De 5 beste blenders van 2024

De beste blender vinden kan een enorme uitdaging zijn. De keuze is reuze en daarom is het lastig om een goede keuze te maken. Wij helpen je graag! Daarom hebben wij een aantal blenders voor je uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste blenders van 2024 zijn.

Als je een blender gaat kopen is het verstandig om op een aantal dingen te letten bijvoorbeeld van wat voor materiaal de blender is gemaakt en of de blender in de vaatwasser kan? Ook is het slim om vooraf te kijken waar je de blender neer gaat zetten? Mocht je blender op het aanrecht komen te staan dan wil je misschien graag een design model, maar als je de blender in een keukenkastje neerzet is het uiterlijk misschien niet zo belangrijk. Ook is het verstandig om vooraf te bedenken wat je wil gaan maken met de blender? Sommige blenders hebben meer of andere opties dan andere modellen. Dit zijn allemaal puntjes om voor jezelf in de achterhoofd te houden als je overgaat tot aankoop van een blender.

Merk
Model
1
Philips Avance HR3655-00 - Blender
Philips
Avance HR3655/00
2
Tefal Perfectmix Blender BL811D - RVS
Tefal
Perfectmix Blender BL811D
3
Philips Daily HR2100/00 - Blender
Philips
Daily HR2100/00
4
NutriBullet Exclusive Mat Zwart
NutriBullet
Exclusive
5
KitchenAid Artisan 5KSB4026EAC - Blender K400
KitchenAid
Artisan K400 blender

Dit zijn ze, de 5 beste blenders van 2024

1. Philips Avance HR3655/00 – Beste glazen blender

Philips Avance HR3655-00 - Blender
Bekijk blender

De Philips Avance HR3655/00 wordt standaard geleverd met twee blendbekers. Deze maken het mogelijk om elke dag opnieuw lekkere evenals gezonde smoothies te kunnen maken. Dit zowel voor thuis als voor onderweg. Handig om snel even wat te kunnen blenden voordat je vertrekt!

Wanneer je gezellig thuis blijft kan je er voor kiezen om gebruik te maken van de grote glazen van 2 liter. De krachtige motor waar deze Philips Avance HR3655/00 over beschikt is goed voor een vermogen van 1400 watt. Hiermee wordt snel een egaal mengsel gerealiseerd van al jouw favoriete ingrediënten. Door dit vermogen is deze glazen blender ook gelijk een van de sterkste blenders in deze lijst.

De draaiknop waar deze Philips Avance HR3655/00 mee is uitgerust zorgt er voor dat je de blender eenvoudig in de gewenste snelheidsstand kan plaatsen. Zo beschik je over een aanzienlijk grotere controle tijdens het mixen. Wil jij graag de beste glazen blender van dit moment bestellen? Dan is de Philips Avance HR3655/00 vast en zeker de beste keuze! Het strakke design van deze blender past daarnaast in bijna elke keuken.

Pluspunten
 • De blender heeft een krachtige motor van 1400 watt
 • Kan zowel worden gebruikt voor harde als voor bevroren ingrediënten
 • De 2 blendbekers kunnen ook worden gebruikt om uit te drinken
 • De pulsestand zorgt voor extra power, zo mix je de ingrediënten nog beter
Minpunten
 • Glazen blenderkannen zijn niet alleen vrij zwaar, maar bovendien ook breekbaar

De Philips Avance HR3655/00 is verkrijgbaar bij:

2. Tefal Perfectmix Blender BL811D – Beste prijs/kwaliteit blender

Tefal Perfectmix Blender BL811D - RVS
Bekijk blender

De beste prijs/kwaliteit blender van dit moment is volgens ons met absolute zekerheid de Tefal Perfectmix Blender BL811D. Door het in huis halen van deze Tefal Perfectmix Blender BL811D krijg je de beschikking over een krachtig, 1200 watt vermogen. Bovendien is er sprake van zo’n slordige 28.000 rotaties per minuut voor het hakken van groenten en fruit. Deze powerblender beschikt bovendien over een 6-puntig roestvrijstalen mes met drie verschillende functies. De aanwezigheid van twee omhoog staande mespunten zorgt er voor dat er als het ware een soort van mini-tornado ontstaat in de blenderkan. Deze zorgt er voor dat de ingrediënten als het ware naar de messen worden toegezogen. De twee horizontale mespunten die aanwezig zijn zorgen bovendien voor het hakken van de ingrediënten.

Het aanschaffen van de Tefal Perfectmix Blender BL811D zorgt er in de praktijk echter helemaal niet voor dat je bent aangewezen op de brute kracht van het toestel, in tegendeel. Daarnaast is het namelijk zo dat je met deze blender ook kiest voor een zeer intelligent systeem. Zo beschikt ze niet alleen over een automatisch smoothie- en ijscrush programma, maar is er ook sprake van een schoonmaakprogramma. Bovendien is het zo dat de blenderkan van 2 liter over hittebestendige eigenschappen beschikt. Je bereidt dus moeiteloos zowel warme als koude bereidingen.

Pluspunten
 • Voorzien van 3 voorgeprogrammeerde bereidingsprogramma’s
 • De blender beschikt over een vermogen van 1200 watt
 • Bereidt ook uitstekend bevroren en harde ingrediënten
 • Uitgerust met een automatische reinigingsfunctie
Minpunten
 • Een blenderkan van glas staat er om bekend vrij zwaar en breekbaar te zijn

De Tefal Perfectmix Blender BL811D is verkrijgbaar bij:

3. Philips Daily HR2100/00 – Beste goedkope blender

Philips Daily HR2100/00 - Blender
Bekijk blender

Ben je op zoek naar de beste goedkope blender? Dan zou je daarvoor onder meer kunnen kijken in de richting van de Philips Daily HR2100/00. Het betreft hier een oerdegelijke basisblender waarin je niet alleen groenten en fruit, maar ook ijs kan maken. Door het aanschaffen van de Philips Daily HR2100/00 krijg je de beschikking over een 1,25 liter kunststof blender kan waarin je tot wel acht glazen sap kan maken. Dit is bijzonder handig voor mensen met een groot gezin of voor zij die bijvoorbeeld regelmatig vrienden en / of familie over de vloer krijgen. De Philips Daily HR2100/00 is bovendien zeer eenvoudig en met twee standen te bedienen.

Een niet onbelangrijk aandachtspunt bij het kopen van de Philips Viva Daily HR2100/00 is wel terug te vinden in het iets beperktere vermogen van slechts 400 watt. Deze zorgt er voor dat het bereiden van bepaalde maaltijden nog wel eens de nodige hoeveelheid tijd in beslag kan nemen. Heb je even nood aan wat extra vermogen? Dan kan je er wel voor kiezen om de pulsestand te activeren. Nadat je de Philips Daily HR2100/00 hebt gebruikt kan je de losse onderdelen gewoon in de vaatwasser stoppen. Zo worden ze in één klap en op een efficiënte manier gereinigd. In ieder geval, wil jij graag de beste goedkope blender in huis halen? Dan mag het duidelijk zijn dat de Philips Daily HR2100/00 daar zeker voor in aanmerking komt!

Pluspunten
 • Een oerdegelijke basisblender
 • Voorzien van een 1,25 liter kunststof blenderkan
 • Tot acht glazen sap in één keer maken
 • Voorzien van een interessante pulsestand voor tijdelijk extra vermogen
 • Zeer onderhoudsvriendelijk
Minpunten
 • Een vermogen van 400 watt is ietwat aan de beperkte kant
 • Een kunststof blenderkan is minder duurzaam dan een glazen blenderkan

De Philips Daily HR2100/00 is verkrijgbaar bij:

4. NutriBullet Exclusive – Beste veelzijdige blender

NutriBullet Exclusive Mat Zwart
Bekijk blender

De NutriBullet blender Exclusive is een geweldige manier om thuis smoothies te maken. Hij is niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar ook vaatwasmachinebestendig. De NutriBullet wordt geleverd met handige to go deksels, hiermee draai je de to go deksel op de beker en kun je ook jou zelfgemaakte drankjes makkelijk meenemen.

Het eerste dat je moet weten is dat NutriBullet blenders geen typische aanrechtblenders zijn. Ze zijn ontworpen om ingrediënten te blitten, te mengen en te pureren. Dit betekent dat ze niet zo krachtig zijn als aanrechtblenders.

De NutriBullet blender Exclusive is een geweldige optie voor iedereen die een blender wil die hoge prestaties levert en binnen zijn prijsklasse valt. Hij heeft veel functies, waaronder een strak profiel en een krachtige motor. Dit model is een uitstekende keuze voor het maken van smoothies, shakes en ander gezond eten en drinken.

Pluspunten
 • Makkelijk schoon te maken
 • Beschikbaar in verschillende kleuren
 • Wordt geleverd met handige to go deksels
Minpunten
 • Geen

De NutriBullet Exclusive is verkrijgbaar bij:

5. KitchenAid Artisan K400 blender – Beste design blender

KitchenAid Artisan 5KSB4026EAC - Blender K400
Bekijk blender

De KitchenAid Artisan K400 blender maakt het mogelijk om warme ingrediënten dankzij de hittebestendige blenderkan te bewerken. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat dit ook nog eens op de meest veilige manier kan gebeuren. Dit is het gevolg van het feit dat de snelheid langzaam opbouwt. De KitchenAid Artisan K400 blender beschikt bovendien over tal van verschillende, automatische programma’s. Deze zorgen er voor dat de ingrediënten fijngehakt kunnen worden, maar bovendien ook warm voedsel perfect kan worden gemixt. Daarnaast is het op deze manier eveneens mogelijk om ijsklontjes te crushen.

De KitchenAid Artisan K400 blender is bovendien uitgerust met een speciale pulsestand. Deze stand maakt het mogelijk om kort, maar met extra veel kracht te mixen. Gebruikmaken van deze stand is onder meer mogelijk voor hardnekkige stukjes die lastig te mengen zijn. Nadat je gebruik hebt gemaakt van de KitchenAid Artisan K400 blender dien je de blenderkan uiteraard te reinigen. Dit is zeer eenvoudig mogelijk in de vaatwasser. Beschik je niet over een vaatwasser? In dat geval is het mogelijk om de blenderkan van de KitchenAid op efficiënte wijze te reinigen met behulp van warm water en wat afwasmiddel. Door deze in de blender te doen en het geheel gedurende 30 seconden te mixen is het mogelijk om de blender op efficiënte wijze helemaal schoon te maken.

Pluspunten
 • Voorzien van automatische programma’s voor het eenvoudig bereiden van diverse gerechten
 • Geleidelijk oplopende snelheid bij het bereiden van gerechten
 • Uitgerust met een speciale pulsestand voor extra power
 • Degelijke glazen blenderkan
Minpunten
 • Redelijk prijzig

De KitchenAid Artisan K400 blender is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een blender?

Als je een blender gaat kopen is het goed om naar het vermogen van een blender te kijken. Het aantal watt van de blender geeft aan hoe hoog het vermogen is. Als je grotere stukken in de blender wil gaan doen dan is het verstandig om naar een blender te kijken met een hoger vermogen.

Kijk ook goed naar de mengbeker die erbij zit. De maat van de mengbeker is belangrijk als jij weet wat je gaat klaarmaken in je blender. Ons advies is ook om altijd een blender met een iets grotere maatbeker te nemen, zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Sommige mengbekers beschikken ook over een schenktuit wat makkelijk kan zijn tijdens het gebruik van de blender om bijvoorbeeld de smoothie die in de blender hebt gemaakt in glazen te schenken. Ook is het materiaal van de mengbeker belangrijk. Je hebt mengbekers van glas en van kunststof. Blenders met een mengkom van glas zijn vaak steviger en makkelijker schoon te maken maar meestal ook duurder dan mengbekers van kunststof. Het is ook handig om vooraf te kijken of de mengbeker in de vaatwasser kan.

Sommige blenders beschikken over een ijscrusher. Dit is erg handig om bijvoorbeeld heerlijke cocktails te maken met crushed ijs.

Ook is de veiligheid van een blender erg belangrijk. Zo is het extra veilig als een blender beschikt over anti slip voetjes. Die zorgen ervoor dat de blender stevig op zijn plek blijft staan. Ook is het handig om vooraf te kijken of de blender beschikt over de veiligheid dat hij niet gaat mixen als de blender niet goed in elkaar zit.

De toevoeging van een blender in combinatie met een keukenmachine en airfryer maken jouw tijd in de keuken een stuk efficiënter en aangenamer.

Ben je van plan om een blender te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over blenders? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over blenders zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een blender en vind je dat jouw blender getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw blender makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over blenders

 • Wanneer is de blender uitgevonden?

  De eerste blender werd in 1922 uitgevonden door Stephen Poplawski. Het product werd tot en met 1946 enorm verbetert. Sinds die tijd is de blender zoals we die tot de dag van vandaag kennen. Uiteraard is het product nog vele malen verbetert en zijn blenders tegenwoordig ook multifunctionele apparaten waar je enorm veel mee kunt doen. De blender wordt ook wel eens de hakmolen genoemd.

 • Wat kun je met een blender?

  Met een blender kun je veel doen. Je kunt smoothies, soep, milkshakes, cocktails, babyvoeding en sauzen maken. Je stopt de ingrediënten in de blender en met een hoge snelheid worden de ingrediënten fijngemalen en gepureerd. Afhankelijk van de mogelijkheden kun je de ingrediënten op verschillende snelheden fijnmalen en pureren. Hoe sneller de blender draait, des te vloeibaarder je creatie wordt.

 • Welke blender is geschikt voor smoothies?

  De Philips ProBlend 5000 HR3571/90 is de perfecte blender voor het maken van sapjes en smoothies. De kan heeft een inhoud an 2 liter en er zijn verschillende standen aanwezig. De blender heeft een vermogen van 1000 watt. Naast sapjes en smoothies kun je ook sauzen, soep en milkshakes bereiden met de Philips ProBlend 5000 HR3571/90.

 • Hoeveel vermogen moet een goede blender hebben?

  Een goede blender waar je zoveel mogelijk soorten sappen, sauzen en soepen mee kunt maken heeft een vermogen van tussen de 1000 en 1500 watt. De meest blenders hebben een vermogen van rond de 1200 watt. Voor bijzondere gerechten die ook dikker zijn heb je meer vermogen nodig. Een enkele blender heeft een vermogen dat hoger ligt dan 1500 watt.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie