De 5 beste epilators van 2023

Heel wat vrouwen zijn niet tevreden van het scheerresultaat dat ze met behulp van een klassiek scheerapparaat of scheermesjes weten te realiseren. Omwille van deze reden wordt er tegenwoordig ongelofelijk vaak gekeken in de richting van een epilator. Een dergelijk apparaat kopen zorgt ervoor dat je niet langer de haartjes gaat afsnijden. In plaats daarvan worden ze met haarwortel en al verwijderd. Het spreekt voor zich dat er op deze manier kan worden gewerkt aan een permanent glad scheerresultaat. Ben jij ook van plan om een dergelijk apparaat te kopen, maar wil je graag met zekerheid kiezen voor de beste epilator op de markt? Dan is het zeker de moeite waard om even de 5 beste epilators van 2023 te ontdekken hier op deze pagina!

Dit zijn ze, de 5 beste epilators van 2023

1. Braun Silk-épil 9 – Epilator met druksensortechnologie voor sneller resultaat

Braun Silk-épil 9 9/980 SensoSmart- epilator
Bekijk epilator

De Braun Silk-épil 9 werd in de markt gezet als ‘s werelds eerste slimme epilator. Voor deze Braun epilator geldt dat ze een 4-in-1-epileer en scrub- en huidverzorgingssysteem is. Kenmerkend voor deze epilator is onder meer het gebruik van druksensortechnologie. Deze technologie zorgt ervoor dat je tijdens het ontharen kan rekenen op een goede begeleiding. In één enkele beweging wordt het mogelijk gemaakt om nog meer haar te verwijderen. De intelligente sensor zorgt ervoor dat je altijd de correcte druk uitoefent. Op deze manier wordt voorkomen dat (hardnekkige) haartjes toch nog achterblijven.

Voor de Braun Silk-épil 9 geldt dat ze beschikt over een hoofd dat 40 procent breder is in vergelijking met andere exemplaren. Dit heeft als gevolg dat ze in één enkele beweging heel wat meer haar mee kan nemen. Dit zorgt ervoor dat het ontharen heel wat minder tijd in beslag zal nemen. Bovendien wordt er op deze manier eveneens voor gezorgd dat je tot zomaar even vier weken lang zal kunnen genieten van een aangenaam zacht aanvoelende huid.

Pluspunten
 • ’s Werelds eerste slimme epilator
 • Uitgerust met druksensortechnologie
 • Haalt nog meer haar weg in één enkele beweging in vergelijking met andere epilators
 • Beschikt over een 40% bredere kop
 • Geniet tot vier weken van een gladde huid
Minpunten
 • Deze epilator beschikt over een vrij stevig prijskaartje

De Braun Silk-épil 9 is verkrijgbaar bij:

2. Philips Series 8000 BRE740/10 – Beste epilator voor onder de douche

Philips Series 8000 BRE740/10 - Wet & Dry - Epileerapparaat
Bekijk epilator

Heel wat mensen vinden het fijn om zich te ontharen wanneer ze onder de douche staan. Dat is niet met elke epilator mogelijk. Gelukkig kan dat wel met de Philips Series 8000 BRE740/10. Deze epilator staat erom bekend een krachtige, maar tegelijkertijd toch zachte epilatie mogelijk te maken. In amper 10 minuten tijd is het mogelijk om jouw onderbenen helemaal glad te scheren. Voor deze Philips epilator geldt in de praktijk dat ze kan worden uitgebreid met een set voor complete verzorging. Op deze manier wordt dit handige apparaat uiteraard alleen maar nog veelzijdiger gemaakt. Voor deze epilator van Philips geldt dat ze er bekend om staat een ongelofelijk krachtige epilatie te kunnen realiseren. Deze is het gevolg van de 70.000 haargrijpacties per minuut.

Niet alleen is het op deze manier mogelijk om sneller een groter huidoppervlak te ontharen, daarnaast geniet je ook tot zomaar even 4 weken van een aangenaam glad scheerresultaat. Tot slot kan je als gebruiker van deze epilator eveneens rekenen op een ergonomische, S-vormige handgreep. Deze zorgt ervoor dat er een optimale controle en een beter bereik kan worden gerealiseerd. Ben jij dus op zoek naar een geschikte epilator om te gebruiken onder de douche? Dan kan het kopen van deze Philips epilator zeker en vast de moeite waard zijn om te overwegen.

Pluspunten
 • 70.000 haargrijpacties per minuut;
 • Een glad scheerresultaat tot wel 4 weken
 • Voorzien van een antisliphandvat
 • Te gebruiken onder de douche
Minpunten
 • Epileren blijft gevoelig wanneer er sprake is van een gevoelige huid

De Philips Series 8000 BRE740/10 is verkrijgbaar bij:

3. Remington EP7030 – Beste kwalitatieve epilator

Remington EP7030 - Epilator
Bekijk epilator

De Remington EP7030 staat erom bekend een kwalitatieve epilator te zijn welke zelfs de meest korte haartjes weet te verwijderen. Bovendien is deze epilator uitgerust met een precisielampje welke het mogelijk maakt om zelfs de meest fijne haartjes zichtbaar te maken. Gebruikmaken van deze epilator betekent in de praktijk ook dat je kan rekenen op de sublieme werking van de pincettechnologie. Deze zorgt ervoor dat deze epilator niet alleen ongelofelijk effectief werkt, maar bovendien ook nog eens zeer eenvoudig is in gebruik. Het flexibel bewegende epilatorhoofd volgt uiterst nauwkeurig de contouren van het lichaam. Dit terwijl de Perfect Angle Cap ervoor zorgt dat er een optimale stand wordt gerealiseerd voor de pincetten ten opzichte van de huid die moet worden onthaard.

Naast bovenstaande geldt voor deze Remington EP7030 epilator eveneens dat ze erin slaagt om te allen tijde het meest optimale scheercomfort te realiseren. Dit is niet in het minst het gevolg van de aanwezigheid van de Masssage Cap met Aloë Vera. Door gebruik te maken van deze epilator zal je in de praktijk kunnen vaststellen dat je tot zomaar even 4 weken lang kan genieten van een zacht scheerresultaat. Dit maakt deze epilator in de praktijk zeker het overwegen meer dan waard.

Pluspunten
 • Realiseert een uiterst precies scheerresultaat
 • Voorzien van een precisielampje
 • Geniet van het best mogelijke scheercomfort
 • Een glad scheerresultaat tot wel 4 weken
Minpunten
 • Verwijdert soms toch niet alle kleine haartjes

De Remington EP7030 is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

4. Braun Silk-expert 5 IPL – Beste IPL epilator

Braun Silk-expert 5 IPL (Intens Pulserend Licht) BD 5006
Bekijk epilator

De Braun Silk-expert 5 IPL staat algemeen bekend als één van de beste epilators die er op de markt zijn terug te vinden. De hoge kostprijs wordt gerechtvaardigd door onnoembaar veel voordelen waar je als gebruiker op kan rekenen. In eerste instantie is er het gebruik van de meest veilige IPL-technologie. Hiervoor geldt dat ze het niet alleen mogelijk maakt om op een efficiënte, maar tevens ook op een veilige en comfortabele manier de gewenste ontharing te realiseren. Deze technologie is klinisch getest voor permanente, zichtbare ontharing. Deze Braun Silk-expert 5 IPL maakt gebruik van de enige IPL-technologie welke zich automatisch weet aan te passen aan de huidtint. Op deze manier is een veilige en effectieve behandeling altijd gegarandeerd.

Voor deze Braun epilator geldt dat ze er eveneens bekend om staat ongelofelijk snel te werken. Het ontharen van één onderbeen is dan ook al geklaard in amper acht minuten tijd. Spreken de aangehaalde voordelen jou ook wel aan? Dan is het ongetwijfeld meteen duidelijk dat het kopen van deze beste IPL epilator zeker en vast een prima keuze kan zijn!

 

Pluspunten
 • Gebruikt de veiligste IPL-technologie
 • Permanent zichtbare ontharing
 • Automatische aanpassing aan de huidtint
 • Een uiterst effectieve en veilige ontharing
Minpunten
 • Eén van de meest prijzige epilators die er op de markt verkrijgbaar is

De Braun Silk-expert 5 IPL is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

5. HoMedics Elos PK71921 – Beste professionele epilator

Homedics epilatiesysteem Elos PK71921- epilator en IPL
Bekijk epilator

Veel mensen vinden een professioneel eindresultaat na het ontharen belangrijk. Het spreekt echter voor zich dat je dit ontharen het liefst van allemaal in het comfort van je eigen woning zou willen kunnen realiseren. Dat is zeker mogelijk. Er zijn op de markt immers verschillende professionele epilators terug te vinden die je daarbij kunnen helpen. Het gaat hierbij dan onder meer om de HoMedics Elos PK71921. Voor deze professionele epilator geldt onder meer dat ze gebruik maakt van een combinatie van IPL samen met bipolaire radiofrequentie. Uiteraard spreekt het voor zich dat het eveneens mogelijk is om met behulp van deze epilator verschillende huidtypes te ontharen.

Deze HoMedics Elos PK71921 slaagt erin om op een efficiënte en comfortabele manier een prima ontharing te realiseren. Dit geldt overigens niet alleen voor bijvoorbeeld je benen. Ook oksel- en bikiniepilatie en gezichtsepilatie behoren tot de mogelijkheden. Wanneer jij van plan bent om een echt professionele epilator in huis te halen is dit alvast een apparaat welke het overwegen zonder twijfel meer dan waard kan zijn.

Pluspunten
 • Professionele epilator voor thuisgebruik
 • Geschikt voor verschillende huidtypes
 • Combineert IPL met bipolaire radiofrequentie voor een uitstekend scheerresultaat
 • Ook te gebruiken voor het epileren van andere lichaamsdelen zoals oksels en gezicht
Minpunten
 • De aankoopprijs ligt merkelijk hoger in vergelijking met andere epilators

De HoMedics Elos PK71921 is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

De voordelen van een epilator

Voor epilators geldt dat ze over verschillende interessante voordelen beschikken ten opzichte van andere ontharingsmethodes. Het belangrijkste voordeel is terug te vinden in het feit dat de haren merkelijk langer wegblijven. Epileren hoeft dan ook pas opnieuw te gebeuren na ongeveer 3 weken. Wanneer de haartjes uiteindelijk terugkeren zal er vastgesteld kunnen worden dat ze niet alleen minder hard en stuk, maar ook minder donker zullen zijn. Voor bepaalde haartjes geldt zelfs dat ze wellicht helemaal niet meer terug zullen komen. Dit alles zorgt er (ondanks het pijnlijke gevoel bij het epileren) voor dat heel wat vrouwen tegenwoordig toch graag de voorkeur geven aan het gebruik van een epilator in plaats van een gewoon scheertoestel of scheermesje.

Epilator kopen? Let hier dan op!

Bij een epilator kopen zijn er verschillende belangrijke aandachtspunten waar je maar wat graag aandacht aan zal willen besteden. In eerste instantie is het bijvoorbeeld van belang om rekening te houden met de verschillende lichaamsdelen die je kan epileren. Voor diverse epilators geldt immers dat je ze niet alleen kan gebruiken om de benen mee te ontharen, maar ook voor bijvoorbeeld okselhaar en het haar dat zich in de intieme zones bevindt. Dit geldt echter niet voor alle exemplaren. Wil je graag een epilator kopen die je ook kan gebruiken in de douche? Dan zal je merken dat ook dit een extra aandachtspunt is waar je rekening mee zal willen houden.

Voor verschillende epilators geldt dat ze in de praktijk gebruikmaken van zogenaamde IPL-technologie. Deze zorgt ervoor dat het haar nog preciezer kan worden verwijderd voor een optimaal scheerresultaat. Wist je bovendien dat verschillende epilators ook beschikken over een precisielampje? Ook deze kan bijdragen aan het realiseren van het best mogelijke scheerresultaat.

Veelgestelde vragen over epilators

 • Wat is een epilator?

  Het klassieke scheren van bijvoorbeeld de onderbenen geeft in de praktijk lang niet altijd het gewenste resultaat. Dit zeker niet over een langere periode. Omwille van deze reden grijpen heel wat dames naar een zogenaamde epilator. Het gaat hierbij om een apparaat welke het haar aan de wortel verwijderd. Dit gebeurt door het haar op te vangen en vervolgens uit te trekken. Hiervoor is een epilator uitgerust met een roterende kop waarin zich verschillende metalen en keramische pincetjes bevinden. Het hele proces dat een epilator uitvoert is eigenlijk te vergelijken met waxen.

 • Hoe werkt een epilator?

  In vergelijking met een klassiek scheerapparaat is het zo dat een epilator de haartjes niet aan het huidoppervlak gewoon afsnijdt. In plaats daarvan trekt ze het haar aan de haarwortel eruit. Het geautomatiseerde proces dat door een epilator wordt uitgevoerd wordt omwille van deze reden in de praktijk vaak vergeleken met het waxen van de huid.

 • Doet een epilator pijn?

  Ontharen door gebruik te maken van een epilator kan in de praktijk behoorlijk wat pijn veroorzaken. Veel mensen die voor het eerst een epilator gebruiken schrikken hier dan ook best een beetje van. Gelukkig zijn er verschillende tips die je kan volgen die deze pijnen kunnen beperken. Zo wordt het aangeraden om geen gebruik te maken van producten of crèmes vooraleer je begint. Daarnaast kan ook het uittrekken van de huid een aanrader zijn en kan ook het gebruik van talkpoeder de pijn verzachten. Wat voor jou het beste werkt zal je gaandeweg uiteraard zelf ontdekken.

 • Plaats een reactie