De 5 beste dakkoffers van 2024

Voor heel wat mensen geldt dat ze beschikken over een vrij kleine auto. Dit kan er in de praktijk voor zorgen dat het voertuig over onvoldoende laadvermogen beschikt om alle bagage mee te kunnen nemen op vakantie. Gelukkig bestaat er in de praktijk zoiets als een dakkoffer. Door gebruik te maken van een dergelijke koffer zal je kunnen vaststellen dat het laadvermogen op een efficiënte manier kan worden uitgebreid. Dit zonder dat er daarvoor in eerste instantie een grote investering is vereist. De systemen die kunnen worden gebruikt om een dakkoffer te bevestigen zijn door de jaren heen bovendien danig geëvolueerd. Vandaag de dag is het dan ook zo dat er snelbevestigingen bestaan die het mogelijk maken om de dakkoffer snel op en af de auto te zetten. Wil jij graag de beste dakkoffer kopen die er bestaat? Ontdek dan zeker even de top 5 hier op deze pagina!

Merk
Model
1
Dakkoffer Packline NX 215 Twin XL Kamphuis
Packline
NX 215
2
Farad-dakkoffer-N7-680 liter
Farad
MARLIN N7
3
Dakkoffer 440L zwart profiel
Storag
Dakkoffer 440L
4
Twinny Load Dakkoffer NXT - 530 liter
Twinny Load
NXT
5
Dakkoffer Thule Motion XT XXL Black Glossy
Thule
Motion XT XXL

Dit zijn ze, de 5 beste dakkoffers van 2024

1. Packline NX 215 – Beste dakkoffer voor snelheid en minder brandstofgebruik

Dakkoffer Packline NX 215 Twin XL Kamphuis
Bekijk dakkoffer

Er zijn heel wat interessante voordelen verbonden aan het gebruik van een dakkoffer. Dat gezegd hebbende is er in de praktijk ook sprake van enkele nadelen. Het belangrijkste nadeel is terug te vinden in het feit dat klassieke dakkoffers wind opvangen waardoor het voertuig als het ware licht wordt afgeremd. Dat is niet het geval bij deze Packline NX 215. Voor deze dakkoffer geldt immers dat ze zo is vormgegeven dat ze niet over omgekeerde regengoten beschikt. Met andere woorden, de afremmende werking bij andere dakkoffers is bij dit exemplaar niet van toepassing.

Voor deze Packline NX 215 dakkoffer geldt dat deze beschikt over een deksel dat naadloos aansluit op de onderkant van de koffer. Het ontbreken van regengoten zorgt ervoor dat er kan worden gerekend op twee structurele voordelen. In eerste instantie wordt de hoeveelheid windgeruis namelijk beperkt. Daarnaast wordt er eveneens voor gezorgd dat er sprake is van een verminderd brandstofverbruik. Zo sla je twee vliegen in één klap! Ook de eenvoudige drukknop om de vergrendeling mee te openen is een niet onbelangrijk voordeel waar op kan worden gerekend bij het aanschaffen van deze dakkoffer.

Pluspunten
 • Mooi vormgegeven dakkoffer
 • Geen afremmende werking
 • Geen nadelige invloed op het brandstofverbruik
 • Voorzien van een eenvoudige drukknop vergrendeling
Minpunten
 • Niet bepaald de goedkoopste dakkoffer die er op de markt is terug te vinden

De Packline NX 215 is verkrijgbaar bij:

2. Farad MARLIN N7 – Beste aerodynamische dakkoffer

Farad-dakkoffer-N7-680 liter
Bekijk dakkoffer

Bij het kopen van een dakkoffer wordt er door mensen rekening gehouden met de zogenaamde aerodynamische eigenschappen waar ze al dan niet over beschikt. Deze eigenschappen staan erom bekend een gunstige invloed te hebben op het brandstofverbruik. Hoe praktisch een dakkoffer namelijk in de praktijk ook mag zijn, voor heel wat modellen geldt dat ze onrechtstreeks bijdragen aan een merkelijk hoger uitvallend brandstofverbruik. Door te kiezen voor een aerodynamisch exemplaar zoals deze Marlin N7 van Farad kan dat grotendeels worden voorkomen.

Niet alleen de aerodynamische eigenschappen van deze dakkoffer zijn interessant. Daarnaast is het zo dat er ook sprake is van een significant laadvermogen van 75 kilogram. Daarnaast kan deze dakkoffer worden gebruikt op alle soorten dragers zolang ze beschikken over een breedte tot 8 centimeter. Het Farad easy fix systeem zorgt ervoor dat de dakkoffer altijd eenvoudig en bovendien ook zeer snel kan worden bevestigd op het voertuig.

Pluspunten
 • Voorzien van centrale vergrendeling
 • Kan aan twee zijden worden geopend
 • Laadvermogen van 75 kilogram
 • Inclusief easy fix systeem
 • Beperkte impact op brandstofverbruik
Minpunten
 • De grote capaciteit zorgt ervoor dat de dakkoffer behoorlijk groot uitvalt

De Farad MARLIN N7 is verkrijgbaar bij:

3. Storag Dakkoffer 440L – Beste dubbelzijdig te openen dakkoffer

Dakkoffer 440L zwart profiel
Bekijk dakkoffer

Wanneer je een dakkoffer gaat kopen zal je als vanzelfsprekend rekening willen houden met de praktische eigenschappen waarover ze beschikt. Voor de Storag dakkoffer geldt dat één van haar belangrijkste eigenschappen is terug te vinden in het feit dat deze aan allebei de zijden kan worden geopend. Dat lijkt voor de hand liggend, maar bij heel wat andere dakkoffers is dit niet mogelijk. Doordat de dakkoffer aan beide zijden kan worden geopend kan de koffer op een uitermate praktische manier worden geladen. Voor veel mensen is dit dan ook een absolute vereiste.

Een ander voordeel waar je bij deze dakkoffer op kan rekenen is de eenvoudige bevestiging. Het snelle bevestigingssysteem zorgt er in combinatie met het beperkte gewicht voor dat de installatie reeds binnen slechts enkele minuten kan gebeuren. Niet alleen de praktische eigenschappen van deze Stag dakkoffer zijn interessant. Dat geldt ook voor het design waarover deze beschikt. Het glanzend zwarte ABS-plastic zorgt voor een strakke, moderne uitstraling. De UV-beschermlaag zorgt er tot slot voor dat je dakkoffer altijd haar meest optimale uitstraling zal blijven behouden.

Pluspunten
 • Een maximale belasting van 75 kilogram
 • Kan aan beide zijden worden geopend
 • Snelle en zeer eenvoudige bevestiging
 • Beschikt over een UV-beschermlaag
Minpunten
 • De maximale inhoud van 440 liter is beperkter dan bij andere dakkoffers het geval is

De Storag Dakkoffer 440L is verkrijgbaar bij:

4. Twinny Load NXT – Beste dakkoffer met snelmontage-systeem

Twinny Load Dakkoffer NXT - 530 liter
Bekijk dakkoffer

Het snel kunnen monteren en terug verwijderen van een dakkoffer wordt door veel mensen bestempeld als een belangrijke troef. Daar kunnen we ons best in vinden. Heel wat mensen kiezen er regelmatig voor om bijvoorbeeld een korte vakantie te ondernemen. Daarnaast kan een dakkoffer ook uitstekend dienst doen wanneer je gewoon even een dagje weg hebt geboekt en je bijvoorbeeld enkele extra spullen voor jezelf en / of de kinderen mee wil nemen.

Wanneer je ervoor kiest om de Twinny Load NXT te kopen kies je voor een dakkoffer die je zeer eenvoudig kan monteren en terug kan afnemen. Bovendien is het zo dat deze stevige koffer beschikt over een volume van ruim 530 liter. Dit gecombineerd met een maximale belastbaarheid van 75 kilogram zorgt ervoor dat dit door veel mensen kan worden bestempeld als de ideale dakkoffer.

Bij het bekijken van deze Twinny Load NXT valt ook meteen de aerodynamische vormgeving op. Deze zorgt ervoor dat er kan worden gerekend op een waar rijgenot. Daarbij is het zo dat ook het brandstofverbruik niet of nauwelijks zal worden beïnvloed. Is het voor jou ook van belang dat je dakkoffer over een zo optimaal mogelijke levensduur beschikt? Ook daar kan je beslist op rekenen bij deze Twinny Load NXT. De hoogwaardige afwerking evenals de kras- en UV-bescherming zorgt er namelijk voor dat je ongelofelijk lang van deze dakkoffer zal kunnen blijven genieten.

Pluspunten
 • Zeer eenvoudig te monteren en demonteren
 • Voorzien van aerodynamische eigenschappen
 • Een stevig volume van 530 liter
 • Voorzien van kras- en UV-bescherming
Minpunten
 • Door het grote volume is dit een vrij stevig uit de kluiten gewassen dakkoffer

De Twinny Load NXT is verkrijgbaar bij:

5. Thule Motion XT XXL – Beste grote dakkoffer

Dakkoffer Thule Motion XT XXL Black Glossy
Bekijk dakkoffer

Wanneer je investeert in de aankoop van een nieuwe dakkoffer wil je daarbij uiteraard kunnen rekenen op de meest optimale kwaliteit en betrouwbaarheid. Dat is zeker mogelijk wanneer je kiest voor de Dakkoffer Thule Motion XT XXL. Het gaat hierbij om een uiterst solide en bovendien ook aerodynamisch vormgegeven dakkoffer welke is vervaardigd uit hoogwaardige materialen. De goede hanteerbaarheid evenals het beperkte gewicht zorgt er bovendien voor dat er sprake is van een prima gebruiksgemak. Kiezen voor deze Thule Motion XT XXL betekent ook dat je kan rekenen op een dakkoffer met extra veel laadruimte, deze beschikt namelijk over een inhoud van 610 liter.

Voor de Thule Motion XT XXL geldt bovendien dat ze zich kenmerkt door de aanwezigheid van vergrendelingssysteem SlideLock. Voor de afwerking werd gekozen voor een glossy look. Dit ziet er ook nog eens mooi uit.

Pluspunten
 • Zeer eenvoudig en snel te monteren
 • Sublieme kwaliteit en degelijkheid
 • Inhoud van 610 liter
 • Aerodynamische eigenschappen voorkomen negatieve impact op het brandstofverbruik
Minpunten
 • Prijzig

De Thule Motion XT XXL is verkrijgbaar bij:

De voordelen van een dakkoffer voor je auto

Heel wat mensen hebben er reeds voor gekozen om een dakkoffer te kopen voor hun auto. Dat is het gevolg van de vele interessante voordelen die eraan verbonden zijn. Denk hierbij aan:

 • Het is mogelijk om er scherpe zaken in op te bergen zoals bijvoorbeeld je skilatten zonder dat je daarbij het risico loopt om het interieur van je auto te beschadigen;
 • Een dakkoffer maakt het mogelijk om grote zaken mee te nemen die mogelijks niet passen in de kofferruimte waar je voertuig over beschikt;
 • Een dakkoffer is multifunctioneel. Ze kan dan ook uitstekend van pas komen in de winter voor de wintersportvakantie, maar evengoed tijdens de zomermaanden.

Naast bovenstaande is het zo dat dakkoffers tegenwoordig ook aangekocht kunnen worden in de meest uiteenlopende prijsklassen. Dat maakt ze toegankelijk voor ieders budget.

Dakkoffer bevestigen

De manier waar op je een dakkoffer gaat bevestigen is afhankelijk van het soort dakkoffer waar je gebruik van maakt. Voor heel wat exemplaren geldt bijvoorbeeld dat deze beschikken over een standaard bevestiging. In dit geval is er sprake van vier of meer losse onderdelen. Wanneer de dakkoffer op de dakdragers is bevestigd moet de metalen of kunststoffen ring om de dakdrager heen worden gedaan. Vervolgens moeten ze door de gaatjes van de dakkoffer komen. Het is mogelijk om vanuit de binnenkant de metalen ring aan te draaien evenals te bevestigen aan de dakkoffer. Op deze manier wordt de dakkoffer verbonden met de dakdrager. In principe moet dit vier keer worden herhaald om de dakkoffer perfect te kunnen bevestigen. Er zijn op de markt echter ook “easy fix” oplossingen beschikbaar die het mogelijk maken om de dakkoffer snel en eenvoudig te monteren.

Veelgestelde vragen over dakkoffers

 • Wat doe je in een dakkoffer?

  Wat je precies in je dakkoffer stopt kan je volledig zelf bepalen. In het merendeel van de gevallen gaat het hierbij echter om zaken die bijvoorbeeld schade kunnen toebrengen aan het interieur van je auto. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de skilatten wanneer je op wintersport gaat. Andere mensen stoppen ook de koffers in de dakkoffer waardoor ze bijvoorbeeld mogelijks extra mensen kunnen meenemen in de auto. Hoe dan ook, wat je allemaal in de dakkoffer stopt bepaal je dus volledig zelf.

 • Welke dakkoffer is geschikt voor mijn auto?

  In principe is het zo dat elke dakkoffer geschikt kan zijn om op je auto te plaatsen. Voor het bevestigen van een dergelijke dakkoffer dienen er echter dakdragers aanwezig te zijn. Voor een dergelijke dakdrager geldt dat je ze bevestigt aan de dakrails van je voertuig. Beschikt jouw auto niet over dakrails? Dan bestaan er eventueel ook systemen die het mogelijk maken om de dakdragers in de deuropening te bevestigen. Let op! Elke auto beschikt over een unieke vorm dakrails. Bij het aanschaffen van een dakdrager dien je er dus rekening mee te houden dat je kiest voor een exemplaar welke geschikt is voor het merk evenals het type auto waarmee je rijdt.

 • Wat kost een dakkoffer?

  De prijs voor een dakkoffer kan in de praktijk aardig uiteenlopend zijn. Dit betekent dat de kostprijs kan variëren van ongeveer 400 tot 1.000 euro of meer. Verschillende factoren beïnvloeden het prijskaartje dat je moet betalen. Denk hierbij niet alleen aan het merk van de dakkoffer evenals het materiaal waaruit ze is  vervaardigd, maar ook aan de grootte waarover ze beschikt. Goed de verschillende dakkoffers op de markt vergelijken zorgt ervoor dat je uiteindelijk zal kiezen voor een exemplaar die perfect past binnen jouw financiële mogelijkheden.

 • Waar kan je dakkoffer open?

  De manier waarop je een dakkoffer kan openen is afhankelijk van het exemplaar waarvoor je kiest. In de praktijk maken  we dan ook een onderscheid tussen de exemplaren die slechts aan één kant geopend kunnen worden en deze die je aan beide zijden kan openen. Dit wordt altijd aangegeven in de omschrijving van de dakkoffer. Wil je altijd verzekerd zijn van de meest praktische manier van laden? In dat geval kies je voor de aankoop van een dakkoffer welke aan allebei de zijden kan worden geopend. Zo zou je zelfs tegelijkertijd met meerdere personen de koffer kunnen laden.

 • Hoe berg je een dakkoffer op?

  Van belang is om er bij het opbergen van de dakkoffer rekening mee te houden dat deze altijd plat op de grond dient te liggen. Dit betekent dat je de dakkoffer met de onderkant op de vloer legt. Het is in de praktijk ook mogelijk om een zogenaamde boxlift te kopen. Deze maakt het mogelijk om de dakkoffer te bevestigen aan bijvoorbeeld de muur of het plafond. Zo voorkom je dat er, bijvoorbeeld in een kleine garage, heel wat vloeroppervlakte wordt in beslag genomen.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie