fbpx

De 5 beste airfryers van 2021

Tegenwoordig zijn we steeds meer bezig met het veranderen van onze eetgewoontes en gezonder eten. Hierbij wordt vaak gefocust op het verlagen van de vetinname. Een airfryer is een uitermate geschikte tool om dit te bereiken. Een airfryer is een vervanging van een friteuse maar werkt zonder gebruik van vet. Dus in theorie is een airfryer een soort kleine heteluchtoven.

Er zijn zo veel airfryers verkrijgbaar. Wat is nou de beste airfryer?

Deze heteluchtfriteuses kunnen friet bakken zonder de hoeveelheid vet die een normale friteuse met zich meebrengt. Airfryers hebben nog ook meer mogelijkheden: je kunt er gewone aardappels in bakken, groente en vlees in grillen, en ze zijn zelfs geschikt voor het bakken van broodjes, cake en taart. De regel is simpel: alles wat je kan bereiden in een oven of een friteuse, kan je bereiden in een airfryer.

Doordat airfryers tegenwoordig erg populair zijn, zijn er ook erg veel opties op de markt. Ook lopen ze erg uit een qua prijs en specificaties. Om je een goede keuze te kunnen laten maken hebben wij de vijf beste airfryers op een rijtje gezet.

  MerkModel
1
PhilipsAvance HD9240
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.
2
InventumGF250HL
3
Philips HD9621
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.
4
Princess182021 Digital XXL
5
TristarFR6990

1. Philips Avance HD9240 Airfryer XL – Best geteste airfryer

Philips avance airfryer XL
Bekijk deze airfryer hier

De Philips Airfryer XL HD9240 komt het beste uit de test, maar is ook een van de duurdere Airfryers. Hiervoor krijg je echter wel wat extra opties die goedkopere Airfryers niet hebben. De Philips Airfryer XL HD9240 is een grote XL Airfryer, welke geschikt is voor het bereiden van gerechten voor 5 personen of meer. Daarnaast heeft deze Airfryer van Philips heeft een erg mooi uiterlijk, en zal dus niet misstaan in jouw keuken. Het apparaat bevat een display met touchscreen waar je de temperatuur en tijden op in kunt stellen. Door het vermogen van 2100 Watt en de inhoud van 3 liter kan je snel voor ruim 5 personen eten bakken.

De Philips Airfryer XL HD9240 is een goed presterende Airfryer. Door de grootte is dit apparaat uitermate geschikt voor grotere gezinnen, aangezien er een grote hoeveelheid voedsel in bereid kunnen worden. De resultaten van alle bereidingen uit deze Airfryer zijn top. De Airfryer is ook veilig in gebruik doordat er een koele wand aanwezig is, wat voorkomt dat de buitenkant heet wordt. De Airfryer heeft een mooie uitstraling, met een touchscreen display. Dit zorgt ervoor dat deze Airfryer niet misstaat in jouw keuken. Dit is ook wel gewenst, aangezien de Airfryer zo’n 7 kilo weegt, en je deze dus niet altijd wilt verplaatsen. De Airfryer heeft een koude zone, welke aanbakken van restjes voorkomt, en een geurfilter. Hierdoor zal je nooit meer nare frituurluchtjes door je hele huis ruiken. De Airfryer gebruikt echter wel veel stroom en maakt relatief veel geluid.

De Philips Airfryer XL HD9240 is een uitermate geschikte Airfryer voor grote gezinnen met veel ruimte in de keuken die simpelweg op zoek zijn naar een goede vervanger voor de friteuse.

Pluspunten
 • Grote Airfryer, geschikt voor 5 personen of meer
 • Geurfilter houdt ongewenste geuren uit huis
 • Er zijn extra accessoires verkrijgbaar, zodat je meer bereidingsmogelijkheden hebt
Minpunten
 • Weegt zo’n 7 kg
 • Maakt relatief veel geluid
 • Gebruikt veel stroom
 • Is relatief duur
 • Is al een aantal jaren op de markt

De Philips Avance HD9240 is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

2. Inventum GF250HL – Voordelige Airfryer

Inventum GF250HL Airfryer
Bekijk hier

De Inventum GF250HL Airfryer is een goedkopere Airfryer, geschikt voor kleinere gezinnen. Deze Airfryer kan 800 gram friet bakken, maar dit duurt vaak wel wat langer. De Airfryer is daarom geschikt voor maximaal 3 personen. Het apparaat is makkelijk schoon te maken door de anti aanbaklagen en de onderdelen zijn geschikt voor in de vaatwasmachine. De Inventum GF250HL heeft wel een minder mooie uitstraling dan de Philips Airfryer XL HD9240, doordat de Airfryer simpelweg twee draaiknoppen bevat: één voor de temperatuur en één voor de tijd.

De Inventum GF250HL is een goede Airfryer, welke wat goedkoper is dan bijvoorbeeld de Philips lijn. Dit verschil komt vooral doordat Inventum bij de GF250HL geen digitaal scherm gebruikt, maar simpelweg twee draaiknoppen. Het hele apparaat voelt ook net iets goedkoper aan, maar de werking is hierdoor niet minder. Wel kan de baktijd wat langer zijn dan vergelijkbare duurdere apparaten wanneer het maximale laadvermogen wordt gebruikt. Ook deze Airfryer is door de koele wand veilig in gebruik en is er een geurfilter aanwezig. De uitstraling is door de twee draaiknoppen wat minder dan andere Airfryers. Echter is hij wel kleiner en relatief licht en dus makkelijker op te bergen.

De Inventum GF250HL is een uitermate geschikte Airfryer voor kleinere gezinnen die voor een lagere prijs op zoek zijn naar een prima vervanger van de friteuse.

Pluspunten
 • Geschikt voor 2 tot 3 persoonshuishoudens
 • De geurfilter houdt geurtjes buiten
 • Grotere variant van deze Airfryer verkrijgbaar (GF400HL) met 4 liter inhoud
Minpunten
 • Maakt relatief veel geluid
 • De Airfryer voelt goedkoper aan
 • Met meer dan 400 gram frites in de Airfryer loopt de bereidingstijd op

De Inventum GF250HL is verkrijgbaar bij:

3. Philips Airfryer HD9621 – Design als standaard

Philips design airfryer
Bekijk hier

De Philips Airfryer HD9621

blinkt uit in zijn design. Hij is beschikbaar in vier kleuren: mintgroen, beige, grijs, en zwart en zal daarom in elke keuken een toevoeging zijn. Het is een compacte Airfryer, welke al snel te klein is voor een tweepersoonshuishouden. Hij heeft weinig tijd nodig om op te warmen en kan daarom ook snel voedsel bereiden. Ook heeft hij een laag vermogen en is dus erg zuinig in zijn verbruik. De Airfryer beschikt niet over een touchscreen, maar heeft twee mooi geïntegreerde draaiknoppen voor de temperatuur en tijdsinstelling. Hij is klein en dus makkelijk op te bergen, maar met dit design kun je deze Airfryer niet missen op je aanrecht.

De Philips Airfryer HD9621 is qua prestatie vergelijkbaar met zijn grote broer. Maar doordat de Airfryer relatief klein is, is er weinig opwarmingstijd nodig en is deze dus geschikt om snel voedsel te bereiden. Omdat deze Airfryer kleiner is, is hij wel maar geschikt voor maximaal twee personen. Ook is hij erg zuinig in gebruik, doordat hij een vermogen heeft van 1425 Watt.

De Philips Airfryer HD9621 is een erg goede Airfryer voor kleine huishoudens die waarde hechten aan een mooi design van de keuken

Pluspunten
 • Compacte Airfryer met een strak design
 • De Airfryer is zuinig in zijn verbruik
Minpunten
 • De Airfryer heeft geen anti geur filter
 • De Airfryer heeft geen voorgeprogrammeerde kookprogramma’s
 • Het is een relatief kleine Airfryer

De Philips Airfryer HD9621 is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

4. Princess 182025 Digital Aerofryer XXL – Voordelig voor het hele gezin

Princess digitale airfryer
Bekijk deze airfryer hier

Ook de Princess Aerofryer XL is een erg goede Airfryer voor grote gezinnen, met een lagere prijs. De Airfryer bevat een mooi digitaal bedieningspaneel, welke beschikt voer soft touch knoppen om zowel de tempratuur, de tijd en voorgeprogrammeerde programma’s te installeren. De Airfryer is van vergelijkbare grootte als de Philips Airfryer XL HD9240, maar is een stuk minder zwaar en dus makkelijk te verplaatsen.

De Princess 182025 Digital Aerofryer XXL geeft niet alleen een goed resultaat met het bakken van frites, maar ook voor het bereiden van vlees, groente en baksels. De voorgeprogrammeerde programma’s zorgen ervoor dat jij je niet altijd bezig hoeft te houden met de temperatuur en de timing: de Airfryer doet dit allemaal voor jou. De Airfryer heeft echter geen temperatuurlampje of klaar-voor-gebruik-signaal en zal je dus zelf in de gaten moeten houden of het apparaat klaar voor gebruik is. Na het bakken kunnen de losse onderdelen schoon gemaakt worden in de vaatwasmachine.

Princess 182025 Digital Aerofryer XXL is een goede Airfryer voor grote huishoudens met wat minder te besteden, maar die wel hun eetgewoontes willen verbeteren.

Pluspunten
 • Grote Airfryer, geschikt voor 4-6 personen
 • Goed functionerend soft touch display
 • 8 voorgeprogrammeerde kookprogramma’s
 • Veilig in gebruik door de oververhittingsbeveiliging
Minpunten
 • Geen temperatuurlampje of klaar-voor-gebruik-signaal
 • De Airfryer is erg groot
 • Baktijd is iets langer dan andere Airfryers

De Princess 182025 Digital Aerofryer XXL is verkrijgbaar bij:

5. Tristar Crispy Fryer XL FR-6990 – Beste koop

Bekijk hier

De laatste Airfryer van deze top 5 is de Tristar FR-6990 Crispy Fryer XL. Ook dit is een Airfryer die geschikt is voor grotere gezinnen tot 5 personen met een lagere prijs. Door de oververhittingsbeveiliging en de hittebestendige behuizing is de Airfryer veilig in gebruik. Het apparaat bevat over indicatielampjes en is te bedienen door middel van twee draaiknoppen: één voor de temperatuur en één voor de timer.

De Tristar FR-6990 Crispy Fryer XL is een prima Airfryer welke geschikt is voor grotere gezinnen. Hij is relatief goedkoop, maar levert hier wel wat in op prestaties, zoals de baktijd. Ook in de Airfryer niet geschikt voor de vaatwasmachine.

De TTristar FR-6994 Crispy Fryer XXL is een goede Airfryer welke wat inlevert op prestatie, maar alsnog ideaal is als je wat minder te besteden hebt.

Pluspunten
 • Deze Airfryer is geschikt voor grotere gezinnen
 • Dankzij oververhittingsbeveiliging en hittebestendige behuizing is de Airfryer veilig
Minpunten
 • Deze Airfryer heeft geen geurfilter
 • De bak is niet vergrendeld in de Airfryer en kan er uit schuiven
 • De Airfryer is niet geschikt voor in de vaatwasmachine
 • De Airfryer heeft een wat lompe uitstraling

De Tristar FR-6994 Crispy Fryer XXL is verkrijgbaar bij:

Conclusie: Wat is de beste airfryer?

Alle genoemde Airfryers in deze top 5 zijn goede airfryers, welke het waard zijn om aan te schaffen.
De Philips Avance HD9240 Airfryer XL kwam het beste uit de test, maar is ook erg hoog in aanschafprijs. Heb je een groot gezin en hecht je veel waarde hecht aan kwaliteit en geen problemen hebt met het uitgeven van een hoger bedrag, dan is deze Airfryer de beste keuze. De Inventum GF250HL is een kleinere en goedkopere Airfryer. De prestaties van deze Airfryer zijn goed, en dit is dus een goede keuze wanneer je een kleiner huishouden hebt en niet teveel wilt uitgeven. De Philips Airfryer HD9621 is een Airfryer welke ook geschikt is voor kleinere gezinnen, welke veel waarde hechten aan een mooi design in de keuken. De Princess 182025 Digital Aerofryer XXL en de Tristar FR-6994 Crispy Fryer XXL zijn twee Airfryers die goedkoper zijn dan de Philips Avance HD9240 Airfryer XL, maar wel dezelfde inhoud hebben en dus zijn beide geschikt voor een groter gezin.

Nu je weet welke 5 Airfryers wij aanbevelen voor verschillende gezinsgrootte en prijscategorieën wensen wij je uiteraard veel bakplezier!

Waar koop je de beste airfryer?

Er zijn online verschillende webshops te vinden waar je jouw nieuwe airfryer kan kopen. We hebben hieronder een overzicht gemaakt van webshops die Airfryers verkopen en betrouwbaar zijn. Zo weet je precies waar je moet zijn.

Plaats een reactie