De 5 beste tenten van 2023

Wat is de beste tent? Dat is de beste vraag die je kunt stellen wanneer je op het punt staat een tent te gaan kopen voor jouw aanstaande kampeervakantie. Een tent kan je vakantie immers maken of breken. Het weer kan je namelijk niet beïnvloeden, maar de kwaliteit van je tent wel. Dus, ga je een tent kopen, zorg dan dat je de beste tent koopt die past bij jouw type vakantie.

Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Een tent. In de onderstaande review vertellen we je uitgebreid welke tent dat moet gaan zijn. Het is daarvoor van belang dat je goed weet waar je de tent voor gaat gebruiken. Met hoeveel personen ga je op vakantie, hoeveel ruzie krijgen jullie tijdens het opzetten van een tent, is het belangrijk dat de tent van lichtgewicht materiaal is en hoeveel comfort verwacht je eigenlijk op je kampeer vakantie?

In deze tent review lees je alles over de beste tenten die beschikbaar zijn, zodat jij straks met de perfecte tent op vakantie kunt. Veel plezier en fijne vakantie alvast!

Merk
Model
1
Truvii Tunnel Tent Sunrise Ts03 - Zwart - 4 Persoons
Truvii
Tunnel Tent Sunrise Ts03
2
Skandika Tipi Elev Air Opblaasbare Tent – Tipi tent – Campingtent
Skandika
Tipi Elev Air Opblaasbare Tent
3
Msr Hubba Hubba Nx V7 Tunneltent - Groen - 2 Persoons
Msr Hubba
Hubba Nx V7 Tunneltent
4
Pop up tent - camping- premium kwaliteit - duurzaam -
Pop up tent
camping- premium kwaliteit
5
Coleman Cook 4 Tunneltent - Familietent - 4-Persoons
Coleman
Cook 4 Tunneltent

Dit zijn ze, de 5 beste tenten van 2023

1. Truvii Tunnel Tent Sunrise Ts03 – Beste katoenen tent

Truvii Tunnel Tent Sunrise Ts03 - Zwart - 4 Persoons
Bekijk tent

De Truvii Tunnel Tent Sunrise Ts03 is een 4 persoons tent is volgens vele kampeerders de beste katoenen tent die er beschikbaar is! De Truvii Tunnel Tent Sunrise Ts03 is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal en gaat lang mee. Ideaal voor kamperen met 2 of 3 personen maar zeker ook nog comfortabel genoeg om met 4 personen op pad te gaan. Deze beste optie onder de katoenen tenten is gemakkelijk op te zetten, eenvoudig schoon te houden en gemaakt van intelligente materialen die jou als kampeerder de nodige voordelen opleveren.

Zo is de Truvii Tunnel Tent Sunrise Ts03 katoenen tent een 4 persoons tent die zowel waterdicht als zonbestendig is. Je bent dus ook beschermt tegen UV straling en de tent wordt donker en koel gehouden van binnen door de goede isolatie van het materiaal. Met deze topper onder de katoenen 4 persoons tenten ben je goed voorbereid op alles dat je tijdens je kampeervakantie tegen kunt gaan komen!

Pluspunten
 • Waterdicht materiaal
 • Zonwerend tot factor 50
 • Makkelijk op te zetten
Minpunten
 • Niet geschikt voor meer dan 4 personen

De Truvii Tunnel Tent Sunrise Ts03 is verkrijgbaar bij:

2. Skandika Tipi Elev Air Opblaasbare Tent – Beste opblaasbare tent

Skandika Tipi Elev Air Opblaasbare Tent – Tipi tent – Campingtent
Bekijk tent

De Skandika Tipi Elev Air Opblaasbare Tent is een zogenaamde tipi tent, geschikt voor 3 personen. Wie op zoek is naar de beste opblaasbare tent zal waarschijnlijk uitkomen op de Skandika Tipi Elev Air Opblaasbare Tent. Het grote voordeel van deze opblaasbare tent is dat het een enorm gemak is om hem op te zetten. Deze tent heeft namelijk geen tentstokken, maar opblaasbare tubes die met de meegeleverde pomp gemakkelijk overeind gezet kunnen worden. Zo is de Skandika Tipi Elev Air Opblaasbare Tent in een mum van tijd opgezet en natuurlijk is ook het opruimen een fluitje van een cent. Je laat de tent simpelweg leeglopen en bergt hem netjes op.

Door de constructie zonder tentstokken is de Skandika Tipi Elev Air Opblaasbare Tent niet alleen maar makkelijk op te zetten en af te bouwen, maar ook stelt het luchtsysteem de tent in staat uitzonderlijk hoog te zijn. Met een hoogte van 2,6 meter heeft u dan ook een gevoel van ruimte en comfort in uw tent die u niet eerder heeft gezien op de camping! De Skandika Tipi Elev Air Opblaasbare Tent is dan ook niet voor niets de beste opblaasbare tent.

Pluspunten
 • Gemakkelijk op te blazen
 • Simpel weer af te bouwen
 • Bovengemiddeld hoge tent voor veel ruimte
Minpunten
 • Luchtpomp neemt ruimte in

De Skandika Tipi Elev Air Opblaasbare Tent is verkrijgbaar bij:

3. Msr Hubba Hubba Nx V7 Tunneltent – Beste lichtgewicht tent

Msr Hubba Hubba Nx V7 Tunneltent - Groen - 2 Persoons
Bekijk tent

De vederlichte Msr Hubba Hubba Nx V7 Tunneltent is de beste lichtgewicht tent die je op de camping of in de natuur zult tegenkomen. Deze makkelijk op te zetten en veelzijdige tent is geschikt als 2 persoons tent en door het minimale gewicht wordt de Msr Hubba Hubba Nx V7 Tunneltent veel gebruikt als trekking tent.

De Msr Hubba Hubba Nx V7 Tunneltent bestaat uit een binnen- en buitentent die beiden zeer eenvoudig en snel op te zetten zijn. Indien nodig kan de buitentent snel worden opgezet voor gebruik als nood schuilplaats voor een plotselinge regenbui tijdens een van je avontuurlijke tochten. Wanneer het weer het toelaat kan ook enkel de binnentent worden opgezet voor een warme nacht onder de sterrenhemel. Met de Msr Hubba Hubba Nx V7 Tunneltent kun je alle kanten op. Ben je op zoek naar de beste lichtgewicht 2 persoons tent die ook nog eens gemakkelijk is op te zetten en veelzijdig in te zetten is? Dan is de Msr Hubba Hubba Nx V7 Tunneltent de juiste keuze voor jou.

Pluspunten
 • Zeer licht van gewicht
 • Veelzijdig in te zetten
 • Gemakkelijk te vervoeren en op te zetten
Minpunten
 • Maximaal 2 personen

De Msr Hubba Hubba Nx V7 Tunneltent is verkrijgbaar bij:

4. Pop up tent camping- premium kwaliteit – Beste pop up tent

Pop up tent - camping- premium kwaliteit - duurzaam -
Bekijk tent

De Pop up tent camping- premium kwaliteit doet wat hij belooft. Ben je op zoek naar een lichtgewicht 2 persoons pop up tent, dan is dit de beste pop up tent die je gaat vinden. De Pop up tent camping- premium kwaliteit is gemaakt van hoogwaardige materialen en is een betrouwbare pop up tent die gemakkelijk is in gebruik en met name in het opzetten en weer opvouwen van de tent. Dus heb je geen zin in eindeloos gedoe met het opzetten van een tent? Dan is de Pop up tent camping- premium kwaliteit de beste pop up tent die je kunt vinden en dus de beste keus voor jou.

De Pop up tent camping- premium kwaliteit is gemaakt van polyester en weegt in totaal 1,3 kilo. Net wat meer dus dan een pak suiker. Je gooit de tent dan ook makkelijk de lucht in en even later staat hij al klaar voor gebruik. Je vakantie begon nog nooit zo snel. Deze lichtgewicht 2 persoons tent is de juiste keuze als gemak een belangrijk onderdeel is van jouw welverdiende vakantie.

Pluspunten
 • Gemakkelijk op te zetten
 • Lichtgewicht
 • Goede kwaliteit materiaal
Minpunten
 • Niet geschikt voor meer dan 2 personen

De Pop up tent camping- premium kwaliteit is verkrijgbaar bij:

5. Coleman Cook 4 Tunneltent – Beste 4 persoons tent

Coleman Cook 4 Tunneltent - Familietent - 4-Persoons
Bekijk tent

Wie met wat meer personen op vakantie gaat en wil gaan kamperen, is wellicht op zoek naar een familietent. In dat geval is de Coleman Cook 4 Tunneltent de beste 4 persoons tent die we voor je hebben kunnen vinden. Deze tunneltent is ruim, waterdicht en gemakkelijk op te zetten. Daarmee is de Coleman Cook 4 Tunneltent de ideale familietent voor een heerlijke zorgeloze kampeervakantie met het gezin.

De Coleman Cook 4 `Tunneltent is heerlijk ruim en bovengemiddeld hoog. Hierdoor ervaar je zelfs met 4 personen meer dan genoeg comfort tijdens je kampeervakantie. Het eenvoudige systeem om de tent mee op te zetten maakt het voor een tent van dit formaat zeer gemakkelijk om de tent met twee personen overeind te krijgen. Van binnen is de tent voorzien van twee slaapgedeeltes en een algemene ruimte. Ook heeft de tent twee ingangen waardoor je je metgezellen niet snel in de weg zit.

Wie op zoek is naar de beste 4 persoons tent heeft in de Coleman Cook 4 Tunneltent de juiste keuze.

Pluspunten
 • Makkelijk op te zetten
 • Ruime tent voor vier personen
 • Waterdicht
Minpunten
 • Zwaarder qua gewicht

De Coleman Cook 4 Tunneltent is verkrijgbaar bij:

De 5 beste tenten

We zetten de 5 tenten voor je op een rijtje die het beste uit onze test zijn gekomen. We vinden het daarbij belangrijk dat jij een geschikte tent boven je hoofd hebt als je straks op vakantie gaat. Daarom is het goed nog eens het een en ander te bespreken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een tent?

Hoe je de beste tent kiest is afhankelijk van wat voor vakantie jij voor ogen hebt. De factoren die daarbij het meest van belang zijn hebben we hieronder voor je opgesomd.

Het aantal personen

Welke tent je gaat kopen is op de eerste plaats afhankelijk van je gezelschap. Met hoeveel personen je in de tent gaat slapen bepaalt hoe groot je tent moet zijn. Met teveel mensen in een te kleine tent slapen is immers geen goed idee. De afweging die je moet maken als je met meer dan 2 of 3 personen in de tent wil slapen, is of het een goed idee is om 1 grote tent te kopen of meerdere kleine. Met zijn allen in een grote tent is natuurlijk gezellig, maar grote tenten zijn zwaar, lastiger op te zetten en een stuk duurder. Meerdere kleine tenten hebben als voordeel dat je snel klaar bent met opbouwen en afbouwen, niet hoeft te sjouwen met zware tenten en dat je wat meer privacy hebt dan wanneer je allemaal in dezelfde tent slaapt. Ook kun je met een kleine tent een volgende keer dat je op vakantie gaat met minder mensen ook weer goed op weg.

Opbouwen en afbouwen

We zeiden het al even. Misschien wel de grootste frustratie op campings in zonnige oorden zijn de tenten die opgezet moeten worden. Of er mist ergens een onderdeel, of de tent zakt halverwege het opbouwen gewoon uit zichzelf weer in elkaar. Gelukkig zijn de systemen waarmee we tenten opbouwen de afgelopen jaren steeds makkelijker geworden. Zo is de pop up tent al een tijdje op de markt. Deze tent hoef je alleen maar uit de hoes te halen en in de lucht te gooien, waarna de tent zichzelf uitvouwt. Ook erg gemakkelijk is de opblaastent. Deze tent is voorzien van tentstokken die gevuld worden met lucht, waardoor de tent makkelijk overeind te zetten is door middel van een elektrische pomp.

Vind je het opbouwen van een tent niet zo erg, of haal je er zelfs wel plezier uit om je vakantie te beginnen met het opbouwen van je tijdelijk huisje voor de vakantie? Dan kun je al gauw voor wat grotere en meer comfortabele tenten kiezen die overeind gehouden worden door een frame van tentstokken waarop een doek rust. Natuurlijk is het verstandig te kiezen voor een tent die makkelijk op en af te bouwen is wanneer je tijdens je vakantie meerdere malen van slaapplek verandert.

Veelgestelde vragen over tenten

 • Hoe zet je een tent op?

  Er zijn verschillende systemen om tenten op te zetten. Zo zijn er bijvoorbeeld pop up tenten, die je enkel de lucht in hoeft te gooien waarna ze zichzelf uitvouwen. Ook zijn er opblaasbare tenten beschikbaar die enkel opgeblazen hoeven te worden. Kies je voor een wat grotere tent, dan is er vaak sprake van een systeem met stokken die als frame in elkaar gezet worden waarna een tentdoek over het frame gespannen wordt.

 • Katoenen of poleyester tent?

  De katoenen tent is doorgaans wat zwaarder en prijziger, maar biedt wel duurzamere bescherming tegen weersomstandigheden. Polyester is de goede keuze wanneer je gaat voor de wat goedkopere en lichtgewicht optie.

 • Hoe kies je een tent?

  Welke tent je kiest is afhankelijk van een aantal dingen. Met hoeveel personen wil je in de tent slapen, wat zijn de te verwachten weersomstandigheden (denk aan regen en wind) en hoeveel waarde hecht je aan comfort en gemak met opzetten van de tent.

 • Welke tent is het snelst op te zetten?

  Als je gaat voor de tent die het makkelijkst op te zetten is, kies dan voor de pop up tent. Deze ingenieuze tent hoef je slechts uit de hoes te halen en de lucht in te gooien. De tent zal dan uitvouwen en zichzelf als het ware opzetten.

 • Plaats een reactie