De 5 beste NAS servers van 2023

We horen de laatste jaren steeds meer over de cloud en datacenters. Al onze gegevens die we graag toegankelijk willen hebben via onze mobiele apparaten moeten natuurlijk wel ergens staan opgeslagen. We worden ons er steeds bewuster van waar die data staat opgeslagen. Enerzijds omdat er steeds meer gigantische datacentra uit de grond verrijzen, anderzijds omdat er nogal eens wat mis lijkt te gaan met de opslag van onze gevoelige gegevens.

Je eigen cloud met een NAS server

Met de ontwikkeling van technologie begint de opslag van hele serieuze hoeveelheden data steeds meer binnen bereik te komen van de consument. En dat is nou precies waarvoor een NAS server ontwikkelt is. Een NAS server kopen doe je als je je data thuis of op kantoor in eigen beheer wilt opslaan maar wel aan wil sluiten op de cloud en razendsnel wil kunnen openen en delen vanaf je mobiele apparaten.

In deze review zochten we voor je uit wat de beste NAS servers zijn en welke vorm van NAS opslag geschikt is voor welk type gebruiker. Dus, ga jij je gegevens in eigen beheer opslaan op een NAS systeem, dan lees je in deze test welke NAS server jij het beste kan kopen!

Merk
Model
1
Synology DS1520+ -NAS
Synology
DS1520+
2
Synology DS920+ -NAS
Synology
DS920+
3
Qnap TS-451+ (2GB RAM) - NAS
Qnap
TS-451+
4
Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS
Western Digital
My Cloud EX2 Ultra 8TB
5
Western Digital My Cloud Home - Personal Cloud - 6 TB
Western Digital
My Cloud Home

Dit zijn ze, de 5 beste NAS servers van 2023

1. Synology DS1520+ – Beste NAS server voor zakelijk gebruik

Synology DS1520+ -NAS
Bekijk NAS server

Ben je op zoek naar de beste NAS server voor zakelijk gebruik, dan is de Synology DS1520+ de juiste NAS server voor jou. Deze server met zijn supersnelle bestandsoverdracht stelt u in staat op kantoor of andere werkplek zonder enige moeite gegevens te delen met medewerkers en presentaties en videos te streamen. Dankzij het handige schaalbare ontwerp van de Synology DS1520+ kunt u desgewenst altijd de capaciteit van deze beste NAS server voor zakelijk gebruik uitbreiden. De Synology DS1520+ NAS server is betrouwbaar en gemakkelijk in gebruik te nemen.

De Synology DS1520+ NAS server wordt gebruiksklaar geleverd en heeft een maximale opslagcapaciteit van 8 gigabyte. De NAS server van Synology beschikt over 5 harde schijf sloten en 4 processorkernen van het type Intel Celeron. De ingebouwde ventilator beschermt de Synology DS1520+ tegen oververhitting wanneer u de NAS server in slecht geventileerde, kleine ruimtes plaatst. De Synology DS1520+ beschikt over ingebouwde wifi, 4 ethernet poorten en 2 USB 3.0 poorten. Daarmee is de Synology DS1520+ de ideale NAS Server voor zakelijk gebruik.

Pluspunten
 • Supersnelle bestandsoverdracht
 • Schaalbaar ontwerp
 • Ingebouwde ventilator
Minpunten
 • Harde schijf niet meegeleverd

De Synology DS1520+ is verkrijgbaar bij:

2. Synology DS920+ – Beste NAS server voor thuis

Synology DS920+ -NAS
Bekijk NAS server

Voor wie op zoek is naar de beste NAS server voor thuis is de Synology DS920+ de ideale NAS server.

Deze handige NAS server voor thuis gebruik laat u met zijn snelle gegevensoverdracht met gemak foto’s en bestanden delen en video’s afspelen. De Synology DS920+ NAS server is geschikt voor thuis omdat hij gemakkelijk in gebruik te nemen is en beschikt over meer dan voldoende kracht en capaciteit voor thuisgebruik. De juiste keus dus voor wie op zoek is naar de beste NAS server voor thuis!

De gebruiksklaar geleverde Synology DS920+ NAS server beschikt over een maximale opslagcapaciteit van 4 GB. Deze NAS server voor thuis gebruik beschikt over 2 sloten voor harde schijven, 4 processorkernen van het type Intel Celeron en een ingebouwde ventilator om het systeem te beschermen tegen oververhitting. Wat betreft de aansluitingsmogelijkheden beschikt de Synology DS920+ NAS server onder andere over 2 ethernet poorten en 2 USB 3.0 poorten. Zoals gezegd heeft deze Synology DS920+ NAS server alle functionaliteit en vermogen in huis om zeer geschikt te zijn voor thuis gebruik.

Pluspunten
 • Snelle gegevensoverdracht
 • Ideaal voor thuisgebruik
 • Gebruiksklaar geleverd
Minpunten
 • Geen ingebouwde wifi
 • Harde schijven niet meegeleverd

De Synology DS920+ is verkrijgbaar bij:

3. Qnap TS-451+ – Beste Qnap NAS server

Qnap TS-451+ (2GB RAM) - NAS
Bekijk NAS server

De Qnap TS-451+ is de beste NAS server die het merk Qnap te bieden heeft. Deze NAS server is vriendelijk geprijsd en biedt een toegankelijke oplossing voor gebruikers die hun data in de cloud graag onder eigen beheer willen opslaan. Met deze Qnap TS-451+ NAS server maak je eenvoudig backups van al je belangrijke data, je deelt eenvoudig bestanden via verschillende vormen van connectiviteit en ook kun je vele verschillende vormen van multimedia streamen vanaf de Qnap TS-451+. Maak hiervoor handig gebruik van bijvoorbeeld bluetooth, chromecast, Airplay of HDMI kabel.

De Qnap TS-451+ is de meest veelzijdige en beste NAS server van Qnap, beschikt over een maximale opslagcapaciteit van 32000 GB en heeft 4 harde schijf sloten. Qua aansluitingsmogelijkheden kun je rekenen op 2 ethernet poorten, 2 USB 2.0 poorten en 2 USB 3.0 poorten. De Qnap TS-451+ wordt geleverd met 2 internetkabels, een stroomkabel en een afstandsbediening. Zo kun je direct aan de slag.

Pluspunten
 • Goede prijs
 • Gemakkelijk delen van gegevens
 • Veelzijdige multimedia stream mogelijkheden
Minpunten
 • Geen ingebouwde wifi

De Qnap TS-451+ is verkrijgbaar bij:

4. Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB – Beste Western Digital NAS

Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS
Bekijk NAS server

Liefhebbers van het bekende merk Western Digital die op zoek zijn naar een ijzersterk presterende NAS server vinden de beste Western Digital NAS server in de Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB. Dit handige systeem biedt precies wat de naam eigenlijk al zegt, een degelijke NAS server van het het betrouwbare Western Digital, waarmee je thuis of op kantoor de mogelijkheid creëert je eigen cloud in beheer te nemen. Niet langer staan jouw gegevens opgeslagen op een server waarvan je niet weet waar hij staat en wie er eigenaar van is. Met de vriendelijke prijs is de Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB een goed alternatief voor de maandelijkse kosten die je maakt met het afsluiten van een cloud abonnement.

De Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB heeft een opslagcapaciteit van 8TB en beschikt over 2 harde schijf sloten. Er zitten 2 processorkernen in van het type Marvell Armada. Verder heeft de Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB 1 ethernet poort en 2 USB 3.0 poorten.

Pluspunten
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
 • Gemakkelijk in gebruik te nemen
 • Cloud in eigen beheer
Minpunten
 • Geen wifi

De Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB is verkrijgbaar bij:

5. Western Digital My Cloud Home – Beste goedkope NAS

Western Digital My Cloud Home - Personal Cloud - 6 TB
Bekijk NAS server

De Western Digital My Cloud Home is de ideale optie voor wie op zoek is naar de beste goedkope NAS server. Met deze goedkope maar kwalitatief hoogwaardige NAS server van Western Digital beschikt u over alle gemakken van cloud technologie, maar heeft u uw gegevens wel in eigen beheer. Zo weet u altijd waar uw gegevens staan opgeslagen en kunt u de NAS server My Cloud Home desgewenst ook beveiligen met een wachtwoord om uw gegevens goed te beschermen.

De My Cloud Home van Western Digital is de beste goedkope NAS server optie maar is ondanks zijn lage prijs kwalitatief goed uitgerust. Zo is deze server van Western Digital uitgerust met 6TB opslagcapaciteit en een Realtek processor. Daarnaast kunt u gebruik maken van een ethernet poort en een USB 3.0 poort om de My Cloud Home aan te sluiten op randapparatuur.

Pluspunten
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
 • Alle functionaliteit voor thuisgebruik
 • Makkelijk mee te nemen onderweg
Minpunten
 • Enkel in wit verkrijgbaar
 • Geen ingebouwde ventilator

De Western Digital My Cloud Home is verkrijgbaar bij:

De beste NAS servers

Hopelijk heb je alle informatie over de beschikbare NAS servers en voor welk type gebruik ze geschikt zijn goed opgeslagen. Het in beheer nemen van je eigen data kan een behoorlijke stap zijn die je goed moet voorbereiden. Het zou natuurlijk erg vervelend zijn als je net al je gegevens hebt overgezet en verwijderd van je oude cloud abonnement, om er vervolgens achter te komen dat je door een slechte aankoop nu al je foto’s en bestanden kwijt bent. Ga je dus over op de aanschaf van een NAS server, lees dan nog even door.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een NAS server?

Bij de aankoop van een NAS server moet je eigenlijk voornamelijk op twee dingen letten en dat zijn de prijs en de capaciteit. Hierbij is de vraag die jij moet beantwoorden: hoeveel geld wil je maximaal uitgeven aan een NAS server en hoeveel ruimte en prestaties wil je daar minimaal voor terug krijgen?

Ga je de NAS server professioneel gebruiken, dan zul je wellicht meer budget beschikbaar hebben en meer capaciteit en vermogen nodig hebben. Als je de  NAS bijvoorbeeld op een kantoor gaat gebruiken, dan zal er veel meer data opgeslagen worden dan wanneer je de NAS alleen voor persoonlijk gebruik aanschaft. Hierbij is wellicht ook nog de mate van beveiliging van belang. Gaat het  om jouw persoonlijke vakantiefoto’s dan is dat minder interessant voor hackers dan wanneer het gaat om gevoelige bedrijfsgegevens.

Bepaal dus goed welk type gebruiker jij bent en op welke punten, prijs, vermogen en capaciteit en beveiliging jij kunt besparen, dan wel extra geld wilt uitgeven.

Cloud opslag thuis

Een NAS server is naast het gebruik voor kantoren ook een bijzonder goede uitkomst voor het opslaan van je gegevens in de cloud, maar dan in eigen beheer. Je weet hierdoor altijd waar je gegevens staan opgeslagen en je hebt de maximale controle over wat er mee gebeurt. Daarnaast kan cloudopslag thuis ook een voordeel zijn ten opzichte van een zogenaamd cloud abonnement. Vaak betalen we een maandelijkse fee voor de opslag van onze gegevens. Het kan dus het overwegen waard zijn of een NAS server niet ook nog eens financieel aantrekkelijk is voor jou.

Veelgestelde vragen over NAS servers

 • Wat is een NAS server?

  NAS staat voor Network Attached Storage en is een gegevensdrager die je aan kunt sluiten op een netwerk. Zo kun je je eigen dat in beheer houden en tegelijkertijd aansluiten op de digitale netwerken.

 • Welke harde schijf is het beste voor een NAS?

  De Western Digital Red Pro wordt gezien als een van de beste harde schijven die is toegespitst op het gebruik in een NAS server.

 • Hoe werkt een NAS server?

  De NAS server heeft ruimte voor harde schijven waarop gegevens kunnen worden opgeslagen. De NAS stelt u in staat deze harde schijven efficiënt en dicht op elkaar op te slaan zodat u grote hoeveelheden gegevens in een kleine ruimte kunt bewaren. De NAS server beschikt over technologie die het apparaat in staat stelt razendsnel gegevens die op de harde schijven staan opgeslagen te delen met andere apparaten in het netwerk waarop de NAS server is aangesloten.

 • Wat kun je allemaal met een NAS server?

  Met een NAS server kun je in eigen beheer gegevens opslaan, delen en streamen. Een NAS server stelt je eigenlijk in staat je gegevens in de cloud op te slaan, maar wel in eigen beheer te houden.

 • Plaats een reactie