissen of dierenvrienden je wilt houden en of een aquarium daarop aansluit. Vervolgens kun je jezelf laten inspireren door het uiterlijk en het formaat van een aquarium.

Reviews lezen

Je kunt ook een aquarium review lezen, want zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt. Lees meerdere reviews over het product dat je wilt aanschaffen en weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af. Zo weet je zeker dat jij straks van je keuze optimaal kunt genieten.

Merk
Model
1
Juwel Primo Aquarium - 61 x 31 x 37 cm - 60 L - Zwart
Juwel
Primo
2
Superfish Qubiq 30 Pro Zwart aquarium
Superfish
Qubiq 30 Pro
3
Ferplast aquarium capri 80 led
Ferplast
aquarium capri
4
Juwel Rio 180 LED Aquarium - Houtkleur
Juwel
Rio 180
5
SuperFish Start 20 Goldfish Kit Zwart
SuperFish
Start 20 Goldfish

Dit zijn ze, de 5 beste aquariums van 2024

1. Juwel Primo – Beste aquarium met Bioflow Super filter

Juwel Primo Aquarium - 61 x 31 x 37 cm - 60 L - Zwart
Bekijk aquarium

De Primo van het merk Juwel is het beste aquarium met Bioflow Super filter en een perfect huis voor je vissen. Het aquarium is 61 centimeter lang, 31 centimeter breed en 37 centimeter hoog en heeft een inhoud van 60 liter. Het Bioflow Super filter met een ingebouwde verwarming van 100 watt  zorgt voor een goede waterdoorstroming en de ideale watertemperatuur.

Het aquarium staat op een sterk frame en je hebt dus geen onderlegmat nodig om ‘m neer te zetten. De bak is geschikt om op verschillende ondergronden stabiel neer te zetten terwijl de handige klep aan de bovenzijde ervoor zorgt dat je jouw vissen makkelijk kunt voeren. Daarnaast zijn de LED lampen in de kap verwerkt en door de breedte van de lampen wordt het licht perfect over de bak verdeeld. Zodat je altijd een goed zicht hebt op je watervrienden.

Pluspunten
 • Sterk onderframe
 • Ingebouwde LED verlichting
 • Bioflow Super filter
 • Ingebouwde verwarming
 • Rechthoekige vorm
Minpunten
 • Geen toebehoren meegeleverd
 • Bijbehorend meubel separaat te bestellen

De Juwel Primo is verkrijgbaar bij:

2. Superfish Qubiq 30 Pro – Beste design aquarium

Superfish Qubiq 30 Pro Zwart aquarium
Bekijk aquarium

De Qubic 30 Pro van het merk Superfish is het beste design aquarium die je kunt kopen. Het aquarium is geschikt voor goudvissen, tropische vissen en garnalen. Mede te danken aan het rooster in het filter. Het mooie en strakke design zorgt ervoor dat het aquarium eenvoudig te plaatsen is en met een innovatief filtersysteem hoef je ‘m minder vaak tot nauwelijks schoon te maken.

Het is een klein aquarium met LED verlichting die in 3 stappen aan te passen is. Je kunt kiezen voor een mooi helder wit licht of blauw licht terwijl je aan de achterzijde een mooie kabelgeleider vindt voor het wegwerken van de bekabeling. Er is ook rekening gehouden met ruimte voor een verwarming mocht je die voor de bewoners van het aquarium nodig hebben.

Het aquarium is 32 centimeter lang, 32 centimeter breed en 42 centimeter hoog en gemaakt van stevig glas.

Pluspunten
 • Geschikt voor goudvissen, tropische vissen en garnalen
 • Rooster in het filter
 • Ingebouwd innovatief filter voor helder water
 • Ruimte voor verwarming aanwezig
 • Dimbare LED verlichting
Minpunten
 • Verwarming niet meegeleverd

De Superfish Qubiq 30 Pro is verkrijgbaar bij:

3. Ferplast aquarium capri – Beste aquarium met Bluwave 03-filter

Ferplast aquarium capri 80 led
Bekijk aquarium

Het aquarium capri van het merk Ferplast is het beste aquarium met Bluwave 03-filter en dit filter is zo innovatief dat het kristalhelder en gezond water voor je vissen vrienden garandeert. Het aquarium is 80 centimeter lang, 31,5 centimeter breed en 46,5 centimeter hoog en heeft inhoud van 100 liter. Het product is geschikt voor het houden en verzorgen van zowel zoetwater- als zoutwater vissen

De ingebouwde LED verlichting zorgt voor een mooie verlichting van het aquarium, zodat je jouw huisdieren goed kunt zien en bewonderen terwijl je met de timer kunt instellen wanneer het licht in- en uitschakelt. Een ander voordeel is dat het Bluwave 03-filter ook een ingebouwde verwarming heeft. Een extern filter is eventueel toe te passen als daar de voorkeur naar uitgaat.

Pluspunten
 • Bluwave 03-filter
 • LED verlichting met timer
 • Inhoud 100 liter
 • Strakke vormgeving
 • Geschikt voor zoetwater en zoutwater vissen
Minpunten
 • Groot formaat

De Ferplast aquarium capri is verkrijgbaar bij:

4. Juwel Rio 180 – Beste aquarium van hout

Juwel Rio 180 LED Aquarium - Houtkleur
Bekijk aquarium

De Rio 180 van het merk Juwel is het beste aquarium van hout. Normaliter zijn water en hout niet de beste vrienden, maar door de innovatieve afwerking is dit aquarium van hout een perfect huis voor je tropische vissen. Het is een groot aquarium van 101 centimeter lang, 41 centimeter breed en 50 centimeter hoog en heeft een inhoud van 100 liter.

Het aquarium wordt geleverd met een goed Bioflow filtersysteem dat voor kristalhelder water zorgt terwijl je met de ingebouwde verwarming van 300 watt eenvoudig de temperatuur kunt regelen. Het aquarium is ook voorzien van meerdere LED verlichting balken die de bak optimaal verlichten.

Pluspunten
 • Uitgebreid Bioflow filtersysteem
 • Inhoud 100 liter
 • Gemaakt van hoogkwalitatief hout
 • Ingebouwde verwarming
 • LED verlichting
Minpunten
 • Erg groot formaat

De Juwel Rio 180 is verkrijgbaar bij:

5. SuperFish Start 20 Goldfish – Beste aquarium voor beginners

SuperFish Start 20 Goldfish Kit Zwart
Bekijk aquarium

De Superfish Start 20 Goldfish is het beste aquarium voor beginners en de naam verklapt al een beetje dat het een klein aquarium voor goudvissen is. Ook guppies of andere eenvoudig te onderhouden vissoorten zijn in de bak te houden. Het aquarium is 36 centimeter lang, 22 centimeter breed en 30,5 centimeter hoog en heeft een inhoud van 20 liter.

Het aquarium is uitgerust met een filtersysteem en LED verlichting en wordt compleet geleverd. Daaronder wordt het aquarium geleverd met een visnetjes, goudvissenvoer en een thermometer. Alles wat je nodig hebt als je begint met je eerste aquarium.

Pluspunten
 • Compact aquarium
 • Geleverd met filter en toebehoren
 • Inhoud 20 liter
 • Geschikt voor goudvissen
 • Led verlichting
Minpunten
 • Niet voor alle vissoorten geschikt

De SuperFish Start 20 Goldfish is verkrijgbaar bij:

Zoals gezegd en zoals je kunt zien, heb je enorm veel keuze uit verschillende soorten aquaria en de één voldoet beter aan je wensen dan de ander. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een aquarium? We hebben het natuurlijk al even gehad over de vissoorten die je onderdak wilt geven. Sommige aquaria zijn geschikt voor zowel zoetwater- als zoutwater vissen en voor waterdiertjes, zoals garnalen. Maar een aantal aquaria zijn alleen geschikt voor tropische vissen of voor goudvissen. Het is dus verstandig om voor het winkelen eerst eens onderzoek te doen naar welke soort vissen je wilt houden.

Filter voor aquarium

Een aquarium heeft een filter nodig en het filter is een belangrijk onderdeel om ervoor te zorgen dat het water schoon blijft. Het is immers een bruisende leefomgeving voor vissen die hier alles doen en beleven. Een filter zorgt voor een prettige leefomgeving en dat je zelf het aquarium niet vaak hoeft schoon te maken.

Aquarium pomp

Een aquarium pomp is vrijwel net zo belangrijk, want stilstaand water is niet goed voor je vissen terwijl vervelende bacteriën en algen de kans krijgen om je bak te infecteren en te vervuilen. Een pomp zorgt voor een goede waterdoorstroming en dat bevordert ook het comfort van je vissen vrienden. Let er wel op dat je de kracht van de pomp afstemt op hoe groot het aquarium is.

Decoratie voor het aquarium

Veel aquaria worden alleen geleverd met een filtersysteem, LED verlichting en de bak zelf, maar je wilt natuurlijk ook een leuke leefomgeving voor je vissen, garnalen of kreeften creëren. Dus decoratie is wel nodig. Nu is het zo dat decoratie voor het aquarium vrijwel altijd separaat moet worden aangeschaft. Een enkel pakket bevat echt alle benodigdheden om direct van start te kunnen gaan.

Planten voor het aquarium

Een aquarium zonder planten is gedoemd te mislukken. Planten bevorderen de waterkwaliteit en zorgen voor voldoende beschutting. Speciaal voor de verlegen vis die gesteld is op zijn of haar privacy. Dus vergeet niet om planten te bestellen wanneer je een aquarium gaat kopen en inrichten.

Verwarming

Doorgaans wordt een aquarium zonder verwarming geleverd, maar een aantal soorten hebben specifieke eisen aan de watertemperatuur. Sommige filtersystemen hebben een ingebouwde verwarming en het is goed om te controleren of in jouw keuze een verwarmingselement aanwezig is. Wanneer dat het geval is zou je de verwarming apart moeten aanschaffen wanneer je de watertemperatuur moet kunnen regelen.

Veelgestelde vragen over aquariums

 • Wat kost een aquarium per maand?

  Een aquarium kost gemiddeld tussen de € 25,- en € 150,- per maand. Afhankelijk van hoe groot je aquarium is, hoe vaak je het water moet verversen of moet bijvullen en hoeveel voer je moet kopen. Heb je een grote bak met veel vissen? Dan zullen de kosten logischerwijs ook oplopen. Het aquarium verbruikt namelijk meer energie, meer water en je hebt ook meer voer nodig. Hoe kleiner de bak des te goedkoper het wordt.

 • Hoe begin je met een aquarium?

  Wanneer je met een aquarium wilt beginnen is het belangrijk om je eerst in te lezen over welke soorten vissen je kunt houden, wat er voor nodig is en of je de tijd en energie hebt om ook hieraan te voldoen. Zoetwater vissen zijn in de regel wat makkelijker te onderhouden dan zoutwater vissen. Die specifieke eisen nodig hebben aan hun leefomgeving.

 • Wat is het beste aquarium merk?

  Er zijn feitelijk twee merken die altijd prominent naar voren komen en dat zijn de aquaria van Juwel en Superfish. Desalniettemin is het beste merk niet belangrijk. Des te belangrijker is het dat het aquarium voldoet in je behoeftes. Of liever gezegd, dat van je vissen

 • Is een aquarium veel werk?

  Een aquarium kan veel werk zijn en ook hier geldt weer de regel dat een groter aquarium met veel vissen meer werk is dan een kleiner model.

 • Hoe maak je een aquarium schoon?

  Een aquarium kun je op verschillende manier schoonmaken en onderhouden. Allereerst is een goed filtersysteem van belang om het onderhoud tot een minimum te beperken of kies bijvoorbeeld voor een kleine algeneter die de bak op een natuurlijke manier reinigt. Garnalen doen dit ook.  Het is in ieder geval belang om een aquarium nooit volledig leeg te halen en weer te vullen. Je verwijdert namelijk alle natuurlijke bacteriën die je vissen nodig hebben om te overleven. Je kunt wel water bijvullen en eventueel met een kleine zeem de binnenkant poetsen. Gebruik onder geen enkele voorwaarde sop of een ander reinigingsmiddel!

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie