De 5 beste kinder smartwatches van 2024

Een kinder smartwatch is tegenwoordig een super handige gadget om te hebben. Ook zijn smartwatches voor kinderen enorm in. Als ouder heeft het grote voordelen. Je kunt bijvoorbeeld met de meeste modellen zien waar je kind is, wat tegenwoordig toch een veilig gevoel geeft. Een kinder smartwatch zorgt er zo voor dat je kind wat meer vrijheid heeft op een veilige manier. Je kunt ook contact hebben met je kind zonder dat hij of zij een telefoon nodig heeft. Ook stimuleren de meeste kinder smartwatches om kinderen te laten bewegen. Er is veel keuze in kinder smartwatches en ook zijn er veel verschillende functies. Wij van 5 Top hebben voor jullie een aantal kinder smartwatches uitgetest en zullen jullie helpen met het maken van een keuze voor een goede kinder smartwatch.

Merk
Model
1
DEPLAY 4G KidsWatch - Smartwatch Kinderen
DEPLAY
4G KidsWatch
2
VTech KidiZoom Smartwatch DX2
VTech
KidiZoom Smartwatch DX2
3
Apple Watch SE 2022
Apple
Watch SE
4
One2track Connect UP
One2track
Connect UP
5
Garmin Vivofit Junior 3 - Activity tracker kinderen
Garmin
Vivofit Junior 3

Dit zijn ze, de 5 beste kinder smartwatches van 2024

1. DEPLAY 4G KidsWatch – Beste kinder smartwatch met gps tracker

DEPLAY 4G KidsWatch - Smartwatch Kinderen
Bekijk kinder smartwatch

Wij hebben voor jullie de Deplay 4G KidsWatch uitgetest. De kinder smartwatch werd snel en netjes geleverd. Het is een complete set (inclusief sim kaart met 5 euro tegoed) die meteen klaar is voor gebruik nadat je hem hebt geïnstalleerd. Ook krijg je vooraf via de mail extra info over de smartwatch.

Voor optimaal gebruik moet je een app installeren op je telefoon. Dit is makkelijk en werkt goed. Daarmee kun je alle functies op de smartwatch bedienen. Je ziet in deze app meteen waar je kind is op basis van een kaartje. Ook kun je via de app verschillende gezondheid data inzien. Zo kun je bijvoorbeeld het aantal stappen van je kind zien, maar ook de hartslag meten of de temperatuur van je kind meten op afstand.

Je kunt via de app ook makkelijk videobellen of gewoon bellen, berichtjes sturen in de app, meeluisteren en bijvoorbeeld een niet storen periode instellen (bijvoorbeeld tijdens schooltijd). Wat wij ook een leuk pluspunt vinden is dat je beloningen kan sturen naar je kind vanuit de app.

Wat wij ook een pluspunt vinden is dat je een bepaalde omgeving kan instellen en als je kind daaruit gaat dan gaat er een alarm af op je telefoon zodat je weet dat je kind buiten die locatie is. Het is jammer dat het tegenwoordig nodig is, maar ons geeft dit een enorm veilig gevoel. Wij hebben met onze zoon een plek afgesproken tot waar hij zelf buiten mag spelen en als hij hieruit gaat dan krijg ik daarvan dus een melding op mijn telefoon. Dit is natuurlijk niet omdat ik mijn zoon niet vertrouw, maar meer omdat je tegenwoordig van die gekke verhalen hoort dat het mij gerust stelt dat deze functie erop zit.

Je kan vooraf SOS telefoonnummers instellen. Hiermee kan je kind met één druk op de knop jou bellen. Ook is de smartwatch spatwaterproof en kan de smartwatch tegen stof waardoor je geen zorgen hebt over de kinder smartwatch tijdens het spelen.

De batterijduur van de smartwatch is ook ruim voldoende. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel je kind er mee doet, maar wij hoeven hem maar om de paar dagen op te laden. Verder heeft de kinder smartwatch ook leuke functies zoals een zaklamp, een fotocamera of rekenspelletjes.

Pluspunten
 • Gps tracker
 • Fotocamera
 • Te bedienen met een handige app
 • Wordt geleverd met simkaart met €5,- tegoed
Minpunten
 • De smartwatch is vrij groot

De DEPLAY 4G KidsWatch is verkrijgbaar bij:

2. VTech KidiZoom Smartwatch DX2 – Beste selfie kinder smartwatch

VTech KidiZoom Smartwatch DX2
Bekijk kinder smartwatch

Tijdens het testen van de VTech KidiZoom Smartwatch DX2 kwamen we erachter dat deze kinder smartwatch makkelijk te bedienen is. Hierdoor is deze kinder smartwatch ook geschikt voor wat jongere kinderen. Vanaf 5 jaar lijkt ons dus een uitstekende leeftijd. Bij sommige andere smartwatches hebben wij het idee dat het nog wat moeilijk is voor kinderen van 5 jaar, maar dat is dus bij deze kinder smartwatch niet het geval.

De kinder smartwatch heeft twee camera’s, 1 aan de zijkant en 1 aan de voorkant. Je kunt hier leuke selfies en filmpjes mee maken. Die kun je ook bewerken met leuke kaders en effecten.

Wat wij een heel groot pluspunt vinden aan deze kinder smartwatch is dat er 3 sportieve spelletjes op zitten. Hierdoor stimuleer je je kind om meer te bewegen. Onze zoon vindt dit echt heel leuk en maakt hier regelmatig gebruik van. Hij houdt niet van lopen, maar met deze kinder smartwatch maakt hij er echt een spelletje van waardoor hij minder zeurt als hij lange stukken moet lopen.

Ook leert onze zoon snel klokkijken met deze kinder smartwatch. Je kunt de smartwatch zowel digitaal als analoog instellen. En de smartwatch kan de tijd ook voorlezen waardoor het leren van het klokkijken sneller en makkelijker gaat.

Je kunt nog meer spelletjes, klokweergaves en foto- effecten downloaden.

Pluspunten
 • Duidelijke kinder smartwatch
 • Sportieve spelletjes
 • Leerzaam
Minpunten
 • De smartwatch is vrij groot voor een kinderarm

De VTech KidiZoom Smartwatch DX2 is verkrijgbaar bij:

3. Apple Watch SE – Beste kinder smartwatch voor oudere kinderen

Apple Watch SE 2022
Bekijk kinder smartwatch

Als je beslist om voor de Apple Watch SE te gaan dan weet je zeker dat je kwalitatief een hele goede smartwatch gaat hebben. Wel is deze wat moeilijker te bedienen als de echte kinder smartwatches dus het is wel echt aan te raden om deze alleen aan te schaffen als je kind al wat ouder is. Wij denken hierbij dus aan kinderen vanaf een jaar of 10.

Je kunt de smartwatch makkelijk koppelen met je iPhone 8 of nieuwer. Let wel op je kunt de smartwatch alleen verbinden met en iPhone, niet met andere telefoons. Je kunt wel meerdere smartwatches verbinden met 1 iPhone. Je zoon of dochter heeft dus zelf geen iPhone nodig om de smartwatch te kunnen gebruiken.

De Apple Watch SE beschikt over veel verschillende handige functies. Zo houdt de smartwatch je gezondheid bij. Hij kan bijvoorbeeld je stappen bijhouden, je slaapcyclus bijhouden, je hartslag meten en geeft ook een melding als je een hoge of juist lage hartslag hebt.

Je kan de kinder smartwatch helemaal naar wens aanpassen. Zo kun je verschillende achtergronden gebruiken en ook kun je verschillende soorten bandjes gebruiken. Dit is natuurlijk super leuk voor jouw zoon of dochter.

Nog een groot pluspunt vinden wij de accu. Deze gaat namelijk twee dagen mee als je hem ‘s nachts niet om hebt. Anders iets minder lang. Het opladen van de smartwatch gaat super snel.

Ook beschikt de smartwatch over valdetectie, SOS-noodmelding en crashdetectie. Je kunt dan makkelijk hulp inschakelen via je smartwatch mocht dit nodig zijn. Houdt hierbij wel in de gaten dat je smartwatch dan een mobiele netwerkverbinding nodig heeft.

Pluspunten
 • Kwalitatieve smartwatch
 • Krachtige sensoren om je gezondheid te meten
 • Valdetectie en ongelukdetectie
Minpunten
 • Alleen geschikt voor wat oudere kinderen

De Apple Watch SE is verkrijgbaar bij:

4. One2track Connect UP – Beste kinder smartwatch met app

One2track Connect UP
Bekijk kinder smartwatch

Ook de One2track Connect UP hebben wij voor jullie getest. Wat ons meteen opviel was de makkelijke app waarmee je de kinder smartwatch kan bedienen en instellen. Hij werkt makkelijk en simpel.

Op de app kun je zien waar je kind is op een duidelijk kaartje. Ook kun je via de app eenvoudig bellen of chatberichten sturen. Wat wij ook een groot pluspunt aan de app vinden is dat je makkelijk het beltegoed kan opwaarderen van de kinder smartwatch. Ook kun je ervoor kiezen om een abonnement af te sluiten van €9,95 voor 30 dagen, maar onze zoon verbruikt niet zoveel beltegoed dus wij hebben ervoor gekozen om hem gewoon af en toe op te waarderen.

Er zitten geen spelletjes op de kinder smartwatch maar dit vinden wij juist wel een voordeel omdat onze zoon hier minder snel door wordt afgeleid en de kinder smartwatch echt gebruikt waar hij voor is.

De personen die je in de app toevoegt kun je makkelijk mee videobellen en onderling chats sturen. De accu van de kinder smartwatch is wel oké, maar niet top. Je moet hem wel echt iedere dag opladen.

Pluspunten
 • Makkelijk te bedienen met app
 • Simpel maar kwalitatieve kinder smartwatch
 • Gps
Minpunten
 • Accu moet iedere dag opgeladen worden

De One2track Connect UP is verkrijgbaar bij:

5. Garmin Vivofit Junior 3 – Beste kinder smartwatch met vervangbare batterij

Garmin Vivofit Junior 3 - Activity tracker kinderen
Bekijk kinder smartwatch

Wat wij een heel groot pluspunt vinden aan de Garmin Vivofit Junior 3 is dat de batterij maximaal 1 jaar lang mee gaat en daarna makkelijk te vervangen is. Je hoeft de kinder smartwatch dus niet op te laden.

Deze kinder smartwatch is eigenlijk vooral een activity tracker. Hij zorgt er dus voor dat je makkelijk de bewegingen van je kind bij kan houden op een hele leuke manier.

Je kunt de horloge makkelijk verbinden met een app. De horloge stimuleert om je kinderen meer te laten bewegen. Je kunt in de app Infinity Stone-punten verdienen als je de dagelijkse activiteitendoelen haalt. Ook kun je met 60 minuten activiteit leuke spelletjes spelen. Er wordt dus op een leuke en speelse manier gestimuleerd om meer te bewegen. Ook is de horloge waterdicht dus kan hij ook gebruikt worden tijdens het zwemmen.

Je kunt ICE gegevens toevoegen in de app dus in geval van nood zijn jouw gegevens beschikbaar.

Kortom is het dus een leuke simpele kinder smartwatch die er voor zorgt dat je kind meer gaat bewegen. De horloge is verkrijgbaar in meerdere thema’s dus er is altijd wel een leuk thema te vinden wat bij jouw kind past.

Pluspunten
 • Zorgt er op een speelse manier voor dat je kind meer gaat bewegen
 • Batterij gaat maximaal 1 jaar mee
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding
Minpunten
 • Je kunt er niet mee bellen
 • Geen gps tracker

De Garmin Vivofit Junior 3 is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een kinder smartwatch?

Het is belangrijk om vooraf na te denken wat je belangrijk vindt bij een kinder smartwatch. Wil je graag weten waar je kind is? Dan is het verstandig om te kiezen voor een kinder smartwatch met gps. Het is jammer dat het tegenwoordig nodig is om te weten waar je kind precies is, maar door te kiezen voor een kinder smartwatch met gps is het wel makkelijker om je kind met een veilig gevoel buiten te laten spelen.

Nog een voordeel van een kinder smartwatch is dat je kind geen telefoon nodig heeft. Je kunt de kinder smartwatch verbinden met je eigen telefoon, maar je kind is met een kinder smartwatch toch bereikbaar. Je kunt dus altijd contact met hem of haar opnemen of hij of zij met jou.

Is je doel om met een kinder smartwatch je kind meer te laten bewegen? Dan kun je ook kiezen voor een simpel model zoals de Garmin Vivofit Junior 3. Dit is een model wat je kinderen door leuke spelletjes uitdaagt om meer te bewegen. De andere modellen in het top 5 lijstje stimuleren ook het bewegen van je kind, maar bij de Garmin Vivofit Junior 3 is dat het belangrijkste doel van de horloge.

Functies

Verder kun je nog kijken naar andere functies zoals een hartslagmeter, slaapmonitoring, spelletjes, communicatie of temperatuurmeter. Kijk wat jij en je kind prettig vinden en wat je ook echt gaat gebruiken.

Ook vinden wij een kinder smartwatch echt een aanvulling op de ontwikkeling van je kind, omdat je kind hierdoor sneller en makkelijk leert om klok te lezen. Je kunt ook je kind makkelijker zelfstandig laten worden doordat je toch contact met hem of haar kunt hebben via de horloge en zoals eerder benoemd je hem of haar met een gerust hart buiten kan laten spelen terwijl je toch kan zien waar hij of zij is.

Leeftijd van je kind

Als je over gaat tot aankoop van een kinder smartwatch is het belangrijk om ook te kijken naar de leeftijd van jouw zoon of dochter. Er is enorm veel keuze. Misschien is jouw kind helemaal fan van Spider-man of heeft jou kind liever een neutraler model in een leuke kleur. Ook hebben we in ons lijstje een Apple smartwatch staan die vooral geschikt is als je kind wat ouder is.

Batterijduur

Als je kind het horloge echt iedere dag (en nacht) gaat gebruiken is het belangrijk om te kijken naar de batterijduur van de kinder smartwatch. Het is belangrijk dat de horloge minimaal 1 hele dag meegaat en dat het opladen niet te lang duurt. Kijk hier dus naar voordat je over gaat tot aanschaf van een kinder smartwatch. Je hebt ook kinder smartwatches met een batterij die maximaal 1 jaar meegaan en je daarna moet vervangen, deze hoef je dus niet op te laden.

Waterdicht

Als je kind zijn smartwatch ook wil gebruiken als hij gaat zwemmen is het belangrijk om te gaan voor een model dat waterdicht is. Maar ook als je kind graag buiten speelt of graag vies word is het verstandig om te kijken naar een model wat minimaal spatwaterdicht is en wat ook tegen stof kan. Zo zal je kind langer profijt hebben van zijn of haar kinder smartwatch.

Ben je van plan om een kinder smartwatch te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over kinder smartwatches? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over kinder smartwatches zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een kinder smartwatch en vind je dat jouw kinder smartwatch getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw kinder smartwatch makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over kinder smartwatches

 • Hoe werkt een smartwatch voor kinderen?

  Een smartwatch voor kinderen is meestal simpel in gebruik. Je kunt meestal een app downloaden waarmee je de kinder smartwatch kunt instellen en verbinden. Als je de kinder smartwatch helemaal naar wens hebt ingesteld is het nog een kwestie van de kinder smartwatch om de pols van je kind te doen en te gaan gebruiken.

 • Vanaf welke leeftijd smartwatch voor kinderen?

  Het is natuurlijk belangrijk om te kijken naar wat je zelf prettig vind, maar ons advies is om vanaf een jaar of 5 gebruik te gaan maken van een kinder smarwatch. Je kunt natuurlijk iets eerder of later gebruik gaan maken van een kinder smartwatch. Het is echter wel verstandig om te kijken naar welke smartwatch je koopt aangezien sommige modellen voor kinderen van 5 jaar nog best ingewikkeld zijn.

 • Heb je een abonnement nodig voor een smartwatch?

  Voor de meeste kinder smartwatches heb je geen abonnement nodig. Wel werken de meeste kinder smartwatches met een simkaart. Je kunt er dan voor kiezen om of een abonnement af te sluiten maar onze ervaring is dat af en een prepaid op waarderen eigenlijk al voldoende is.

 • Waarom kind een smartwatch?

  Een smartwatch kan een enorme uitkomst zijn om je kind met een veilig gevoel buiten te kunnen laten spelen. Ook kan het doel van een smartwatch zijn om je kind meer te laten bewegen.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie