De 5 beste blenders van 2021

Wat is een goede blender? Het is een vraag die eigenlijk pas kan worden beantwoord op het ogenblik dat je voor jezelf hebt uitgemaakt wat je van jouw blender verwacht. De ene blender is in ieder geval de andere niet. Niet alleen zijn er tal van verschillende versies op de markt terug te vinden, daarnaast kan ook de kostprijs sterk uiteenlopend zijn. Bij het kopen van een blender of hakmolen zijn er in ieder geval heel wat verschillende aandachtspunten om bij stil te blijven staan. Wil jij ook met zekerheid de beste keuze kunnen maken? Hou dan rekening met de informatie op deze pagina en ontdek de 5 beste blenders van dit moment!

Dit zijn ze, de 5 beste blenders van 2021

1. Philips Avance HR3655/00 – Beste glazen blender

Philips Avance HR3655-00 - Blender
Bekijk blender

De Philips Avance HR3655/00 wordt standaard geleverd met twee blendbekers. Deze maken het mogelijk om elke dag opnieuw lekkere evenals gezonde smoothies te kunnen maken. Dit zowel voor thuis als voor onderweg. Handig om snel even wat te kunnen blenden voordat je vertrekt!

Wanneer je gezellig thuis blijft kan je er voor kiezen om gebruik te maken van de grote glazen van 2 liter. De krachtige motor waar deze Philips Avance HR3655/00 over beschikt is goed voor een vermogen van 1400 watt. Hiermee wordt snel een egaal mengsel gerealiseerd van al jouw favoriete ingrediënten. Door dit vermogen is deze glazen blender ook gelijk een van de sterkste blenders in deze lijst.

De draaiknop waar deze Philips Avance HR3655/00 mee is uitgerust zorgt er voor dat je de blender eenvoudig in de gewenste snelheidsstand kan plaatsen. Zo beschik je over een aanzienlijk grotere controle tijdens het mixen. Wil jij graag de beste glazen blender van dit moment bestellen? Dan is de Philips Avance HR3655/00 vast en zeker de beste keuze! Het strakke design van deze blender past daarnaast in bijna elke keuken.

Pluspunten
 • De blender heeft een krachtige motor van 1400 watt
 • Kan zowel worden gebruikt voor harde als voor bevroren ingrediënten
 • De 2 blendbekers kunnen ook worden gebruikt om uit te drinken
 • De pulsestand zorgt voor extra power, zo mix je de ingrediënten nog beter
Minpunten
 • Glazen blenderkannen zijn niet alleen vrij zwaar, maar bovendien ook breekbaar

De Philips Avance HR3655/00 is verkrijgbaar bij:

2. Tefal Perfectmix Blender BL811D – Beste prijs/kwaliteit blender

Tefal Perfectmix Blender BL811D - RVS
Bekijk blender

De beste prijs/kwaliteit blender van dit moment is volgens ons met absolute zekerheid de Tefal Perfectmix Blender BL811D. Door het in huis halen van deze Tefal Perfectmix Blender BL811D krijg je de beschikking over een krachtig, 1200 watt vermogen. Bovendien is er sprake van zo’n slordige 28.000 rotaties per minuut voor het hakken van groenten en fruit. Deze powerblender beschikt bovendien over een 6-puntig roestvrijstalen mes met drie verschillende functies. De aanwezigheid van twee omhoog staande mespunten zorgt er voor dat er als het ware een soort van mini-tornado ontstaat in de blenderkan. Deze zorgt er voor dat de ingrediënten als het ware naar de messen worden toegezogen. De twee horizontale mespunten die aanwezig zijn zorgen bovendien voor het hakken van de ingrediënten.

Het aanschaffen van de Tefal Perfectmix Blender BL811D zorgt er in de praktijk echter helemaal niet voor dat je bent aangewezen op de brute kracht van het toestel, in tegendeel. Daarnaast is het namelijk zo dat je met deze blender ook kiest voor een zeer intelligent systeem. Zo beschikt ze niet alleen over een automatisch smoothie- en ijscrush programma, maar is er ook sprake van een schoonmaakprogramma. Bovendien is het zo dat de blenderkan van 2 liter over hittebestendige eigenschappen beschikt. Je bereidt dus moeiteloos zowel warme als koude bereidingen.

Pluspunten
 • Voorzien van 3 voorgeprogrammeerde bereidingsprogramma’s
 • De blender beschikt over een vermogen van 1200 watt
 • Bereidt ook uitstekend bevroren en harde ingrediënten
 • Uitgerust met een automatische reinigingsfunctie
Minpunten
 • Een blenderkan van glas staat er om bekend vrij zwaar en breekbaar te zijn

De Tefal Perfectmix Blender BL811D is verkrijgbaar bij:

3. Philips Viva HR2056/00 – Beste goedkope blender

Philips Daily HR2056-00 - Compacte blender
Bekijk blender

Ben je op zoek naar de beste goedkope blender? Dan zou je daarvoor onder meer kunnen kijken in de richting van de Philips Viva HR2056/00. Het betreft hier een oerdegelijke basisblender waarin je niet alleen groenten en fruit, maar ook ijs kan maken. Door het aanschaffen van de Philips Viva HR2056/00 krijg je de beschikking over een 1,25 liter kunststof blenderkan waarin je tot wel acht glazen sap kan maken. Dit is bijzonder handig voor mensen met een groot gezin of voor zij die bijvoorbeeld regelmatig vrienden en / of familie over de vloer krijgen. De Philips Viva HR2056/00 is bovendien zeer eenvoudig en met één enkele stand te bedienen.

Een niet onbelangrijk aandachtspunt bij het kopen van de Philips Viva HR2056/00 is wel terug te vinden in het iets beperktere vermogen van slechts 350 watt. Deze zorgt er voor dat het bereiden van bepaalde maaltijden nog wel eens de nodige hoeveelheid tijd in beslag kan nemen. Heb je even nood aan wat extra vermogen? Dan kan je er wel voor kiezen om de pulsestand te activeren. Nadat je de Philips Viva HR2056/00 hebt gebruikt kan je de losse onderdelen gewoon in de vaatwasser stoppen. Zo worden ze in één klap en op een efficiënte manier gereinigd. In ieder geval, wil jij graag de beste goedkope blender in huis halen? Dan mag het duidelijk zijn dat de Philips Viva HR2056/00 daar zeker voor in aanmerking komt!

Pluspunten
 • Een oerdegelijke basisblender
 • Voorzien van een 1,25 liter kunststof blenderkan
 • Tot acht glazen sap in één keer maken
 • Voorzien van een interessante pulsestand voor tijdelijk extra vermogen
 • Zeer onderhoudsvriendelijk
Minpunten
 • Deze blender heeft slechts één enkele stand
 • Een vermogen van 350 watt is ietwat aan de beperkte kant
 • Een kunststof blenderkan is minder duurzaam dan een glazen blenderkan

De Philips Viva HR2056/00 is verkrijgbaar bij:

4. Blendtec Professional 800 – Beste professionele blender

Blendtec Professional 800 - Power Blender
Bekijk blender

Wil jij graag alleen maar genoegen nemen met de beste professionele blender op de markt? Dan kan je daarvoor gebruikmaken van de Blendtec Professional 800. Deze professionele blender staat er om bekend een ware aanrader te zijn voor koffie- en lunchzaken. Dit niet in het minst omwille van haar geluiddempende kap. Deze kap zorgt voor een reductie van het geluid met zomaar even de helft. Klanten kunnen elkaar dus nog perfect verstaan zonder dat ze teveel hinder ondervinden van deze machine. Het indrukwekkende vermogen van zomaar even 1800 watt waar deze Blendtec Professional 800 over beschikt zorgt er bovendien voor dat je ook harde ingrediënten moeiteloos kan mixen. De blender mag bovendien zonder probleem de hele dag draaien. Ook een zware, continue belasting is daardoor geen enkel probleem.

De tritan blenderkan waar je gebruik van kan maken bij deze Blendtec Professional 800 is zo sterk als glas, maar tegelijkertijd ook zo licht als kunststof. Bovendien geldt voor deze blenderkan ook nog eens dat zowel geur-, kleur- als smaakstoffen niet worden aangenomen. Tel daar ook nog eens de hittebestendige eigenschappen bij op en het mag duidelijk zijn dat deze blenderkan over de hele lijn een uitstekende keuze is. Tot slot zorgt de inhoud van 2,8 liter er in de praktijk ook nog eens voor dat het mogelijk is om tot wel acht à negen smoothies tegelijkertijd te kunnen bereiden. Het aanwezige schoonmaakprogramma zorgt er bovendien voor dat de blender met één enkele druk op de knop kan worden gereinigd. Zo is ze zeer eenvoudig verschillende keren na elkaar te gebruiken.

Pluspunten
 • De geluiddempende kap zorgt voor een geluidreductie van 50 procent
 • De soepfunctie warmt de ingrediënten op door de snelheid van de messen
 • Het schoonmaakprogramma maakt deze blender uitermate onderhoudsvriendelijk
Minpunten
 • Het grote formaat zorgt er voor dat deze blender erg veel ruimte in beslag neemt

De Blendtec Professional 800 is verkrijgbaar bij:

5. KitchenAid Diamond – Beste design blender

KitchenAid Diamond 5KSB1585EAC - Blender
Bekijk blender

De KitchenAid Diamond maakt het mogelijk om warme ingrediënten dankzij de hittebestendige blenderkan te bewerken. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat dit ook nog eens op de meest veilige manier kan gebeuren. Dit is het gevolg van het feit dat de snelheid langzaam opbouwt. De KitchenAid Diamond beschikt bovendien over tal van verschillende, automatische programma’s. Deze zorgen er voor dat de ingrediënten fijngehakt kunnen worden, maar bovendien ook warm voedsel perfect kan worden gemixt. Daarnaast is het op deze manier eveneens mogelijk om ijsklontjes te crushen.

De KitchenAid Diamond is bovendien uitgerust met een speciale pulsestand. Deze stand maakt het mogelijk om kort, maar met extra veel kracht te mixen. Gebruikmaken van deze stand is onder meer mogelijk voor hardnekkige stukjes die lastig te mengen zijn. Nadat je gebruik hebt gemaakt van de KitchenAid Diamond dien je de blenderkan uiteraard te reinigen. Dit is zeer eenvoudig mogelijk in de vaatwasser. Beschik je niet over een vaatwasser? In dat geval is het mogelijk om de blenderkan van de KitchenAid Diamond op efficiënte wijze te reinigen met behulp van warm water en wat afwasmiddel. Door deze in de blender te doen en het geheel gedurende 30 seconden te mixen is het mogelijk om de blender op efficiënte wijze helemaal schoon te maken.

Pluspunten
 • Voorzien van automatische programma’s voor het eenvoudig bereiden van diverse gerechten
 • Geleidelijk oplopende snelheid bij het bereiden van gerechten
 • Uitgerust met een speciale pulsestand voor extra power
Minpunten
 • De kunststof blenderkan kan na verloop van tijd kleur-, geur- en smaakstoffen afgeven

De KitchenAid Diamond is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

Wat kan je allemaal met een blender?

Ondanks het feit dat heel veel mensen nog steeds niet over een blender beschikken kan dit met recht en rede worden aanzien als één van de meest veelzijdige keukentoestellen op de markt. Veel mensen stellen zich in de praktijk de vraag wat ze nu precies allemaal met een dergelijk toestel kunnen doen. Het antwoord op die vraag is dat er echt ongelofelijk veel verschillende bereidingen mee kunnen worden gerealiseerd. In eerste instantie kan je er bijvoorbeeld beslag mee maken voor het maken van pannenkoeken en wafels. Dat is echter niet alles. Ook voor het bereiden van de lekkerste sauzen is het bijvoorbeeld zonder probleem mogelijk om gebruik te maken van een blender. Een tomatensaus voor een pizza, een lekker avocado sausje voor de pasta? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden! De toevoeging van een blender in combinatie met een keukenmachine en airfryer maken jouw tijd in de keuken een stuk efficiënter en aangenamer.

Naast bovenstaande spreekt het voor zich dat veel mensen er eveneens voor kiezen om hun blender te gebruiken voor het maken van heerlijke proteïne shakes. Doe wat kwark, banaan en cottage cheese in de blender en je zal kunnen vaststellen dat je op deze manier in een handomdraai een lekker smaakvolle en goed vullende proteïne shake kan maken. Nog een schepje cacao en eventueel wat ijsklontjes er bij en genieten maar! Uiteraard zijn deze mogelijkheden slechts het puntje van de ijsberg. Ben jij iemand die op zijn (of haar) tijd wel houdt van een lekkere cocktail? Ook dan kan je deze in een handomdraai bereiden met de blender die je hebt aangekocht. Let wel, niet alle blenders kunnen ijs vermalen. Als je dat wel graag wil is dit dus een extra aandachtspunt om bij je bestelling rekening mee te houden!

Plaats een reactie