De 5 beste waterflessen van 2023

Een goede waterfles is handig als je veel water drinkt of als je juist meer water wil drinken. Een goede drinkfles nodigt uit om water te drinken terwijl je een enorme keuze hebt uit verschillende modellen, maten, kleuren en mogelijkheden. Kies de fles in de kleur die je wil of ga juist voor een fles die van duurzame materialen is gemaakt. Of kies voor een fles met een handig mondstuk of juist voor een exemplaar waarmee je ook een smaakje aan het water kunt toevoegen.

De beste waterfles kopen

Wat is de beste waterfles? Een goede vraag en moeilijk te beantwoorden. De beste fles is de fles die op jouw wensen aansluit en waar je het komende jaar enorm veel plezier van hebt. Kies het model die bij je wensen past en kies ook de kleur die je graag wil. Wil je er zeker van zijn dat je een goede keuze maakt? Lees dan een waterfles review. Door de reviews van het product dat je wil kopen te lezen krijg je een beter beeld van de drinkfles en de kwaliteit. Je kunt ook de beste drinkflessen die wij geselecteerd hebt bekijken. Dan doe je gegarandeerd een goede aankoop.

Merk
Model
1
Dopper Insulated Drinkfles - Blazing Black - 580 ml
Dopper
Insulated Drinkfles
2
CamelBak Chute Mag-Drinkfles-1 L-Blauw
CamelBak
Chute Mag
3
waterdrop® Starterset Glas - 1 water bottle 600 ml + 18 Microdrinks op te lossen in 6 smaken waterdrop® Starterset Glas - 1 water bottle 600 ml + 18 Microdrinks op te lossen in 6 smaken
Waterdrop
Starterset Glas
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.
4
Equa glazen waterfles 750 ml Mismatch met hoes - Stone
My Equa
Equa glazen waterfles
5
Lekro Waterfles met Tijdmarkeringen
Lekro
Waterfles met Tijdmarkeringen

Dit zijn ze, de 5 beste waterflessen van 2023

1. Dopper Insulated Drinkfles – Beste duurzame waterfles

Dopper Insulated Drinkfles - Blazing Black - 580 ml
Bekijk waterfles

De Insulated Drinkfles van het merk Dopper is de beste duurzame waterfles die je kunt kopen. In meerdere kleuren verkrijgbaar en gemaakt van hoogkwalitatief RVS (binnenzijde) en afgewerkt met Polypropyleen. De fles heeft een inhoud van 580 ml en je kunt er zowel warme als koude dranken in plaatsen.

Je kunt direct uit de fles of uit de geïntegreerde beker drinken en warme dranken blijven maar liefst tot wel 9 uur warm. Koude dranken blijven ook gedurende 24 uur ook echt koud. Een ander bijkomstig voordeel is dat de duurzame drinkfles 100% vaatwasserbestendig is.

Pluspunten
 • Inhoud 580 ml
 • Meerdere kleuren verkrijgbaar
 • Gemaakt van RVS en Polypropyleen
 • Geschikt voor warme en koude dranken
 • Vaatwasserbestendig
Minpunten
 • Prijzig

De Dopper Insulated Drinkfles is verkrijgbaar bij:

2. CamelBak Chute Mag – Beste waterfles 1 liter

CamelBak Chute Mag-Drinkfles-1 L-Blauw
Bekijk waterfles

De Chute Mag van het merk CamelBak is de beste waterfles 1 liter die je kunt kopen. De fles is gemaakt van kunststof en is vrij van BPA, BPS en BPF. De fles kun je dus veilig gebruiken. Door de handige dop met schuin mondstuk kun je direct uit de fles drinken terwijl de dop makkelijk te verwijderen is, zodat je koude en warme dranken kunt schenken. De dop heeft een magnetische sluiting voor extra gebruiksgemak.

Pluspunten
 • Vaatwasserbestendig
 • Inhoud 1 liter
 • Magnetische dop
 • Schuin mondstuk
 • Eenvoudig in gebruik
Minpunten
 • Gemaakt van kunststof

De CamelBak Chute Mag is verkrijgbaar bij:

3. Waterdrop Starterset Glas – Beste waterfles met microdrinks

waterdrop® Starterset Glas - 1 water bottle 600 ml + 18 Microdrinks op te lossen in 6 smaken waterdrop® Starterset Glas - 1 water bottle 600 ml + 18 Microdrinks op te lossen in 6 smaken
Bekijk waterfles

De Waterdrop Drinkfles starterskit is de beste waterfles met smaakjes. Geef je water een smaakje en geniet van een heerlijke verfrissing op de dagen dat je het nodig hebt. De fles is gemaakt van glas en heeft een inhoud van 600 ml. Door de microdrinks voeg je eenvoudig smaak toe aan je water. De microdrinks zijn natuurlijke, bevatten vitaminen en 0% suiker. De microdrinks zijn beschikbaar in verschillende smaken.

Pluspunten
 • Water met een smaakje
 • Inhoud 600 ml
 • Gemaakt van glas
 • Wordt geleverd met 18 microdrinks
Minpunten
 • Prijzig

De Waterdrop Starterset Glas is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

4. My Equa Equa glazen waterfles – Beste glazen waterfles

Equa glazen waterfles 750 ml Mismatch met hoes - Stone
Bekijk waterfles

De Eque glazen waterfles van het merk My Equa is de beste glazen waterfles die je kunt kopen. De fles is gemaakt van Europees premium borosilicaat glas terwijl de dop van RVS is gemaakt. De fles is met uitzondering van de dop vaatwasserbestendig en heeft een inhoud van 750 ml.

De fles is geschikt voor het bewaren en drinken van zowel koude als warme dranken en wordt geleverd met een stijlvolle leren hoes met lus. Zodat je de fles eenvoudig aan je kleding of tas kunt bevestigen.

Pluspunten
 • Gemaakt van borosilicaat glas
 • Inhoud 750 ml
 • Dop van RVS
 • Vaatwasserbestendig (m.u.v. dop)
 • Voor warme- en koude dranken
Minpunten
 • Geen handig mondstuk meegeleverd

De My Equa Equa glazen waterfles is verkrijgbaar bij:

5. Lekro Waterfles met Tijdmarkeringen – Beste waterfles met tijden

Lekro Waterfles met Tijdmarkeringen
Bekijk waterfles

De Waterfles met Tijdmarkeringen van Lekro is de beste waterfles met tijden die je kunt kopen. Het is vooral een handige en motiverende waterfles voor als je meer water wilt drinken. De fles helpt je herinneren dat je water moet drinken. De fles is gemaakt van titan en heeft een handige mondstuk, zodat je direct uit de fles kunt drinken.

De fles heeft een inhoud van een liter en wordt geleverd met een fruitfilter en shakebal voor als je een smaakje en fruit aan je water wil toevoegen.

Pluspunten
 • Motiverende drinkfles
 • Inhoud 1 liter
 • Handig mondstuk
 • Vaatwasserbestendig
 • Fruitfilter en shakebal meegeleverd
Minpunten
 • Geen

De Lekro Waterfles met Tijdmarkeringen is verkrijgbaar bij:

Een goede waterfles kan enorm handig zijn voor als je veel water drinkt of juist veel water wil drinken. Kies bijvoorbeeld voor een drinkfles met tijdmarkeringen, zodat je precies weet hoeveel water en wanneer je water moet drinken. Waterflessen zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. Uiteraard laat je de keuze afhangen van een kleur die je mooi vindt, maar het kan zeker geen kwaad om ook je keuze te maken op basis van de mogelijkheden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een waterfles?

Door de enorme keuze kun je wat keuzes maken. Kijk bijvoorbeeld goed naar de materialen waarvan de fles is vervaardigd en of de drinkfles ook BPA-vrij is. En geen andere giftige stoffen bevat. Het is ook een voordeel als de fles vaatwasserbestendig is en geschikt is voor het vervoeren van zowel warme als koude dranken. Uiteraard moet je er ook goed opletten hoeveel inhoud een fles heeft. Dat meestal tussen de 650 en 1000 ml varieert.

Niets verspillen

Wil je niet morsen en water verspillen? Kies dan voor een goede waterfles met handige dop of schenktuit. Een goed mondstuk zorgt ervoor dat je direct uit de fles kunt drinken. Een lekloze fles voorkomt waterverspilling en dat is zowel goed voor de knip als beter voor het milieu.

Water met een smaakje

Wil je water met een smaakje? Kies dan voor de waterfles die je kunt combineren met capsules die het water een smaakje geven of kies voor een fles met fruitfilter. Zo kun je het water omtoveren in een heerlijke en smaakvol drankje voor wanneer je onderweg of aan het sporten bent.

Waterflessen vergelijken

Heb je een aantal mooie flessen op het oog? Dan doe je er verstandig aan om ze met elkaar te vergelijken. Zo kom je meer te weten over de producten, hoe handig ze zijn en of ze ook van de beste kwaliteit zijn. Dan kun je een goede keuze maken en voorlopig genieten van jouw meest ideale drinkfles.

Veelgestelde vragen over waterflessen

 • Hoe vaak moet je een waterfles vervangen?

  Hoe vaak je een waterfles moet vervangen is afhankelijk van welk materiaal de fles is gemaakt. Kunststof flessen gaan gemiddeld een jaar mee. Het is ook duidelijk te merken wanneer een fles aan vervanging toe is. Bijvoorbeeld aan een bijzondere smaak en wanneer je ziet dat fles niet meer goed schoon te krijgen is.

 • Hoe vaak moet je je waterfles schoonmaken?

  Een waterfles moet je dagelijks schoonmaken als je ‘m ook dagelijks gebruikt. Wanneer de fles leeg is kun je deze bijvullen of eerst afwassen met behulp van een vaatwasser of met de hand.

 • Wat is een goede waterfles?

  Een goede waterfles heeft de mogelijkheid om zowel koude als warme dranken te bewaren en die ook van duurzaam materiaal is gemaakt.

 • Hoe maak je een waterfles schoon?

  Een waterfles maak je schoon met afwasmiddel of in een vaatwasser.

 • Hoe duur is een waterfles?

  De prijs van de waterfles is afhankelijk van het materiaal waarvan die is gemaakt en hoeveel inhoud die heeft. De prijzen kunnen variëren van € 15,- tot wel € 80,-.

 • Plaats een reactie