De 5 beste blenders van 2023

Wat is een goede blender? Het is een vraag die eigenlijk pas kan worden beantwoord op het ogenblik dat je voor jezelf hebt uitgemaakt wat je van jouw blender verwacht. De ene blender is in ieder geval de andere niet. Niet alleen zijn er tal van verschillende versies op de markt terug te vinden, daarnaast kan ook de kostprijs sterk uiteenlopend zijn. Bij het kopen van een blender of hakmolen zijn er in ieder geval heel wat verschillende aandachtspunten om bij stil te blijven staan. Wil jij ook met zekerheid de beste keuze kunnen maken? Hou dan rekening met de informatie op deze pagina en ontdek de 5 beste blenders van dit moment!

Merk
Model
1
Philips Avance HR3655-00 - Blender
Philips
Avance HR3655/00
2
Tefal Perfectmix Blender BL811D - RVS
Tefal
Perfectmix Blender BL811D
3
Philips Daily HR2100/00 - Blender
Philips
Daily HR2100/00
4
NutriBullet Exclusive Mat Zwart
NutriBullet
Exclusive
5
KitchenAid Artisan 5KSB4026EAC - Blender K400
KitchenAid
Artisan K400 blender

Dit zijn ze, de 5 beste blenders van 2023

1. Philips Avance HR3655/00 – Beste glazen blender

Philips Avance HR3655-00 - Blender
Bekijk blender

De Philips Avance HR3655/00 wordt standaard geleverd met twee blendbekers. Deze maken het mogelijk om elke dag opnieuw lekkere evenals gezonde smoothies te kunnen maken. Dit zowel voor thuis als voor onderweg. Handig om snel even wat te kunnen blenden voordat je vertrekt!

Wanneer je gezellig thuis blijft kan je er voor kiezen om gebruik te maken van de grote glazen van 2 liter. De krachtige motor waar deze Philips Avance HR3655/00 over beschikt is goed voor een vermogen van 1400 watt. Hiermee wordt snel een egaal mengsel gerealiseerd van al jouw favoriete ingrediënten. Door dit vermogen is deze glazen blender ook gelijk een van de sterkste blenders in deze lijst.

De draaiknop waar deze Philips Avance HR3655/00 mee is uitgerust zorgt er voor dat je de blender eenvoudig in de gewenste snelheidsstand kan plaatsen. Zo beschik je over een aanzienlijk grotere controle tijdens het mixen. Wil jij graag de beste glazen blender van dit moment bestellen? Dan is de Philips Avance HR3655/00 vast en zeker de beste keuze! Het strakke design van deze blender past daarnaast in bijna elke keuken.

Pluspunten
 • De blender heeft een krachtige motor van 1400 watt
 • Kan zowel worden gebruikt voor harde als voor bevroren ingrediënten
 • De 2 blendbekers kunnen ook worden gebruikt om uit te drinken
 • De pulsestand zorgt voor extra power, zo mix je de ingrediënten nog beter
Minpunten
 • Glazen blenderkannen zijn niet alleen vrij zwaar, maar bovendien ook breekbaar

De Philips Avance HR3655/00 is verkrijgbaar bij:

2. Tefal Perfectmix Blender BL811D – Beste prijs/kwaliteit blender

Tefal Perfectmix Blender BL811D - RVS
Bekijk blender

De beste prijs/kwaliteit blender van dit moment is volgens ons met absolute zekerheid de Tefal Perfectmix Blender BL811D. Door het in huis halen van deze Tefal Perfectmix Blender BL811D krijg je de beschikking over een krachtig, 1200 watt vermogen. Bovendien is er sprake van zo’n slordige 28.000 rotaties per minuut voor het hakken van groenten en fruit. Deze powerblender beschikt bovendien over een 6-puntig roestvrijstalen mes met drie verschillende functies. De aanwezigheid van twee omhoog staande mespunten zorgt er voor dat er als het ware een soort van mini-tornado ontstaat in de blenderkan. Deze zorgt er voor dat de ingrediënten als het ware naar de messen worden toegezogen. De twee horizontale mespunten die aanwezig zijn zorgen bovendien voor het hakken van de ingrediënten.

Het aanschaffen van de Tefal Perfectmix Blender BL811D zorgt er in de praktijk echter helemaal niet voor dat je bent aangewezen op de brute kracht van het toestel, in tegendeel. Daarnaast is het namelijk zo dat je met deze blender ook kiest voor een zeer intelligent systeem. Zo beschikt ze niet alleen over een automatisch smoothie- en ijscrush programma, maar is er ook sprake van een schoonmaakprogramma. Bovendien is het zo dat de blenderkan van 2 liter over hittebestendige eigenschappen beschikt. Je bereidt dus moeiteloos zowel warme als koude bereidingen.

Pluspunten
 • Voorzien van 3 voorgeprogrammeerde bereidingsprogramma’s
 • De blender beschikt over een vermogen van 1200 watt
 • Bereidt ook uitstekend bevroren en harde ingrediënten
 • Uitgerust met een automatische reinigingsfunctie
Minpunten
 • Een blenderkan van glas staat er om bekend vrij zwaar en breekbaar te zijn

De Tefal Perfectmix Blender BL811D is verkrijgbaar bij:

3. Philips Daily HR2100/00 – Beste goedkope blender

Philips Daily HR2100/00 - Blender
Bekijk blender

Ben je op zoek naar de beste goedkope blender? Dan zou je daarvoor onder meer kunnen kijken in de richting van de Philips Daily HR2100/00. Het betreft hier een oerdegelijke basisblender waarin je niet alleen groenten en fruit, maar ook ijs kan maken. Door het aanschaffen van de Philips Daily HR2100/00 krijg je de beschikking over een 1,25 liter kunststof blender kan waarin je tot wel acht glazen sap kan maken. Dit is bijzonder handig voor mensen met een groot gezin of voor zij die bijvoorbeeld regelmatig vrienden en / of familie over de vloer krijgen. De Philips Daily HR2100/00 is bovendien zeer eenvoudig en met twee standen te bedienen.

Een niet onbelangrijk aandachtspunt bij het kopen van de Philips Viva Daily HR2100/00 is wel terug te vinden in het iets beperktere vermogen van slechts 400 watt. Deze zorgt er voor dat het bereiden van bepaalde maaltijden nog wel eens de nodige hoeveelheid tijd in beslag kan nemen. Heb je even nood aan wat extra vermogen? Dan kan je er wel voor kiezen om de pulsestand te activeren. Nadat je de Philips Daily HR2100/00 hebt gebruikt kan je de losse onderdelen gewoon in de vaatwasser stoppen. Zo worden ze in één klap en op een efficiënte manier gereinigd. In ieder geval, wil jij graag de beste goedkope blender in huis halen? Dan mag het duidelijk zijn dat de Philips Daily HR2100/00 daar zeker voor in aanmerking komt!

Pluspunten
 • Een oerdegelijke basisblender
 • Voorzien van een 1,25 liter kunststof blenderkan
 • Tot acht glazen sap in één keer maken
 • Voorzien van een interessante pulsestand voor tijdelijk extra vermogen
 • Zeer onderhoudsvriendelijk
Minpunten
 • Een vermogen van 400 watt is ietwat aan de beperkte kant
 • Een kunststof blenderkan is minder duurzaam dan een glazen blenderkan

De Philips Daily HR2100/00 is verkrijgbaar bij:

4. NutriBullet Exclusive – Beste veelzijdige blender

NutriBullet Exclusive Mat Zwart
Bekijk blender

De NutriBullet blender Exclusive is een geweldige manier om thuis smoothies te maken. Hij is niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar ook vaatwasmachinebestendig. De NutriBullet wordt geleverd met handige to go deksels, hiermee draai je de to go deksel op de beker en kun je ook jou zelfgemaakte drankjes makkelijk meenemen.

Het eerste dat je moet weten is dat NutriBullet blenders geen typische aanrechtblenders zijn. Ze zijn ontworpen om ingrediënten te blitten, te mengen en te pureren. Dit betekent dat ze niet zo krachtig zijn als aanrechtblenders.

De NutriBullet blender Exclusive is een geweldige optie voor iedereen die een blender wil die hoge prestaties levert en binnen zijn prijsklasse valt. Hij heeft veel functies, waaronder een strak profiel en een krachtige motor. Dit model is een uitstekende keuze voor het maken van smoothies, shakes en ander gezond eten en drinken.

Pluspunten
 • Makkelijk schoon te maken
 • Beschikbaar in verschillende kleuren
 • Wordt geleverd met handige to go deksels
Minpunten
 • Geen

De NutriBullet Exclusive is verkrijgbaar bij:

5. KitchenAid Artisan K400 blender – Beste design blender

KitchenAid Artisan 5KSB4026EAC - Blender K400
Bekijk blender

De KitchenAid Artisan K400 blender maakt het mogelijk om warme ingrediënten dankzij de hittebestendige blenderkan te bewerken. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat dit ook nog eens op de meest veilige manier kan gebeuren. Dit is het gevolg van het feit dat de snelheid langzaam opbouwt. De KitchenAid Artisan K400 blender beschikt bovendien over tal van verschillende, automatische programma’s. Deze zorgen er voor dat de ingrediënten fijngehakt kunnen worden, maar bovendien ook warm voedsel perfect kan worden gemixt. Daarnaast is het op deze manier eveneens mogelijk om ijsklontjes te crushen.

De KitchenAid Artisan K400 blender is bovendien uitgerust met een speciale pulsestand. Deze stand maakt het mogelijk om kort, maar met extra veel kracht te mixen. Gebruikmaken van deze stand is onder meer mogelijk voor hardnekkige stukjes die lastig te mengen zijn. Nadat je gebruik hebt gemaakt van de KitchenAid Artisan K400 blender dien je de blenderkan uiteraard te reinigen. Dit is zeer eenvoudig mogelijk in de vaatwasser. Beschik je niet over een vaatwasser? In dat geval is het mogelijk om de blenderkan van de KitchenAid op efficiënte wijze te reinigen met behulp van warm water en wat afwasmiddel. Door deze in de blender te doen en het geheel gedurende 30 seconden te mixen is het mogelijk om de blender op efficiënte wijze helemaal schoon te maken.

Pluspunten
 • Voorzien van automatische programma’s voor het eenvoudig bereiden van diverse gerechten
 • Geleidelijk oplopende snelheid bij het bereiden van gerechten
 • Uitgerust met een speciale pulsestand voor extra power
 • Degelijke glazen blenderkan
Minpunten
 • Redelijk prijzig

De KitchenAid Artisan K400 blender is verkrijgbaar bij:

Wat kan je allemaal met een blender?

Ondanks het feit dat heel veel mensen nog steeds niet over een blender beschikken kan dit met recht en rede worden aanzien als één van de meest veelzijdige keukentoestellen op de markt. Veel mensen stellen zich in de praktijk de vraag wat ze nu precies allemaal met een dergelijk toestel kunnen doen. Het antwoord op die vraag is dat er echt ongelofelijk veel verschillende bereidingen mee kunnen worden gerealiseerd. In eerste instantie kan je er bijvoorbeeld beslag mee maken voor het maken van pannenkoeken en wafels. Dat is echter niet alles. Ook voor het bereiden van de lekkerste sauzen is het bijvoorbeeld zonder probleem mogelijk om gebruik te maken van een blender. Een tomatensaus voor een pizza, een lekker avocado sausje voor de pasta? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden! De toevoeging van een blender in combinatie met een keukenmachine en airfryer maken jouw tijd in de keuken een stuk efficiënter en aangenamer.

Naast bovenstaande spreekt het voor zich dat veel mensen er eveneens voor kiezen om hun blender te gebruiken voor het maken van heerlijke proteïne shakes. Doe wat kwark, banaan en cottage cheese in de blender en je zal kunnen vaststellen dat je op deze manier in een handomdraai een lekker smaakvolle en goed vullende proteïne shake kan maken. Nog een schepje cacao en eventueel wat ijsklontjes er bij en genieten maar! Uiteraard zijn deze mogelijkheden slechts het puntje van de ijsberg. Ben jij iemand die op zijn (of haar) tijd wel houdt van een lekkere cocktail? Ook dan kan je deze in een handomdraai bereiden met de blender die je hebt aangekocht. Let wel, niet alle blenders kunnen ijs vermalen. Als je dat wel graag wil is dit dus een extra aandachtspunt om bij je bestelling rekening mee te houden!

Veelgestelde vragen over blenders

 • Wanneer is de blender uitgevonden?

  De eerste blender werd in 1922 uitgevonden door Stephen Poplawski. Het product werd tot en met 1946 enorm verbetert. Sinds die tijd is de blender zoals we die tot de dag van vandaag kennen. Uiteraard is het product nog vele malen verbetert en zijn blenders tegenwoordig ook multifunctionele apparaten waar je enorm veel mee kunt doen. De blender wordt ook wel eens de hakmolen genoemd.

 • Wat kun je met een blender?

  Met een blender kun je veel doen. Je kunt smoothies, soep, milkshakes, cocktails, babyvoeding en sauzen maken. Je stopt de ingrediënten in de blender en met een hoge snelheid worden de ingrediënten fijngemalen en gepureerd. Afhankelijk van de mogelijkheden kun je de ingrediënten op verschillende snelheden fijnmalen en pureren. Hoe sneller de blender draait, des te vloeibaarder je creatie wordt.

 • Welke blender is geschikt voor smoothies?

  De Philips ProBlend 5000 HR3571/90 is de perfecte blender voor het maken van sapjes en smoothies. De kan heeft een inhoud an 2 liter en er zijn verschillende standen aanwezig. De blender heeft een vermogen van 1000 watt. Naast sapjes en smoothies kun je ook sauzen, soep en milkshakes bereiden met de Philips ProBlend 5000 HR3571/90.

 • Hoeveel vermogen moet een goede blender hebben?

  Een goede blender waar je zoveel mogelijk soorten sappen, sauzen en soepen mee kunt maken heeft een vermogen van tussen de 1000 en 1500 watt. De meest blenders hebben een vermogen van rond de 1200 watt. Voor bijzondere gerechten die ook dikker zijn heb je meer vermogen nodig. Een enkele blender heeft een vermogen dat hoger ligt dan 1500 watt.

 • Plaats een reactie