De 5 beste combimagnetrons van 2024

Veel mensen moeten het in hun keuken stellen met een eerder beperkte hoeveelheid aan beschikbare ruimte. Dit betekent vaak geen ruimte voor een airfryer, keukenmachine en blender. Voor deze mensen kan het interessant zijn om te kiezen voor het aanschaffen van keukentoestellen welke over een multifunctionele werking beschikken. Het in huis halen van een combimagnetron is dan één van de eerste zaken waar men naar kijkt. Stel jij jezelf de vraag welke combimagnetron voor jou nu precies het interessantst is? Wil je met absolute zekerheid de beste combimagnetron op de markt kunnen kopen? Dan is het zeker interessant om even kennis te maken met deze 5 beste combimagnetrons!

Merk
Model
1
Samsung MC28H5015AS - Combi-magnetron
Samsung
MC28H5015AS
2
Sharp R-961INW - Combi-magnetron
Sharp
R-961INW
3
Whirlpool - AMW 9605IX - Inbouw combimagnetron
Whirlpool
AMW 9605/IX
4
ETNA ECM153WIT - goedkope combi-magnetron
ETNA
ECM153WIT
5
Inventum MN325CS - Combi-magnetron
Inventum
MN325CS

Dit zijn ze, de 5 beste combimagnetrons van 2024

1. Samsung MC28H5015AS – Beste vrijstaande combimagnetron

Samsung MC28H5015AS - Combi-magnetron
Bekijk combimagnetron

De Samsung MC28H5015AS combimagnetron zorgt er voor dat je met één enkel toestel over een zeer waardevolle partner komt te beschikken in je keuken. Deze combimagnetron beschikt in totaal over maar liefst 15 verschillende kookprogramma’s. De heteluchtfunctie waarover ze beschikt zorgt er bovendien in de praktijk voor dat gerechten niet alleen hun vochtgehalte, maar ook hun smaak weten te behouden. Bij het kopen van de Samsung MC28H5015AS kan je eveneens rekenen op de aanwezigheid van een speciale gistfunctie. Deze functionaliteit maakt het mogelijk om zaken zoals beslag evenals verse yoghurt te maken. Door gebruik te maken van een geavanceerde fermentatietechnologie is het in ieder geval mogelijk om uitermate precies de gewenste temperatuur in te kunnen stellen.

Ben jij ook iemand die het zo vervelend vindt om in de keuken (en de rest van de woning) geconfronteerd te worden met vervelende geuren? Ben je daarvoor dan ook op zoek naar een gepaste oplossing? De Samsung MC28H5015AS kenmerkt zich door de aanwezigheid van een efficiënte geurverwijdering. Op het ogenblik dat je deze functie aanzet wordt de lucht uit het apparaat geblazen. Door over te gaan tot het kopen van de Samsung MC28H5015AS zal je dus nooit nog rekening moeten houden met vervelende geurtjes in je keuken, in tegendeel! Op zoek naar de beste vrijstaande combimagnetron? Overweeg dan zeker dit apparaat!

Pluspunten
 • Standaard uitgerust met 15 automatische kookprogramma’s
 • Gerechten worden op een homogene wijze opgewarmd
 • Er kunnen grotere schotels in deze combimagnetron worden geplaatst
 • Voorzien van een speciale ECO-stand
 • Uitgerust met een efficiënte geurverwijdering
Minpunten
 • Beschikt niet over een stoomfunctie

De Samsung MC28H5015AS is verkrijgbaar bij:

2. Sharp R-961INW – Beste combimagnetron met 40 liter inhoud

Sharp R-961INW - Combi-magnetron
Bekijk combimagnetron

Uitgedroogde maaltijden behoren definitief tot het verleden door gebruik te maken van de Sharp R-961INW. Deze combimagnetron beschikt over een vochtsensor welke tijdens het sensorprogramma het vochtpercentage meet. De bereiding wordt vervolgens op basis van deze gegevens aangepast. Bovendien zal je bij het gebruik van de Sharp R-961INW eveneens kunnen vaststellen dat er een keuze kan worden gemaakt uit zomaar even 24 verschillende, automatische programma’s. Aan de hand van deze programma’s slaagt het toestel er in om zelf de juiste bereidingswijze evenals tijd in te stellen. Het enige wat jij moet doen is het soort gerecht selecteren evenals het gewicht.

De Sharp R-961INW wordt in de praktijk vaak bestempeld als zijnde de beste combimagnetron met 40 liter inhoud. Ze beschikt verder over twee inschuifhoogtes. Deze laatste eigenschap zorgt er voor dat je met behulp van de heteluchtfunctie over de mogelijkheid beschikt om op twee verschillende niveaus tegelijkertijd te bakken. Ook interessant voor gezinnen met kinderen om te weten is dat de Sharp R-961INW beschikt over een efficiënte kinderbeveiliging. Deze zorgt er voor dat de combimagnetron niet per ongeluk kan worden opgestart of kan worden gestopt.

Pluspunten
 • Combimagnetron met een ruime inhoud van 40 liter
 • Keuze uit 24 verschillende automatische kookprogramma’s
 • Voorzien van twee inschuifhoogtes
 • Beschikt over een efficiënte kinderbeveiliging
Minpunten
 • Een vrij grote combimagnetron welke dus behoorlijk wat ruimte inneemt in de keuken

De Sharp R-961INW is verkrijgbaar bij:

3. Whirlpool AMW 9605/IX – Beste inbouw combimagnetron

Whirlpool - AMW 9605IX - Inbouw combimagnetron
Bekijk combimagnetron

Wil je in jouw keuken kunnen genieten van de beste inbouw combimagnetron? In dat geval kan je daarvoor kijken in de richting van de Whirlpool – AMW 9605/IX. Deze combimagnetron beschikt over een mooie capaciteit van 40 liter. Bovendien kan je genieten van een vermogen van 900 watt. De grote inhoud waar deze combimagnetron over beschikt zorgt er voor dat er ook probleemloos gebruik in kan worden gemaakt van grote schalen. Ook een niet onbelangrijke eigenschap waar deze Whirlpool – AMW 9605/IX over beschikt is terug te vinden in de aanwezige, elektronische programmatie. Deze zorgt er voor dat de microgolfoven op een eenvoudige en tevens ook op een zeer nauwkeurige manier kan worden ingesteld. Alle informatie waar je nood aan hebt wordt dan ook weergegeven op het digitale beeldscherm.

De Whirlpool – AMW 9605/IX wordt standaard geleverd samen met een CRISP-plaat. Deze plaat maakt het mogelijk om er verschillende, heerlijke maaltijden in te bereiden. Een lekker stukje kip met een knapperige smaak? Het behoort perfect tot de mogelijkheden. Deze plaat is uiteraard ook voorzien van een antiaanbaklaag.

Pluspunten
 • Zeer geschikt om ingebouwd te worden in de keuken
 • Groot vermogen van 900 watt
 • Een grote inhoud van 40 liter
 • Geleverd samen met een CRISP-plaat voor het bereiden van diverse maaltijden
Minpunten
 • Vrij stevige aankoopprijs
 • Kenmerkt zich door vrij grote afmetingen

De Whirlpool AMW 9605/IX is verkrijgbaar bij:

4. ETNA ECM153WIT – Beste goedkope combimagnetron

ETNA ECM153WIT - goedkope combi-magnetron
Bekijk combimagnetron

Op zoek naar de beste goedkope combimagnetron? In dat geval kan je overwegen om de ETNA ECM153WIT te kopen! Ondanks haar lage aankoopprijs zal je namelijk kunnen vaststellen dat ze toch over aardig wat mogelijkheden beschikt. Niet alleen kan je bij de ETNA ECM153WIT rekenen op een magnetronfunctie voor het eenvoudige opwarmwerk, daarnaast beschikt ze eveneens over een oven- en grillfunctie. Deze standen kunnen niet alleen individueel, maar ook gecombineerd worden gebruikt. Dit zorgt er voor dat verschillende gerechtjes zomaar nog beter kunnen worden. Je lasagne wordt bijvoorbeeld niet alleen opgewarmd, maar tegelijkertijd ook voorzien van een mooi goudbruin laagje kaas.

Heb je een gerechtje welke afkomstig is uit de diepvries? In dat geval kan de ETNA ECM153WIT je ook helpen om deze te ontdooien! Hiervoor beschikt de ETNA ECM153WIT over twee verschillende ontdooistanden. Het instellen van de magnetron kan eigenlijk niet eenvoudiger. Het enige wat je hiervoor moet doen is dan ook met behulp van de druktoetsen de juiste stand instellen. Met de draaiknop kan je vervolgens ook de bereidingstijd selecteren. In ieder geval, voor mensen die op zoek zijn naar een goedkope, maar tegelijkertijd toch veelzijdige en kwalitatieve combimagnetron is de ETNA ECM153WIT zeker en vast meer dan de moeite waard om te overwegen.

Pluspunten
 • Verkrijgbaar tegen een zeer interessante prijs
 • Uitgerust met diverse, handige functies
 • De gelakte wand kan eenvoudig schoon worden gemaakt
Minpunten
 • Deze combimagnetron is behoorlijk groot waardoor ze veel ruimte in beslag neemt
 • Simpele bediening

De ETNA ECM153WIT is verkrijgbaar bij:

5. Inventum MN325CS – Beste combimagnetron met draaispit

Inventum MN325CS - Combi-magnetron
Bekijk combimagnetron

Zou je graag de beste combimagnetron met draaispit willen kopen? In dat geval is het de moeite waard om de Inventum MN325CS te overwegen. De Inventum MN325CS maakt het mogelijk om een groot aantal verschillende maaltijden te bereiden, gaande van een ambachtelijk bereide ovenschotel tot een kant-en-klare maaltijd. Deze combimagnetron zorgt er voor dat gerechten niet alleen opgewarmd, maar ook gaar kunnen worden gemaakt. Gerechten zoals bijvoorbeeld gevogelte of een rollade bak je door middel van de meegeleverde draaispit mooi bruin. De Inventum MN325CS is in totaliteit voorzien van tien verschillende, automatische kookprogramma’s. Dit zorgt er voor dat er altijd wel een geschikte stand voor handen is voor het gerecht dat je wenst te bereiden.

Bij het kopen van de Inventum MN325CS zal je kunnen vaststellen dat er niet alleen maar een magnetronfunctie deel van uitmaakt. Dit geldt namelijk ook voor een ovenstand evenals een grillstand. Wil je graag kunnen genieten van een efficiënte ontdooifunctie? Ook deze is aanwezig bij de Inventum MN325CS. De ingebouwde kookwekker die is terug te vinden in deze combimagnetron zorgt er voor dat je altijd precies weet wanneer jouw gerechtje klaar is.

Pluspunten
 • Maak met één enkel keukentoestel een groot aantal verschillende gerechten klaar
 • Keuze uit 10 automatische kookprogramma’s
 • Ontdooi al je diepvriesgerechten snel en eenvoudig met de ontdooifunctie
 • Voorzien van een ingebouwde kookwekker
Minpunten
 • Vrij stevig uit de kluiten gewassen combimagnetron die vrij veel plaats inneemt

De Inventum MN325CS is verkrijgbaar bij:

Wat is een combimagnetron?

Een combimagnetron zorgt er voor dat gerechten niet uitsluitend kunnen worden opgewarmd zoals bij een standaard magnetron het geval is. Zo kan je bijvoorbeeld met behulp van een dergelijk toestel ook de buitenkant van voedsel laten bruinen en koken. Voor een combimagnetron geldt bovendien dat er gebruik wordt gemaakt van een ventilator welke de hete lucht in beweging brengt en bijgevolg het volledige interieur van de magnetron verwarmt. Dit zorgt er voor dat gerechten eenvoudig kunnen worden gebakken en geroosterd die anders te snel (en bovendien ook niet grondig) zouden koken wanneer er gebruik zou worden gemaakt van een standaard magnetron. Het feit dat een combimagnetron eigenlijk een combinatie is van een magnetron en een oven zorgt er bovendien voor dat er in de keuken veel minder ruimte in beslag zal worden genomen. Ook dat is alleen maar mooi meegenomen.

Hoe maak je een combimagnetron schoon?

Het schoonmaken van een combimagnetron is een niet onbelangrijk punt waar veel mensen over nadenken die van plan zijn om een dergelijk keukentoestel te kopen. Zowel voor een gewone oven als voor bijvoorbeeld een combimagnetron geldt dat het belangrijk is om deze regelmatig te onderhouden. Doe je dat niet? Dan zal je kunnen vaststellen dat het vet en vuil stevig aan zal koeken aan de wanden waardoor ze niet meer zo eenvoudig schoongemaakt kunnen worden. Voor het schoonmaken van de combimagnetron kan er bovendien in de praktijk op verschillende manieren te werk worden gegaan.

Een combimagnetron schoonmaken kan in de praktijk bovendien gebeuren op tal van verschillende manieren. Eén van de mogelijkheden is bijvoorbeeld om gebruik te maken van een speciale ovenreiniger welke op de gladde delen wordt aangebracht. Voor het reinigen van sterk vervuilde onderdelen van de combimagnetron kan er gebruik worden gemaakt van een schuurspons. Voor met name de glazen plaat is het eveneens mogelijk om deze gewoon in de vaatwasser te stoppen. Lang niet iedereen is echter fan van het gebruik van chemische producten in hun combimagnetron. Geldt dat ook voor jou? In dat geval bestaat er gelukkig ook nog een interessant alternatief waar gebruik van kan worden gemaakt.

Wie geen chemische producten wenst te gebruiken kan er in de praktijk ook voor kiezen om een bakje met water en citroen in de combimagnetron te plaatsen. Laat deze vervolgens op vol vermogen verwarmen en houdt uiteraard de deur gesloten. Wanneer je dit hebt gedaan zal je kunnen vaststellen dat de combimagnetron binnenin eenvoudig kan worden gereinigd. Bovendien ruikt ze meteen ook een stuk frisser.

Veelgestelde vragen over combimagnetrons

 • Hoe lang gaat een combimagnetron mee?

  De gemiddelde leeftijd van een combimagnetron is circa 4 tot 5 jaar. Je kunt de leeftijd van een combimagnetron eenvoudig verlengen door er zuinig mee om te gaan en om deze regelmatig schoon te maken. De eerste zaken die het vaakst defect gaan zijn het deurmechanisme en het display. Deze zaken zijn in de basis eenvoudig te repareren en is een vervanging niet nodig.

 • Waar moet je op letten bij het kopen van een combimagnetron?

  Bij de aanschaf van een combimagnetron kun je op een aantal zaken letten. Bijvoorbeeld op de afmetingen als je ruimte in de keuken zeer beperkt is. Ook kun je kijken naar een combimagnetron met extra functies, zoals een grillfunctie en/of dat de combimagnetron ook als hete lucht oven kan functioneren. Dit is natuurlijk afhankelijk van welke gerechten je wilt klaarmaken en of je wel of niet in het bezit bent van een oven.

 • Wat is een goede combi magnetron?

  De Samsung MC28H5015AK is de beste combimagnetron die je op dit moment kunt kopen. Het is een combimagnetron met grillfunctie en die ook als oven kan functioneren. De magnetron heeft een vermogen van 900 watt en een elektronisch display. Je kunt verschillende soorten gerechten in de Samsung MC28H5015AK klaarmaken. Van diepvriespizza’s tot aan het garen van vlees en van het opwarmen van kant-en-klaarmaaltijden tot aan lasagne.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie