De 5 beste waterflessen van 2024

Een goede waterfles is handig als je veel water drinkt of als je juist meer water wil drinken. Een goede drinkfles nodigt uit om water te drinken terwijl je een enorme keuze hebt uit verschillende modellen, maten, kleuren en mogelijkheden. Kies je voor een fles in de kleur die je wil of ga je juist voor een fles die van duurzame materialen is gemaakt. Of kies je voor een fles met een handig mondstuk of juist voor een exemplaar waarmee je ook een smaakje aan het water kunt toevoegen. Denk hier goed over na voordat je over gaat tot de aanschaf van een waterfles.

Wat is de beste waterfles? Een goede vraag en moeilijk te beantwoorden. De beste fles is de fles die op jouw wensen aansluit en waar je het komende jaar enorm veel plezier van hebt. Kies het model die bij je wensen past en kies ook de kleur die je graag wil. Wil je er zeker van zijn dat je een goede keuze maakt? Lees dan een waterfles review. Door de reviews van het product dat je wil kopen te lezen krijg je een beter beeld van de drinkfles en de kwaliteit. Je kunt ook de beste drinkflessen die wij geselecteerd hebt bekijken. Dan doe je gegarandeerd een goede aankoop.

Merk
Model
1
Dopper Insulated Drinkfles - Blazing Black - 580 ml
Dopper
Insulated Drinkfles
2
CamelBak Chute Mag-Drinkfles-1 L-Blauw
CamelBak
Chute Mag
3
waterdrop® Starterset Glas
Waterdrop
Starterset Glas
4
Equa glazen waterfles 750 ml Mismatch met hoes - Stone
My Equa
Equa glazen waterfles
5
Lekro Waterfles met Tijdmarkeringen
Lekro
Waterfles met Tijdmarkeringen

Dit zijn ze, de 5 beste waterflessen van 2024

1. Dopper Insulated Drinkfles – Beste duurzame waterfles

Dopper Insulated Drinkfles - Blazing Black - 580 ml
Bekijk waterfles

De Insulated Drinkfles van het merk Dopper is de beste duurzame waterfles die je kunt kopen. In meerdere kleuren verkrijgbaar en gemaakt van hoogkwalitatief RVS (binnenzijde) en afgewerkt met Polypropyleen. De fles heeft een inhoud van 580 ml en je kunt er zowel warme als koude dranken in plaatsen.

Je kunt direct uit de fles of uit de geïntegreerde beker drinken en warme dranken blijven maar liefst tot wel 9 uur warm. Koude dranken blijven ook gedurende 24 uur ook echt koud. Een ander bijkomstig voordeel is dat de duurzame drinkfles 100% vaatwasserbestendig is.

Kenmerken van de Dopper Insulated Drinkfles

Drinkopening
Duurzaamheid
Prijs
Pluspunten
 • Inhoud 580 ml
 • Meerdere kleuren verkrijgbaar
 • Gemaakt van RVS en Polypropyleen
 • Geschikt voor warme en koude dranken
 • Vaatwasserbestendig
Minpunten
 • Prijzig

De Dopper Insulated Drinkfles is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Inhoud
580 ml
Materiaal
Polypropyleen, RVS
Isolerend
Ja
Vaatwasserbestendig
Ja

2. CamelBak Chute Mag – Beste waterfles 1 liter

CamelBak Chute Mag-Drinkfles-1 L-Blauw
Bekijk waterfles

De Chute Mag van het merk CamelBak is de beste waterfles 1 liter die je kunt kopen. De fles is gemaakt van kunststof en is vrij van BPA, BPS en BPF. De fles kun je dus veilig gebruiken. Door de handige dop met schuin mondstuk kun je direct uit de fles drinken terwijl de dop makkelijk te verwijderen is, zodat je koude en warme dranken kunt schenken. De dop heeft een magnetische sluiting voor extra gebruiksgemak.

Kenmerken van de CamelBak Chute Mag

Drinkopening
Duurzaamheid
Prijs
Pluspunten
 • Vaatwasserbestendig
 • Inhoud 1 liter
 • Magnetische dop
 • Schuin mondstuk
 • Eenvoudig in gebruik
Minpunten
 • Gemaakt van kunststof

De CamelBak Chute Mag is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Inhoud
1 Liter
Materiaal
Kunststof
Isolerend
Nee
Vaatwasserbestendig
Ja

3. Waterdrop Starterset Glas – Beste waterfles met microdrinks

waterdrop® Starterset Glas
Bekijk waterfles

De Waterdrop Drinkfles starterskit is de beste waterfles met smaakjes. Geef je water een smaakje en geniet van een heerlijke verfrissing op de dagen dat je het nodig hebt. De fles is gemaakt van glas en heeft een inhoud van 600 ml. Door de microdrinks voeg je eenvoudig smaak toe aan je water. De microdrinks zijn natuurlijke, bevatten vitaminen en 0% suiker. De microdrinks zijn beschikbaar in verschillende smaken.

Kenmerken van de Waterdrop Starterset Glas

Drinkopening
Duurzaamheid
Prijs
Pluspunten
 • Water met een smaakje
 • Inhoud 600 ml
 • Gemaakt van glas
 • Wordt geleverd met 18 microdrinks
Minpunten
 • Prijzig

De Waterdrop Starterset Glas is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Inhoud
600 ml
Materiaal
Glas
Isolerend
Nee
Vaatwasserbestendig
Nee

4. My Equa Equa glazen waterfles – Beste glazen waterfles

Equa glazen waterfles 750 ml Mismatch met hoes - Stone
Bekijk waterfles

De Eque glazen waterfles van het merk My Equa is de beste glazen waterfles die je kunt kopen. De fles is gemaakt van Europees premium borosilicaat glas terwijl de dop van RVS is gemaakt. De fles is met uitzondering van de dop vaatwasserbestendig en heeft een inhoud van 750 ml.

De fles is geschikt voor het bewaren en drinken van zowel koude als warme dranken en wordt geleverd met een stijlvolle leren hoes met lus. Zodat je de fles eenvoudig aan je kleding of tas kunt bevestigen.

Kenmerken van de My Equa Equa glazen waterfles

Drinkopening
Duurzaamheid
Prijs
Pluspunten
 • Gemaakt van borosilicaat glas
 • Inhoud 750 ml
 • Dop van RVS
 • Vaatwasserbestendig (m.u.v. dop)
 • Voor warme- en koude dranken
Minpunten
 • Geen handig mondstuk meegeleverd

De My Equa Equa glazen waterfles is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Inhoud
750 ml
Materiaal
Glas
Isolerend
Nee
Vaatwasserbestendig
Nee

5. Lekro Waterfles met Tijdmarkeringen – Beste waterfles met tijden

Lekro Waterfles met Tijdmarkeringen
Bekijk waterfles

De Waterfles met Tijdmarkeringen van Lekro is de beste waterfles met tijden die je kunt kopen. Het is vooral een handige en motiverende waterfles voor als je meer water wilt drinken. De fles helpt je herinneren dat je water moet drinken. De fles is gemaakt van titan en heeft een handige mondstuk, zodat je direct uit de fles kunt drinken.

De fles heeft een inhoud van een liter en wordt geleverd met een fruitfilter en shakebal voor als je een smaakje en fruit aan je water wil toevoegen.

Kenmerken van de Lekro Waterfles met Tijdmarkeringen

Drinkopening
Duurzaamheid
Prijs
Pluspunten
 • Motiverende drinkfles
 • Inhoud 1 liter
 • Handig mondstuk
 • Vaatwasserbestendig
 • Fruitfilter en shakebal meegeleverd
Minpunten
 • Geen

De Lekro Waterfles met Tijdmarkeringen is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Inhoud
1 Liter
Materiaal
Tritan
Isolerend
Nee
Vaatwasserbestendig
Nee

Een goede waterfles kan enorm handig zijn voor als je veel water drinkt of juist veel water wil drinken. Kies bijvoorbeeld voor een drinkfles met tijdmarkeringen, zodat je precies weet hoeveel water en wanneer je water moet drinken. Waterflessen zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. Uiteraard laat je de keuze afhangen van een kleur die je mooi vindt, maar het kan zeker geen kwaad om ook je keuze te maken op basis van de mogelijkheden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een waterfles?

Door het enorme aanbod kun je wat keuzes maken. Kijk bijvoorbeeld goed naar de materialen waarvan de fles is vervaardigd en of de drinkfles ook BPA-vrij is. En geen andere giftige stoffen bevat. Het is ook een voordeel als de fles vaatwasserbestendig is en geschikt is voor het vervoeren van zowel warme als koude dranken. Uiteraard moet je er ook goed op letten hoeveel inhoud een fles heeft. Dat meestal tussen de 650 en 1000 ml varieert.

Niets verspillen met je waterfles

Wil je niet morsen en water verspillen? Kies dan voor een goede waterfles met handige dop of schenktuit. Een goed mondstuk zorgt ervoor dat je direct uit de fles kunt drinken. Een lekloze fles voorkomt waterverspilling en dat is zowel goed voor de knip als beter voor het milieu.

Een waterfles voor water met een smaakje

Wil je water met een smaakje? Kies dan voor de waterfles die je kunt combineren met capsules die het water een smaakje geven of kies voor een fles met fruitfilter. Zo kun je het water omtoveren in een heerlijk en smaakvol drankje voor wanneer je onderweg of aan het sporten bent.

Waterflessen vergelijken

Heb je een aantal mooie waterflessen op het oog? Dan doe je er verstandig aan om ze met elkaar te vergelijken. Zo kom je meer te weten over de producten, hoe handig ze zijn en of ze ook van de beste kwaliteit zijn. Dan kun je een goede keuze maken en voorlopig genieten van jouw meest ideale drinkfles.

Ben je van plan om een waterfles te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over waterflessen? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over waterflessen zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een waterfles en vind je dat jouw waterfles getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw waterfles makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over waterflessen

 • Hoe vaak moet je een waterfles vervangen?

  Hoe vaak je een waterfles moet vervangen is afhankelijk van welk materiaal de fles is gemaakt. Kunststof flessen gaan gemiddeld een jaar mee. Het is ook duidelijk te merken wanneer een fles aan vervanging toe is. Bijvoorbeeld aan een bijzondere smaak en wanneer je ziet dat fles niet meer goed schoon te krijgen is.

 • Hoe vaak moet je je waterfles schoonmaken?

  Een waterfles moet je dagelijks schoonmaken als je ‘m ook dagelijks gebruikt. Wanneer de fles leeg is kun je deze bijvullen of eerst afwassen met behulp van een vaatwasser of met de hand.

 • Wat is een goede waterfles?

  Een goede waterfles heeft de mogelijkheid om zowel koude als warme dranken te bewaren en die ook van duurzaam materiaal is gemaakt.

 • Hoe maak je een waterfles schoon?

  Een waterfles maak je schoon met afwasmiddel of in een vaatwasser.

 • Hoe duur is een waterfles?

  De prijs van de waterfles is afhankelijk van het materiaal waarvan die is gemaakt en hoeveel inhoud die heeft. De prijzen kunnen variëren van € 15,- tot wel € 80,-.

Zo hebben we de waterflessen in dit artikel getest.

Tijdens het testen van de waterflessen zijn er een aantal punten waar we extra op gelet hebben. Zo hebben we gekeken of de waterfles lekvrij is, dit is vooral belangrijk als je van plan bent om de fles in je tas te dragen. Draai de dop stevig vast en schud de fles om te controleren op lekken. We hebben ook gekeken naar de capaciteit van de waterfles. Kijk voor jezelf of het voldoende is voor je dagelijkse waterbehoefte. Kies een maat die handig is om mee te nemen maar toch genoeg water biedt. We hebben ook gekeken naar het ontwerp van de drinkopening. Sommige mensen geven de voorkeur aan een brede opening voor gemakkelijk drinken en schoonmaken, terwijl anderen de voorkeur geven aan een kleinere opening om morsen te voorkomen, kijk dus goed naar wat jij het fijnst vindt. Daarnaast hebben we ook gekeken hoe gemakkelijk de waterfles schoon te maken is. Afneembare onderdelen en een brede opening kunnen het reinigen vergemakkelijken. Sommige waterflessen kunnen in de vaatwasser. We hebben ook de duurzaamheid van de waterfles uitgetest. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om het regelmatig te gebruiken. We hebben gekeken naar de constructie, de kwaliteit van het materiaal en of het bestand is tegen stoten en vallen. Als laatste puntje hebben we ook nog gekeken naar de prijs van de waterfles.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie