De 5 beste zonnebanken van 2024

Onder de zonnebank gaan of toch een zonnebank kopen:

Wat zijn de voordelen van onder de zonnebank gaan?

Misschien ga je al regelmatig naar de zonnebank in een professionele studio en denk je eraan om er voor thuis een aan te schaffen, of misschien wil je beginnen met regelmatig zonnen onder een zonnehemel. Wat de reden ook is dat je op zoek bent naar een zonnebank, er zijn talloze voordelen te noemen waarom je het moet doen. Nederland heeft namelijk niet het hele jaar zon en de meeste mensen kunnen ook niet vijf keer per jaar op vakantie, dan is de zonnebank een geweldige uitkomst.

Het is goed je te beseffen dat het zonnen onder een zonnebank pas vanaf 18 jaar wordt aangeraden en dat als je een lichte huid hebt je extra moet opletten. Het grootste voordeel van een zonnebank is het ontspannen en genieten dat je doet tijdens de tijd dat je ligt. Ook al lig je geen uren, het laadt je lichamelijk én geestelijk wel op.

Naast de relax-factor krijg je door te zonnen onder een solarium een prachtige bruine huid van. Gebruik wel beschermende producten om verbranding te vermijden. Als je regelmatig je huid bruint onder een zonnebank dan versterk je je eigen beschermingsfactor waardoor je in natuurlijk zonlicht minder snel verbrand.

Hou er rekening mee dat sommige mensen door bepaalde factoren niet of niet lang onder de zonnebank mogen zonnen. Houdt rekening met je huidtype, huidbehandelingen, medicijnen en tatoeages. Voor al deze factoren geldt dat zonnen een risico met zich mee brengt en afgeraden kan worden. Dit geldt zowel voor de natuurlijke zon als voor een zonnebank.

Merk
Model
1
Hapro zonnebank Onyx 26 1 C
Hapro
Onyx 26/1 C
2
Hapro Jade 12 T - Hemel
Hapro
Jade 12 T
3
Hapro HB404 HPA - Gezichtsbruiner
Hapro
HB404 HPA
4
Sunshower Deluxe Black UV- en infrarood inbouwapparaat
Sunshower
Deluxe
5
Sunshower Pure XL Inbouw
Sunshower
Pure XL

Dit zijn ze, de 5 beste zonnebanken van 2024

1. Hapro Onyx 26/1 C – Beste zonnebank

Hapro zonnebank Onyx 26 1 C
Bekijk zonnebank

We hebben de Hapro Zonnebank Onyx 26/1 C uitvoerig getest voor jullie, en we zijn sprakeloos over de zonnige ervaring die het biedt.

Eenmaal geïnstalleerd, pronkt de Onyx 26/1 C met zijn prachtige en eigentijdse design. De strakke lijnen en hoogwaardige afwerking vallen meteen op. De gebruikte materialen beloven duurzaamheid op de lange termijn.

De echte ster van de show is natuurlijk de ongeëvenaarde zonervaring die de Onyx 26/1 C biedt. Uitgerust met een geavanceerd systeem van 26 krachtige lampen, wordt je huid verwend met een evenwichtige en natuurlijke gloed. Het intelligente ontwerp van de zonnebank zorgt voor een gelijkmatige blootstelling, zonder ongemakkelijke hotspots of schaduwrijke gebieden.

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van de Onyx 26/1 C is de veelzijdigheid. Het apparaat biedt een reeks aanpassingsmogelijkheden, waaronder verschillende bruiningsprogramma’s en instelbare ventilatie. Hierdoor is het mogelijk om een persoonlijke zonervaring te creëren, die volledig is afgestemd op je voorkeuren.

Het ergonomische ligbed van de Onyx 26/1 C dragen bij aan het comfort van de zonnebank. Of je nu kiest voor een korte sessie of een uitgebreide zonnekuur, het ligoppervlak past zich aan je lichaam aan, waardoor je kunt ontspannen en genieten van de weldadige straling.

Wat betreft bedieningsgemak heeft de Hapro Onyx 26/1 C een bedieningspaneel dat je in staat stelt om moeiteloos door de verschillende functies te navigeren en de gewenste instellingen aan te passen. Het maakt het gebruik van de zonnebank tot een plezierige en probleemloze ervaring.

Kortom, de Hapro Zonnebank Onyx 26/1 C is niet zomaar een zonnebank; het is een luxueuze retraite waar zonliefhebbers hun huid kunnen verwennen met de warmte en straling die ze verdienen.

Kenmerken van de Hapro Onyx 26/1 C

Intensiteit van de lampen
Comfort
Bedieningsgemak
Ventilatie en koeling
Prijs
Pluspunten
 • Inclusief lichaamkoeler
 • Tijdschakelaar
 • Weksignaal
 • Makkelijk te bedienen
Minpunten
 • Prijzig
 • Neemt veel ruimte in

De Hapro Onyx 26/1 C is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Aantal lampen
26
Weksignaal
Ja
Soort bediening
Druk knoppen
Lichaamskoeler
Ja

2. Hapro Jade 12 T – Beste zonnehemel

Hapro Jade 12 T - Hemel
Bekijk zonnebank

Als zonneliefhebbers hebben we de Hapro Jade 12 T uitgebreid getest, en we zijn blij verrast met de resultaten.

Vanaf het moment dat we de zonnebank opstelden, viel ons meteen zijn moderne en stijlvolle ontwerp op. Met de strakke lijnen en eigentijdse uitstraling voegde de Hapro Jade 12 T een vleugje elegantie toe aan onze ruimte.

De geavanceerde lampen van de Hapro Jade 12 T leverden een verbluffend realistische zonervaring, compleet met een warme gloed die onze huid omhulde. We voelden ons direct ontspannen en verjongd, alsof we echt onder een stralende zon lagen.

Een ander punt dat indruk op ons maakte, was het comfort van de zonnebank. De ergonomische ligvlakken pasten zich perfect aan ons lichaam aan, waardoor we ons volledig konden ontspannen tijdens onze sessies.

Bovendien was de bediening van de zonnebank eenvoudig. Met de draaiknop kun je makkelijk de gewenste tijd in stellen en de zonnebank beschikt ook over een weksignaal.

Al met al kunnen we met volle overtuiging zeggen dat de Hapro Jade 12 T een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige zonnebankervaring. Met zijn indrukwekkende prestaties, comfortabele ontwerp en gebruiksvriendelijke bediening heeft deze zonnebank onze verwachtingen overtroffen en ons voorzien van een verkwikkende dosis zonlicht, zelfs op de donkerste dagen.

* Aangezien hier geen ligbed en ventilatie bij zit konden wij die punten niet beoordelen in de rating.

Kenmerken van de Hapro Jade 12 T

Intensiteit van de lampen
Comfort
Bedieningsgemak
Ventilatie en koeling
Prijs
Pluspunten
 • Makkelijk op te bergen
 • Ergonomische ligvlakken
 • Met weksignaal
Minpunten
 • Lichaamkoeler optioneel

De Hapro Jade 12 T is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Aantal lampen
12
Weksignaal
Ja
Soort bediening
Draaiknop
Lichaamskoeler
Optioneel

3. Hapro HB404 HPA – Beste gezichtsbruiner

Hapro HB404 HPA - Gezichtsbruiner
Bekijk zonnebank

Vanaf het moment dat we de gezichtsbruiner in gebruik namen, merkten we meteen zijn compacte en elegante ontwerp op. Met zijn slanke vormgeving past de HB404 perfect in elke ruimte, of het nu in de badkamer, slaapkamer of zelfs op het bureau is. Het moderne uiterlijk wordt aangevuld met hoogwaardige materialen, wat bijdraagt aan de algehele duurzaamheid en esthetiek.

Maar wat ons het meest opviel, was natuurlijk de prestatie van de gezichtsbruiner. Uitgerust met krachtige HPA-lampen, bood de HB404 een indrukwekkende straling die onze huid een gezonde, natuurlijke bruine kleur gaf. De lampen waren perfect gepositioneerd om een gelijkmatige bruining te garanderen, zonder strepen of vlekken achter te laten.

Wat de gebruiksvriendelijkheid betreft, zijn we ook erg positief over de HB404. Met zijn eenvoudige bedieningspaneel konden we moeiteloos de gewenste bruiningsduur instellen en de sessie starten met slechts een draai aan de knop.

Een ander voordeel van de Hapro HB404 HPA is zijn veelzijdigheid. Naast het bruinen van het gezicht kan deze gezichtsbruiner ook worden gebruikt voor het behandelen van huidproblemen zoals acne of eczeem.

Al met al kunnen we met volle overtuiging zeggen dat de Hapro HB404 HPA – Gezichtsbruiner een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en effectieve manier om hun huid een stralende boost te geven. Met zijn krachtige prestaties, gebruiksvriendelijke ontwerp en veelzijdige toepassingen heeft deze gezichtsbruiner onze verwachtingen overtroffen.

Kenmerken van de Hapro HB404 HPA

Intensiteit van de lampen
Comfort
Bedieningsgemak
Ventilatie en koeling
Prijs
Pluspunten
 • Ingebouwde afstandsmeter
 • Makkelijk te bedienen
 • Makkelijk op te bergen
Minpunten
 • Bruint alleen je gezicht en afhankelijk van de hoek niet altijd goed je nek

De Hapro HB404 HPA is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Aantal lampen
1
Weksignaal
N.v.t.
Soort bediening
Draaiknop
Lichaamskoeler
N.v.t.

4. Sunshower Deluxe – Beste zonnebank voor in de douche

Sunshower Deluxe Black UV- en infrarood inbouwapparaat
Bekijk zonnebank

De beste zonnebank voor in de douche is de Sunshower Deluxe. Dit type zonnebank bouw je in bij jouw douchemuur waardoor je tijdens het douchen kunt genieten van de vele voordelen. Het is het meest luxe model dat Sunshower heeft met in totaal vijf infraroodlampen en vier UV-lampen. Door zijn hoogte van bijna 190 centimeter zorgt het dat je hele lichaam mooi gebruind wordt.

Het gebruik is eenvoudig door de touchscreen en je kunt met één druk op de knop hem inschakelen en afwisselen tussen UV- of IR-licht of een combinatie van beiden. Binnen vier minuten is de zonnebank weer afgekoeld, waardoor hij niet onnodig lang warm blijft. Deze inbouw zonnebank is ideaal als je graag regelmatig even aan je bruine kleurtje werkt zonder al te veel moeite.

Kenmerken van de Sunshower Deluxe

Intensiteit van de lampen
Comfort
Bedieningsgemak
Ventilatie en koeling
Prijs
Pluspunten
 • Door het inbouwen heb je een fraaie afwerking
 • Je kunt eenvoudig gebruik maken ervan onder de douche, zonder hem te hoeven uitklappen of pakken
 • De combinatie met infrarood zorgt voor warmte die spieren ontspant
Minpunten
 • Je kunt hem niet verplaatsen
 • Je moet genoeg ruimte hebben om hem in te kunnen bouwen

De Sunshower Deluxe is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Aantal lampen
9
Weksignaal
N.v.t.
Soort bediening
Touchscreen
Lichaamskoeler
N.v.t.

5. Sunshower Pure XL – Beste goedkope inbouw zonnebank

Sunshower Pure XL Inbouw
Bekijk zonnebank

De beste goedkope inbouw zonnebank is de Sunshower Pure XL. Deze zonnebank is speciaal ontwikkelt om je hele lijf lekker te ontspannen met zijn 1500 Watt infraroodlamp. Gedurende 10 minuten kun je onder de douche genieten van extra ontspanning. Als je korter wilt genieten kan dat ook, op het touchscreen paneel kun je eenvoudig een andere tijdsduur instellen. Doordat je hem eenvoudig kunt inbouwen is het een mooie afwerking van je luxe badkamer.

Kenmerken van de Sunshower Pure XL

Intensiteit van de lampen
Comfort
Bedieningsgemak
Ventilatie en koeling
Prijs
Pluspunten
 • Inbouwen zorgt voor een luxe afwerking
 • Je kunt de tijd zelf instellen op het touchscreen
Minpunten
 • Geen

De Sunshower Pure XL is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Aantal lampen
2
Weksignaal
N.v.t.
Soort bediening
Touchscreen
Lichaamskoeler
N.v.t.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een zonnebank?

Het is heerlijk om constant met een mooie bruine tint op de huid rond te lopen en tot op zekere hoogte is het ook nog een keer gezond. Elke dag van het jaar in de zon liggen is voor de meesten niet mogelijk, daardoor zijn zonnebanken en zonnehemels een perfecte uitkomst. Ze zijn er in vele uitvoeringen en maten, daarom is het belangrijk op een aantal zaken goed te letten als je overweegt er eentje aan te kopen.

Welke uitvoeringen zijn er?

Een zonnebank of zonnehemel kun je in verschillende modellen en uitvoeringen uitzoeken. Allemaal hebben ze hun eigen voor- en nadelen. Hieronder de meest gangbare uitvoeringen op een rij:

 • Opvouwbare zonnehemels zijn vaak compact en gebruiksvriendelijk.
 • Zonnebankcombinaties is een schelpvormig model dat je gehele lichaam bruint, maar heeft ruimte nodig tijdens het gebruik.
 • Mobiele solarium of zonnehemel is gemakkelijk om boven het bed te hangen en bruint één lichaamsdeel per keer.
 • Gezichtsbruiner kun je loskopen of in een zonnebank/zonnehemel aanschaffen.
 • Infrarood zonnehemels zorgen voor een diepgaandere warmte die op de spieren werken.

Hoe zit het met de lampen?

Uiteindelijk zijn de kwaliteit van de lampen doorslaggevend voor het succes van je zonnebank of zonnehemel. De meeste lampen van zonnebanken gaan zo’n vijf jaar mee bij normaal gebruik. Je kunt de vervanging merken aan een langzamer bruiningsproces.

De lampen bestaat uit zowel UV-A als UV-B stralingen, waarbij de UV-B stralingen in geringe mate aanwezig moeten zijn om te zorgen voor melanine. Dit lichaamseigen stofje zorgt ervoor dat het bruinen sterker en vlugger gaat, maar zorgt helaas ook voor verbranding. Let dus goed op dat als je graag langer onder de zonnebank wilt liggen, dat je kiest voor lampen met een lage UV-B straling.

De extra’s van zonnebanken

De meeste zonnehemels zijn in hoogte verstelbaar waardoor je hem eenvoudig op verschillende bedden kan gebruiken en zo het bruiningsgebied feilloos kan afstemmen. In sommige zonnebanken zit ook een afstandsmeter die aangeeft welke hoogte optimaal is voor het beste resultaat. Omdat gezond bruinen belangrijk is, is het aan te raden om niet te lang eronder te liggen. Hiervoor zijn in veel zonnebanken timers geïntegreerd, zodat ze vanzelf uit gaan als je bijvoorbeeld in slaap valt.

Vergeet daarnaast ook nooit om een beschermende bril te dragen die zorgt dat je ogen beschermd zijn tegen de stralingen van de lampen. De UV-stralen zijn namelijk schadelijk voor je ogen en verslechteren op langer termijn je zicht.

Veelgestelde vragen over zonnebanken

 • Hoe vaak mag je onder de zonnebank?

  Afhankelijk van jouw huidtype en de gewenning die je huid heeft aan de stralingen, wordt het aangeraden om niet vaker dan 1x per week onder de zonnebank te gaan. Een lichte huid kan minder hebben, waardoor kortere sessies worden aangeraden met minder intense lampen. Terwijl een huid die gewend is een langere sessie kan verwerken. Controleer dus goed wat jouw huidtype is en wat aangeraden wordt om te voorkomen dat je verbrand.

 • Hoe lang mag je onder de zonnebank?

  De algemene richtlijn is om niet langer dan 8 minuten onder de zonnebank te gaan per keer. De richtlijn is een gemiddelde en daarbij is rekening gehouden met lichte huidtypen die niet gewend zijn aan de stralingen. Als je huid meer gewend is kun je tot 20 minuten onder de zonnebank bij nieuwe lampen. Controleer dus goed wat jouw huidtype is en wat aangeraden wordt om te voorkomen dat je verbrand.

Zo hebben we de zonnebanken in dit artikel getest.

Wij hebben bij het testen van de zonnebanken gelet op de veiligheid. Natuurlijk is het belangrijk dat het gebruik van de zonnebank wel veilig is. Het is hierbij belangrijk om zelf ook te kijk naar hoe lang je onder de zonnebank kunt liggen. Ook hebben we gekeken naar de kracht en intensiteit van de lampen om ervoor te zorgen dat ze voldoende zijn om de gewenste bruining te bereiken. Hierbij hebben we erop gelet of de zonnebank verschillende lampen heeft voor het gezicht en het lichaam en gekeken naar de helderheid van beide om een gelijkmatige bruining te garanderen. Ook hebben we gekeken of de zonnebank verschillende instellingen heeft voor de bruiningsduur en intensiteit. Dit stelt je in staat om de zonnebank aan te passen aan je huidtype en bruiningsdoelen, en om langzaam te beginnen en geleidelijk aan de blootstelling te verhogen. Daarnaast hebben we ook gekeken naar het lig oppervlak van de zonnebank of het comfortabel is en goede ondersteuning biedt, is het lig oppervlak ergonomisch ontworpen en voelt het gemakkelijk aan tijdens langere sessies. Ook hebben we gekeken naar het bedieningsgemak van de zonnebank en als die aanwezig is hebben we ook naar de ventilatie en de koeling van de zonnebank gekeken. Dit zorgt voor nog meer comfort als je onder de zonnebank ligt.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie