De 5 beste epilators van 2024

Heel wat vrouwen zijn niet tevreden van het scheerresultaat dat ze met behulp van een klassiek scheerapparaat of scheermesjes weten te realiseren. Omwille van deze reden wordt er tegenwoordig ongelofelijk vaak gekeken in de richting van een epilator. Een dergelijk apparaat kopen zorgt ervoor dat je niet langer de haartjes gaat afsnijden. In plaats daarvan worden ze met haarwortel en al verwijderd. Het spreekt voor zich dat er op deze manier kan worden gewerkt aan een permanent glad scheerresultaat. Ben jij ook van plan om een dergelijk apparaat te kopen, maar wil je graag met zekerheid kiezen voor de beste epilator op de markt? Dan is het zeker de moeite waard om even de 5 beste epilators van 2024 te ontdekken hier op deze pagina!

Merk
Model
1
Braun Silk-épil 9 9/980 SensoSmart- epilator
Braun
Silk-épil 9
2
Philips Series 8000 BRE740/10 - Wet & Dry - Epileerapparaat
Philips
Series 8000 BRE740/10
3
Remington EP7500 5-in1 Epilator
Remington
EP7500
4
Braun Silk·expert Pro 5 PL5140 IPL Ontharingsapparaat
Braun
Silk·expert Pro 5 PL5140 IPL
5
Braun Face SE810 - Epilator Met Gezichtsreinigingsborstel
Braun
Face SE810

Dit zijn ze, de 5 beste epilators van 2024

1. Braun Silk-épil 9 – Beste epilator met druksensortechnologie voor sneller resultaat

Braun Silk-épil 9 9/980 SensoSmart- epilator
Bekijk epilator

De Braun Silk-épil 9 werd in de markt gezet als ‘s werelds eerste slimme epilator. Voor deze Braun epilator geldt dat ze een 4-in-1-epileer en scrub- en huidverzorgingssysteem is. Kenmerkend voor deze epilator is onder meer het gebruik van druksensortechnologie. Deze technologie zorgt ervoor dat je tijdens het ontharen kan rekenen op een goede begeleiding. In één enkele beweging wordt het mogelijk gemaakt om nog meer haar te verwijderen. De intelligente sensor zorgt ervoor dat je altijd de correcte druk uitoefent. Op deze manier wordt voorkomen dat (hardnekkige) haartjes toch nog achterblijven.

Voor de Braun Silk-épil 9 geldt dat deze beschikt over een hoofd dat 40 procent breder is in vergelijking met andere exemplaren. Dit heeft als gevolg dat deze in één enkele beweging heel wat meer haar mee kan nemen. Dit zorgt ervoor dat het ontharen heel wat minder tijd in beslag zal nemen. Bovendien wordt er op deze manier eveneens voor gezorgd dat je tot zomaar even vier weken lang zal kunnen genieten van een aangenaam zacht aanvoelende huid.

Pluspunten
 • ’s Werelds eerste slimme epilator
 • Uitgerust met druksensortechnologie
 • Haalt nog meer haar weg in één enkele beweging in vergelijking met andere epilators
 • Beschikt over een 40% bredere kop
 • Geniet tot vier weken van een gladde huid
Minpunten
 • Deze epilator beschikt over een vrij stevig prijskaartje

De Braun Silk-épil 9 is verkrijgbaar bij:

2. Philips Series 8000 BRE740/10 – Beste epilator voor onder de douche

Philips Series 8000 BRE740/10 - Wet & Dry - Epileerapparaat
Bekijk epilator

Heel wat mensen vinden het fijn om zich te ontharen wanneer ze onder de douche staan. Dat is niet met elke epilator mogelijk. Gelukkig kan dat wel met de Philips Series 8000 BRE740/10. Deze epilator staat erom bekend een krachtige, maar tegelijkertijd toch zachte epilatie mogelijk te maken. In amper 10 minuten tijd is het mogelijk om jouw onderbenen helemaal glad te scheren. Voor deze Philips epilator geldt in de praktijk dat deze kan worden uitgebreid met een set voor complete verzorging. Op deze manier wordt dit handige apparaat uiteraard alleen maar nog veelzijdiger gemaakt. Voor deze epilator van Philips geldt dat deze er bekend om staat een ongelofelijk krachtige epilatie te kunnen realiseren. Dit is het gevolg van de 70.000 haargrijpacties per minuut.

Niet alleen is het op deze manier mogelijk om sneller een groter huidoppervlak te ontharen, daarnaast geniet je ook tot zomaar even 4 weken van een aangenaam glad scheerresultaat. Tot slot kan je als gebruiker van deze epilator eveneens rekenen op een ergonomische, S-vormige handgreep. Deze zorgt ervoor dat er een optimale controle en een beter bereik kan worden gerealiseerd. Ben jij dus op zoek naar een geschikte epilator om te gebruiken onder de douche? Dan kan het kopen van deze Philips epilator zeker en vast de moeite waard zijn om te overwegen.

Pluspunten
 • 70.000 haargrijpacties per minuut;
 • Een glad scheerresultaat tot wel 4 weken
 • Voorzien van een antisliphandvat
 • Te gebruiken onder de douche
Minpunten
 • Epileren blijft gevoelig wanneer er sprake is van een gevoelige huid

De Philips Series 8000 BRE740/10 is verkrijgbaar bij:

3. Remington EP7500 – Beste kwalitatieve epilator

Remington EP7500 5-in1 Epilator
Bekijk epilator

De Remington EP7500 staat erom bekend een kwalitatieve epilator te zijn welke zelfs de meest korte haartjes weet te verwijderen. Bovendien is deze epilator uitgerust met een precisielampje welke het mogelijk maakt om zelfs de meest fijne haartjes zichtbaar te maken. Gebruikmaken van deze epilator betekent in de praktijk ook dat je kan rekenen op de sublieme werking van de 40 Comfort-pincetten, die zelfs de fijnste haartjes wegnemen. Deze zorgt ervoor dat deze epilator niet alleen ongelofelijk effectief werkt, maar bovendien ook nog eens zeer eenvoudig is in gebruik.

Naast bovenstaande geldt voor deze Remington EP7500 epilator eveneens dat deze erin slaagt om te allen tijde het meest optimale scheercomfort te realiseren. Dit is niet in het minst het gevolg van de aanwezigheid van de Masssage Cap met Aloë Vera. Door gebruik te maken van deze epilator zal je in de praktijk kunnen vaststellen dat je tot zomaar even 4 weken lang kan genieten van een zacht scheerresultaat. Dit maakt deze epilator in de praktijk zeker het overwegen meer dan waard.

Pluspunten
 • Realiseert een uiterst precies scheerresultaat
 • Voorzien van een precisielampje
 • Geniet van het best mogelijke scheercomfort
 • Een glad scheerresultaat tot wel 4 weken
Minpunten
 • Geen

De Remington EP7500 is verkrijgbaar bij:

4. Braun Silk·expert Pro 5 PL5140 IPL – Beste IPL epilator

Braun Silk·expert Pro 5 PL5140 IPL Ontharingsapparaat
Bekijk epilator

De Braun Silk-expert Pro 5 PL5140 IPL staat algemeen bekend als één van de beste epilators die er op de markt zijn terug te vinden. De hoge kostprijs wordt gerechtvaardigd door onnoembaar veel voordelen waar je als gebruiker op kan rekenen. In eerste instantie is er het gebruik van de meest veilige IPL-technologie. Hiervoor geldt dat ze het niet alleen mogelijk maakt om op een efficiënte, maar tevens ook op een veilige en comfortabele manier de gewenste ontharing te realiseren. Deze technologie is klinisch getest voor permanente, zichtbare ontharing. Deze Braun Silk·expert Pro 5 PL5140 IPL maakt gebruik van de enige IPL-technologie welke zich automatisch weet aan te passen aan de huidtint. Op deze manier is een veilige en effectieve behandeling altijd gegarandeerd.

Voor deze Braun epilator geldt dat ze er eveneens bekend om staat ongelofelijk snel te werken. Het ontharen van één onderbeen is dan ook al geklaard in amper acht minuten tijd. Spreken de aangehaalde voordelen jou ook wel aan? Dan is het ongetwijfeld meteen duidelijk dat het kopen van deze beste IPL epilator zeker en vast een prima keuze kan zijn!

Pluspunten
 • Gebruikt de veiligste IPL-technologie
 • Permanent zichtbare ontharing
 • Automatische aanpassing aan de huidtint
 • Een uiterst effectieve en veilige ontharing
Minpunten
 • Prijzig

De Braun Silk·expert Pro 5 PL5140 IPL is verkrijgbaar bij:

5. Braun Face SE810 – Beste epilator voor je gezicht

Braun Face SE810 - Epilator Met Gezichtsreinigingsborstel
Bekijk epilator

Veel mensen willen graag hun wenkbrauwen netjes hebben. Ook kan er andere gezichtsbeharing aanwezig zijn die men graag weg willen hebben. Dat is zeker mogelijk, met deze epilator voor je gezicht van remington. Er zijn op de markt immers verschillende epilators voor je gezicht terug te vinden die je daarbij kunnen helpen. De Braun EP7070 Face SE810 een compacte epilator die je gemakkelijk in je toilettas kunt opbergen. Ook zit er een opzetstuk bij waarmee je ook nog kunt reinigen.

De Face SE810 heeft echt alles in huis voor een zijdezachte, gladde en stralende huid. Het apparaat werkt op een accu. Als de epilator dus leeg is laad je hem op waarna je de epilator meteen weer kan gebruiken. Wanneer jij van plan bent om een echte epilator voor je gezicht in huis te halen is dit alvast een apparaat welke het overwegen zonder twijfel meer dan waard kan zijn.

Pluspunten
 • Epilator voor je gezicht
 • Wordt geleverd met twee opzetkoppen
 • Klein formaat dus makkelijk mee te nemen
Minpunten
 • Best prijzig

De Braun Face SE810 is verkrijgbaar bij:

De voordelen van een epilator

Voor epilators geldt dat ze over verschillende interessante voordelen beschikken ten opzichte van andere ontharingsmethodes. Het belangrijkste voordeel is terug te vinden in het feit dat de haren merkelijk langer wegblijven. Epileren hoeft dan ook pas opnieuw te gebeuren na ongeveer 3 weken. Wanneer de haartjes uiteindelijk terugkeren zal er vastgesteld kunnen worden dat ze niet alleen minder hard en stuk, maar ook minder donker zullen zijn. Voor bepaalde haartjes geldt zelfs dat ze wellicht helemaal niet meer terug zullen komen. Dit alles zorgt er (ondanks het pijnlijke gevoel bij het epileren) voor dat heel wat vrouwen tegenwoordig toch graag de voorkeur geven aan het gebruik van een epilator in plaats van een gewoon scheertoestel of scheermesje.

Epilator kopen? Let hier dan op!

Bij een epilator kopen zijn er verschillende belangrijke aandachtspunten waar je maar wat graag aandacht aan zal willen besteden. In eerste instantie is het bijvoorbeeld van belang om rekening te houden met de verschillende lichaamsdelen die je kan epileren. Voor diverse epilators geldt immers dat je ze niet alleen kan gebruiken om de benen mee te ontharen, maar ook voor bijvoorbeeld okselhaar en het haar dat zich in de intieme zones bevindt. Dit geldt echter niet voor alle exemplaren. Wil je graag een epilator kopen die je ook kan gebruiken in de douche? Dan zal je merken dat ook dit een extra aandachtspunt is waar je rekening mee zal moeten houden.

Voor verschillende epilators geldt dat ze in de praktijk gebruikmaken van zogenaamde IPL-technologie. Deze zorgt ervoor dat het haar nog preciezer kan worden verwijderd voor een optimaal scheerresultaat. Wist je bovendien dat verschillende epilators ook beschikken over een precisielampje? Ook deze kan bijdragen aan het realiseren van het best mogelijke scheerresultaat.

Veelgestelde vragen over epilators

 • Wat is een epilator?

  Het klassieke scheren van bijvoorbeeld de onderbenen geeft in de praktijk lang niet altijd het gewenste resultaat. Dit zeker niet over een langere periode. Omwille van deze reden grijpen heel wat dames naar een zogenaamde epilator. Het gaat hierbij om een apparaat welke het haar aan de wortel verwijderd. Dit gebeurt door het haar op te vangen en vervolgens uit te trekken. Hiervoor is een epilator uitgerust met een roterende kop waarin zich verschillende metalen en keramische pincetjes bevinden. Het hele proces dat een epilator uitvoert is eigenlijk te vergelijken met waxen.

 • Hoe werkt een epilator?

  In vergelijking met een klassiek scheerapparaat is het zo dat een epilator de haartjes niet aan het huidoppervlak gewoon afsnijdt. In plaats daarvan trekt ze het haar aan de haarwortel eruit. Het geautomatiseerde proces dat door een epilator wordt uitgevoerd wordt omwille van deze reden in de praktijk vaak vergeleken met het waxen van de huid.

 • Doet een epilator pijn?

  Ontharen door gebruik te maken van een epilator kan in de praktijk behoorlijk wat pijn veroorzaken. Veel mensen die voor het eerst een epilator gebruiken schrikken hier dan ook best een beetje van. Gelukkig zijn er verschillende tips die je kan volgen die deze pijnen kunnen beperken. Zo wordt het aangeraden om geen gebruik te maken van producten of crèmes vooraleer je begint. Daarnaast kan ook het uittrekken van de huid een aanrader zijn en kan ook het gebruik van talkpoeder de pijn verzachten. Wat voor jou het beste werkt zal je gaandeweg uiteraard zelf ontdekken.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie