De 5 beste keukenmachines van 2024

Ben je op zoek naar de beste keukenmachine? Wij helpen je graag! Wij hebben een aantal keukenmachines uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste keukenmachines van 2024 zijn.

Een keukenmachine is in vele opzichten het beste hulpmiddel in de keuken. Houd je ervan om lekker te bakken, sta je veel in de keuken om de meest verse gerechten op tafel te zetten dan is een keukenmachine een must. De keukenmachine zorgt ervoor dat het met één druk op de knop het klop-, kneed- en mixwerk op zich neemt, zodat jij tijd over hebt om andere voorbereidingen te treffen. Vaak moet je veel dingen tegelijk doen waardoor het makkelijk is als het apparaat het werk van je over kan nemen. Welke keukenmachine kun je het beste kopen? Er zijn veel verschillende soorten, maten, functionaliteiten en merken waardoor de keuze nogal moeilijk kan worden.

Merk
Model
1
KitchenAid Artisan Keukenmachine
Kitchenaid
Artisan
2
Bosch MUM52120 Keukenmachine
Bosch
MUM52120
3
Kenwood kMix KMX750BK - Keukenmachine
Kenwood
kMix KMX750BK Zwart
4
Smeg - SMF01PBEU - Keukenmachine
Smeg
SMF01
5
Bourgini Classic Kitchen Chef Keukenmachine
Bourgini
keukenmachine Classic Kitchen chef

Dit zijn ze, de 5 beste keukenmachines van 2024

1. Kitchenaid Artisan – Beste design keukenmachine

KitchenAid Artisan Keukenmachine
Bekijk keukenmachine

De Kitchenaid Artisan keukenmachine is de beste design keukenmachine. En dat is niet voor niets: het is een echt stijlicoon in jouw keuken. Het apparaat is eenvoudig te bedienen door de verschillende snelheidsstanden. Je kunt de kop van de keukenmachine omhoog zetten met een hendel waardoor je de mengkom eenvoudig kunt draaien en vervolgens pakken. Op die manier kun je ook het opzetstuk vervangen voor een andere.

Bij de aanschaf worden standaard twee roestvrijstalen mengkommen, een draadgarde, een schenkschild, een platte menghaak en een kneedhaak meegeleverd. Wil je de accessoires graag uitbreiden? Dat kan! Er zijn veel verschillende opzetstukken verkrijgbaar.

Als je de knop aan de voorkant van het apparaat losdraait, plaats je hier een accessoire zoals bijvoorbeeld een opzetstuk voor het maken van verse pasta.

De keukenmachine is verkrijgbaar in veertien verschillende kleuren en past daarom in elke keuken.

Pluspunten
 • Een echt stijlicoon voor in jouw keuken
 • Uit te breiden met vele soorten accessoires.
Minpunten
 • Prijzig

De Kitchenaid Artisan is verkrijgbaar bij:

2. Bosch MUM52120 – Beste basis keukenmachine

Bosch MUM52120 Keukenmachine
Bekijk keukenmachine

De Bosch MUM52120 keukenmachine is de beste basis keukenmachine. Het is een goed instapmodel wat betreft een keukenmachine. Het apparaat is geschikt voor het kneden van licht deeg en het mixen van beslag. Bij de aankoop van deze keukenmachine worden verschillende accessoires geleverd voor het kneden en mixen: een roestvrijstalen mengkom met deksel, een kleine garde, een garde en een kneedhaak. Deze verwissel je eenvoudig door de knop van het apparaat ingedrukt te houden en vervolgens de kop omhoog te zetten. De gardes en kneedhaak worden schuin in het apparaat geplaatst (dit gebeurt automatisch) waardoor het maximaal kan ronddraaien in de roestvrijstalen mengkom.

Ook wordt er een groentesnijder met drie verschillende messen (van fijn tot grof) meegeleverd. Hierdoor rasp of snijd je met één druk op de knop de groente of kaas. De messen plaats je terug in de messentas als je deze gebruikt hebt. Dit doe je voor de veiligheid. Als laatste wordt ook nog een blender meegeleverd waardoor jij de lekkerste en verste smoothies kunt bereiden. En het meest belangrijke: alle accessoires kunnen in de vaatwasser.

De ‘arm’ van de keukenmachine is in verschillende standen te plaatsen waardoor je de verschillende accessoires kunt gebruiken. Met de standenknop bepaal jij op welke stand de substantie gemengd wordt. Aan de onderkant van het apparaat zitten zuignappen waardoor de keukenmachine blijft staan wanneer jij ermee werkt. De accessoires zijn eventueel uit te breiden naar bijvoorbeeld een pastamaker.

Pluspunten
 • Tegelijkertijd een blender en een foodprocessor
 • Goede prijs- en kwaliteitsverhouding
 • Alle accessoires kunnen in de vaatwasser
Minpunten
 • Niet geschikt voor het kneden van pizza- en brooddeeg

De Bosch MUM52120 is verkrijgbaar bij:

3. Kenwood kMix KMX750BK Zwart – Beste keukenmachine met rvs mengkom

Kenwood kMix KMX750BK - Keukenmachine
Bekijk keukenmachine

De kMix KMX750BK van Kenwood is de beste volgens kieskeurig. Kenwood produceert verschillende apparaten voor in de keuken en staat bekend om haar betrouwbare apparaten. Net als de Kitchenaid Artisan is de kMix KMX750BK een echte eyecatcher in de keuken. De machine is gemaakt van metaal en weegt ongeveer 9 kilogram waardoor het apparaat stevig op jouw aanrecht staat en niet zomaar kan bewegen.

Bij aanschaf van de keukenmachine worden verschillende accessoires geleverd voor het mixen van beslag en kneden van deeg: een mengkom van 5 liter, een k-klopper, een ballongarde en een deeghaak. De keukenmachine heft een motor van 1000 watt en beschikt over 6 snelheden.

Pluspunten
 • Stevig en betrouwbare keukenmachine
 • Stijlvol desgin
 • Mengkom van 5 liter
Minpunten
 • Sommige onderdelen zijn niet geschikt voor de vaatwasser

De Kenwood kMix KMX750BK Zwart is verkrijgbaar bij:

4. Smeg SMF01 – Beste traploze keukenmachine

Smeg - SMF01PBEU - Keukenmachine
Bekijk keukenmachine

De Smeg SMF01 is de best geteste traploze keukenmachine. Wat is traploos? Dit betekent dat je het apparaat zelf kunt instellen. Je kunt bijvoorbeeld zelf kiezen voor de hoogte van de deeghaak of de klopper. Op die manier heb jij altijd de controle. De keukenmachine heeft een vermogen van 800 watt. Dit houdt in dat het kneden van brood- of pizzadeeg niet mogelijk is. Bij aankoop van deze keukenmachine worden standaard meegeleverd: een mengkom met een inhoud van 4,8 liter en spatdeksel, een ballongarde, deeghaak en klopper. Alle accessoires zijn vaatwasserbestendig.

De machine is beschikbaar in tien verschillende standen waardoor jij het tempo bepaalt. Daarnaast heeft de SMF01 een ‘slow start’ en betekent dat het rustig begint met bijvoorbeeld mixen, zodat niet de hele keuken direct vies is.

Deze keukenmachine is gemaakt van aluminium waardoor het makkelijk schoon te maken is. Wil je meer uit de Smeg SMF01 halen? De accessoires zijn uit te breiden. De keukenmachine is verkrijgbaar in negen verschillende kleuren. Voor ieder wat wils!

Pluspunten
 • Mengkom van 4,8 liter
 • Traploze keukenmachine
 • Slow start
Minpunten
 • Niet geschikt voor het kneden van brood- en pizzadeeg

De Smeg SMF01 is verkrijgbaar bij:

5. Bourgini keukenmachine Classic Kitchen chef – Beste goedkope keukenmachine

Bourgini Classic Kitchen Chef Keukenmachine
Bekijk keukenmachine

De Bourgini Classic Kitchen Chef keukenmachine is volgens ons de beste goedkope keukenmachine. De Bourgini is een modern vormgegeven keukenmachine. Je laat het gerust op jouw aanrechtblad staan. De machine heeft een vermogen van 1250 watt. Dit maakt het mogelijk om eventueel brood- en pizzadeeg te kneden. Bij de aankoop van deze keukenmachine wordt het volgende standaard meegeleverd: een roestvrijstalen mengkom van 4,5 liter, een mixer, een deeghaak en een menghaak. Alleen de mengkom en mixer zijn vaatwasserbestendig. Dit komt omdat ze gemaakt zijn van roestvrijstaal.

Je kantelt de kop van de keukenmachine eenvoudig en kunt zo de verschillende accessoires verwisselen. De Bourgini heeft zes verschillende standen en een pulseknop. Onder de machine zitten anti-slip voetjes zodat het apparaat niet beweegt wanneer het aan het werk is. De Bourgini Classic Kitchen Chef is verkrijgbaar in de kleuren zwart en rood.

Pluspunten
 • Geschikt voor het kneden van brood- en pizzadeeg
 • Moderne vormgeving
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
Minpunten
 • Geen extra accessoires beschikbaar

De Bourgini keukenmachine Classic Kitchen chef is verkrijgbaar bij:

Wat is een keukenmachine?

Een keukenmachine is een handig apparaat voor in de keuken, de naam zegt het eigenlijk al. Met een keukenmachine kun je alle ingrediënten laten mixen tot een beslag of deeg. Een keukenmachine kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het maken van brood- of pizzadeeg, taart, cakes en slagroom. Een standaard keukenmachine bestaat uit een beslagkom, verschillende opzetstukken als een deeghaak, garde en menghaak. Het apparaat mengt de substantie automatisch waardoor je dit niet zelf met de hand of een handmixer hoeft te doen en je je handen vrij hebt voor bijvoorbeeld andere voorbereidingen. Het apparaat heeft verschillende standen waardoor jij bepaalt op welk tempo het beslag geklopt wordt.

Wat kan je met een keukenmachine?

De standaard functionaliteiten van een keukenmachine zijn het kloppen, kneden en mixen van substanties. Met dit apparaat bereid je dus allerlei soorten deeg en beslag. Standaard worden de volgende basis opzetstukken meegeleverd: deeghaak, garde en een menghaak. Met deze opzetstukken bak je de lekkerste taarten, brood en pizzadeeg. Kortom met de standaard functionaliteiten van een keukenmachine kom je al een heel eind. Echter, je kunt de mogelijkheden verder uitbreiden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een opzetstuk te kopen voor het snijden van verschillende groenten, voor het maken van smoothies en sappen, het maken van verse pasta of het maken van gehakt en worstjes.

Waar moet je op letten bij het kopen van een keukenmachine?

Kijk goed naar het vermogen van de keukenmachine.Het verstandig om een keukenmachine te hebben met voldoende vermogen. Er zijn keukenmachine met directe aandrijving en indirecte aandrijving. Bij directe aandrijving laat een deel van de motor de keukenmachine draaien en bij een indirecte aandrijving zit er nog een onderdeel tussen. Hierdoor is een keukenmachine met een directe aandrijving dus een stuk krachtiger dan een keukenmachine met indirecte aandrijving. Kijk dus eerst of de keukenmachine directe of indirecte aandrijving heeft en kijk daarna naar de wattage van de keukenmachine. Het is verstandig om te kijken hoeveel watt jij nodig hebt voor de maaltijden die jij wil bereiden met de keukenmachine.

Het is ook verstandig om te kijken welke accessoires erbij zitten en als niet alle accessoires erbij zitten die jij er graag bij zou willen hebben is het slim om vooraf te kijken of deze los te verkrijgen zijn voor de keukenmachine die jij op het oog hebt.

Kijk ook naar de afmetingen en het gewicht van de keukenmachine. Je kunt het beste vooraf bedenken waar jij de keukenmachine graag neer zou willen zetten en of de keukenmachine daar ook past. Keukenmachines zijn beste grote apparaten en passen vaak dus niet zomaar in ieder kastje. Omdat er ook veel modellen zijn die heel mooi zijn kun je er ook voor kiezen om voor een mooi model te gaan en deze als echt eye-catcher op je aanrecht of in een open kast te zetten. Mocht je er toch voor kiezen om je keukenmachine in een kastje te zetten dan is het verstandig om ook naar het gewicht te kijken want als je hem iedere keer in en uit de kast moet halen mag de keukenmachine natuurlijk niet te zwaar zijn.

Nog een belangrijk punt is de grote van de mengkom. Je hebt namelijk mengkommen in verschillende maten dus ook hierbij is het belangrijk om vooraf te bedenken welke maat het beste bij je past. Het is ook slim om te kijken hoe je de keukenmachine schoonmaakt. Kunnen de onderdelen gewoon in de vaatwasser? Of moet je alles los afwassen? Die draagt natuurlijk allemaal bij aan het gebruiksgemak van de keukenmachine.

Ben je van plan om een keukenmachine te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over keukenmachines? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over keukenmachines zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een keukenmachine en vind je dat jouw keukenmachine getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw keukenmachine makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over keukenmachines

 • Wat kan je met keukenmachine?

  Vrijwel alle taken die je in een keuken doet kun je doen met een keukenmachine. Met de één kun je meer dan met de andere en het is afhankelijk de soort machine wat je er allemaal mee kunt doen. Maar als je de juiste keuze maakt kun je er vrijwel alles mee, van mixen tot aan pureren en van kneden tot aan hakken.

 • Waar moet je op letten bij het kopen van een keukenmachine?

  Wanneer je een keukenmachine wilt kopen is het belangrijk om scherp te hebben waar je de machine het meest voor gaat gebruiken. Zo kun je machines kopen die ideaal zijn voor het kneden, kloppen en mixen terwijl andere machines juist uitblinken in het pureren, hakken en raspen. Het is goed om te kijken of de machine die je op het oog hebt voldoet aan jouw verwachtingen.

 • Wat voor keukenmachine heb ik nodig?

  Welke keukenmachine je nodig hebt is afhankelijk van wat je ermee wilt doen. Een keukenmixer is ideaal voor kneden, kloppen en mixen terwijl je met een foodprocessor kunt hakken, snijden en raspen. En blender is ideaal als je wilt pureren terwijl handmixer weer een betere keuze is voor kneden, kloppen en mixen. Het verschil tussen een keukenmixer en een handmixer is dat de keukenmixer vaak een compleet product is. Inclusief een bak waar je de ingrediënten bij stopt. Bij een handmixer heb je nog een kom of een bak nodig.

 • Wat is de beste keukenmachine voor brood?

  Een broodbakmachine is de beste keuze om brood te bakken. Je stopt de ingrediënten in het bakblik en je stelt in welke broodsoort je wilt bakken. Je kunt bij bepaalde broodbakmachines zelfs een timer instellen zodat je een heerlijk vers brood hebt als je in de ochtend wakker wordt. Het is niet voor niets dat de broodbakmachine enorm populair is, want met deze machine heb je binnen een handomdraai een heerlijk vers broodje.

 • Wat is een goede keukenmachine voor het maken van deeg?

  De KitchenAid Artisan Mixer 5KSM125 is een stijlvolle keukenmachine die ideaal is voor het maken van deeg. De machine heeft een krachtig vermogen en is geschikt voor zowel kleine als middelgrote bereidingen. De machine bevat ook 10 verschillende standen voor een goed en compact of juist een luchtig deeg. Een pluspunt is dat de KitchenAid Artisan Mixel 5KSM125 in verschillende kleuren verkrijgbaar is en dat de machine er heel stijlvol uitziet.

 • Wat is de beste keukenmachine voor het maken van taarten?

  Een keukenmixer is het beste voor taarten, want met een keukenmixer kun je heel makkelijk beslag maken. Een handmixer zou ook een goede optie kunnen zijn, maar let er dan wel op dat je nog een kom of een bak nodig hebt. Bij een keukenmixer zit deze inbegrepen. Bij een keukenmixer hoef je de mixer ook niet vast te houden. Bij een handmixer is dat wel het geval.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie