De 5 beste keukenmachines van 2022

Een keukenmachine is in vele opzichten het beste hulpmiddel in de keuken. Houd je ervan om lekker te bakken, sta je veel in de keuken om de meest verse gerechten op tafel te zetten dan is een keukenmachine een must. De keukenmachine zorgt ervoor dat het met één druk op de knop het klop-, kneed- en mixwerk op zich neemt, zodat jij tijd over hebt om andere voorbereidingen te treffen. Vaak moet je veel dingen tegelijk doen waardoor het makkelijk is als het apparaat het werk van je over kan nemen. Welke keukenmachine kun je het beste kopen? Er zijn veel verschillende soorten, maten, functionaliteiten en merken waardoor de keuze nogal moeilijk kan worden. Daarom hebben wij de keukenmachine-test gehouden en hieruit kwamen de volgende vijf keukenmachines als beste uit de test:

Dit zijn ze, de 5 beste keukenmachines van 2022

1. Kitchenaid Artisan – Beste design keukenmachine

KitchenAid Artisan Keukenmachine
Bekijk keukenmachine

De Kitchenaid Artisan keukenmachine is de beste design keukenmachine. En dat is niet voor niets: het is een echt stijlicoon in jouw keuken. Het apparaat is eenvoudig te bedienen door de verschillende snelheidsstanden. Je kunt de kop van de keukenmachine omhoog zetten met een hendel waardoor je de mengkom eenvoudig kunt draaien en vervolgens pakken. Op die manier kun je ook het opzetstuk vervangen voor een andere.

Bij de aanschaf worden standaard twee roestvrijstalen mengkommen, een draadgarde, een schenkschild, een platte menghaak en een kneedhaak meegeleverd. Wil je de accessoires graag uitbreiden? Dat kan! Er zijn veel verschillende opzetstukken verkrijgbaar.

Als je de knop aan de voorkant van het apparaat losdraait, plaats je hier een accessoire zoals bijvoorbeeld een opzetstuk voor het maken van verse pasta.

De keukenmachine is verkrijgbaar in veertien verschillende kleuren en past daarom in elke keuken.

Pluspunten
 • Een echt stijlicoon voor in jouw keuken
 • Uit te breiden met vele soorten accessoires.
Minpunten
 • Prijzig

De Kitchenaid Artisan is verkrijgbaar bij:

2. Bosch MUM52120 – Beste basis keukenmachine

Bosch MUM52120 Keukenmachine
Bekijk keukenmachine

De Bosch MUM52120 keukenmachine is de beste basis keukenmachine. Het is een goed instapmodel wat betreft een keukenmachine. Het apparaat is geschikt voor het kneden van licht deeg en het mixen van beslag. Bij de aankoop van deze keukenmachine worden verschillende accessoires geleverd voor het kneden en mixen: een roestvrijstalen mengkom met deksel, een kleine garde, een garde en een kneedhaak. Deze verwissel je eenvoudig door de knop van het apparaat ingedrukt te houden en vervolgens de kop omhoog te zetten. De gardes en kneedhaak worden schuin in het apparaat geplaatst (dit gebeurt automatisch) waardoor het maximaal kan ronddraaien in de roestvrijstalen mengkom.

Ook wordt er een groentesnijder met drie verschillende messen (van fijn tot grof) meegeleverd. Hierdoor rasp of snijd je met één druk op de knop de groente of kaas. De messen plaats je terug in de messentas als je deze gebruikt hebt. Dit doe je voor de veiligheid. Als laatste wordt ook nog een blender meegeleverd waardoor jij de lekkerste en verste smoothies kunt bereiden. En het meest belangrijke: alle accessoires kunnen in de vaatwasser.

De ‘arm’ van de keukenmachine is in verschillende standen te plaatsen waardoor je de verschillende accessoires kunt gebruiken. Met de standenknop bepaal jij op welke stand de substantie gemengd wordt. Aan de onderkant van het apparaat zitten zuignappen waardoor de keukenmachine blijft staan wanneer jij ermee werkt. De accessoires zijn eventueel uit te breiden naar bijvoorbeeld een pastamaker.

Pluspunten
 • Tegelijkertijd een blender en een foodprocessor
 • Goede prijs- en kwaliteitsverhouding
 • Alle accessoires kunnen in de vaatwasser
Minpunten
 • Niet geschikt voor het kneden van pizza- en brooddeeg

De Bosch MUM52120 is verkrijgbaar bij:

3. Kenwood Chef Titanium KVC77320S – Beste uitgebreide keukenmachine

Bourgini Classic Kitchen Chef Keukenmachine
Bekijk keukenmachine

De Chef Titanium van Kenwood is de beste uitgebreide keukenmachine en de beste keukenmachine volgens kieskeurig. Kenwood produceert verschillende apparaten voor in de keuken en staat bekend om haar betrouwbare apparaten. Net als de Kitchenaid Artisan is de Chef Titanium een echte eyecatcher in de keuken. De machine is gemaakt van aluminium en weegt ongeveer 10 kilogram waardoor het apparaat stevig op jouw aanrecht staat en niet zomaar kan bewegen.

Bij aanschaf van de keukenmachine worden verschillende accessoires geleverd voor het mixen van beslag en kneden van deeg: een mengkom van 4,6 liter met doorzichtige deksel, een k-klopper, een ballongarde en een deeghaak. De machine heeft een vermogen van 1500 watt waardoor het ook mogelijk is om zwaar deeg te kneden. Met het ingebouwde led lampje kun je zien of het deeg klaar is.

Naast het mixen en kneden kan het apparaat ook blenden. Met de meegeleverde blender is dit mogelijk. Je plaatst het op de achterkant van het apparaat. Hierdoor kun je verse smoothies, soep of sauzen bereiden. De blender is bestand tegen elke temperatuur. Op de voorkant apparaat bevindt zich nog een aansluitstuk voor eventuele uitbreidingen aan het apparaat, zoals bijvoorbeeld een citruspers of een pastamolen.

Pluspunten
 • Stevig en betrouwbare keukenmachine
 • Mengkom van 4,6 liter
 • 1500 watt dus brood- of pizzadeeg kneden is mogelijk
Minpunten
 • Relatief prijzig

De Kenwood Chef Titanium KVC77320S is verkrijgbaar bij:

4. Smeg SMF01 – Beste traploze keukenmachine

Smeg Keukenmachine
Bekijk keukenmachine

De Smeg SMF01 is de best geteste traploze keukenmachine. Wat is traploos? Dit betekent dat je het apparaat zelf kunt instellen. Je kunt bijvoorbeeld zelf kiezen voor de hoogte van de deeghaak of de klopper. Op die manier heb jij altijd de controle. De keukenmachine heeft een vermogen van 800 watt. Dit houdt in dat het kneden van brood- of pizzadeeg niet mogelijk is. Bij aankoop van deze keukenmachine worden standaard meegeleverd: een mengkom met een inhoud van 4,8 liter en spatdeksel, een ballongarde, deeghaak en klopper. Alle accessoires zijn vaatwasserbestendig.

De machine is beschikbaar in tien verschillende standen waardoor jij het tempo bepaalt. Daarnaast heeft de SMF01 een ‘slow start’ en betekent dat het rustig begint met bijvoorbeeld mixen, zodat niet de hele keuken direct vies is.

Deze keukenmachine is gemaakt van aluminium waardoor het makkelijk schoon te maken is. Wil je meer uit de Smeg SMF01 halen? De accessoires zijn uit te breiden. De keukenmachine is verkrijgbaar in negen verschillende kleuren. Voor ieder wat wils!

Pluspunten
 • Mengkom van 4,8 liter
 • Traploze keukenmachine
 • Slow start
Minpunten
 • Niet geschikt voor het kneden van brood- en pizzadeeg

De Smeg SMF01 is verkrijgbaar bij:

5. Bourgini keukenmachine Classic Kitchen chef – Beste goedkope keukenmachine

Bourgini Classic Kitchen Chef Keukenmachine
Bekijk keukenmachine

De Bourgini Classic Kitchen Chef keukenmachine is volgens ons de beste goedkope keukenmachine. De Bourgini is een modern vormgegeven keukenmachine. Je laat het gerust op jouw aanrechtblad staan. De machine heeft een vermogen van 1250 watt. Dit maakt het mogelijk om eventueel brood- en pizzadeeg te kneden. Bij de aankoop van deze keukenmachine wordt het volgende standaard meegeleverd: een roestvrijstalen mengkom van 4,5 liter, een mixer, een deeghaak en een menghaak. Alleen de mengkom en mixer zijn vaatwasserbestendig. Dit komt omdat ze gemaakt zijn van roestvrijstaal.

Je kantelt de kop van de keukenmachine eenvoudig en kunt zo de verschillende accessoires verwisselen. De Bourgini heeft zes verschillende standen en een pulseknop. Onder de machine zitten anti-slip voetjes zodat het apparaat niet beweegt wanneer het aan het werk is. De Bourgini Classic Kitchen Chef is verkrijgbaar in de kleuren zwart en rood.

Pluspunten
 • Geschikt voor het kneden van brood- en pizzadeeg
 • Moderne vormgeving
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
Minpunten
 • Geen extra accessoires beschikbaar

De Bourgini keukenmachine Classic Kitchen chef is verkrijgbaar bij:

Wat is een keukenmachine?

Een keukenmachine is een handig apparaat voor in de keuken, de naam zegt het eigenlijk al. Met een keukenmachine kun je alle ingrediënten laten mixen tot een beslag of deeg. De keukenmachine kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het maken van brood- of pizzadeeg, taart, cakes en slagroom. Een standaard keukenmachine bestaat uit een beslagkom, verschillende opzetstukken als een deeghaak, garde en menghaak. Het apparaat mengt de substantie automatisch waardoor je dit niet zelf met de hand of een handmixer hoeft te doen en je je handen vrij hebt voor bijvoorbeeld andere voorbereidingen. Het apparaat heeft verschillende standen waardoor jij bepaalt op welk tempo het beslag geklopt wordt.

Wat kan je met een keukenmachine?

De standaard functionaliteiten van een keukenmachine zijn het kloppen, kneden en mixen van substanties. Met dit apparaat bereid je dus allerlei soorten deeg en beslag. Standaard worden de volgende basis opzetstukken meegeleverd: deeghaak, garde en een menghaak. Met deze opzetstukken bak je de lekkerste taarten, brood en pizzadeeg. Kortom met de standaard functionaliteiten van een keukenmachine kom je al een heel eind. Echter, je kunt de mogelijkheden verder uitbreiden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een opzetstuk te kopen voor het snijden van verschillende groenten, voor het maken van smoothies en sappen, het maken van verse pasta of het maken van gehakt en worstjes.

Plaats een reactie