De 5 beste suikerspinmachines van 2023

Ren jij op de kermis altijd eerst naar het kraampje waar ze suikerspinnen verkopen? Vanaf nu kun je thuis ook genieten van een deze heerlijke lekkernij. Veel heb je er niet voor nodig. Met een suikerspinmachine en gekleurde suiker maak jij de zoetste creaties. En vond je de suikerspin op de kermis aan de kleine kant? Vanaf nu maak jij je suikerspinnen zo groot als je zelf wilt. Een leuk idee om het kinderfeestje van je kind een extra feestelijk tintje te geven. Ben jij klaar om een suikerspinmachine aan te schaffen, maar heb je geen idee welke machine de moeite waard is? Lees dan snel verder. Wij hebben een top 5 gemaakt van de beste machines om suikerspinnen mee te maken. Van een heel simpel model om thuis te gebruiken tot professionele apparaten waar je in no time een heleboel suikerspinnen mee kunt maken.

Merk
Model
1
Gadgy Suikerspinmachine Retro, met 10 Stokjes en Maatlepel - Suikerspinmakers
Gadgy
Suikerspinmachine Retro
2
Suikerspinmachine - Suikerspinmachines - Mini Suikerspin - Suikerspinmaker
Candyz
Mini suikerspinmachine
3
Royal Catering Suikerspinmachine - Kar
Royal Catering
Suikerspinmachine - Kar
4
Professionele Suikerspin Machine 520
Combisteel
Professionele Suikerspin Machine 520
5
Clatronic ZWM 3478 - Suikerspinmaker
Clatronic
ZWM 3478 - Suikerspinmaker

Dit zijn ze, de 5 beste suikerspinmachines van 2023

1. Gadgy Suikerspinmachine Retro – Beste retro suikerspinmachine

Gadgy Suikerspinmachine Retro, met 10 Stokjes en Maatlepel - Suikerspinmakers
Bekijk suikerspinmachine

Zoek jij een suikerspinmachine in een mooi retro model? Dan wil je de suikerspinmachine van Gadgy. Dit retro model lijkt op de mooie modellen die je als kind op de kermis zag. Het apparaat heeft een handige spatrand zodat je niet kunt knoeien. Het apparaat maakt heerlijke suikerspinnen en is leuk om je kinderen mee te verrassen op hun vrije woensdag middag. En als aanvulling voor een kinderfeestje is het een apparaat dat altijd succes boekt. En als je hem eenmaal in huis hebt kun je er een straatfeest mee opfleuren of een extra feestelijk tintje geven aan verjaardagen.

Je kunt er gewone kristalsuiker in doen om eenvoudige witte suikerspinnen te maken. Als je gekleurde suiker aanschaft maak je in een handomdraai suikerspinnen in alle kleuren van de regenboog. Van geel tot groen en roze of blauw. Met de machine kun je ook gebruik maken van harde snoepjes of snoepjes zonder suiker. Zo kun je zelfs een gezonde suikerspin maken met minder calorieën.

Het schoonmaken van de Gadgy Retro Machine gaat heel gemakkelijk. Je kunt de rand en de roterende schijf uit de machine halen en ze heel makkelijk schoonmaken. Meer dan water en zeep heb je niet nodig.

Zoals gezegd kun je verschillende soorten suiker gebruiken in deze machine. We raden je wel aan om kristalsuiker te gebruiken. Ze geven allemaal een mooie suikerspin. Met je eigen apparaat bepaal je zelf hoe klein of groot je de suikerspin maakt. Je kunt zelfs een voorraad aanleggen en de suikerspinnen bewaren in een potje. Zo heb je altijd een suikerspin als verrassing achter de hand.

Het apparaat staat stevig en stabiel door de zuignappen aan de onderkant van de machine. Die zijn ook weer eenvoudig los te maken zodat je de machine kunt opbergen als je klaar ben met suikerspinnen maken. Ook na herhaald gebruik werken de zuignappen nog steeds goed. Let er op dat je bij het schoonmaken de zuignappen ook schoonmaakt. Zo gaan ze nog langer mee.

De machine heeft voldoende vermogen om achter elkaar door suikerspinnen te maken. Voor thuisgebruik is dat meer dan voldoende. Je gasten hoeven niet lang te wachten om te kunnen genieten van een overheerlijke suikerspin.

Pluspunten
 • Je krijgt er alvast 10 suikerspin stokjes en een maatlepel bij
 • Eenvoudig te bedienen
 • Makkelijk schoon te maken
 • Staat stevig door de zuignappen aan de onderkant
 • Ook geschikt voor harde snoepjes of suikervrije snoepjes
Minpunten
 • Maakt veel lawaai

De Gadgy Suikerspinmachine Retro is verkrijgbaar bij:

2. Candyz Mini suikerspinmachine – Beste mini suikerspinmachine

Suikerspinmachine - Suikerspinmachines - Mini Suikerspin - Suikerspinmaker
Bekijk suikerspinmachine

De beste mini machine om suikerspinnen mee te maken is die van Candyz. Dit compacte model is een aanwinst voor alle feesten en partijen. Niet alleen voor kinderen, ook volwassenen doe je een plezier met een suikerspin.

Het model is mooi qua vormgeving en heeft een nostalgische uitstraling. Het misstaat niet op je aanrecht. Zet je het apparaat liever weg? Dat is geen probleem. Het mini model neemt weinig ruimte in beslag.

Je suikerspin machine is al na een paar minuten klaar voor gebruik. Je kunt naar hartenlust suikerspinnen maken in allerlei maten. En als alle buikjes gevuld zijn heb je het apparaat in een mum van tijd ook weer schoon.

Het is niet alleen aanwinst om een kinderfeestje extra feestelijk te maken, het is ook leuk om een suikerspin machine cadeau te geven. Zo weet je zeker dat je een origineel cadeau geeft waar iemand lang plezier van heeft en ook anderen een plezier mee doet. Voor een studentenfeest is het een perfecte aanwinst.

Het apparaat maakt heerlijke suikerspinnen voor thuis. De machine is klein van formaat en snel klaar om te gebruiken. Binnen een paar minuten is het verwarmingselement op de juiste temperatuur en kun je suikerspinnen draaien zoveel als je wilt. En ben jij het draaien zat, dan staan de mensen in de rij om het van je over te nemen. Maak het kleine kind in iedereen wakker met deze leuke machine.

Je kunt met de suikerspinmachine van Candyz allerlei creaties maken van suiker. Met gekleurde suiker maak je suikerspinnen in alle kleuren van de regenboog. Als je wilt kun je zelfs de kleuren omwisselen en suikerspinnen in meerdere kleuren maken. Dat vergt enige oefening. Gelukkig baart oefening ook kunst.

De suikerspinmachine heeft 2 minuten nodig om op te warmen. Wacht even met suiker erin doen tot de machine is opgewarmd. Dat voorkomt een plakboel en een langere opwarmtijd. Zet de machine even uit. Vervolgens doe je suiker in de zwarte kop van de machine. We raden je aan om alleen speciale suiker die geschikt is voor suikerspinmachines te gebruiken. Andere soorten suiker gaan snel karamelliseren waardoor de suiker verbrand en de machine vastloopt. Kristalsuiker is de suiker die het beste werkt voor een suikerspinmachine.

Daarna kun je de machine weer aanzetten. Nu roer je met het bijgeleverde stokje met de klok mee langs de rand van de suikerspinmachine. Draai ondertussen het stukje tussen je vingers tegen de klok in. Dat klinkt misschien moeilijk, maar dat is het niet. Met een paar keer heb je het onder de knie en gaat het suikerspin draaien als vanzelf. Na 5 tot 10 rondjes heb je een mooie suikerspin. Laat de machine even op adem komen na een aantal suikerspinnen. Vergeet niet dat het een minimachine is met beperkte capaciteit.

Met dit model haal je een mooi apparaatje in huis waar je velen een groot plezier mee doet. Het apparaat is gemaakt met aandacht voor design, kwaliteit en vakmanschap. De premium materialen maken het apparaat duurzaam, wasbaar en draagbaar. Als is het een klein apparaatje, het doet wat hij belooft en heeft een grote kracht.

Verder is de machine in 4 vrolijke kleuren leverbaar. Je kunt kiezen voor rood, blauw, roze of wit. Zo staat ie ook nog eens mooi in je keuken en heb je hem altijd bij de hand als je zoete trek krijgt.

Je krijgt er stokjes bij en hoeft nooit meer naar de kermis voor een suikerspin. Die maak je voortaan gewoon zelf. Hoe vaker je oefent hoe sneller je een paar heerlijke suikerspinnen maakt. Een suikerspin is ook een eyecatcher voor op een toetje. Maak een dame blanche af met een toefje suikerspin en je gasten denken dat je een ware chef kok bent geworden.

Pluspunten
 • Binnen enkele minuten klaar voor gebruik
 • Makkelijk mee te nemen op locatie
 • Met stokjes en maatlepel
 • Makkelijk schoon te maken
 • Neemt weinig plaats in
Minpunten
 • Maakt slechte suikerspinnen als je geen ervaring hebt met het maken van suikerspinnen

De Candyz Mini suikerspinmachine is verkrijgbaar bij:

3. Royal Catering Suikerspinmachine - Kar – Beste grote suikerspinmachine

Royal Catering Suikerspinmachine - Kar
Bekijk suikerspinmachine

Wil jij snel veel suikerspinnen kunnen maken dan is deze suikerspinmachine op een kar de juiste keuze voor jou. We noemen hem niet voor niks de beste grote suikerspinmachine. Hij heeft een omtrek van 52 cm en een vermogen van maar liefst 1200 watt.

Het merk Royal catering is specialist in catering benodigdheden en heeft alles in huis wat je nodig hebt om suikerspinnen te maken en te verkopen. Deze commerciële machine is speciaal gemaakt om professioneel gebruik van te maken en geeft de beste resultaten.

Hij wordt geleverd als complete set waarmee je meteen aan de slag kunt. Hiermee kun je alle feesten en partijen voorzien van een leuke extra feestelijke aanvulling. Als je wilt kun je er zelfs een festival of een markt mee verblijden. Je kunt de machine in allerlei varianten krijgen zodat je de suikerspin aan je wensen kun aanpassen.

Het apparaat is voorzien van een speciale spitbescherming die zorgt dat er geen bacteriën of vuil in de bak terecht komen. Zo maak je niet alleen de lekkerste suikerspinnen, maar ook de meest hygiënische. De onderwagen maakt de machine makkelijk te vervoeren een eyecatcher op elke gelegenheid.

Je kunt snel en efficiënt een grote hoeveelheid suikerspinnen maken zodat er geen lange rijen voor de kar ontstaan en mensen snel kunnen genieten van deze zoete lekkernij. Het verwarmingselement van 1200 watt werkt snel en efficiënt. De temperatuur van de spinkop kun je regelen met 2 tuimelschakelaars. Op de display kun je de stroomsterkte zien. Het apparaat is zelfs voorzien van een zekering die het apparaat automatisch uitschakelt in geval van nood.

De bak van de machine is een van roestvrij staal en heeft een doorsnede van maar liefs 52 centimeter. Zo hoef je niet eindeloos rondjes te draaien om een suikerspin te maken. Je bent per suikerspin ongeveer 1 minuut bezig. Voor elke suikerspin heb je 12 tot 18 gram suiker nodig. Wil je een variant met minder calorieën, dan kun je kiezen voor suikervrije ingrediënten.

Door de stok langs de rand van de bak te rollen vang je de suikerwebben op de stok. De bak is zo gemaakt dat je weinig knoeit en dat de suikerspin zich vooral in de bak vormt. Als je meters wilt maken dan is deze machine voor jou de ideale oplossing.

Pluspunten
 • Snelle bereiding van grote hoeveelheden
 • Geen geknoei door de opvangpot
 • Groot vermogen van 1200 watt
 • Professionele machine
 • Geleverd met kar
Minpunten
 • Flinke investering
 • Neemt behoorlijk wat plek in beslag

De Royal Catering Suikerspinmachine - Kar is verkrijgbaar bij:

4. Combisteel Professionele Suikerspin Machine 520 – Beste professionele suikerspinmachine

Professionele Suikerspin Machine 520
Bekijk suikerspinmachine

De beste professionele machine is wat ons betreft die van Combisteel. Met dit apparaat trek jij gegarandeerd alle aandacht. Of je de machine nu gebruikt voor een zakelijke bijeenkomst of tijdens een evenement. Mensen staan voor je in de rij en kunnen niet wachten to jij ze die heerlijke suikerspin geeft. Met zijn roze kleur valt hij overal goed op.

De machine heeft een brede bak en staat op een goede hoogte. Hij werkt op 230 volt en gebruikt op 1,03 kW aan stroom. Voor zijn grootte is hij licht van gewicht. De capaciteit is groot. Je maakt in een handomdraai de lekkerste suikerspinnen en voorkomt lange rijen voor je lange machine.

Dit is een apparaat met horeca kwaliteit en dat zie je terug in de gebruikte materialen en de slimme vormgeving. Het is een machine die robuust is en lang mee gaat. Met dit apparaat ben jij de gangmaker op elk feestje. Je hebt jarenlang plezier van deze investering.

Heb jij een horecazaak waar veel kinderen komen? Met deze aanwinst blijven de kinderen bij je langskomen en daarmee hun Papa’s en Mama’s ook. Maak een feest van een bezoek aan je zaak met deze krachtige suikerspinmachine.

Pluspunten
 • Horeca kwaliteit
 • Ondanks zijn vermogen weinig gewicht
 • Compacte machine
 • Hoge capaciteit
Minpunten
 • Eenvoudige vormgeving

De Combisteel Professionele Suikerspin Machine 520 is verkrijgbaar bij:

5. Clatronic ZWM 3478 - Suikerspinmaker – Beste goedkope suikerspinmachine

Clatronic ZWM 3478 - Suikerspinmaker
Bekijk suikerspinmachine

De beste goedkope suikerspinmachine is de ZWM 3478 van Clatronic. Ideaal als je het apparaat niet dagelijks gebruikt en toch af en toe wilt genieten van een lekkere suikerspin. Je krijgt er een maatlepel en stokjes bij.

De machine staat stevig op de voetjes met zuignap zodat het apparaat niet schuiven. Dat zorgt ervoor dat jij makkelijk en zonder  knoeien kunt werken. Het schoonmaken van het apparaat kan gedeeltelijk machinaal want de schotel en spatbescherming kun je gewoon in de vaatwasser doen. De rest kun je met een doekje en wat zeep makkelijk weer spik en span maken.

De schaal heeft een doorsnee van 27 cm wat een goede maat is voor het maken van suikerspinnen op formaat. Het spatscherm voorkomt knoeien. Als met al krijg je met deze machine absoluut waar voor je geld en zul je geen spijt krijgen van je aanschaf.

Gebruik voor het maken van suikerspinnen altijd kristalsuiker. Dat werkt het beste en is ook het beste voor de machine. Je kunt kiezen voor witte kristalsuiker of speciale gekleurde suikers voor een nog vrolijker resultaat.

Pluspunten
 • Gratis maatlepel en stokken
 • Onderdelen kunnen in de vaatwasser
 • Grote suikerspinschaal
 • Met spatscherm
Minpunten
 • Heeft maar 1 stand

De Clatronic ZWM 3478 - Suikerspinmaker is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een suikerspinmachine?

Allereerst is het van belang om te bepalen welke capaciteit je verwacht van een suikerspinmachine. Wil je tijdens een kinderfeestje een paar kinderen verrassen met een suikerspin en dan heb je genoeg aan een simpel apparaat dat geschikt is voor particulier gebruik. Wil je voor grote groepen mensen snel een aantal suikerspinnen kunnen maken, dan kun je beter kiezen voor een professioneel apparaat. Let er verder op dat het apparaat goed schoon te houden is en dat het een spatscherm heeft dat knoeien voorkomt.

Veelgestelde vragen over suikerspinmachines

 • Hoeveel suikerspinnen kan je uit 1 kilo suiker halen?

  Uit 1 kilo suiker haal je ongeveer 60 tot 70 suikerspinnen. Afhankelijk van de grootte van de suikerspin kun je dat aantal vergroten of verkleinen. Hou er rekening mee dat het maken van een suikerspin even wat tijd kost.

 • Hoe werkt een suikerspinmachine?

  Een suikerspin machine is heel simpel gezegd een ronde bak met in het midden een centrifuge. De centrifuge verhit de suiker. Door het verhitten van de suiker, smelt de suiker en valt de suiker uiteen in glucose en fructose en worden er spinnenwebben gevormd. Vandaar de naam suikerspin. Je giet de suiker in kristalvorm in het midden van de machine en vangt met een stok de spinnenwebben op. Door een draaiende beweging te maken verzamel je de webben op de stok.

 • Welke suiker moet er in een suikerspinmachine?

  We raden je aan om kristalsuiker te gebruiken. Dat geeft het beste resultaat en het minste verlies. Met witte basterdsuiker komen er veel restdeeltjes vrij die uit de machine worden gegooid. Dat geeft geklieder en maakt het vormen van een mooie suikerspin lastig. Gewone suiker karamelliseert sneller en blijft daardoor aan de machine plakken.

 • Plaats een reactie