De 5 beste kindertablets van 2024

Een kindertablet is ontzettend fijn om in huis te hebben. Na een drukke dag is het voor jou als ouder of verzorger wel eens fijn om eventjes wat rust te hebben en je kind eventjes op zijn of haar tablet te laten spelen. Een tablet is niet alleen om te spelen, maar kan ook zeer leerzaam zijn. Er staan ontzettend veel educatieve spelletjes op een kindertablet. Ook kun je eventueel nog extra educatieve spelletjes downloaden als de spelletjes die erop staan niet helemaal aansluiten bij de wensen van jouw zoon of dochter. Naast educatieve spelletjes heb je ook nog heel veel spelletjes die zorgen voor veel plezier! Wij van 5Top snappen dat het ontzettend moeilijk is om een keuze te maken voor een goede kindertablet. Daarom hebben wij er een aantal voor jullie uitgetest een Top 5 lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste kindertablets zijn.

Merk
Model
1
Samsung Galaxy Tab A7 Lite
Samsung
Galaxy Tab A7 Lite
2
DEPLAY Kids Tablet SMART - Kindertablet
DEPLAY
Kids Tablet SMART
3
Lenovo Tab M10 (Gen 3) - 32GB
Lenovo
Tab M10
4
Storio Max XL 2.0
VTech
Storio Max XL 2.0
5
Kurio Tab Ultra 2 – Veilige Kindertablet
Kurio
Tab Ultra 2

Dit zijn ze, de 5 beste kindertablets van 2024

1. Samsung Galaxy Tab A7 Lite – Beste samsung kindertablet

Samsung Galaxy Tab A7 Lite
Bekijk kindertablet

De Samsung Galaxy Tab A7 Lite hebben we voor jullie uitgetest. Wij vinden het een leuke kindertablet voor een goed betaalbare prijs. Wat ons meteen opvalt aan deze kindertablet is dat hij een zeer handig formaat heeft. Hierdoor is de kindertablet ook makkelijk mee te nemen.

De installatie van de kindertablet ging makkelijk. Je kunt hem makkelijk koppelen aan je telefoon en zo een veilige kinderomgeving maken. Je kunt invullen waar je kinderen toegang toe hebben, maar ook bijvoorbeeld een schermtijd instellen.

Vooraf zijn er al een aantal leuke spelletjes op de kindertablet geïnstalleerd. Je kunt zelf ook eenvoudig nog meer andere leuke spelletjes installeren. De tablet is niet supersnel maar dat kun je ook niet verwachten voor deze prijs. De batterij van de tablet gaat lang mee wat wij een enorm groot pluspunt vinden.

Pluspunten
 • Batterij gaat lang mee
 • Beveiligde kinderomgeving
 • Makkelijk te installeren
 • Handig formaat
Minpunten
 • De kindertablet is niet super snel

De Samsung Galaxy Tab A7 Lite is verkrijgbaar bij:

2. DEPLAY Kids Tablet SMART – Beste complete kindertablet

DEPLAY Kids Tablet SMART - Kindertablet
Bekijk kindertablet

Wij hebben voor jullie de DEPLAY Kids Tablet SMART uitgetest. De levering was erg snel en ook was de tablet netjes verpakt. Toen we de tablet uit gingen pakken viel ons meteen op dat de tablet wordt geleverd met veel accessoires. Er zit een HD Blue Light protector bij dat de ogen van je kind beschermt. Het opplakken van de protector ging super makkelijk. Ook zit er een hoesje bij met een pop-it onderkant wat onze kids helemaal fantastisch vinden. Er zit ook een koortje bij om de kindertablet makkelijk mee te nemen en een pennetje om de kindertablet eventueel mee te bedienen. Natuurlijk zit er ook nog een oplader bij.

Het installeren van de tablet was in het begin eventjes zoeken hoe het precies moet. Er zit een duidelijke handleiding bij en ook laat de tablet precies zien welke stappen je moet volgen. Eerst moet je de tablet volledig opladen en daarna kun je hem gaan installeren. Wij vonden het lastig om de kindertablet aan onze iPhone te koppelen. Hij gaf namelijk eerst een aantal keer een foutmelding en daarna lukte het pas. Ook vonden wij de kindertablet heel langzaam tijdens de installatie.

Toen de DEPLAY Kids Tablet SMART uiteindelijk geïnstalleerd was mocht onze zoon kijken naar welke spelletjes hij graag nog meer op de kindertablet wil hebben. Het aanbod wat er standaard al opstaat is al vrij ruim, maar hij wilde graag nog andere spelletjes. Ook tijdens de installatie van de spelletjes is de kindertablet vrij langzaam. Toen alles helemaal naar zijn zin was ingesteld konden we gaan beginnen met het testen.

Het viel ons gelijk op dat na alles geïnstalleerd te hebben de tablet een heel stuk sneller is. De spelletjes speelt de tablet makkelijk af en het aanbod is heel ruim. De meeste apps die er al op staan zijn educatieve apps wat wij een groot pluspunt vinden. Wij hebben twee zoontjes van 5 en 3 jaar en voor beide is de tablet erg leuk.

Onze oudste zoon vindt het ook super leuk dat hij een poppetje kan maken die op hem lijkt die dan ook te zien is in het beginscherm. Wij vinden het een heel groot pluspunt dat de kinderen op de tablet een beschermde omgeving hebben waar wij precies kunnen instellen waar ze gebruik van kunnen maken. Het afspelen van filmpjes gaat ook flexibel en ook is het geluid redelijk goed. De kindertablet benoemt ook waar je op drukt bijvoorbeeld als je op de functie spelen drukt dan zegt de tablet spelen, hierdoor is het zeker voor onze jongste zoon makkelijk om te gebruiken.

Het menu is simpel een duidelijk. Je kunt eenvoudig naar de spelletjes, lezen, kijken en naar de optie maken. Bij de spelletjes kun je de spelletjes spelen die er standaard op staan of de spelletjes die je zelf gedownload hebt. Bij het lezen kun je kiezen uit verschillende boekje en deze met je kind lezen. Ook kun je op de woordjes drukken en dan leest de tablet dat woordje voor. Bij het kijken krijg je filmpjes te zien die geschikt zijn voor de leeftijd van je kind (dit kun je vooraf instellen) en bij het maken krijg je filmpjes te zien met knutselideeën.

Het hoesje van de kindertablet is makkelijk vast te houden. Ook kun je hem makkelijk rechtop laten staan als de kids bijvoorbeeld iets willen kijken. De pen die erbij zit is makkelijk in gebruik en de tablet reageert daar heel goed op. Je kunt de tablet natuurlijk ook gewoon met je vingers bedienen. Wij vinden de pop-it achterkant van het hoesje een echte uitkomst als de kids eventjes moeten wachten als de kindertablet bijvoorbeeld aan het laden of iets aan het installeren is. Ook gaat de batterij van de tablet best nog lang mee.

Pluspunten
 • Alles in een beschermde omgeving
 • Makkelijk aan te passen naar de leeftijd van je kind
 • Geleverd met verschillende accesoires
 • Makkelijk te bedienen
Minpunten
 • Tijdens de installatie is de kindertablet traag

De DEPLAY Kids Tablet SMART is verkrijgbaar bij:

3. Lenovo Tab M10 – Beste kindertablet met kindermodus

Lenovo Tab M10 (Gen 3) - 32GB
Bekijk kindertablet

De Lenovo Tab M10 hebben we ook voor jullie uitgetest. Dit is eigenlijk een normale tablet maar door de kindermodus is deze ook zeer geschikt om te gebruiken als kindertablet. Het nadeel is wel dat je nog een losse kinderhoes erbij moet kopen. Deze zit er dus niet standaard bij en is wel aan te raden, zeker bij kleinere kinderen.

Een groot pluspunt aan deze tablet is dat het beeld en de geluidskwaliteit een stuk beter is dan bij andere kindertablets. Ook is het fijn dat er een blauwlichtfilter op zit wat beter is voor je ogen en waardoor je ogen minder snel vermoeid raken.

Je kunt via de family link app makkelijk de tablet helemaal instellen in een veilige kindermodus en daar ook toestemming geven om bijvoorbeeld een app te downloaden. Ook kun je zo makkelijk op afstand in de gaten houden hoe lang je kind bijvoorbeeld op zijn of haar tablet zit.

Pluspunten
 • Betere beeld- en geluidskwaliteit dan de meeste kindertablets
 • Makkelijk in te stellen met de Family Link app
Minpunten
 • Wordt geleverd zonder kinderhoes

De Lenovo Tab M10 is verkrijgbaar bij:

4. VTech Storio Max XL 2.0 – Beste kindertablet met losse spelen

Storio Max XL 2.0
Bekijk kindertablet

We hebben voor jullie ook de Vtech Storio Max XL 2.0 kindertablet uitgetest. Dit is een iets ander soort kindertablet dan de meeste. Deze tablet werkt namelijk met spelletjes die je kunt downloaden, maar ook met losse spelletjes.

De tablet wordt geleverd met een stevige behuizing en er zit een flapje aan vast om je tablet dicht te klappen. De tablet is makkelijk te installeren en al snel klaar voor gebruik. Ook beschikt de kindertablet over een camera die je van richting kan veranderen en waarmee je foto’s en filmpjes kan maken. Het is leuk dat er ook een speciale app op zit waarmee je verschillende frames kan gebruiken bij je foto’s en filmpjes.

Wat wij ook een groot pluspunt vinden is dat de Vtech Storio Max XL 2.0 alles benoemt wat je indrukt en duidelijk uitleg geeft bij wat je allemaal moet doen. Dit alles in het Nederlands. Dat is heel fijn vooral voor de wat kleinere kinderen.

Je kunt op de app ook tekenen en de app beschikt ook nog over andere leuke apps. Je kunt zelf ook nog apps downloaden en zo is de keuze aan spelletjes dus zeer ruim.

Je kunt voor de Vtech Storio Max XL 2.0 veel verschillende losse spelletjes kopen. Dit zijn meestal uitgebreidere spellen dan de spelletjes die je kunt downloaden en dus erg leuk als toevoeging van de kindertablet. De spelletjes zijn wel redelijk prijzig in aanschaf maar dan heb je dus wel een volledig spel wat niet vaak is als je een gratis download gebruikt.

Pluspunten
 • Losse complete spelen
 • Camera met leuke extra's zoals frames
 • Geheugen is makkelijk uit te breiden
 • Veilige omgeving voor kinderen
Minpunten
 • Losse spelletjes zijn prijzig

De VTech Storio Max XL 2.0 is verkrijgbaar bij:

5. Kurio Tab Ultra 2 – Beste goedkope kindertablet

Kurio Tab Ultra 2 – Veilige Kindertablet
Bekijk kindertablet

Ook hebben wij voor jullie de Kurio Tab Ultra 2 uitgetest. De tablet instellen duurde even omdat de tablet niet super snel is. Maar het installeren van de kindertablet was wel makkelijk.

De kindertablet beschikt over verschillende vooraf geïnstalleerde kinderapps en games. Je kunt ook makkelijk zelf nog andere apps installeren die precies aansluiten bij de wensen van jouw zoon of dochter. Ook vinden wij een groot pluspunt dat de kindertablet beschikt over exclusieve content van Paw Patrol, waar onze zoon toevallig helemaal gek van is.

Ook kun je makkelijk de schermtijd instellen en functies zoals het volume vooraf instellen, zodat het veilig is voor je kind(eren). Ook beschikt de kindertablet over een blauwlichtfilter, dit is beter voor de oogjes van je kind. De Kurio Tab Ultra 2 is kwalitatief niet de allerbeste in het rijtje, dit kun je vooral merken aan de snelheid van de kindertablet, maar de tablet heeft wel een goede scherpe prijs.

Pluspunten
 • Exclusieve content van Paw Patrol
 • Makkelijk te installeren
 • Bijpassende accesoires beschikbaar
 • Inclusief standaard en kinderhoes
Minpunten
 • De kindertablet is niet snel

De Kurio Tab Ultra 2 is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een kindertablet?

Bij het kopen van een kindertablet zijn er verschillende belangrijke punten waarmee je rekening moet houden om ervoor te zorgen dat je een geschikt en veilig apparaat voor je kind kiest. Hier zijn enkele dingen om op te letten:

Leeftijd en geschiktheid

Overweeg de leeftijd en behoeften van je kind. Er zijn kindertablets beschikbaar voor verschillende leeftijdsgroepen, met aangepaste inhoud en functionaliteit. Zorg ervoor dat je een tablet kiest die past bij de leeftijd en vaardigheden van je kind.

Duurzaamheid

Kinderen kunnen soms wat ruwer met hun spullen omgaan, dus kies een tablet met een stevige behuizing en scherm. Er zijn ook speciale kindervriendelijke hoesjes en bumpers beschikbaar om extra bescherming te bieden. De kindertablets worden vaak geleverd met een speciale kinderhoes. Is dit niet het geval dan kun je hier losse hoesjes bestellen voor je tablet.

Inhoud en educatieve waarde

Controleer of de tablet educatieve apps en spellen bevat die afgestemd zijn op de leeftijd van je kind. Kijk naar voorgeïnstalleerde apps en de mogelijkheid om extra educatieve inhoud toe te voegen.

Ouderlijk toezicht

Een kindertablet moet ouderlijk toezichtsopties bieden waarmee je de toegang tot bepaalde apps, websites en functies kunt beperken. Hierdoor kun je makkelijk de online activiteiten van je kind te beheren en controleren.

Schermgrootte en -resolutie

Overweeg de schermgrootte en -resolutie, afhankelijk van de leeftijd van je kind en het gebruik van de kindertablet. Een kleinere tablet met een lagere resolutie kan geschikter zijn voor jongere kinderen, terwijl oudere kinderen mogelijk baat hebben bij een groter en scherper scherm.

Batterijduur

Controleer de batterijduur om ervoor te zorgen dat de tablet lang genoeg meegaat, houdt hierbij ook rekening met bijvoorbeeld lange autoritten of vliegreizen.

Besturingssysteem

Sommige kindertablets draaien op speciale besturingssystemen, terwijl andere op bekende besturingssystemen zoals Android of iOS gebaseerd zijn. Kies een besturingssysteem dat voor jou en je kind gemakkelijk te gebruiken is.

Connectiviteitsopties

Overweeg de connectiviteitsopties, zoals Wi-Fi, Bluetooth en USB-poorten. Deze kunnen handig zijn voor het overbrengen van bestanden, het aansluiten van accessoires of het verbinden met andere apparaten.

Prijs

Vergelijk prijzen en overweeg je budget. Kindertablets variëren sterk in prijs, dus kies er een die aan je behoeften voldoet zonder dat de kosten al te hoog zijn. Ook zijn kindertablets vaak in de aanbieding. Het is dus zeker de moeite waard om dit in de gaten te houden.

Beveiligingsupdates

Zorg ervoor dat de fabrikant regelmatig beveiligingsupdates en software-updates uitbrengt om de tablet veilig te houden.

Recensies en aanbevelingen

Lees recensies van andere ouders en informeer bij vrienden en familieleden naar hun ervaringen met kindertablets. Dit kan je helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Garantie en klantenservice

Controleer de garantievoorwaarden en de beschikbaarheid van klantenservice voor het geval er problemen optreden.

Het kiezen van de juiste kindertablet kan een belangrijke stap zijn om ervoor te zorgen dat je kind veilig en educatief verantwoord gebruik kan maken van technologie. Het is belangrijk om regelmatig met je kind te praten over veilig internetgebruik en de schermtijd te beperken tot wat past bij hun leeftijd en ontwikkeling.

Ben je van plan om een kindertablet te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over kindertablets? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over kindertablets zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een kindertablet en vind je dat jouw kindertablet getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw kindertablet makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over kindertablets

 • Vanaf welke leeftijd is een kindertablet geschikt?

  Onder de 2 jaar wordt schermtijd afgeraden. Het is dus verstandig om je kind gebruik te laten maken vanaf de leeftijd van 2 jaar. Wel is het voor kinderen van 2 jaar nog moeilijk om een tablet te bedienen. Je kunt dit samen met je kind doen en je zult merken dat je kind het vrij snel oppikt. Om je kind echt zelfstandig met een kindertablet aan te slag te laten gaan zou ik aanraden om ongeveer de leeftijd van 3 jaar aan te houden, maar dit verschild natuurlijk sterk per kind.

 • Hoeveel schermtijd mag een kind per dag?

  Het is soms als ouder en kind fijn om even wat rust te hebben en even gebruik te maken van een kindertablet. Daarbij is het verstandig om de volgende schermtijd per leeftijd als richtlijn te nemen:

  • 0 tot 2 jaar: geen scherm
  • 2 – 4 jaar: maximaal 30 minuten per dag
  • 4 – 6 jaar: maximaal 1 uur per dag
  • 6 – 8 jaar: maximaal 1 uur per dag
  • 8 – 10 jaar: maximaal 1 à 1,5 uur per dag
  • 10 – 12 jaar: maximaal 2 uur per dag
  • 12 jaar en ouder: maximaal 3 uur per dag

  Hierbij is het ook nog het beste om rekening te houden dat vooral voor wat jongere kinderen beter is om een paar keer een kort moment gebruik te maken van een scherm dan in 1 keer een langere tijd.

 • Waarom een kindertablet?

  Een groot voordeel aan een kindertablet is dat er wordt gewerkt met een veilige kinderomgeving. Hierdoor weet je dus (bij de meeste kindertablets) zeker dat je kind in een veilige omgeving kennis maakt met de digitale wereld. Echter zijn kindertablets vaak wat trager en van minder goede kwaliteit dan gewone tablets wat vooral voor wat oudere kinderen een belemmering kan zijn.

 • Hoe duur is een kinder tablet?

  De prijs van een kindertablet ligt meestal tussen de €100,- en €150,-.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie