De 5 beste lijmpistolen van 2024

Ben je op zoek naar het beste lijmpistool? Wij helpen je graag! Wij snappen heel goed dat het moeilijk is een goede keuze te maken aangezien er enorm veel keuze is in veel verschillende lijmpistolen. Daarom hebben wij voor jullie een aantal lijmpistolen uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste lijmpistolen van 2024 zijn.

Als je thuis regelmatig bezig bent met hobbymatige dingen, zoals knutselen of misschien wel klussen, dan kom je erachter dat het verlijmen van materialen soms de beste oplossing is. Dit doe je door het gebruik van een lijmpistool.

Als je materialen aan elkaar wilt verlijmen dan kun je daarvoor een lijmpistool gebruiken. Het is een elektrisch apparaat waarin je zogenoemde ‘lijmsticks’ kan inbrengen. Doordat het apparaat warm wordt zorgt hij ervoor dat de harde lijmsticks vloeibaar worden en met de vloeibare substantie kun je materialen verlijmen. Door middel van de hendel kun je de hoeveelheid lijm doseren.

Een van de voordelen van een lijmpistool is dat je nooit meer onnodig lijm aan je vingers hebt. Daarnaast kliederen de lijmsticks ook niet die ene la onder waar ze in bewaard worden, want de sticks zijn hard. Pas als ze verwarmd worden krijg je vloeibare lijm. Dit voorkomt dus ook onnodige lekkages.

Eigenlijk kun je een lijmpistool voor alles wel gebruiken als het gaat om materialen. Zowel poreuze als niet poreuze materialen kun je er mee verlijmen. Denk bijvoorbeeld aan hout, textiel, droogbloemen, karton, glas, keramiek en zelfs schoenen. Het is dus een ideaal gereedschap om altijd in huis te hebben voor het geval er iets uit elkaar valt of je op een regenachtige zondag ineens wilt knutselen.

Merk
Model
1
Bosch PKP 3,6 LI Draadloos Lijmpistool
Bosch
PKP 3,6 LI
2
Bosch lijmpistool Gluey - Evergreen
Bosch
Lijmpistool Gluey
3
300 Watt 11 mm. Professioneel Lijmpistool met Verstelbare Temperatuur en Digitaal Display
HBM machines
Professioneel Lijmpistool
4
Dremel lijmpistool 940 - 940-3
Dremel
lijmpistool 940 - 940-3
5
Lijmpistool 028057
Bison
028057

Dit zijn ze, de 5 beste lijmpistolen van 2024

1. Bosch PKP 3,6 LI – Beste lijmpistool met accu

Bosch PKP 3,6 LI Draadloos Lijmpistool
Bekijk lijmpistool

Het beste lijmpistool met accu is de PKP 3,6 LI Draadloos Lijmpistool van Bosch. Dit lijmpistool van Bosch is extra handig omdat hij zonder kabel werkt en je onafgebroken 30 minuten kunt lijmen. Via een micro-USB-lader laadt je de accu weer op en als je hem aan zet is hij binnen 15 seconde op de juiste temperatuur. Op deze manier kun je overal snel lijmen en hoef je geen rekening te houden met een stopcontact of de lengte van het snoer.

Pluspunten
 • Dit lijmpistool werkt draadloos waardoor je overal eenvoudig kun lijmen
 • Hij is binnen 15 seconde warm, waardoor je niet lang hoeft te wachten voordat je kan beginnen
Minpunten
 • Er worden geen lijmsticks meegeleverd in de doos, deze moet je dus los bestellen

De Bosch PKP 3,6 LI is verkrijgbaar bij:

2. Bosch Lijmpistool Gluey – Beste lijmpistool om mee te knutselen

Bosch lijmpistool Gluey - Evergreen
Bekijk lijmpistool

Lijmpistool Gluey van Bosch is het beste lijmpistool om mee te knutselen. Deze draadloze lijmpistool is ideaal voor het fijnere en kleinere knutselwerk vanwege zijn compacte afmetingen. Hij werkt op twee AA batterijen en met één acculading kun je wel tot 60 lijmsticks verwerken, wat gelijk staat aan zo’n 60 minuten. De opwarmtijd is ongeveer 30 seconde en in dit pakket zitten direct 20 lijmsticks, waaronder glitter, transparant maar ook kleuren zodat je direct aan de slag kunt.

Pluspunten
 • Dit lijmpistool werkt op batterijen waardoor je nooit last hebt van een snoer
 • Je kunt ongeveer één uur per volle batterijlading het apparaat gebruiken
Minpunten
 • Dit lijmpistool van Bosch is minder geschikt voor grotere klussen omdat er in verhouding kleinere lijmsticks in gaan

De Bosch Lijmpistool Gluey is verkrijgbaar bij:

3. HBM machines Professioneel Lijmpistool – Beste lijmpistool met regelbare temperatuur

300 Watt 11 mm. Professioneel Lijmpistool met Verstelbare Temperatuur en Digitaal Display
Bekijk lijmpistool

Het beste lijmpistool met regelbare temperatuur is de 300 Watt 11 mm. Professioneel Lijmpistool met Verstelbare Temperatuur en Digitaal Display van HBM machines. Dit professionele lijmpistool is in staat om zeer nauwkeurig de temperatuur af te stellen en vast te houden. Afhankelijk van wat je gaat verlijmen kun je dus de juiste temperatuur instellen zodat je nooit te warm of te koud lijmt.

Aan de achterzijde is een instelbare aanslag te vinden waardoor je elke keer opnieuw kunt instellen hoeveel lijm per trekbeweging er vrij wordt gemaakt om te gebruiken.

Pluspunten
 • Je kunt de temperatuur nauwkeurig regelen en hij houdt de temperatuur goed vast
 • Je kunt zelf instellen hoeveel lijm per trekbeweging je wilt gebruiken
 • Wordt geleverd met lijmpatronen
Minpunten
 • Dit is een lijmpistool voor een hoger budget

De HBM machines Professioneel Lijmpistool is verkrijgbaar bij:

4. Dremel lijmpistool 940 - 940-3 – Beste lijmpistool voor hoge temperaturen

Dremel lijmpistool 940 - 940-3
Bekijk lijmpistool

Het lijmpistool 940 – 940-3 van Dremel is het beste lijmpistool voor hoge temperaturen. Met een uitzonderlijke temperatuur tot 195 graden kan je met dit lijmpistool van Dremel alles lijmen wat je wilt. Ook heb je de mogelijkheid om het snoer af te nemen zodat hij op de accu werkt als je geen netstroom bij de hand hebt.

Je kunt dit lijmpistool het beste gebruiken voor alle hobby klussen in en rondom het huis en met de handige standaard zet je hem ook stabiel op een vlakke ondergrond neer

Pluspunten
 • Haalt hele hoge temperaturen waardoor je nooit te koud kan lijmen
 • Je kunt kiezen om bedraad of draadloos te werken
 • Heeft een ergonomische grip voor goede handligging
Minpunten
 • Heeft speciale lijmsticks nodig die de hoge temperaturen aan kunnen

De Dremel lijmpistool 940 - 940-3 is verkrijgbaar bij:

5. Bison 028057 – Beste goedkope lijmpistool

Lijmpistool 028057
Bekijk lijmpistool

Het beste goedkope lijmpistool is de 028057 van Bison. Dit budget lijmpistool is eenvoudig en kan ongeveer tot 70 graden verwarmen waardoor hij ideaal is om te knutselen en voor kleine hobby klussen. Daarnaast past hij binnen elk budget, ook als je hem niet regelmatig gebruikt.

Dit lijmpistool werkt met lijmsticks van 11 mm doorsnede. Dit zijn de meest verkochte lijmsticks waardoor de prijs van deze sticks ook lager is. Ook kan je met deze lijmsticks meer lijmen dan met lijmsticks van 7mm doorsnede. Hierdoor gaat de prijs/kwaliteit van dit lijmpistool nog verder omhoog.

Pluspunten
 • Past binnen elk budget
 • Zeer geschikt voor de kleine hobby klusjes
Minpunten
 • Hij verwarmt maar tot 70 graden waardoor hij niet alle materialen even goed kan lijmen

De Bison 028057 is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een lijmpistool?

Een lijmpistool is een handig apparaat dat je met kleine hobby klusjes kan helpen, zowel als het gaat om knutselen als dat je een hobby project hebt met bijvoorbeeld een meubelstuk. Als je een lijmpistool gaat zoeken zal je zien dat er heel veel verschillende soorten, modellen en mogelijkheden zijn ook wat betreft de lijmsticks. Het is dus goed vooraf te weten waar je om moet letten en vooraf dus ook de verschillende lijmpistolen te vergelijken voordat je de aanschaf doet.

Kijk voor welk materiaal het lijmpistool geschikt is

Niet elk lijmpistool is geschikt om elk materiaal te lijmen. Dit is vaak afhankelijk van het type lijmstick dat in het pistool gaat maar ook van hoe heet de lijm wordt. Kijk dus na wat je wilt gaan lijmen en wat je daarvoor nodig hebt. Je zal snel zien dat voor het knutselen van bijvoorbeeld papierwerk een ander type lijmpistool geschikt is dan als je bijvoorbeeld hout wil gaan lijmen.

Er zijn modellen waarbij je de temperatuur ook kan regelen. Dan moet je natuurlijk welk elke keer als je hem gebruikt opletten dat je de juiste temperatuur gebruikt, maar je kunt hem dan wel voor álle klusjes en hobby’s gebruiken.

Er zijn lijmpistolen met verschillende diameters lijmsticks

De meest gangbare lijmpistolen hebben een vulkanaal van 7 of 11mm, maar er zijn uitzonderingen. Let dus goed op dat je het juiste lijmpistool kiest zodat je voldoende lijm ook in één keer verwarmd om je project te verlijmen maar let ook op de juiste vulsticks als je nieuwe gaat halen of als je nog hebt liggen en je oude lijmsticks wil vervangen.

Neerzetbeugels aan een lijmpistool zijn handig

Een praktisch punt is de neerzetbeugel. Niet elk lijmpistool heeft er eentje, maar hij is wel ontzettend handig. Een lijmpistool is namelijk tijdens het gebruik warm en zo op tafel neer leggen is vaak geen goede optie. Een neerzetbeugel zorgt ervoor dat het warme deel in de lucht zweeft en je zo veilig je lijmpistool weg kan leggen.

Ga je voor een lijmpistool op netstroom of een draadloze lijmpistool?

Een ander praktisch punt is of je wilt werken met een snoer of zonder snoer. De voordelen van draadloos is dat je nooit hoeft te zoeken naar een stopcontact en heel gemakkelijk even snel iets kunt verlijmen. Het nadeel is wel dat je altijd moet zorgen dat de accu geladen is of dat je nieuwe batterijen hebt liggen. Het is dus afhankelijk van hoe vaak je het lijmpistool wil gaan gebruiken en wat je zelf praktisch vindt in gebruik.

Ben je van plan om een lijmpistool te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over lijmpistolen? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over lijmpistolen zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een lijmpistool en vind je dat jouw lijmpistool getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw lijmpistool makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over lijmpistolen

 • Wat kan je met een lijmpistool lijmen?

  Met een lijmpistool kun je vrijwel elk materiaal verlijmen. Of het verlijmen stevig is hangt af van onder andere de lijmstick die je gebruikt, de hoeveelheid lijm en de hitte waarmee je iets verlijmd. Controleer dus altijd goed vooraf wat je wilt verlijmen en welke tempartuur en lijm je daarvoor nodig hebt.

  Je kunt dus eigenlijk al het materiaal dat verlijmd kan worden verlijmen. Denk aan bijvoorbeeld hout, knutselwerken, glas in lood, schoenen, kleding en zelfs keramiek.

 • Wat is het voordeel van een lijmpistool?

  Het voordeel van een lijmpistool is dat je alles ermee kunt verlijmen, geen onnodige lekkages hebt en niet bederft ‘na opening’ zoals vloeibare lijm wel doet.

 • Hoe lang blijft een lijmpistool warm?

  De spuitmond is het warme gedeelte van een lijmpistool en kan behoorlijk heet worden. Binnen enkele minuten is de spuitmond dusdanig warm dat hij brandwonden op kan leveren. Na gebruik is deze spuitmond dus ook nog steeds warm en moet afkoelen. Laat het lijmpistool minstens een half uur afkoelen bij reguliere temperaturen tot zo 100 graden. Als jouw lijmpistool hogere temperaturen bereikt is het te raden om deze minimaal 45 tot 60 minuten te laten afkoelen voordat je hem opbergt.

 • Hoe sterk is hot glue?

  De hot glue lijm die je uit de lijmsticks haalt van het lijmpistool zijn lijmen die uitharden en zeer stevig zijn. Hierdoor kun je niet alleen knutselwerken in elkaar lijmen, maar kun je ook klussen in en rondom het huis ermee volbrengen. Denk bijvoorbeeld aan het verlijmen van hout.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie