De 5 beste massage guns van 2023

Een handmassage apparaat kan je thuis helpen om lekker te ontspannen, maar

Wat is de beste massage gun?

Als je een massage gun gebruikt heb je een handmatig toestel dat met zogenaamde “schoten” een knedende werking geven en er een deep-tissue massage wordt nagebootst. In 2008 werd hij uitgevonden door Jason Werseland, een Amerikaanse chiropractor, om een blessure aan zijn rug die hij opliep tijdens een verkeersongeluk te behandelen.

Door middel van trillende en kloppende bewegingen wordt er op het spierweefsel druk uitgeoefend met meerdere voordelen: de revalidatie na een blessure verbeterd, stijve spieren na een work-out zijn verleden tijd, minder algehele spierspanning, verbetering van de mobiliteit en bloedsomloop.

Zo zijn er in de loop van de jaren ook door anderen diverse modellen uitgevonden en wordt de massage gun al jaren gebruikt door basketballers langs de kant bij een wedstrijd. Maar ook in privé huishoudens wordt de massage gun kopen steeds vaker gedaan.

De voordelen van een massage gun

Eigenlijk zijn er vele voordelen van een handmassage apparaat, zoals hetzelfde effect van een traditionele massage. Door de volledige ontspanning en verlaging van de spierspanning zou het zelfs helpen bij een verbetering van het slaapritme.

Sporters hebben hun massage gun ervaringen gekregen doordat ze hem gebruikten en merkten dat de spieren losser werden en ze na een intensieve training minder last hadden van spierpijn en stijve spieren. Daarbij ontwikkelen actievere spieren zich beter dan luie spieren. Deze mooie uitvinding verbeterde dus ook hun spierontwikkeling, waardoor ze beter presteerden op wedstrijden.

Tot slot werkt het ook in op je fascie waardoor het je lichaam beter vormt. De fascie is je onderhuidse bindweefsel en ligt rond je organen, gewrichten en spieren. Gezonde fascie is soepel en elastisch waardoor je strakker in je vel zit.

Hoe gebruik je een massage gun?

Een massage gun gebruiken is niet heel moeilijk, maar je moet wel goed opletten waar je hem plaatst. Ga niet zomaar een blessure behandelen, maar overleg eerst met je arts wat de mogelijkheden zijn en de risico’s. Als je geen blessure gaat behandelen kun je het beste de handleiding van jouw handmassage apparaat goed doorlezen om te zien wat er voor dat model geldt.

Dit zijn ze, de 5 beste massage guns van 2023

1. Theragun Prime – Beste professionele massage gun

Theragun Prime
Bekijk massage gun

Het model Prime van Theragun is de beste professionele massage gun. Het is een ergonomisch handmassage apparaat dat ontwikkeld is voor thuisgebruik. Met de Smart Percussie Therapy kun je heel nauwkeurig te werk gaan en hij is ook nog eens te koppelen aan een app op je smartphone. Door de QuietForce Technology is hij ook nog eens stiller dan andere modellen. Ten opzichte van consumenten apparaten biedt de Theragun je de beste massage gun ervaring voor professionals doordat hij tot 60% dieper komt dan andere modellen.

Via de app kun je op jouw smartphone wellness therapieën volgen en ook nog eens de snelheden aanpassen tot vijf verschillende standen. Door de sterke lithium-ion batterij kun je zonder opladen tot twee uur gebruik maken en na gebruik berg je hem veilig op in zijn reisetui.

Pluspunten
 • Werkt met een app op je smartphone
 • Heeft meer werking dan een normale consumenten-model
 • Door zijn QuietForce Technology maakt hij weinig geluid
Minpunten
 • Duur omdat het een professioneel model is

De Theragun Prime is verkrijgbaar bij:

2. Tunturi Massage Gun incl. opzetstukken en koffer – Beste Massage gun voor beginners

Tunturi Massage Gun incl. opzetstukken en koffer
Bekijk massage gun

De beste massage gun voor beginners is de Tunturi massage gun incl. opzetstukken en koffer. Hij kan je zowel ondersteunen bij het opwarmen van je spieren als bij het ontspannen ervan na een training. Met vier verschillende kopstukken en 20 verschillende snelheden kun je eindeloos variëren en voor jou de beste stand zoeken. Er zitten drie voor ingestelde programma’s op de Tunturi, maar je kunt ook handmatig instellen tijdens een sessie.

Door middel van de LED touchscreen kun je zowel het resterende accuvermogen zien als ook het programma veranderen of de snelheid aanpassen. Deze krachtige lithium accu houdt het tot elf uur vol, afhankelijk van de massagesnelheden die gebruikt worden.

Pluspunten
 • Voor ingestelde programma’s en handmatige aanpassingen
 • Een zeer sterke lithium accu die werkt tot 11 uur
 • Het LED touchscreen maakt het gebruik eenvoudig
Minpunten
 • Er zijn maar drie programma’s voor ingesteld, waardoor je zelf moet zoeken naar goede sessies

De Tunturi Massage Gun incl. opzetstukken en koffer is verkrijgbaar bij:

3. Sanbo® Massage gun Elite – Beste draadloze massage gun

Sanbo® Massage gun Elite - Sport en Relax massage - Massage pistool
Bekijk massage gun

Sanbo heeft de beste draadloze massage gun: de Elite. Na een intensieve training helpt de Sanbo Elite je met het herstellen van je spieren. Hij kan bij goed gebruik blessures tot 60% verminderen en daar kan je mee aan de slag op 30 verschillende standen. Met de 8 unieke opzetstukken kun je hem over je gehele lichaam gebruiken.

Per intensiteit level is een verschillend opzetstuk geschikt en dat is dan afhankelijk van het level weer geschikt voor een bepaalde of bepaalde lichaamsdelen. Er zit dus wel een gebruiksaanwijzing bij de Sanbo, maar het is absoluut de moeite waard. Hij is namelijk ontworpen in samenspraak met massage- en fysiotherapeuten om een zo professioneel en perfect mogelijk draadloze massage gun op de markt te brengen.

Pluspunten
 • Veel verschillende standen en opzetstukken voor diverse toepassingen
 • Er zit een E-book bij waarin je alle verschillende toepassingen kan teruglezen
Minpunten
 • Deze massage gun beschikt niet over een timer

De Sanbo® Massage gun Elite is verkrijgbaar bij:

4. Northwall® Massage Gun PRO – Beste stille massage gun

Northwall® Massage Gun PRO - Professioneel Massage Pistool
Bekijk massage gun

De beste stille massage gun is de Massage Gun PRO van Northwall. Deze geluidloze massage gun kan tot 80% dieper in de spieren doordringen dan andere massageapparaten. Door middel van de USB-C aansluiting kun je hem eenvoudig opladen en hij kan tot 4uur onafgebroken gebruikt worden. De ingebouwde timer zorgt ervoor dat je de tijd niet vergeet en met zijn vijf kopstukken en vijf snelheidsstanden kun je voldoende afwisselen om te zorgen dat je spieren na een intensieve training verzorgd worden.

Als je hem op wilt bergen of zelfs mee wilt nemen voor na de training kun je hem opbergen in de luxe reiskoffer waarin hij veilig beschermd meegenomen kan worden inclusief de opzetstukken.

Pluspunten
 • Met luxe reiskoffer
 • Zeer stil voor zijn prijsklasse
 • Vijf verschillende koppen en vijf snelheidsstanden voor veel afwisseling
Minpunten
 • De batterij houdt het 4 uur vol wat genoeg is, maar niet heel lang

De Northwall® Massage Gun PRO is verkrijgbaar bij:

5. Medisana MG 150 Massage Gun Mini – Beste mini massage apparaat

Medisana MG 150 Massage Gun Mini
Bekijk massage gun

De beste mini massageapparaat is de Medisana MG 150 Massage Gun Mini. Met 5 verschillende snelheidsniveaus kun je gemakkelijk je spieren los maken. Dit handmassage apparaat bevordert de bloedsomloop en herstel van de spieren na een intensieve training.

Door zijn krachtige maar kleine formaat is dit massageapparaat eenvoudig mee te nemen in je sporttas, zonder dat je nog een aparte reistas of koffer hoeft mee te nemen naar bijvoorbeeld de training. De timer zorgt ervoor dat het apparaat na 10 minuten automatisch uit gaat en de batterij houdt het eenvoudig drie uur vol, waarna je hem met een USB-C oplader eenvoudig kunt opladen.

Pluspunten
 • Zeer compact waardoor makkelijk mee te nemen
 • De timer zet hem automatisch na 10 minuten uit
Minpunten
 • De batterij is niet heel zwaar, waardoor hij regelmatig een oplaadbeurt nodig heeft

De Medisana MG 150 Massage Gun Mini is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een massage gun?

Als je een massage gun gaat kopen zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. Je spieren kun je prima ermee ondersteunen, maar je moet dit wel op de juiste manier doen.

Motor

Het eerste wat je moet controleren is hoe sterk de motor is zodat er voldoende trillingen per minuut afgegeven worden om de diepere spieren te bereiken. Het advies is dat er minimaal 1800 trillingen per minuut kan afgeven zodat er voldoende kracht in zit. Daar hoort ook bij dat de intensiteit ingesteld kan worden. Een goede massage gun heeft minimaal drie standen omdat de intensiteit zo afgewisseld kan worden.

Opzetstukken

Als je meerdere opzetstukken hebt kun je per lichaamsdeel in combinatie met de standen de perfecte massage geven. Daar is het belangrijk bij dat er ook voldoende batterijcapaciteit is en/of dat het kabelsnoer lang genoeg is.

Veelgestelde vragen over massage guns

 • Hoe gebruik je een massagegun?

  Als je je spier na een training wilt behandelen met een massage gun dan heb je het beste resultaat als je tussen de 90 en 120 seconden de spiergroep behandeld. Dit kun je het beste door het apparaat te laten zweven over de desbetreffende spiergroep.

 • Waar is een massage gun goed voor?

  Een massage gun zorgt voor een diepe impact met kloppende en trillende bewegingen. Hierdoor komt het stijve spierweefsel los en wordt soepeler. Je kunt het inzetten als opwarming vóór een workout, maar ook voor een sneller herstel na de training.

 • Hoe werkt een massage gun?

  De massage gun staat bekend om haar vibratietherapie waarbij spierweefsel op een hoge frequentie wordt losgemaakt. Het uiteinde van het hand massageapparaat beweegt om een vast punt heen en trilt hierdoor in de diepere spierlagen door.

 • Plaats een reactie