De 5 beste partytenten van 2024

Een partytent is een handig voorwerp voor in een tuin, voor op een beurs of de markt. Een partytent kun je gebruiken om goederen af te schermen van regen en wind of je kunt je gasten een fijn onderkomen geven wanneer je de barbecue aansteekt. In je zoektocht naar de beste partytent kom je tot de ontdekking dat de keuze reuze is. Je vraagt jezelf dan ook af “wat is de beste partytent?”.

Een partytent kopen

Door het reusachtige aanbod is het meer dan logisch dat je een beetje hulp nodig hebt bij het maken van de juiste keuzes. Is het belangrijk dat je de tent eenvoudig kunt opzetten en kunt opbergen of heb je juist meer baat bij een groter exemplaar? En wil je een partytent met of zonder zijwanden? Of wil je er 100% zeker van zijn dat het model wel 100% waterdicht is? Allemaal afwegingen die je kunt maken als je voor een tent gaat winkelen.

Partytent review

Het is sowieso belangrijk om eerst de reviews te lezen wanneer je een geschikt model hebt gevonden. Zo kom je meer te weten over de voor- en nadelen van het product en de informatie is ook gebaseerd op gebruikerservaring. Zo kun je uiteindelijk zelf de beste keuze maken in of de tent die je op het oog hebt wel de beste keuze is.

Merk
Model
1
LifeGoods Partytent - 3x3 m - Easy Up - Opvouwbaar
LifeGoods
Partytent - 3x3 m
2
ifeGoods Partytent - 3x4.5 m - Zijwanden - Easy Up
LifeGoods
Partytent - 3x4.5 m
3
Easy up 3x6m grijs 40mm (aluminium buizen) semi prof partytent opvouwbaar
Lizzely Garden & Living
Easy up 3x6m
4
vidaXL Partytent pop-up zeshoekig met 6 zijwanden
vidaXL
Partytent pop-up zeshoekig
5
Garden Royal Partytent 3x3m Easy Up grijs
Garden Royal
Partytent 3x3m

Dit zijn ze, de 5 beste partytenten van 2024

1. LifeGoods Partytent - 3x3 m – Beste opvouwbare partytent

LifeGoods Partytent - 3x3 m - Easy Up - Opvouwbaar
Bekijk partytent

De partytent – 3×3 m van het merk LifeGoods is de beste opvouwbare partytent die je op dit moment kunt bestellen. Door het handige metalen pop-up frame kun je de partytent binnen luttele minuten opzetten of weer opbergen. Het opbergen gebeurt in een handige en meegeleverde tas die ook wieltjes heeft. Zo kun je de partytent eenvoudig naar een berging of schuur rijden en ook weer pakken wanneer je een tuinfeestje geeft of met de visite in de tuin wilt zitten.

Het is ook een 100% waterdichte partytent 3×3 m die een groot oppervlak van de tuin kan beschermen. Of liever gezegd, de mensen die eronder staan of zitten. Regen is dus geen probleem en ook fel zonlicht wordt prima geweerd door de LifeGoods partytent – 3×3 m. Een extra voordeel is dat de partytent wordt geleverd met haringen, hervulbare zandzakken en scheerlijnen.

Pluspunten
 • Geschikt voor harde en zachte ondergrond
 • 3x3 meter oppervlak
 • Metalen pop-up frame
 • Opbergtas met wielen meegeleverd
 • Haringen, zandzakken en scheerlijnen meegeleverd
Minpunten
 • Geen wanden

De LifeGoods Partytent - 3x3 m is verkrijgbaar bij:

2. LifeGoods Partytent - 3x4.5 m – Beste partytent met zijwanden

ifeGoods Partytent - 3x4.5 m - Zijwanden - Easy Up
Bekijk partytent

De LifeGoods Partytent – 3×4.5 m is op dit moment de beste partytent met zijwanden die je kunt kopen. Zelfs in barre weersomstandigheden kun je toch droog en warm in de tuin staan of zitten. De tent is vanwege het metalen pop-up frame eenvoudig in en uit te klappen terwijl je de tent eenvoudig kunt opbergen in de meegeleverde opbergtas met wieltjes. Zo verplaats je het product eenvoudig naar een schuur of een berging zonder dat je ‘m hoeft te sjouwen.

Een groot voordeel van deze partytent 3×4,5 m is dat die ook volledig waterdicht is. Dus zelfs in de regen kun je de partytent goed gebruiken. De partytent easy up is ook in hoogte verstelbaar tot maximaal 310 centimeter. En met de bijgeleverde accessoires, zoals scheerlijnen, haringen en hervulbare zandzakken kun je de tent stabiel neerzetten en zelfs verankeren. Dus zelfs bij wind kun je gewoon veilig en beschermd een tuinfeestje geven.

Pluspunten
 • Inclusief zijwanden
 • Opbergtas met wielen meegeleverd
 • In hoogte verstelbaar
 • 100% waterdicht
 • Metalen pop-up frame
Minpunten
 • Neemt veel ruimte in beslag

De LifeGoods Partytent - 3x4.5 m is verkrijgbaar bij:

3. Lizzely Garden & Living Easy up 3x6m – Beste grote partytent

Easy up 3x6m grijs 40mm (aluminium buizen) semi prof partytent opvouwbaar
Bekijk partytent

De Easy up 3x6m van het merk Lizzely Garden & Living is de beste grote partytent die je kunt bestellen en de tent biedt dan ook ruimte aan 18 tot wel 22 personen. Ideaal voor in een grotere tuin, markt of beurs terwijl met het eenvoudige druk systeem de partytent binnen een handomdraai op te zetten of weer op te bergen is. De tent beschikt over een stevig dak en zijwanden die zijn afgewerkt met PVC. Met als bijkomstig voordeel dat de partytent 3×6 m wind- en regenbestendig is.

De tent wordt geleverd met een dakzeil, haringen en scheerlijnen, zodat je de tent altijd stevig en stabiel kunt neerzetten. Zowel op harde als zachte ondergronden. Een ander bijkomstig voordeel van de Easy up is dat het frame van stevige aluminium buizen is gemaakt.

Pluspunten
 • Gemaakt van aluminium
 • Doek afgewerkt met PVC
 • 100% waterdicht
 • Windbestendig
 • Haringen en scheerlijnen meegeleverd
Minpunten
 • Maximaal gebruik 2-3 dagen

De Lizzely Garden & Living Easy up 3x6m is verkrijgbaar bij:

4. vidaXL Partytent pop-up zeshoekig – Beste zeshoekige partytent

vidaXL Partytent pop-up zeshoekig met 6 zijwanden
Bekijk partytent

De Partytent pop-up zeshoekig van het merk vidaXL is de beste zeshoekige partytent die je momenteel kunt aanschaffen. Vanwege het feit dat het een partytent 3.6×3.1 m is heb je voldoende ruimte om onder de tent te staan of te zitten. Ideaal voor je tuinfeestjes, speciale gelegenheden die buiten plaatsvinden of voor op een markt.

Het doek is gemaakt van hoogkwalitatief polyester dat met PA is afgewerkt terwijl het frame van gepoedercoat metaal is vervaardigd. Die biedt extra stevigheid en garandeert een lange levensduur van de partytent. De tent is ook volledig inklapbaar voor eenvoudig transport en berging terwijl bevestigingstouwen en grondpinnen worden meegeleverd.

Pluspunten
 • Doek van polyester met PA afwerking
 • Zeshoekige wanden
 • Groot formaat
 • Gepoedercoat stalen frame
 • Eenvoudig in en uit te klappen
Minpunten
 • Kleur (moet je smaak zijn)

De vidaXL Partytent pop-up zeshoekig is verkrijgbaar bij:

5. Garden Royal Partytent 3x3m – Beste goedkope partytent

Garden Royal Partytent 3x3m Easy Up grijs
Bekijk partytent

De beste goedkope partytent is de Garden Royal Partytent 3x3m. Je kunt een vrij groot oppervlak bedekken met de easy up partytent die met behulp van het harmonicasysteem eenvoudig in en uit te klappen is. Het doek is van waterafstotend materiaal gemaakt en dat maakt de partytent 3×3 m ook geschikt voor gebruik in de regen.

De partytent is ook in hoogte verstelbaar en wordt geleverd met haringen en scheerlijnen, zodat je de tent stabiel kunt neerzetten. Een ander voordeel is dat de tent geleverd wordt met een opbergtas. Zodat je de partytent na gebruik eenvoudig kunt opbergen.

Pluspunten
 • 3x3 meter
 • Waterafstotend doek
 • Eenvoudig in en uit te klappen
 • Opbergtas meegeleverd
 • Geleverd met haringen en scheerlijnen
Minpunten
 • Geen zijwanden

De Garden Royal Partytent 3x3m is verkrijgbaar bij:

Zoals gezegd heb je enorm veel keuze uit verschillende soorten partytenten. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een partytent? Het belangrijkste is dat de partytent functioneel zijn. Dat het ook nog eens een mooi product is, is dan mooi meegenomen.

100% waterdicht doek

Wat wil je bereiken met de partytent? Dat je gasten comfortabel in de tuin kunnen zitten of staan en dat een regenbui het feestje niet letterlijk en figuurlijk in het water laat vallen. In dat opzicht biedt een partytent uitkomst, maar dan is het belangrijk dat het doek ook 100% waterdicht is. Het eerste waar je op kunt letten wanneer je op zoek gaat naar de beste partytent.

Partytent met of zonder zijwanden

Zijwanden spelen ook een belangrijke rol in je keuze, want een windvlaag kan vervelend zijn, maar er ook voor zorgen dat de regendruppels uiteindelijk toch de mensen onder een partytent nat maken. Met zijwanden heb je dat probleem dus niet. De keerzijde is de ruimte iets meer afgesloten is en dat de mensen in de tent het contact verliezen met de mensen die “buiten” staan. Bijvoorbeeld de gastheer of -vrouw die achter de barbecue staat.

Materialen

Kijk ook goed naar het materiaal waar het buizensysteem van gemaakt is en kies voor stevige en duurzame materialen, zoals aluminium. Zorg er ook voor dat de tent een handig systeem heeft waarmee je ‘m eenvoudig in en uit kunt klappen. En niet geheel onbelangrijk is om na te kijken welke accessoires worden meegeleverd. Haringen, scheerlijnen of grondpinnen heb je nodig om je tent stabiel op te zetten terwijl een opbergtas geen overbodige luxueuze is wanneer je de partytent na gebruik netjes en goed beschermd wilt opbergen.

Partytenten vergelijken

Als je een keuze hebt gemaakt uit een aantal modellen is het goed om deze te vergelijken bij verschillende shops. Kijk niet alleen naar de prijs, maar kijk ook goed naar de verschillende op het gebied van comfort en gebruiksgemak. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt en dat je straks voor een lange tijd kunt genieten van je partytent.

Veelgestelde vragen over partytenten

 • Hoe groot moet een partytent voor 50 personen zijn?

  Een partytent voor 50 personen heeft in de regel een afmeting van 5 x 10 meter. In het achterhoofd houdende dat dit 50 staanplaatsen betreft. Voor zittende gasten heb je een nog grotere partytent nodig.

 • Heb je een vergunning nodig voor een partytent?

  In de regel heb je geen vergunning nodig voor een partytent, omdat het incidenteel gebruik is. Plaats je een partytent permanent? Dan heb je een bouwvergunning nodig. Welke spelregels er gelden kun je opvragen bij de gemeente.

 • Hoe zet je een partytent op?

  Een partytent zet je eenvoudig op met het ingebouwde systeem. De één heeft een klik- en schuifsysteem terwijl de andere tent een harmonicasysteem heeft. Het is dus afhankelijk van het model hoe je de tent opzet. Je hebt wel haringen, scheerlijnen en grondpennen nodig om een partytent te stabiliseren en te verankeren.

 • Hoe kan je een partytent verwarmen?

  Een partytent kun je eenvoudig verwarmen met behulp van een terrasheater. Houtkachels en andere vormen van kachels die brandstoffen gebruiken zijn niet geschikt tenzij je een rookkanaal hebt.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie