De 5 beste camera deurbellen van 2024

De veiligheid die je weet te realiseren niet alleen in, maar ook rond je woning is van groot belang. Het is tegenwoordig op verschillende manieren mogelijk om deze veiligheid te verbeteren. Dit kan je onder meer doen door het plaatsen van een camera deurbel. Veel mensen willen graag weten wie er zich aan de voordeur bevindt voordat ze deze openmaken. Daar kan een camera deurbel voor zorgen. Dit is echter niet alles. Daarnaast zijn er op de markt ook exemplaren terug te vinden die het mogelijk maken om te communiceren met de persoon aan de voordeur. Zo geef je de pakjesbezorger altijd zeer concrete instructies en voorkom je vervelende verrassingen.

Wil jij ook graag een camera deurbel kopen, maar weet je niet wat de beste keuze is? Wij helpen je graag! Wij hebben een aantal deurbellen voor je getest en hebben een lijstje gemaakt met wat volgens ons de beste deurbellen zijn.

Merk
Model
1
Doorsafe 4601 PRO - HD draadloze camera deurbel + scherm
Doorsafe
4601 PRO
2
Eufy Video Deurbel - Draadloos - Inclusief HomeBase
Eufy
Video Deurbel
3
Ring Video Deurbel 2e generatie - 1080p HD-video - Chime deurbelgong
Ring
Deurbel 2e generatie
4
Google Nest Hello videodeurbel
Google Nest
Hello
5
X-one Xecurity Deurbelset wifi
X-One
Xecurity

Dit zijn ze, de 5 beste camera deurbellen van 2024

1. Doorsafe 4601 PRO – Beste Draadloze camera deurbel

Doorsafe 4601 PRO - HD draadloze camera deurbel + scherm
Bekijk camera deurbel

Eén van de meest gerenommeerde en kwalitatieve camera deurbellen op de markt is ongetwijfeld de Doorsafe 4601 PRO. Voor dit exemplaar geldt dat ze er in eerste instantie bekend om staat ongelofelijk betrouwbaar te zijn. Dat is onder meer het gevolg van het feit dat de verbinding niet via het internet gaat, maar wel via een lokaal draadloos netwerk. Dit zorgt ervoor dat het systeem altijd werkt.

Bovendien is het ook nog eens zo dat het systeem hacken op deze manier onmogelijk wordt gemaakt. Ben je bang dat je voor de plaatsing van een camera deurbel altijd heel wat kap- en breekwerk dient te verrichten? Dat is absoluut nergens voor nodig. Voor dit exemplaar geldt immers dat ze honderd procent draadloos werkt. Er hoeft voor de montage van deze draadloze deurbel dan ook geen enkele draad te worden getrokken tussen de deurbel enerzijds en het scherm anderzijds.

De Doorsafe 4601 PRO wordt geleverd met een mooi 7 inch design beeldscherm. Dit zwarte scherm staat mooi en vooral onopvallend in je interieur. Het is mogelijk om ze ergens op een tafeltje neer te zetten, maar daarnaast kan je er ook voor kiezen om ze op te hangen. Voor dit systeem geldt dat ze bovendien ook is voorzien van een PIR bewegingsmelder. Wil je hier graag gebruik van maken? Zorg er dan voor dat het systeem niet uitkijkt op een drukke weg. Op deze manier voorkom je het ontvangen van valse meldingen.

Pluspunten
 • Mooi design beeldscherm
 • PIR bewegingsmelder
 • Monitoringsfunctie
 • Werkt zowel op batterijen als op stroom
Minpunten
 • Een hoekmontagemeubel dient apart te worden gekocht

De Doorsafe 4601 PRO is verkrijgbaar bij:

2. Eufy Video Deurbel – Beste videodeurbel inclusief Homebase

Eufy Video Deurbel - Draadloos - Inclusief HomeBase
Bekijk camera deurbel

Er zijn door de jaren heen best wat verschillende draadloze deurbellen op de markt verschenen. Alles bij elkaar gezien kunnen we echter stellen dat vooral de Eufy by Anker kan rekenen op een ongelofelijke populariteit. Dat is het gevolg van verschillende factoren. In eerste instantie verhoogt deze draadloze camera deurbel de veiligheid van je woning aanzienlijk. Met name de ingebouwde Sony 2K-sensor en professionele lens zorgen ervoor dat haarscherp (en volledig) in beeld wordt gebracht wie er zich aan de voordeur van je woning bevindt. Bovendien is het zo dat dit systeem is uitgerust met onder meer bewegingssensoren. Zo kunnen er meldingen worden verzonden wanneer er zich op een bepaald moment iets verdachts afspeelt aan de voordeur van je huis.

Heb je geen stroomvoorziening aan de voordeur om de deurbel op aan te kunnen sluiten? Dat is geen probleem! Voor deze Eufy by Anker geldt immers dat ze ook prima werkt op batterijen. De batterijduur bedraagt bovendien een mooie 180 dagen. Dat is bijna een half jaar toezicht waar je van kan genieten op één enkele lading. Tot slot is het zo dat deze draadloze camera deurbel zich tevens kenmerkt door IP65 weerbestendigheid. Deze garandeert een non-stop werking, ook wanneer er sprake is van extreme temperaturen. Tot -20 en +50 graden blijft dit prachtige systeem dan ook probleemloos haar werk doen.

Pluspunten
 • Haarscherp beeld
 • Je geniet van een 4:3 beeldverhouding
 • Bewegingssensoren verhogen de veiligheid nog meer
 • Geen terugkerende kosten
 • Batterijduur van 180 dagen
Minpunten
 • Google integratie is nog enigszins beperkt
 • Beschikt over een vrij grote omvang

De Eufy Video Deurbel is verkrijgbaar bij:

3. Ring Deurbel 2e generatie – Beste videodeurbel met Chime deurbelgong

Ring Video Deurbel 2e generatie - 1080p HD-video - Chime deurbelgong
Bekijk camera deurbel

De bekendheid van een merk zegt dan misschien niet alles, toch kan het in de praktijk best (deels) representatief zijn voor de kwaliteit die je kan verwachten. Het merk Ring staat er bijvoorbeeld algemeen om bekend over een uitstekende expertise te beschikken voor wat video deurbellen betreft. De Ring Video Deurbel 2e generatie profileert zich als een compacte camera deurbel welke werkt op Wi-Fi. De full HD-camera brengt altijd haarscherp in beeld wie er zich voor je deur bevindt. Dit ook wanneer je, je zelf op dat moment niet in huis bevindt. De motion sensor waar deze camera deurbel mee is uitgerust zorgt er bovendien voor dat je feilloos bewegingen kan detecteren die zich rond je huis voordoen. De nachtvisie zorgt ervoor dat je tijdens de donkere wintermaanden ook na het ondergaan van de zon perfect ziet wie er zich aan je deur bevindt.

Naast bovenstaande biedt de Ring Video Deurbel 2e generatie haar gebruikers ook de mogelijkheid om te communiceren met mensen die zich aan de deur bevinden. Zo kan je bijvoorbeeld de pakketbezorger aangeven dat hij het pakje mag afleveren bij de buren op het ogenblik dat je niet thuis bent. De mobiele applicatie die op de markt is gebracht voor deze Ring Video Deurbel 2e generatie zorgt ervoor dat je alle instellingen gewoon eenvoudig kan aanpassen door middel van je smartphone of tablet.

Pluspunten
 • Full HD camera zorgt voor haarscherp beeld
 • Communiceren met de pakketbezorger
 • Creëer een veiligheidsring rond je voordeur
 • Ring Video Cloud Recording (voor betalende leden)
 • Gratis meegeleverde Ring Chime
Minpunten
 • Maandelijkse kosten
 • De installatie is behoorlijk complex

De Ring Deurbel 2e generatie is verkrijgbaar bij:

4. Google Nest Hello – Beste slimme deurbel

Google Nest Hello videodeurbel
Bekijk camera deurbel

De Google Nest Hello camera deurbel zorgt ervoor dat je altijd weet wie er zich aan je voordeur bevindt. Dat komt niet alleen de veiligheid ten goede. Bovendien kan je bijvoorbeeld ook altijd aan de pakjesbezorger aangeven dat hij een pakketje bij de buren mag afgeven. Voor deze camera deurbel geldt dat ze is uitgerust met HDR evenals nachtzicht. Dit betekent dat ze zowel tijdens de dag als na het ondergaan van de zon haarscherp beeld weet te realiseren. Daarnaast is het zo dat er niet alleen live videobeelden worden gemaakt, daarnaast is er ook sprake van momentopnames. Zo kan je bijvoorbeeld altijd zien wat er zich de voorbije drie uur aan je voordeur allemaal heeft afgespeeld. De stiltetijd zorgt ervoor dat je de deurbel gedurende een bepaalde periode kan uitschakelen. Zo wordt je baby niet gewekt of gaat de hond niet nodeloos blaffen.

Een abonnement op Nest Aware zorgt ervoor dat je kan rekenen op heel wat extra voordelen en mogelijkheden. In dat geval kan het systeem je bijvoorbeeld aangeven of er zich iemand aan de voordeur bevindt die je kent. De beschikking hebben over een dergelijk abonnement zorgt er niet alleen voor dat je kan rekenen op intelligente meldingen, daarnaast geniet je ook van een videogeschiedenis van 30 dagen. Zo kan je alle gemaakte beelden gedurende 30 dagen terugkijken.

Pluspunten
 • Stiltetijd schakelt de deurbel tijdelijk uit
 • Uitgerust met nachtvisie
 • Haarscherpe beelden door full HD camera
 • Ondersteuning van de Nest-app
Minpunten
 • Een Nest Aware abonnement is vereist om alle functies optimaal te kunnen benutten
 • Een professionele installatie wordt sterk aanbevolen

De Google Nest Hello is verkrijgbaar bij:

5. X-One Xecurity – Beste videodeurbel bestuurbaar met mobiele app

X-one Xecurity Deurbelset wifi
Bekijk camera deurbel

De X-One Xecurity camera deurbel zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte blijft wanneer er zich iemand aan de voordeur bevindt. Op deze manier zal je nooit nog een bezoeker of bijvoorbeeld een pakje mislopen. De X-One Xecurity camera deurbel maakt gebruik van geluids- evenals bewegingssensoren. Wanneer er iemand aanbelt rinkelt niet alleen de deurbel, maar krijg je ook een melding op je smartphone of tablet. Dit is handig wanneer je, je in delen van de woning bevindt waarin je de deurbel niet (goed) hoort of wanneer je niet thuis bent. De ingebouwde HD camera zorgt voor haarscherpe beelden en is bovendien ook uitgerust met nachtzicht.

Naast bovenstaande kenmerkt de X-One Xecurity zich eveneens door de aanwezigheid van de PIR bewegingssensor. Deze zorgt ervoor dat het mogelijk is om te detecteren wanneer er iemand bijvoorbeeld de oprit van je woning komt opgereden. Op deze manier kan ze zelfs dienst doen als beveiligingscamera. De beelden die worden gemaakt worden bovendien automatisch opgeslagen. Zo kan je ze altijd terugkijken wanneer de situatie dat vereist. De gevoeligheid waar de bewegingssensor over dient te beschikken kan worden ingesteld in de mobiele applicatie. De cloudservice zorgt ervoor dat de opnames gedurende 7 dagen worden bewaard. Tot slot geldt voor deze camera deurbel eveneens dat ze IP65 waterproof is.

Pluspunten
 • Ontvang meldingen rechtstreeks op je smartphone of tablet
 • Communiceer altijd met de persoon aan de deur, ook wanneer je niet thuis bent
 • PIR-bewegingsdetectie maakt ze geschikt als beveiligingscamera
 • Gratis cloudopslag gedurende 7 dagen
Minpunten
 • Opnames zijn vrij kort en durven soms net wat te laat opgestart worden

De X-One Xecurity is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een camera deurbel?

Het is belangrijk om te letten op de kwaliteit van de camera. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de kijkhoek van de camera. Hoe hoger het aantal graden van de kijkhoek is hoe meer je op beeld zult krijgen. Je mag niet zomaar alles filmen. Daarom is het wel belangrijk om vooraf even te kijken waar je de camera deurbel gaat ophangen en wat je daarmee filmt. Kijk daarna even goed wat de regels zijn wat je wel en niet mag filmen. Ook is een camera met nachtmodus ideaal. Zo kun je ook in het donker zien wie er voor je deur staat.

Kijk ook even of de camera deurbel bedraad of draadloos is. Heb je bedrading voor een deurbel zitten dan kun je natuurlijk gewoon voor een bedraad model kiezen. Zit deze aansluiting er niet dan kun je het beste kiezen voor een draadloos model. Kijk wel goed naar de accu die erin zit of dat de deurbel op batterijen werkt. Hierbij is het ook belangrijk om te kijken hoe je de accu van de deurbel op moet laten en of dit makkelijk te doen is. Het is niet handig als je de hele deurbel iedere keer helemaal moet losschroeven om je deurbel op te laden. Meestal gaat de accu van een camera deurbel best lang mee, denk hierbij aan een paar maanden tot een jaar. Ook als de camera deurbel op batterijen werkt is het verstandig om te kijken of je de batterijen makkelijk kunt vervangen. Wij raden daarbij ook aan om oplaadbare batterijen te gebruiken anders blijf je steeds nieuwe batterijen kopen.

Het is ook slim om vooraf te kijken naar het formaat van de camera deurbel. Kijk goed naar de plek waar je de deurbel op wil gaan hangen. De meeste camera deurbellen zijn een stuk groter dan een gewone deurbel en nemen dus meer ruimte in. Als je een heel smal kozijn hebt kan het dus zijn dan de camera deurbel niet op je kozijn past. Kijk dan of je de camera deurbel ook aan de muur kan bevestigen. Sommige camera deurbellen worden geleverd met een extra onderdeeltje waarmee je de kijkhoek van de camera kan aanpassen door hem een beetje schuin te hangen. Hierdoor kun je de camera deurbel in de perfecte positie hangen.

Je hebt ook nog camera deurbellen met of zonder abonnement. Kijk ook hier vooraf goed naar zodat je niet onverwachts met maandelijkse kosten komt te zitten zodat je de camera deurbel kan gebruiken.

Denk ook goed na over hoe je de beelden van de camera deurbel zou willen bekijken. Bij veel camera deurbellen kun je een app installeren en daarom alle beelden terug kijken. Je hebt ook de keuze om te gaan voor een camera deurbel waarop je de beelden kunt bekijken op een apart schermpje wat met de camera deurbel wordt meegeleverd. Denk dus vooraf goed na wat voor jou het prettigst is.

Dan heb je ook nog de keuze uit camera deurbellen met bewegingssensor en zonder bewegingssensor. Camera deurbellen nemen alle bewegingen die binnen een bepaalde straal van de camera deurbel te zien zijn op en camera deurbellen zonder bewegingssensor nemen alleen de beelden op als er ook echt iemand aanbelt. Het kan je een veilig gevoel geven om te kiezen voor een camera deurbel met bewegingssensor omdat bijvoorbeeld een inbreker niet eerst aan zal bellen voordat hij zal gaan inbreken. Als hij dan langs de camera deurbel loopt heb je hem dus toch op beeld staan. Je kunt vaak ook de gevoeligheid van de sensor instellen zodat je niet bij iedere beweging een melding krijgt.

Ben je van plan om een camera deurbel te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over camera deurbellen? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over camera deurbellen zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een camera deurbel en vind je dat jouw camera deurbel getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw camera deurbel makkelijk aan.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie