De 5 beste watertafels van 2024

Ben je op zoek naar een leuke watertafel? Dan helpen we je graag! Wij hebben voor jullie een aantal watertafels uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste watertafels zijn. Vooral in de zomer is een watertafel erg leuk voor je kind(eren). Maar wist je dat je sommige watertafels ook kunt vullen met zand of met zand en water. Een watertafel is heel goed voor de sensomotoriek van je kind(eren). Sensomotoriek is een koppeling tussen motoriek en sensoriek. Dus het vermogen van het bewegen en het opdoen van zintuigelijke prikkels zoals het horen, zien, voelen en ruiken. Een goede sensomotoriek is dus erg belangrijk. Het is de start van het ontwikkelen, verkennen en leren. En zand- of watertafel kan er voor zorgen dat de sensomotoriek gestimuleerd wordt.

Merk
Model
1
AXI Nick Zand & Water Picknicktafel in Bruin
AXI
Nick
2
Little Tikes Piratenboot - Watertafel
Little Tikes
Piratenboot - Watertafel
3
Step2 Rain Shower Splash Unicorns Watertafel
Step2
Rain Shower Splash Unicorns Watertafel
4
Step2 Dino Dig Zand & Watertafel - Zandtafel
Step2
Dino Dig Zand & Watertafel
5
Little Tikes Fountain Factory - Watertafel
Little Tikes
Fountain Factory - Watertafel

Dit zijn ze, de 5 beste watertafels van 2024

1. AXI Nick – Beste watertafel van hout

AXI Nick Zand & Water Picknicktafel in Bruin
Bekijk watertafel

De beste watertafel van hout is deze zand- en watertafel van Nick. Het is een leuke multifunctionele picknicktafel met een afneembaar tafelblad. In de tafel zitten 2 verborgen bakken die je kunt vullen met zand of water. Je kunt er ook speelgoed in verstoppen.

Je kunt de bakken makkelijk schoonmaken en uit de tafel halen. Water en zand samen staan garant voor uren speelplezier voor je kleintje. Dus deze tafel maakt je kind blij. En is je kindje klaar met de waterpret? Dan kun je de tafel ook gebruiken als tafel om te knutselen of lekker te picknicken.

De tafel wordt geleverd met een vrolijke parasol zodat je kindje in de schaduw kan spelen en het niet te warm krijgt. Het hout dat gebruikt is voor de tafel is van nature bestand tegen weersinvloeden als regen en daarmee krijgt houtrot geen kans. Daarnaast is de tafel al behandeld met een speciale beits zonder zware chemicaliën. Dat maakt de tafel onderhoudsvriendelijk en veilig voor je kind.

Over de herkomst van het hout hoef je ook geen zorgen te maken. De tafel is gefabriceerd uit Hemlock hout dat uit duurzaam beheerde bossen afkomstig is. Daarmee is de tafel een keuze die milieubewust is.

Kenmerken van de AXI Nick

Stabiliteit
Grootte en capaciteit
Accessoires
Waterafvoer
Weerbestendigheid
Pluspunten
 • Stevige tafel
 • Makkelijk in elkaar te zetten
 • Veelzijdig
 • Met in hoogte verstelbare parasol
Minpunten
 • Sommige planken hebben gesplinterde randen

De AXI Nick is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Materiaal
Hout, Kunststof
Voorgemonteerd
Nee
Inclusief deksel
Ja
Inhoud waterbak
8 liter
Inhoud zandbak
10 kg

2. Little Tikes Piratenboot - Watertafel – Beste piratenboot watertafel

Little Tikes Piratenboot - Watertafel
Bekijk watertafel

Little Tikes heeft de beste piratenboot watertafel ontwikkeld. Met deze watertafel heeft je kleine piraat urenlang waterpret. Er zitten allerlei spannende speelmogelijkheden op. Zoals een waterkanon, een anker dat je kunt ophalen en een fontein die het water laat stromen.

Het water blijft bewegen als je de pomp gebruikt. Je kunt natuurlijk ook zelf water in het kraaiennest laten lopen. Dan begint alles te draaien en kijkt je kind zijn/haar ogen uit. De tafel is heel veelzijdig zodat je kind geboeid blijft spelen.

Er zijn tollen die een waterstroom op gang brengen in het schip. Zo kunnen voorwerpen blijven drijven en bewegen op de stroom. Haal je bad eendjes er maar bij, want ook zij vinden de tafel geweldig.

Zoek dekking als ouder als je kind ontdekt dat het je nat kan spuiten met het waterkanon. Het wordt zo een waar waterfeest voor de hele familie. Het roer kan draaien als een echte boot en maakt van je kind een echte kapitein. Zelfs het anker kan omhoog en omlaag zoals dat op een boot werkt.

Deze tafel is niet alleen leuk om mee te spelen. Het is ook een tafel die leerzaam is voor je kind. Je kind kan er van alles aan ontdekken en zowel zijn/haar fijne als grove motoriek mee oefenen. De zintuigen van je kind worden op allerlei manieren geprikkeld en de fantasie wordt op een leuke manier uitgedaagd. Van deze tafel heeft je kind jarenlang plezier. Alleen en met vriendjes en vriendinnetjes.

Kenmerken van de Little Tikes Piratenboot - Watertafel

Stabiliteit
Grootte en capaciteit
Accessoires
Waterafvoer
Weerbestendigheid
Pluspunten
 • Gegarandeerd veel speelplezier
 • Waterpret met kanon
 • Lekker spelen met drijvende voorwerpen
 • Veel verrassingen om te ontdekken voor je kind
Minpunten
 • Moeilijk in elkaar te zetten

De Little Tikes Piratenboot - Watertafel is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Materiaal
Kunststof
Voorgemonteerd
Nee
Inclusief deksel
Nee
Inhoud waterbak
35 liter

3. Step2 Rain Shower Splash Unicorns Watertafel – Beste watertafel voor meisjes

Step2 Rain Shower Splash Unicorns Watertafel
Bekijk watertafel

We hebben de leukste watertafel voor meisjes voor je gevonden. Niet dat jongens er niet mee kunnen of willen spelen hoor. Want ook voor jongens geeft de tafel genoeg uitdaging. Voor meisjes is deze tafel een ware droom.

Maak een magisch avontuur voor je meisje met deze Unicorn tafel. De tafel is groot en daarmee geschikt om met meerdere kinderen te genieten van het water plezier. Er valt van alles te ontdekken aan deze tafel en je kind raakt er niet op uitgekeken. De tafel wordt geleverd met 3 leuke eenhoorns en je krijgt nog een heleboel andere leuke accessoires standaard bij de tafel geleverd.

In de tafel zitten allerlei spannende functies verwerkt. Je kind kan lekker op ontdekkingstocht gaan met de tafel. Zo prikkel je de fantasie van je kindje en stimuleer je de zintuigen. De eenhoorns kunnen heerlijk pootje baden in het water. Je kunt water uit de vijver halen met de emmer of water in de bovenlaag laten lopen. Dan lijkt het wel alsof het regent.

De tafel lijkt wel een doolhof waarin allerlei verrassingen worden geactiveerd. Zo kan je kind een waterval toveren en er is zelfs een flipper die je helpt om de eenhoorns in de vijver te doen belanden.

De tafel wordt geleverd met 3 jaar garantie en geeft je kind jarenlang plezier. Je kunt de tafel het hele jaar door gebruiken. Zo geniet je kind van waterpret in elk jaargetijde.

Kenmerken van de Step2 Rain Shower Splash Unicorns Watertafel

Stabiliteit
Grootte en capaciteit
Accessoires
Waterafvoer
Weerbestendigheid
Pluspunten
 • Een leuke speeltafel speciaal voor meisjes
 • Met heel veel accessoires
 • Met regendouche effect
 • Ook leuk voor jongens
 • Het hele jaar door waterpret
Minpunten
 • Niet universeel

De Step2 Rain Shower Splash Unicorns Watertafel is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Materiaal
Kunststof
Voorgemonteerd
Nee
Inclusief deksel
Nee
Inhoud waterbak
18,9 liter

4. Step2 Dino Dig Zand & Watertafel – Beste Zand- en watertafel

Step2 Dino Dig Zand & Watertafel - Zandtafel
Bekijk watertafel

De beste zand- en watertafel is de Dino Dig. Neem je kind mee op reis in een spannend avontuur met dinosaurussen uit de prehistorie. Het is een tafel waar je makkelijk met meerder kinderen kunt aanschuiven en genieten. Je kind heeft er jarenlang plezier van en kan op elke leeftijd nieuwe dingen ontdekken aan de tafel.

De kleintjes kunnen met een grote beker water uit de tafel scheppen en een vulkaan laten spuiten aan de bovenkant van de tafel. Het water stroom aan alle kanten langs de vulkaan omlaag. Spelen met water was nog nooit zo leuk.

En het leuke van de tafel is dat de tafel ook nog een grote zandbak heeft. Water en zand zijn de juiste ingrediënten voor urenlang speelplezier voor je kind. Laat de Dino’s stevig graafwerk verrichten en mooie zandkastelen maken. Zijn de Dino’s klaar met hun zware werk? Dan kan je kind de graafwerken zelf afspoelen in het waterstation.

Je kind kan met 15 liter water zijn/haar hart uitleven en in de zandbak past maar liefs 9 kilo zand. De tafel is makkelijk schoon te maken na gebruik met de speciale afvoer plug die je bij de tafel geleverd krijgt. Deze tafel geeft jong en oud een heerlijke tijd met water en zand. Voel je weer kind en speel lekker samen met je kind.

Kenmerken van de Step2 Dino Dig Zand & Watertafel

Stabiliteit
Grootte en capaciteit
Accessoires
Waterafvoer
Weerbestendigheid
Pluspunten
 • Makkelijk schoon te houden
 • Voor zand en water
 • Urenlang speelplezier
 • Met 2 verschillende delen
Minpunten
 • In de kleine delen wordt het een kliederboel

De Step2 Dino Dig Zand & Watertafel is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Materiaal
Kunststof
Voorgemonteerd
Nee
Inclusief deksel
Ja, voor het zandgedeelte
Inhoud waterbak
15 liter
Inhoud zandbak
9 kg

5. Little Tikes Fountain Factory - Watertafel – Beste watertafel voor buiten

Little Tikes Fountain Factory - Watertafel
Bekijk watertafel

Wil je een watertafel voor buiten, zodat je binnenshuis geen wateroverlast hebt? Dat kan met Little Tikes Fountain Factory. Hiermee bouwt je kind zijn/haar eigen fabriek door de buizen te verbinden en zelf samen te stellen.

De mogelijkheden zijn eindeloos en je kind kan zich elke keer opnieuw helemaal uitleven door een nieuwe fabriek te maken. De buizen zijn eenvoudig in elkaar te zetten en met elkaar te verbinden. Je kunt ze op allerlei manieren met elkaar koppelen en met de verschillende kranen kun je eindeloos variëren.

De waterpomp stuwt het water omhoog naar de watertoren voor nog meer speelplezier. Je kind krijgt er een boot, een waterbeker en een trechter bij. Natuurlijk kun je zelf nog andere leuke voorwerpen gebruiken om op de tafel mee te spelen.

Er zit zelfs een kiekeboe personage bij de tafel. Als je een tafel zoekt waarmee je kind eindeloos nieuwe dingen kan creëren, dan is dit de juiste tafel. Hier wordt het brein van een uitvinder in de dop wakker en kan je kind naar hartenlust aan de slag.

De watertafel kan 26 liter water bevatten. Dat is meer dan genoeg voor uren speelplezier. Samen met je kind kun je je heerlijk verliezen in de waterpret en je weer kind voelen. Wat wil je nog meer?

Kenmerken van de Little Tikes Fountain Factory - Watertafel

Stabiliteit
Grootte en capaciteit
Accessoires
Waterafvoer
Weerbestendigheid
Pluspunten
 • Heerlijk spelen met water
 • Op verschillende manieren te gebruiken
 • Stimuleert de fantasie van je kind
 • Met handige stop on het water eruit te laten lopen
Minpunten
 • Kwaliteit kan beter
 • Tafel is niet op elke ondergrond stabiel

De Little Tikes Fountain Factory - Watertafel is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Materiaal
Kunststof
Voorgemonteerd
Nee
Inclusief deksel
Nee
Inhoud waterbak
26 liter

Waar moet je op letten bij het kopen van een watertafel voor je kind?

Een watertafel is een populair speelgoed voor kinderen. Kinderen vanaf ongeveer 2 tot 4 jaar vinden het spelen met een watertafel geweldig.

Watertafel of ook zandtafel?

Wil je een tafel waar je kind ook met zand kan spelen, dan is dat bij sommige modellen ook mogelijk. Er zijn namelijk ook modellen die ook een zandbak functie hebben. Een watertafel zonder zandbak kan vastlopen als er wel zand in komt. Dat is zonde van de watertafel. Dus als je kind van spelen met zand en water houdt, kijk dan naar een tafel die ook voor zand geschikt is.

Materiaal

Veel watertafels zijn gemaakt van kunststof waardoor ze lang mee gaan en buiten kunnen staan. Kunststof kan wel verkleuren als deze veel in de zon staat. Sommige watertafels zijn gemaakt van hout, dit gaat vaak langer mee en kan je ook zelf onderhouden. Het risico van een houten watertafel is dat het hout gaat werken bij contact met water en er meer kans is op splinters. Maak dus vooraf een goede afweging wat het beste in jouw situatie past.

Ben je van plan om een watertafel te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over watertafels? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over watertafels zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een watertafel en vind je dat jouw watertafel getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw watertafel makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over watertafels

 • Is een watertafel ook als zandtafel te gebruiken?

  Niet elke watertafel is ook als zandtafel te gebruiken. Dat staat wel altijd bij de beschrijving vermeld. Let dus goed op of de watertafel ook voor zand geschikt is.

 • Wat is een watertafel?

  Een watertafel is een speeltafel met allerlei attributen waarmee je kind eindeloos met water kan spelen. Er zijn verschillende thematafels te krijgen zoals een piraten tafel en een eenhoorn tafel.

 • Vanaf welke leeftijd is een watertafel geschikt?

  Een watertafel is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 2. Op de verpakking staat dat altijd vermeld. Sommige tafels zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Zo hebben we de watertafels in dit artikel getest.

Tijdens het testen van de watertafels hebben wij op een aantal punten extra gelet. We hebben gekeken naar het materiaal waarvan de watertafel is gemaakt. Het moet duurzaam en veilig zijn voor gebruik buitenshuis, vaak zijn kunststof of weerbestendige materialen geschikt. We hebben ook gekeken of dat de watertafel stabiel staat wanneer deze is opgesteld. Een wiebelende tafel kan gevaarlijk zijn, vooral wanneer kinderen ermee spelen. We hebben hierbij wel gemerkt dat er veel watertafels maar 3 poten hebben. Dit zorgt ervoor dat ze minder stabiel zijn. Onze zoon is er een keer in gaan staan (wat natuurlijk al geen goed idee is en niet de bedoeling) maar dan kiepen de watertafels met 3 poten makkelijk om (gelukkig niks gebeurd). Daarnaast hebben we ook gekeken naar de veiligheidskenmerken van de watertafel. Ook hebben wij gekeken naar de grootte van de watertafel. Dit hangt natuurlijk ook af van je persoonlijk situatie. Hierbij is de beschikbare ruimte en het aantal kinderen dat er tegelijkertijd mee zal spelen belangrijk. Zorg ervoor dat de capaciteit van de watertafel voldoende is om meerdere kinderen comfortabel te laten spelen. We hebben ook gekeken naar welke accessoires worden meegeleverd met de watertafel, zoals emmers, gieters, watersproeiers, etc. Ook de functionaliteit, zoals het vermogen om water te pompen of om te schakelen tussen water- en zandspel hebben we getest. Wat wij ook belangrijk vinden is of de watertafel een efficiënt systeem heeft voor waterafvoer om te voorkomen dat er water blijft staan na het spelen. Nog een puntje wat we hebben getest is dat de watertafel bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. UV-bestendige materialen zijn ideaal om verkleuring door blootstelling aan de zon te voorkomen.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie