De 5 beste sapcentrifuges van 2024

Tegenwoordig zijn we druk bezig met gezonder leven en daar horen ook het nemen van meer basis voedingsbronnen voor nodig, zoals groente en fruit. We gebruiken steeds meer sappen en sapcentrifuges zijn niet meer weg te denken uit onze keukens.

Wat is de beste sapcentrifuge?

Een sapcentrifuge is niets meer of minder dan het centrifugeren van groente of fruit in een elektrisch apparaat op een hoog toerental om het sap eruit te persen. Binnen een mum van tijd heb je op die manier vers sap van het door jou geliefde groente of fruit. Op hoge snelheid wordt de inhoud langs een rasp gehaald waardoor het sap loskomt. De zeef zorgt ervoor dat dat het vruchtvlees achter blijft en niet in je reservoir terecht komt. Het reservoir vangt dus alleen het sap op dat eruit wordt gehaald. Over het algemeen kun je bij een sapcentrifuge aangeven of je wel, geen of een beetje vruchtvlees in je drinken wil hebben. Je kunt dit dus naar eigen behoefte per keer instellen.

Hoe gebruik je een sapcentrifuge?

De openingen van een centrifuge voor sap is breed, waardoor je hele of halve stukken groente of fruit erin kunt plaatsen. Je bent dus niet tot weinig tijd kwijt aan de voorbereiding. Vergeet uiteraard niet je producten vooraf te wassen. Kies voor producten met een hoog sap gehalte, hier is de centrifuge namelijk voor gemaakt. Droge producten, zoals noten en bananen, hebben weinig sap in zich en daar kan een centrifuge weinig mee. Die kun je beter in een blender gebruiken bijvoorbeeld.

Als je de producten in de centrifuge hebt gestopt kun je het gehalte van vruchtvlees instellen. Sommige sappen wil je liever zonder vruchtvlees en anderen met een beetje of juist veel vruchtvlees. Stel deze dus naar eigen inzicht in elke keer dat je sap gaat maken. Vergeet uiteraard geen glas onder de centrifuge te zetten, zodat je de sappen opvangt.

Druk vervolgens de knop in zodat de centrifuge aan de slag gaat en vervolgens zie je hoe hij de producten raspt en er sap ontstaat. Het sap wordt gefilterd en in het glas gegoten. Zo heb je heerlijk vers helder sap wat je nog even kan koelen in de koelkast of direct kan opdrinken.

Merk
Model
1
Philips Viva HR1855-70 - Sapcentrifuge
Philips
Viva HR1855/70
2
Bosch VitaJuice 2 MES25A0 - Sapcentrifuge
Bosch
VitaJuice 2 MES25A0
3
Princess 201852 Champion Juicer - Elektrische Citruspers
Princess
201852 Champion Juicer
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.
4
Solis Juice Fountain Compact 8451 - Sapcentrifuge - Juicer
Solis
Juice Fountain Compact 8451
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.
5
Smeg SJF01CREU - slowjuicer - Creme
Smeg
SJF01CREU
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

Dit zijn ze, de 5 beste sapcentrifuges van 2024

1. Philips Viva HR1855/70 – Beste sapcentrifuge met QUICKClean technologie

Philips Viva HR1855-70 - Sapcentrifuge
Bekijk sapcentrifuge

De beste sapcentrifuge met QUICKClean technologie is de Viva HR1855/70 van Philips. Philips sapcentrifuge zorgt ervoor dat je alles uit je groente en fruit haalt en door de QUICKClean techniek zorg je ook eenvoudig voor een schoon apparaat. Met deze centrifuge maak je tot twee liter sap in één keer zonder dat je de opvangbak van de pulp hoeft te legen. Je kunt dus meerdere glazen in een handomdraai maken.

De vulopening heeft een doorsnede van 75mm waardoor je niet vooraf je producten hoeft te snijden. Appels, wortels en bieten kunnen zo in één keer geplaatst worden om te centrifugeren. De centrifuge vangt in een aparte bak het vruchtvlees op, waardoor je het niet uit de gehele machine hoeft te verwijderen maar je hem eenvoudig schoon kan maken, ook tussendoor als dat nodig is.

De doorzichtige deksel zorgt ervoor van deze Philips sapcentrifuge dat je zowel kunt zien hoeveel producten er nog in zitten en of de pulpopvangbak vol zit en geleegd moet worden.

Pluspunten
  • Ongewenste vezels kunnen worden weggespoeld door de voorspoelfunctie
  • Heeft gladde oppervlakten, waardoor hij makkelijk te reinigen is
  • Vruchtvlees wordt apart gezeefd
Minpunten
  • Er zit geen automatische uitschakelfunctie op deze sapcentrifuge

De Philips Viva HR1855/70 is verkrijgbaar bij:

2. Bosch VitaJuice 2 MES25A0 – Beste sapcentrifuge voor hele vruchten

Bosch VitaJuice 2 MES25A0 - Sapcentrifuge
Bekijk sapcentrifuge

De VitaJuice 2 MES25A0 van Bosch is een sapcentrifuge waarbij je de vrucht niet hoeft te snijden voor je hem laat centrifugeren tot sap. Door middel van de twee standen kun je zowel zachte als harde vruchten in deze sapcentrifuge gebruiken. Alle losse onderdelen zijn eenvoudig te reinigen en kunnen ook in de vaatwasser worden geplaatst om schoon te maken.

Je kunt tot 1,25 liter in één keer met deze centrifuge maken zonder dat je hem tussendoor hoeft te legen of te reinigen. Het RVS microfilter zorgt ervoor dat je geen ongewenst vruchtvlees in je heldere sap krijgt, waardoor je optimaal kunt genieten van je sappen.

Pluspunten
  • De losse onderdelen kunnen in de vaatwasser geplaatst worden
  • Er zit een RVS microfilter op zodat je vruchtvlees goed gefilterd word
Minpunten
  • Je kunt het gewenste vruchtvlees niet aanpassen

De Bosch VitaJuice 2 MES25A0 is verkrijgbaar bij:

3. Princess 201852 Champion Juicer – Beste sapcentrifuge voor citrusvruchten

Princess 201852 Champion Juicer - Elektrische Citruspers
Bekijk sapcentrifuge

De beste sapcentrifuge voor citrusvruchten is de 201852 Champion Juicer van Princess. Deze sapcentrifuge voor citrusvruchten is eenvoudig in gebruik en je kunt alle soorten citrusvruchten gebruiken. Je kunt door middel van het handvat eenvoudig de citrus uitpersen, waarbij de pulpfilter ervoor zorgt dat je geen ongewenst vruchtvlees in je sap krijgt.

Om te zorgen dat er geen onnodige vlekken ontstaan op de ondergrond, zit er een anti-drupsysteem op. Zo voorkom je dat de zuren van citrusvruchten een onherstelbare plek achterlaten op bijvoorbeeld je aanrechtblad. Ook is de citruspers makkelijk schoonmaken, de onderdelen kunnen gewoon in de vaatwasser.

Pluspunten
  • Anti-drupsysteem zodat je geen onnodige vlekken krijgt
  • Onderdelen kunnen in de vaatwasser
  • Geschikt voor álle soorten citrusvruchten
Minpunten
  • Er passen alleen citrusvruchten in deze sapcentrifuge

De Princess 201852 Champion Juicer is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

4. Solis Juice Fountain Compact 8451 – Beste sapcentrifuge voor smoothie, vers sap of zelfgemaakte soep

Solis Juice Fountain Compact 8451 - Sapcentrifuge - Juicer
Bekijk sapcentrifuge

Beste sapcentrifuge voor smoothie, vers sap of zelfgemaakte soep is de Juice Fountain Compact 8451 van Solis. Deze compacte sapcentrifuge is eenvoudig in gebruik, makkelijk op te bergen doordat hij compact is maar levert niet in op kwaliteit. Zowel harde als zachte producten kunnen in deze centrifuge gebruikt worden waarbij je de snelheid kan instellen op vier verschillende snelheden voor het juiste resultaat.

Het anti-drupsysteem maakt het gemakkelijk om de tuit af te sluiten en zo niet onnodige op de ondergrond te knoeien. En de losse onderdelen zijn eenvoudig uit elkaar te halen, waardoor schoonmaken een klein klusje is.

Ondanks zijn compacte model heb je de mogelijkheid met deze sapcentrifuge om zowel sap, een smoothie maar ook soep binnen enkele minuten op tafel te zetten.

Vanwege zijn mogelijkheden, kwaliteit en compactheid is deze sapcentrifuge van Solis bekroond met een award voor de Red Dot in 2020.

Pluspunten
  • Vier verschillende snelheden waardoor harde en zachte producten kunnen worden gebruikt
  • Je kunt niet alleen sap maken, maar ook smoothies en soep
  • De brede vulopening zorgt voor geen voorbereidingswerk
Minpunten
  • Het sap reservoir kan maximaal 1 liter verwerken, waardoor je hem regelmatig (tussendoor) moet schoonmaken

De Solis Juice Fountain Compact 8451 is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

5. Smeg SJF01CREU – Beste design sapcentrifuge

Smeg SJF01CREU - slowjuicer - Creme
Bekijk sapcentrifuge

De SJF01CREU van Smeg is de beste design sapcentrifuge van dit moment. Deze design sapcentrifuge van Smeg waarmee ze hun collectie van het jaren ’50 programma uitbreiden. Je maakt met deze sapcentrifuge kwalitatief hoogwaardige sappen met groenten, fruit, noten en kruiden. Eigenlijk kan je dit designmodel scharen onder de slowjuicers omdat hij niet op hoge snelheid het sap produceert maar juist op lage snelheid. Hierdoor blijven de vitamines en smaken beter bewaard, al verschillen de voedingswaarden minimaal met andere centrifuges.

Bij Smeg staat ergonomie, functionaliteit en vormgeving centraal naast de kwaliteit die we van dit design merk zijn gewend. De anti-drupmodule zorgt ervoor dat er geen onnodige sappen verloren gaan tijdens het wisselen van het glas en de siliconen borstels zorgen voor de perfecte sap ontwikkeling uit de producten.

Pluspunten
  • Design sapcentrifuge die mooi staat op het aanrecht.
  • Draait op een lage snelheid waardoor de smaak van de sappen beter bewaard blijven.
  • Er is rekening gehouden met ergonomie waardoor hij praktisch in gebruik is.
Minpunten
  • De opvangkamer kan ongeveer 500ml sap aan waardoor je hem regelmatig moet legen als je meerdere glazen wilt vullen.

De Smeg SJF01CREU is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

Waar op letten bij het kopen van een sapcentrifuge

Het is een ware trend: het genieten van een lekker sap of smoothie, vers gemaakt. De combinatie van groente- en fruit is niet meer vreemd, waardoor je de meest creatieve combinaties kan bedenken. Je kunt niet alleen deze heerlijke combinaties halen bij juicebars, maar je kunt ze ook prima thuis maken wanneer en zoveel je maar wilt. De keuze bij het aanschaffen van een (nieuwe) sapcentrifuge hangt op twee vragen: hoe vaak wil je sappen maken en wat voor type producten wil je gebruiken?

Ga je voor regelmatig gebruik of voor af en toe?

Als je een sapcentrifuge regelmatig gaat gebruiken, dan is het van belang dat het vermogen voldoende toereikend is om snel en binnen een handomdraai een sapje uit je producten te halen. Het gebruiksgemak is dan veel fijner dan dat het meerdere minuten duurt omdat het vermogen onvoldoende is en langer bezig is. Als je het af en toe een keer doet zal dat niet zo snel vervelend zijn, maar als je bijvoorbeeld dagelijks sapjes maakt dan kan dit het gebruiksgemak in de weg gaan zitten.

Wat voor producten wil je gebruiken in de sapcentrifuge?

Een sapcentrifuge is ervoor gemaakt om sappen uit groenten en fruit te halen. Drogere producten, zoals tarwes en bladgroenten, bevatten te weinig sap om goed geperst te kunnen worden door zo’n sapcentrifuge. Als je ook de drogere producten wilt verwerken in je sap of smoothie dan is het aan te raden om te kijken naar een slowjuicer. Doordat een slowjuicer een andere techniek gebruikt bij het bereiden van het sap, is deze wel geschikt voor de drogere producten.

Overige punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een sapcentrifuge

Er zijn nog een aantal zaken die verschillen per sapcentrifuge en waar je op kan letten tijdens de aanschaf. De keuzes zijn persoonlijk, want sommige mensen willen bijvoorbeeld geen vruchtvlees in zijn of haar sap, terwijl anderen die keuze wel wil maken. Je kunt dus bij de aanschaf rekening houden met de mogelijkheid om het vruchtvlees wel of niet toe te laten in je sappen.

Een ander belangrijk punt is de vulopening, want hoe groter de opening is hoe minder voorbereidingen je hoeft te doen en hoe minder tijd het maken van het sap kost. Sommige sapcentrifuges hebben een kleine vulopening waardoor je grote stukken, zoals appels, minimaal doormidden moet snijden, terwijl anderen een grote opening hebben en ze zo er in zijn geheel in kunnen.

Daarnaast verschillende reservoirs van de centrifuges en zijn er reservoirs van twee liter, maar ook van een halve liter. Afhankelijk van de hoeveelheid die je in één keer wil maken en of het je gebruiksgemak in de weg staat als je tussentijds het reservoir moet legen, kun je kiezen voor een groter of kleiner reservoir.

Ook zijn er tot slot nog anti-drupsystemen waardoor je zonder te knoeien van glas kan wisselen en je niet de ondergrond kan beschadigen met bijvoorbeeld zure sappen.

Veelgestelde vragen over sapcentrifuges

  • Wat kun je doen met een sapcentrifuge?

    Door middel van een sapcentrifuge kun je fruit en groente laten vermalen waarbij het sap wordt opgevangen en dit geheel of gedeeltelijk gescheiden wordt van het vruchtvlees. Sommige centrifuges hebben de mogelijkheden om ook smoothies en soep te maken.

  • Wat is het verschil tussen een sapcentrifuge en een slowjuicer?

    Als je gebruik maakt van een slowjuicer wordt het sap langzaam uit de producten geperst en krijg je geconcentreerder sap. Een sapcentrifuge wordt door middel van centrifugerende krachten en sap gescheiden van het product en deels van het vruchtvlees. De sapcentrifuge is niet geschikt voor drogere producten, zoals noten en bladgroenten maar een slowjuicer wel.

  • Is sap uit de sapcentrifuge gezond?

    Het sap uit een sapcentrifuge lijkt op aanmaaklimonade vanwege de helderheid maar bevat over het algemeen minder vezels dan uit een slowjuicer. Op papier is de sapcentrifuge minder gezond dan een slowjuicer, in de praktijk zijn er nauwelijks afwijkingen te vinden in de voedingswaarden. Het sap uit een sapcentrifuge kan dus aangemerkt worden als gezond, mits in beperkte mate en afwisselend gebruikt.

  • Hoe lang kun je sap uit een sapcentrifuge bewaren?

    Je kunt versgeperst sap uit de sapcentrifuge zonder invriezen maximaal drie dagen bewaren. Voor gebruik is het aan te raden even goed te roeren omdat lagen zich kunnen gaan scheiden door de zwaartekracht. De smaak en de kwaliteit van het sap wordt wel minder als je het (langer) bewaard. Je kunt het sap ook invriezen waardoor het ongeveer één jaar houdbaar is.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie