De 5 beste PC speakers van 2024

De beste PC speakers vinden kan een hele uitdaging zijn. Wij helpen je daar graag bij! Wij hebben een aantal PC speakers uitgetest een een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste PC speakers van 2024 zijn.

Wanneer je een nieuwe game gaat spelen, goede film wil kijken of gewoon naar je favoriete muziek wilt luisteren via je PC, is het natuurlijk van belang dat je daar een goed geluidssysteem voor gebruikt.

PC speakers die jou als muziek in de oren klinken

Om voor jou de beste computer speakers op een rij te kunnen zetten hebben we naar verschillende dingen gekeken. Natuurlijk is de prijs een belangrijke factor in het bepalen welke speakers voor jou geschikt zijn. Daarbij kijken we ook naar verschillende soorten systemen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een 5.1 surround sound pc-speaker systeem of de kleinere 2.0 pc-speaker systemen. In de review hieronder lees je welke vijf pc-speakers als beste uit de test komen. Zo kun jij een goede afweging maken welke pc-speakers de beste aankoop voor jou zullen zijn.

We wensen je alvast veel luisterplezier!

Merk
Model
1
Edifier R1700BT - 2.0 bluetooth speakerset
Edifier
R1700BT
2
Logitech-Z623-2.1-Speakersysteem
Logitech
Z623
3
Logitech Z906 - 5.1 Speakerset
Logitech
Z906
4
JBL Quantum Duo - Game Speakers voor PC
JBL
Quantum Duo
5
Creative Inspire T6160
Creative
Inspire T6160

Dit zijn ze, de 5 beste PC speakers van 2024

1. Edifier R1700BT – Beste 2.0 bluetooth PC speakers

Edifier R1700BT - 2.0 bluetooth speakerset
Bekijk PC speaker

De Edifier R1700BT zijn simpel gezegd de beste 2.0 bluetooth PC speakers die er momenteel te krijgen zijn. En dat zeggen wij niet alleen. De Edifier R1700BT wordt door vakbladen aangemerkt als de speakers met een ongekende geluidskwaliteit, met name binnen zijn prijsklasse. Tel daarbij op het strakke design van de speakers en het gebruiksgemak van de bluetooth aansluiting en je hebt een aankoop die je gegarandeerd veel plezier zal gaan opleveren. Ben je dus op zoek naar de beste 2.0 bluetooth speakers? Dan is zijn de Edifier R1700BT speakers jouw beste keus.

De Edifier R1700BT is een 2.0 bluetooth speaker, hetgeen betekent dat de set bestaat uit 2 speakers. Meegeleverd krijg je een afstandsbediening waarmee je onder andere op afstand de audiobron kunt selecteren en het volume kunt regelen. De speakers zijn voorzien van draaiknoppen waarmee je naast het volume de bass en de treble kunt regelen. Wat verder opvalt aan deze speakers is het prachtige design, dat verkrijgbaar is in de kleuren hout en zwart, op stijlvolle wijze in te passen is in elk interieur. Met de aankoop van deze Edifier R1700BT 2.0 bluetooth PC speakers kun je simpelweg niet voor teleurstellingen komen te staan.

Pluspunten
 • Uitzonderlijke geluidskwaliteit
 • Makkelijk te gebruiken
 • Prachtig design
Minpunten
 • Bluetooth staat altijd aan

De Edifier R1700BT is verkrijgbaar bij:

2. Logitech Z623 – Beste 2.1 PC speakers

Logitech-Z623-2.1-Speakersysteem
Bekijk PC speaker

De Logitech Z623 is een hoogwaardig speakersysteem dat bestaat uit drie delen. Namelijk twee PC speakers en een subwoofer. Het bekende merk Logitech levert altijd hoge kwaliteit geluidssystemen en dat is in het geval van de Logitech Z623 niet anders. Gekeken naar geluidssystemen die geschikt zijn voor de PC en een subwoofer hebben, is de Logitech Z623 uit onze test naar voren gekomen als beste 2.1 PC speakers. Optimaal voor het spelen van videogames of het kijken van films op je PC, waarbij hoogwaardige geluidskwaliteit en met name ook de subwoofer je zullen verzekeren van een fantastische geluidservaring.

De Logitech Z623 is een zogenaamde 2.1 PC speaker. Dit wil zeggen dat het systeem bestaat uit 2 speakers en 1 subwoofer. Beide speakers hebben een vermogen van 35 watt terwijl de woofer een vermogen heeft van 130 watt. Door de twee ingangen kun je naast je pc ook nog een ander apparaat aansluiten. Daarnaast beschikt het systeem van de Logitech Z623 over het geweldige THX waardoor het geluid dat uit de speakers en woofer komt ongeëvenaard is. Ben je dus op zoek naar een PC speaker met subwoofer, dan is de Logitech Z623 de beste 2.1 PC speaker die je kunt vinden.

Pluspunten
 • THX
 • Hoge kwaliteit geluid
 • Krachtige subwoofer
Minpunten
 • Geen bluetooth

De Logitech Z623 is verkrijgbaar bij:

3. Logitech Z906 – Beste 5.1 PC speakers

Logitech Z906 - 5.1 Speakerset
Bekijk PC speaker

Met de Logitech Z906 ga je voor een ontzettend krachtig surround sound system. Dit is het beste 5.1 PC speaker systeem van Logitech dat verkrijgbaar is. De 5 satelliet speakers in combinatie met de woofer zorgen ervoor dat je de hele ruimte vult met prachtig geluid en de stevige bass van de subwoofer. De afspeelmogelijkheden van de Logitech Z906 zijn ook indrukwekkend. Naast je PC sluit je via diverse aansluitingen tot wel 6 apparaten tegelijk moeiteloos aan op je nieuwe Logitech 5.1 PC speakers. Zo luister je vanaf nu alles op je indrukwekkende Surround sound system van Logitech.

De Logitech Z906 heeft 5 satellietspeakers die verbonden zijn door middel van kabels. De kabels hebben een goede lengte waardoor je ze gemakkelijk op de juiste plaats in de ruimte kunt plaatsen om het optimale surround sound system gevoel te krijgen. Met de afstandsbediening bedien je het systeem vanuit je stoel.

Pluspunten
 • Surround Sound System
 • Diverse aansluitmogelijkheden
 • Hoge geluidskwaliteit
Minpunten
 • Speakers zijn verbonden met kabels

De Logitech Z906 is verkrijgbaar bij:

4. JBL Quantum Duo – Beste JBL pc speakers

JBL Quantum Duo - Game Speakers voor PC
Bekijk PC speaker

Maak kennis met de JBL Quantum Duo pc speakers! Deze krachtige en stijlvolle luidsprekers zijn perfect voor elke pc-game opstelling en zijn de beste JBL pc speakers die er te verkrijgen zijn. Met het heldere, duidelijke JBL-geluid en eenvoudige bluetooth-streaming zul je als nooit tevoren kunnen genieten van je favoriete games en muziek. Want deze PC game speakers van JBL beschikken namelijk ook over sfeerlichten! Met de handige sfeerverlichting kun je eenvoudig de perfecte sfeer instellen voor het spelen van een game of het kijken van een film.

De futuristische look van de JBL Quantum DUO pc game speakers met sfeerlichten zorgen voor een optimale game of film ervaring. Maar je kunt ook je muziek synchroniseren met de sfeerlichten van de JBL Quantum DUO waardoor je de beats van jouw muziek voorziet van visuele effecten! Via USB en audio-in zijn deze pc game speakers gemakkelijk te verbinden met elk systeem, of het nu gaat om de diverse game consoles, windows, mac of PC. Met deze beste JBL pc speakers ervaar jij je games en films als nooit tevoren!

Pluspunten
 • Hoge kwaliteit JBL geluid
 • Sfeerverlichting
 • Futuristisch design
Minpunten
 • Geen draadloze verbinding

De JBL Quantum Duo is verkrijgbaar bij:

5. Creative Inspire T6160 – Beste goedkope PC speakers

Creative Inspire T6160
Bekijk PC speaker

Wie op zoek is naar de beste deal en niet al te veel geld uit wil geven maar wel de best mogelijke geluidservaring verwacht, doet er goed aan deze Creative Inspire T6160 luidsprekers aan te schaffen!

Dit zijn volgens onze test de beste goedkope PC speakers op de markt. Ondanks de aantrekkelijk lage prijs kom je met deze Creative Inspire T6160 pc speakers niets te kort op het gebied van geluidskwaliteit en bas. Dus als je op zoek bent naar de beste goedkope PC speakers voor het spelen van games, het kijken van films of het luisteren naar favoriete muziek, dan zijn deze Creative Inspire T6160 speakers de juiste keus voor jou.

Met deze Creative Inspire T6160 pc speakers verzeker je je van een uitstekende geluidservaring voor een hele goede prijs. De subwoofer heeft een flink bereik en met de vijf speakers creëer je moeiteloos een surround sound ervaring die je hele kamer vult met indrukwekkend geluid. Daarnaast heeft het Creative Inspire T6160 pc speaker systeem een mooi design dat moeiteloos bij elke PC installatie past. Dit is dan ook de beste koop als je op zoek bent naar goedkope pc speakers met een goede prijs kwaliteit verhouding.

Pluspunten
 • Uitstekende geluidskwaliteit
 • Zeer aantrekkelijke prijs
 • Tijdloos design
Minpunten
 • Geen draadloze connectiviteit

De Creative Inspire T6160 is verkrijgbaar bij:

De beste pc speakers

We hebben de beste 5 pc-speakers van 2024 voor jou op een rij gezet. Hopelijk ben je wat wijzer geworden over welke pc-speakers voor jou de juiste koop zijn. Wanneer je pc speakers gaat vergelijken is het belangrijk dat je op een aantal dingen let. Daarom zetten we het een en ander nog even voor je op een rijtje.

Waar moet je opletten bij het kopen van pc-speakers?

Wat de belangrijkste factoren zijn die meespelen in jouw keuze voor het ene of het andere pc speakersysteem is afhankelijk van jouw wensen en budget. Om je een beetje richting te geven in het maken van de juiste keuze is het belangrijk te kijken naar de verschillende type systemen die beschikbaar zijn en de mate van connectiviteit die deze systemen hebben.

De verschillende systemen van de PC speakers

Je bent het wellicht al vaker tegengekomen zonder dat je je realiseerde wat de betekenis ervan is. Speakersystemen worden vaak aangeduid met 2.0, 2.1, 5.0 of 5.1. Wat deze cijfers eigenlijk willen zeggen is uit hoeveel speakers een geluidssysteem bestaat en of er ook een subwoofer onderdeel uitmaakt van het geluidssysteem. Spreken we van een 2.0 systeem dan zijn er dus twee speakers, maar geen subwoofer. Spreken we van een 2.1 systeem dan zijn er ook twee speakers maar wel met een subwoofer. Hetzelfde geldt voor 5.0 en 5.1 systemen. Het 5.1 systeem wordt ook wel een surround sound system genoemd. Je kunt de speakers van een 5.1 systeem namelijk zodanig plaatsen dat het geluid van alle kanten op je af komt. Dit wordt doorgaans gezien als de beste geluidservaring voor games en films.

Connectiviteit van de PC speaker

Een andere belangrijke factor in jouw keuze is de mate van connectiviteit. Je kunt kiezen voor een systeem dat met een kabeltje aan te sluiten is op je computer maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Wellicht wil je meerdere apparaten tegelijk op je nieuwe geluidssysteem aan kunnen sluiten zodat je niet steeds het kabeltje van je pc in bijvoorbeeld je televisie hoeft te steken wanneer je een film op de tv wilt kijken. Daarbij is het tegenwoordig steeds beter en goedkoper om gebruik te maken van de draadloze technologie Bluetooth. Hierdoor kun je gemakkelijk meerdere apparaten tegelijk aansluiten en hoef je ook geen kabels te leggen van de ene hoek van de kamer naar de andere hoek van de kamer. Uiteraard is een systeem met Bluetooth technologie wat duurder dan het systeem met kabels maar wellicht is het voor jou de investering wel waard.

We wensen je veel plezier met je nieuwe geluidssysteem!

Ben je van plan om PC speakers te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over PC speakers? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over PC speakers zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van PC speakers en vind je dat jouw PC speakers getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw PC speakers makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over PC speakers

 • Bestaan er ook draadloze PC speakers?

  Jazeker! Met de 4.2 Bluetooth technologie is de overdracht van geluid van dusdanig hoge kwaliteit en snelheid dat het afspelen van muziek of het geluid van games en films met hoge kwaliteit en zonder vertraging op draadloze speakers kan worden afgespeeld.

 • Waar staat 5.1 voor?

  5.1 betekent dat er 5 satelliet speakers en 1 subwoofer onderdeel zijn van het systeem. Zie je dus bijvoorbeeld ergens 2.0 speakers staan, dan zijn er 2 speakers en geen subwoofer onderdeel van het systeem.

 • Hoe sluit je PC speakers aan?

  PC speakers kun je op een aantal wijzen aansluiten. Doorgaans wordt een audiokabel meegeleverd met het systeem. Zo kun je de PC speakers gemakkelijk en snel aansluiten. Ook is het tegenwoordig steeds gangbaarder om PC speakers aan te sluiten met draadloze bluetooth technologie. Sommige speakers hebben een S/PDIF aansluiting, hiermee kan je geluid in een hogere kwaliteit afspelen omdat deze een hogere bandbreedte heeft dan een standaard 3,5mm jack die meestal gebruikt wordt.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie