De 5 beste camera deurbellen van 2023

De veiligheid die je weet te realiseren niet alleen in, maar ook rond je woning is van groot belang. Het is tegenwoordig op verschillende manieren mogelijk om deze veiligheid te verbeteren. Dit kan je onder meer doen door het plaatsen van een camera deurbel. Veel mensen willen graag weten wie er zich aan de voordeur bevindt voordat ze deze dienen te openen. Daar kan een camera deurbel voor zorgen. Dit is echter niet alles. Daarnaast zijn er op de markt immers ook exemplaren terug te vinden die het mogelijk maken om te communiceren met de persoon aan de voordeur. Zo geef je de pakjesbezorger altijd zeer concrete instructies en voorkom je vervelende verrassingen. Wil jij ook graag een camera deurbel kopen? Ontdek dan zeker de top 5 exemplaren hier op deze pagina!

Dit zijn ze, de 5 beste camera deurbellen van 2023

1. Doorsafe 4503 – Beste Draadloze camera deurbel

Doorsafe 4503 - Draadloze camera video deurbel
Bekijk camera deurbel

Eén van de meest gerenommeerde en kwalitatieve camera deurbellen op de markt is ongetwijfeld de Doorsafe 4503. Voor dit exemplaar geldt dat ze er in eerste instantie bekend om staat ongelofelijk betrouwbaar te zijn. Dat is onder meer het gevolg van het feit dat de verbinding niet via het internet gaat, maar wel via een lokaal draadloos netwerk. Dit zorgt ervoor dat het systeem altijd werkt.

Bovendien is het ook nog eens zo dat het systeem hacken op deze manier onmogelijk wordt gemaakt. Ben je bang dat je voor de plaatsing van een camera deurbel altijd heel wat kap- en breekwerk dient te verrichten? Dat is absoluut nergens voor nodig. Voor dit exemplaar geldt immers dat ze honderd procent draadloos werkt. Er hoeft voor de montage van deze draadloze deurbel dan ook geen enkele draad te worden getrokken tussen de deurbel enerzijds en het scherm anderzijds.

De Doorsafe 4503 wordt geleverd met een mooi 7 inch design beeldscherm. Dit zwarte scherm staat mooi en vooral onopvallend in je interieur. Het is mogelijk om ze ergens op een tafeltje neer te zetten, maar daarnaast kan je er ook voor kiezen om ze op te hangen. Voor dit systeem geldt dat ze bovendien ook is voorzien van een PIR bewegingsmelder. Wil je hier graag gebruik van maken? Zorg er dan voor dat het systeem niet uitkijkt op een drukke weg. Op deze manier voorkom je het ontvangen van valse meldingen.

Pluspunten
 • Mooi design beeldscherm
 • PIR bewegingsmelder
 • Monitoringsfunctie
 • Werkt zowel op batterijen als op stroom
Minpunten
 • Een hoekmontagemeubel dient apart te worden gekocht

De Doorsafe 4503 is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

2. Eufy Video Deurbel – Beste videodeurbel inclusief Homebase

Eufy Video Deurbel - Draadloos - Inclusief HomeBase
Bekijk camera deurbel

Er zijn door de jaren heen best wat verschillende draadloze deurbellen op de markt verschenen. Alles bij elkaar gezien kunnen we echter stellen dat vooral de Eufy by Anker kan rekenen op een ongelofelijke populariteit. Dat is het gevolg van verschillende factoren. In eerste instantie verhoogt deze draadloze camera deurbel de veiligheid van je woning aanzienlijk. Met name de ingebouwde Sony 2K-sensor en professionele lens zorgen ervoor dat haarscherp (en volledig) in beeld wordt gebracht wie er zich aan de voordeur van je woning bevindt. Bovendien is het zo dat dit systeem is uitgerust met onder meer bewegingssensoren. Zo kunnen er meldingen worden verzonden wanneer er zich op een bepaald moment iets verdachts afspeelt aan de voordeur van je huis.

Heb je geen stroomvoorziening aan de voordeur om de deurbel op aan te kunnen sluiten? Dat is geen probleem! Voor deze Eufy by Anker geldt immers dat ze ook prima werkt op batterijen. De batterijduur bedraagt bovendien een mooie 180 dagen. Dat is bijna een half jaar toezicht waar je van kan genieten op één enkele lading. Tot slot is het zo dat deze draadloze camera deurbel zich tevens kenmerkt door IP65 weerbestendigheid. Deze garandeert een non-stop werking, ook wanneer er sprake is van extreme temperaturen. Tot -20 en +50 graden blijft dit prachtige systeem dan ook probleemloos haar werk doen.

Pluspunten
 • Haarscherp beeld
 • Je geniet van een 4:3 beeldverhouding
 • Bewegingssensoren verhogen de veiligheid nog meer
 • Geen terugkerende kosten
 • Batterijduur van 180 dagen
Minpunten
 • Google integratie is nog enigszins beperkt
 • Beschikt over een vrij grote omvang

De Eufy Video Deurbel is verkrijgbaar bij:

3. Ring Deurbel 2e generatie – Beste videodeurbel met Chime deurbelgong

Ring Video Deurbel 2e generatie - 1080p HD-video - Chime deurbelgong
Bekijk camera deurbel

De bekendheid van een merk zegt dan misschien niet alles, toch kan het in de praktijk best (deels) representatief zijn voor de kwaliteit die je kan verwachten. Het merk Ring staat er bijvoorbeeld algemeen om bekend over een uitstekende expertise te beschikken voor wat video deurbellen betreft. De Ring Video Deurbel 2e generatie profileert zich als een compacte camera deurbel welke werkt op Wi-Fi. De full HD-camera brengt altijd haarscherp in beeld wie er zich voor je deur bevindt. Dit ook wanneer je, je zelf op dat moment niet in huis bevindt. De motion sensor waar deze camera deurbel mee is uitgerust zorgt er bovendien voor dat je feilloos bewegingen kan detecteren die zich rond je huis voordoen. De nachtvisie zorgt ervoor dat je tijdens de donkere wintermaanden ook na het ondergaan van de zon perfect ziet wie er zich aan je deur bevindt.

Naast bovenstaande biedt de Ring Video Deurbel 2e generatie haar gebruikers ook de mogelijkheid om te communiceren met mensen die zich aan de deur bevinden. Zo kan je bijvoorbeeld de pakketbezorger aangeven dat hij het pakje mag afleveren bij de buren op het ogenblik dat je niet thuis bent. De mobiele applicatie die op de markt is gebracht voor deze Ring Video Deurbel 2e generatie zorgt ervoor dat je alle instellingen gewoon eenvoudig kan aanpassen door middel van je smartphone of tablet.

Pluspunten
 • Full HD camera zorgt voor haarscherp beeld
 • Communiceren met de pakketbezorger
 • Creëer een veiligheidsring rond je voordeur
 • Ring Video Cloud Recording (voor betalende leden)
 • Gratis meegeleverde Ring Chime
Minpunten
 • Maandelijkse kosten
 • De installatie is behoorlijk complex

De Ring Deurbel 2e generatie is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

4. Google Nest Hello – Beste slimme deurbel

Google Nest Hello videodeurbel
Bekijk camera deurbel

De Google Nest Hello camera deurbel zorgt ervoor dat je altijd weet wie er zich aan je voordeur bevindt. Dat komt niet alleen de veiligheid ten goede. Bovendien kan je bijvoorbeeld ook altijd aan de pakjesbezorger aangeven dat hij een pakketje bij de buren mag afgeven. Voor deze camera deurbel geldt dat ze is uitgerust met HDR evenals nachtzicht. Dit betekent dat ze zowel tijdens de dag als na het ondergaan van de zon haarscherp beeld weet te realiseren. Daarnaast is het zo dat er niet alleen live videobeelden worden gemaakt, daarnaast is er ook sprake van momentopnames. Zo kan je bijvoorbeeld altijd zien wat er zich de voorbije drie uur aan je voordeur allemaal heeft afgespeeld. De stiltetijd zorgt ervoor dat je de deurbel gedurende een bepaalde periode kan uitschakelen. Zo wordt je baby niet gewekt of gaat de hond niet nodeloos blaffen.

Een abonnement op Nest Aware zorgt ervoor dat je kan rekenen op heel wat extra voordelen en mogelijkheden. In dat geval kan het systeem je bijvoorbeeld aangeven of er zich iemand aan de voordeur bevindt die je kent. De beschikking hebben over een dergelijk abonnement zorgt er niet alleen voor dat je kan rekenen op intelligente meldingen, daarnaast geniet je ook van een videogeschiedenis van 30 dagen. Zo kan je alle gemaakte beelden gedurende 30 dagen terugkijken.

Pluspunten
 • Stiltetijd schakelt de deurbel tijdelijk uit
 • Uitgerust met nachtvisie
 • Haarscherpe beelden door full HD camera
 • Ondersteuning van de Nest-app
Minpunten
 • Een Nest Aware abonnement is vereist om alle functies optimaal te kunnen benutten
 • Een professionele installatie wordt sterk aanbevolen

De Google Nest Hello is verkrijgbaar bij:

5. X-One Xecurity – Beste videodeurbel bestuurbaar met mobiele app

X-one Xecurity Deurbelset wifi
Bekijk camera deurbel

De X-One Xecurity camera deurbel zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte blijft wanneer er zich iemand aan de voordeur bevindt. Op deze manier zal je nooit nog een bezoeker of bijvoorbeeld een pakje mislopen. De X-One Xecurity camera deurbel maakt gebruik van geluids- evenals bewegingssensoren. Wanneer er iemand aanbelt rinkelt niet alleen de deurbel, maar krijg je ook een melding op je smartphone of tablet. Dit is handig wanneer je, je in delen van de woning bevindt waarin je de deurbel niet (goed) hoort of wanneer je niet thuis bent. De ingebouwde HD camera zorgt voor haarscherpe beelden en is bovendien ook uitgerust met nachtzicht.

Naast bovenstaande kenmerkt de X-One Xecurity zich eveneens door de aanwezigheid van de PIR bewegingssensor. Deze zorgt ervoor dat het mogelijk is om te detecteren wanneer er iemand bijvoorbeeld de oprit van je woning komt opgereden. Op deze manier kan ze zelfs dienst doen als beveiligingscamera. De beelden die worden gemaakt worden bovendien automatisch opgeslagen. Zo kan je ze altijd terugkijken wanneer de situatie dat vereist. De gevoeligheid waar de bewegingssensor over dient te beschikken kan worden ingesteld in de mobiele applicatie. De cloudservice zorgt ervoor dat de opnames gedurende 7 dagen worden bewaard. Tot slot geldt voor deze camera deurbel eveneens dat ze IP65 waterproof is.

Pluspunten
 • Ontvang meldingen rechtstreeks op je smartphone of tablet
 • Communiceer altijd met de persoon aan de deur, ook wanneer je niet thuis bent
 • PIR-bewegingsdetectie maakt ze geschikt als beveiligingscamera
 • Gratis cloudopslag gedurende 7 dagen
Minpunten
 • Opnames zijn vrij kort en durven soms net wat te laat opgestart worden

De X-One Xecurity is verkrijgbaar bij:

Een gewone deurbel zorgt ervoor dat je wordt verwittigd wanneer er zich iemand aan je deur bevindt. Echter maakt deze het niet mogelijk om te zien om welke persoon het precies gaat. Dat is nog niet alles. Daarnaast is het zo dat je met een standaard deurbel niet over de mogelijkheid beschikt om te communiceren met de persoon aan je voordeur. Dat is bij het merendeel van de camera deurbellen wel het geval. Niet alleen wordt op deze manier de veiligheid verbeterd, daarnaast behoren ook gemiste pakketjes omdat je niet thuis bent tot het verleden.

Voor menig aantal camera deurbellen geldt dat ze multifunctionele eigenschappen hebben. Niet alleen slagen ze er namelijk in om duidelijk weer te geven wie er zich aan je deur bevindt, daarnaast is er veelal ook sprake van een bewegingssensor. Deze detecteert ongewenste bewegingen rondom de voordeur. Doorgaans is het mogelijk om hiervoor bepaalde perimeters in te stellen waardoor ongewenste meldingen kunnen worden voorkomen. Bij de aanwezigheid van een dergelijke bewegingssensor kan de camera deurbel dus ook dienst doen als beveiligingscamera.

Veelgestelde vragen over camera deurbellen

 • Hoe werkt deurbel met camera?

  Een deurbel met camera werkt in de basis op dezelfde manier als een gewone deurbel. Dit betekent dat een bezoeker op een knopje druk waarna er een melding (doorgaans een geluidssignaal) wordt afgegeven. Voor heel wat deurbellen met camera geldt dat ze tegenwoordig volledig draadloos werken. Hierdoor hoeft er geen kap- of breekwerk te worden verricht. Ook kunnen er meldingen worden verzonden naar bijvoorbeeld je smartphone. Zo weet je dat er iemand aan je deur staat wanneer je niet aanwezig bent en kan je met de persoon in kwestie communiceren. De live beelden die worden gemaakt kunnen doorgaans op verschillende manieren worden opgevraagd. Dit betekent dat ze kunnen worden bekeken op een apart (vaak meegeleverd) scherm of dat je ze bijvoorbeeld kan opvragen op je smartphone of tablet. Over welke mogelijkheden de deurbel met camera precies beschikt is uiteraard afhankelijk van het systeem in kwestie.

 • Wat is een goede deurbel met camera?

  Er zijn op de markt ongelofelijk goede deurbellen met camera terug te vinden. Van belang is vooral dat de camera erin slaagt om scherpe beelden te maken (zowel tijdens de dag als ’s nachts) en dat deze op een veilige manier live gevolgd en opgeslagen kunnen worden. Bij voorkeur wordt er door de camera deurbel ook gebruik gemaakt van een lokaal draadloos netwerk. Zo wordt voorkomen dat er bijvoorbeeld een hack plaats kan vinden. Controleer bovendien ook of de camera deurbel van je keuze is opgewassen tegen de weeromstandigheden. Afhankelijk van het model in kwestie is de betrouwbaarheid en kwaliteit op dit vlak immers niet altijd gegarandeerd.

 • Wat kost een deurbel camera?

  De prijs die je moet betalen voor het kopen van een deurbel camera wordt in de praktijk uiteraard beïnvloed door verschillende factoren. In eerste instantie is er het merk van de camera deurbel. Daarnaast zijn het vooral de functionaliteiten evenals de kwaliteit van de systemen die bepalend zijn voor het prijskaartje dat moet worden betaald. Hou er bovendien ook rekening mee dat er vaak bij het kopen van een deurbel camera een apart beeldschermpje wordt meegeleverd. Het spreekt voor zich dat dergelijke bundels al snel wat duurder zijn in aankoop. Gemiddeld kan je er op rekenen dat je voor de aankoop van een deurbel camera tussen de 75 en 500 euro kan betalen.

 • Hoe veilig is een deurbel camera?

  Gebruikmaken van een deurbel met camera verhoogt de veiligheid van je woning aanzienlijk. De ingebouwde camera zorgt er immers voor dat je altijd weet wie er zich aan je voordeur bevindt. Zo doe je nooit meer de deur open voor ongewenste bezoekers. Bovendien is het zo dat het merendeel van de camera deurbellen ook opnames kunnen maken wanneer er zich bijvoorbeeld ongewenste bewegingen voordoen aan de voordeur. Dit zorgt er voor dat ze op z’n minst voor een stukje ook kan worden ingezet als beveiligingscamera.

 • Plaats een reactie