De 5 beste ijsmachines van 2022

Hoe oud of jong je ook bent, een ijsje gaat er eigenlijk altijd wel in. Alleen, niet iedereen heeft een vriezer die groot genoeg is om een voorraad ijs in op te slaan, en zin om de deur uit te gaan als je trek krijgt in een lekker ijsje is er ook niet altijd. Daarnaast bevatten ijsjes soms ook stoffen die niet zo gezond zijn voor je zoals bijvoorbeeld kleurstoffen en geur- en smaakstoffen die je bij zelfgemaakt ijs niet tegenkomt omdat je zelf kiest wat je in je ijs wilt hebben. Zo weet je wat je eet!

Merk
Model
1
Domo Zelfvriezende IJsmachine
Domo
DO9066I
2
Magimix Gelato Expert Zelf vriezende IJsmachine
Magimix
Gelato Expert 11680N
3
Princess 282605 - Ijsmachine
Princess
282605
4
Krups Perfect Mix 9000 - IJsmachine
Krups
Perfect Mix 9000 GVS241
5
Boretti B101 Gelatiera - Zelfvriezende roomijsmachine
Boretti
B101 Gelatiera

Dit zijn ze, de 5 beste ijsmachines van 2022

1. Domo DO9066I – Beste prijs-kwaliteit ijsmachine

Domo Zelfvriezende IJsmachine
Bekijk ijsmachine

Heb je zin om zelf heerlijk roomijs te maken? Met deze handige DOMO ijsmachine is dat zo gedaan. Het grote voordeel van deze zelfvriezende ijsmachine is dat je niet eerst uren moet wachten voor het ijselement bevroren is, wat ook nog flink wat ruimte inneemt in je vriezer. Deze ijsmachine vriest namelijk zelf! Dit maakt het een stuk gemakkelijker om zelf lekker roomijs, sorbetijs of yoghurtijs te maken.

Deze volautomatische DOMO-ijsmachine kan ingesteld worden op een vriestemperatuur tussen de –18 en –35 graden. De bediening van deze ijsmachine is door het duidelijke Lcd-scherm met bedieningsknoppen heel makkelijk in gebruik voor iedereen. Door de grote mengkom van maar liefst anderhalve liter kan je meteen een flinke hoeveelheid ijs maken. Wil je tijdens het proces nog iets toevoegen? Hiervoor heeft deze machine in het deksel nog een speciale vulopening.

Met deze machine heb je binnen het uur heerlijk zelfgemaakt ijs. Heb je nadat het ijs klaar is niet meteen zin of tijd om het op te eten? De DOMO-ijsmachine zorgt ervoor dat het nog zeker een uur goed blijft. De zelfvriezende ijsmachine wordt geleverd met een mengbeker en een spatel.

Pluspunten
 • Krachtige, ingebouwde compressor en lcd-display
 • Met verwijderbare kom
 • Maakt ook gelato, sorbet en frozen yoghurt
 • Binnen een uur heerlijk roomijs
Minpunten
 • Niet vaatwasserbestendig

De Domo DO9066I is verkrijgbaar bij:

2. Magimix Gelato Expert 11680N – Beste zelfvriezende ijsmachine

Magimix Gelato Expert Zelf vriezende IJsmachine
Bekijk ijsmachine

Als je van luxe houdt en graag een mooie ijsmachine hebt, is dit de beste van zijn soort. Deze zelfvriezende ijsmachine heeft maar liefst drie verschillende programma’s om zelf het lekkerste ijs te maken. Of je nou trek hebt in softijs, schepijs of granité, met deze magimix ijsmachine is het binnen een half uurtje klaar en kan je gaan genieten van je zelfgemaakte ijs.

De handige zelfvriezende ijs machine is heel makkelijk te bedienen doordat hiervoor maar een enkele toets nodig is. Omdat de magimix ijsmachine geleverd wordt met 2 verschillende emmers is deze niet alleen heel makkelijk schoon te maken, maar je kan ook nog een extra voorraad ijs maken. Omdat de machine de schoep zelf uitschakelt en daarnaast ook nog beschikt over een verwijder baar snoer, is deze heel veilig in gebruik.

Als het ijs eenmaal klaar is en je wacht nog op je bezoek om je te helpen met het ijs opeten, hoef je niet op de klok te kijken aangezien deze zelfvriezende ijsmachine het ijs maar liefst twee uur goed kan houden nadat het klaar is. De machine wordt geleverd met een spatel en een eigen receptenboekje. Het is beslist geen lichtgewicht apparaat, want hij weegt ruim 10 kilo.

Pluspunten
 • Met conserveringsmodus
 • 2 ijskommen: een vaste van 2 liter en een uitneembare van 2 liter
 • In een half uur bereid je ijs, sorbet, yoghurtijs en granité
Minpunten
 • Niet vaatwasserbestendig

De Magimix Gelato Expert 11680N is verkrijgbaar bij:

3. Princess 282605 – Beste goedkope ijsmachine

Princess 282605 - Ijsmachine
Bekijk ijsmachine

Een goede ijsmachine hoeft niet duur te zijn. Als je geen zin hebt om honderden euro’s uit te geven voor een ijsmachine, zijn er opties genoeg om een goedkope ijsmachine aan te schaffen. Kies je voor deze Princess ijsmachine, dan heb je genoeg ruimte om voor een heel gezin ijs te maken want deze heeft een inhoud van maar liefst anderhalve liter!

Wat voor soort ijs je ook wilt maken, met deze goedkope ijsmachine wordt het gegarandeerd een succes. Voor je wilt gaan beginnen moet je het koelelement van de Princess ijsmachine eerst minimaal 8 uur in de vriezer zetten. Is deze eenmaal koud genoeg dan kan je gaan beginnen om je eigen ijs te maken. Wat voor ijs je ook kiest, of je nou gaat voor roomijs, yoghurtijs of frozen ijs wilt maken, met deze machine kan je het allemaal doen.

Het duidelijke Lcd-scherm is voorzien van een handige timer, zodat je in een oogopslag kunt zien hoelang het nog duurt voor je zelfgemaakte ijs klaar is, of je kan er heel gemakkelijk je tijd op instellen zodat je zeker weet dat je ijs goed lukt. Tijdens het bereidingsproces kan je nog heel handig ingrediënten toevoegen want deze Princess ijsmachine heeft een vulopening.

Dankzij het compacte formaat van deze handige ijsmachine kan je die na gebruik heel makkelijk opbergen of ergens mee naar toe nemen. Zou je met je caravan op camper op vakantie gaan, dan kan deze ijsmachine mee zodat je op vakantie ook van heerlijk vers zelfgemaakt ijs kunt genieten. Het grote voordeel van deze kleine ijsmachine is dat alle onderdelen gewoon in de vaatwasser kunnen dus de schoonmaak is zo klaar.

Pluspunten
 • In de ijskom van de Princess IJsmachine kan je tot 1.5 liter ijs bereiden
 • Alle onderdelen zijn vaatwasserbestendig
 • Knoppen met display
Minpunten
 • Zonder nakoelfunctie

De Princess 282605 is verkrijgbaar bij:

4. Krups Perfect Mix 9000 GVS241 – Makkelijk schoon te maken ijsmachine

Krups Perfect Mix 9000 - IJsmachine
Bekijk ijsmachine

Met deze ijsmachine maak je met het grootste gemak een liter ijs in welke smaak en stijl je ook maar wilt. Doordat dit apparaat heel handig en compact is, past het in elke vriezer. Zet het koelelement minimaal 24 uur van tevoren in de vriezer, dan weet je zeker dat het koud genoeg is om je ijs te gaan maken. Binnen 40 minuten heb je zelf heerlijk ijs gemaakt.

Tijdens het bereiden van het ijs kan je het hele proces volgen want deze mooie ijsmachine heeft een doorzichtige bovenkant en een heel duidelijk digitaal scherm. Wat een groot voordeel is bij deze ijsmachine, je kan tijdens het proces de transparante deksel gewoon opendoen om eventueel nog ingrediënten aan je ijsmix toe te voegen. Deze machine is vergelijkbaar met de Philips HR2304 ijsmachine, die helaas niet meer leverbaar is, maar deze Krups ijsmachine doet zeker niet onder voor de Philips variant.

Waar je bij deze machine wel op moet letten is dat de ingrediënten voor het ijs zo koud mogelijk moeten zijn, anders zou het zo kunnen zijn dat het ijs nog net iets te zacht is om meteen uit de kom op te eten. In dat geval doe je er goed aan om het ijs nog een tijdje terug in de vriezer te zetten.

Als je ijsmengsel klaar is geeft deze machine een piepsignaal, zodat je weet dat je ijs klaar is. Het grote pluspunt aan deze ijsmachine is dat alle afneembare delen heel gemakkelijk schoon te maken zijn. Deze ijsmachine wordt geleverd met een spatel en een receptenboekje zodat je meteen lekkere ijsrecepten uit kunt gaan proberen.

Pluspunten
 • Geschikt voor het maken van sorbet-, yoghurt-, en softijs
 • Digitaal display voor gebruiksgemak
 • Maak op eenvoudig wijze ijs en een variëteit aan heerlijke bevroren desserts
 • Eenvoudig schoonmaken voor verbeterd gebruiksgemak
Minpunten
 • Niet voorzien van automatische programma’s

De Krups Perfect Mix 9000 GVS241 is verkrijgbaar bij:

5. Boretti B101 Gelatiera – Beste design ijsmachine

Boretti B101 Gelatiera - Zelfvriezende roomijsmachine
Bekijk ijsmachine

Wil je een hele mooie ijsmachine die ook nog eens een hele grote capaciteit heeft, ben je vast op zoek naar dit paradepaardje van Boretti. Deze beste design ijsmachine is echt een pronkstuk in de keuken, door zijn mooie felrode kleur kan je er niet omheen. Hij is niet alleen heel mooi maar je kan er de heerlijkste soorten ijs mee maken, zelfs echte Italiaanse gelato. Maar ook voor softijs, fris sorbetijs of zelfs frozen yoghurt, met deze Boretti ijsmachine maak je het allemaal binnen een uur.

Stel je machine in voordat je aan het hoofdgerecht begint, dan heb je als het tijd is voor het nagerecht heerlijk vers ijs. Doordat deze ijsmachine een zelfvriezende functie heeft hoef je geen koelelement in te vriezen. Je doet de stekker in het stopcontact, doet de ingrediënten in de machine en na een korte tijd kan je met of zonder gasten gaan genieten van heerlijk vers ijs. De digitale timer op het display geeft precies aan hoelang het nog duurt voor het ijs klaar is. Bij deze beste design ijsmachine kan je de temperatuur instellen vanaf –35 graden tot –18 graden, je bent er dus altijd van verzekerd dat je ijs echt ijs is en geen pap.

Daarnaast is deze ijsmachine heel erg gemakkelijk te bedienen en ook nog eens heel goed schoon te maken. Deze machine stopt automatisch als het ijs klaar is. Heb je dan nog niet meteen tijd om het op te eten? Geen enkel probleem want deze Boretti ijsmachine houdt het ijs nog zeker een uur lang op de juiste temperatuur zodat je dan alsnog lekker kunt gaan genieten van een of meer bolletjes zelfgemaakt ijs.

Deze machine heeft geen vulopening om tijdens het proces nog ingrediënten toe te voegen. Als je klaar bent met het ijs maken is deze machine heel gemakkelijk en snel schoon te maken dus je kan zo weer aan een ander soort ijs maken beginnen als je dat zou willen. De ijsmachine wordt geleverd met een spatel en een ijsemmer.

Vind je rood geen mooie kleur of past het niet goed bij jou in de keuken? Deze beste design ijsmachine is ook nog in het zwart verkrijgbaar. Het gewicht van deze ijsmachine is ruim 13 kilo.

Pluspunten
 • Deksel met kijkvenster
 • Automatische uitschakeling
 • Knoppen met display
Minpunten
 • Niet vaatwasserbestendig

De Boretti B101 Gelatiera is verkrijgbaar bij:

Ijsmachine kopen

Voor mensen met bijvoorbeeld een lactose allergie kan zelf ijs maken niet alleen leuk om te doen zijn, maar het is ook nog een stuk voordeliger dan lactosevrij ijs kant en klaar kopen. Zelf ijs maken is ten eerste heel erg leuk, ook kinderen kunnen het eventueel met wat hulp van een volwassene. Ten tweede weet je ook nog precies wat erin zit. Je kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld minder suiker toe te voegen of slagroom vervangen door yoghurt.

Je eigen ijs maken hoeft zeker geen tijdrovende bezigheid te zijn als je kiest voor ijs maken met de ijsmachine. Er zijn verschillende ijsmachines in de handel zodat je zelf in korte tijd lekker je eigen ijs kunt maken en opeten. Je hebt de keuze uit machines met een koelelement wat je eerst uren in de diepvries moet zetten en er zijn ook machines die zelf vriezen. Wat natuurlijk een hele fijne functie is die je ook nog eens veel ruimte in je vriezer scheelt, maar ze zijn in verhouding wel een stuk duurder dan ijsmachines met een koelelement.

Zelf ijs maken is niet alleen heel leuk om te doen, maar in de meeste gevallen ook nog een stuk goedkoper dan kant-en-klaar gekocht ijs. Daarnaast weet je met zelfgemaakt ijs precies wat erin zit, dat kan ook een groot pluspunt zijn. Zeker in het geval er een of meerdere gezinsleden een voedselallergie hebben, dan kan je daar je recept naar aanpassen. Zo weet je zeker dat je niet voor een onaangename verrassing komt te staan!

Bij de meeste soorten ijsmachines wordt er een receptenboekje meegeleverd maar daar hoef je niet afhankelijk van te zijn. Op internet vind je een schat aan ijsrecepten om zelf te maken. Je kan het zo uitgebreid maken als je het zelf wilt. Voor mensen die graag snel een zelfgemaakt ijsje willen eten zijn er zelfs kant en klare ijsmixen te koop. Daar hoef je alleen maar een beetje melk of slagroom bij te doen. Daarna doe je het in je ijsmachine en voor je het weet heb je lekker vers ijs.

Veelgestelde vragen over ijsmachines

 • Waar kan ik ijsmachine kopen?

  Een ijsmachine is een geweldige product als je zelf vers ijs wilt maken. Van sorbetijs tot aan softijs en roomijs. Welke soorten ijs je kunt maken is afhankelijk van de machine. IJsmachines koop je bij speciaalzaken, zoals de Media Markt en warenhuizen, zoals Blokker. Online zijn er tig aanbieders van ijsmachines. Daaronder Coolblue en bol.com.

 • Hoe gebruik je een ijsmachine?

  Een ijsmachine is vrij simpel in gebruik. Je voegt de bestanddelen voor het ijs toe aan de machine en je activeert het programma van het ijs dat je wilt maken. De machine doet verder de rest. Er zit wel een verschil in machines. Zo zijn er zelfvriezende ijsmachines en ijsmachines die met een koelelement werken. In het laatste geval moet je het element eerst 12 tot 24 uur in de vriezer zetten.

 • Wat kost een softijs machine?

  Een machine die ook softijs kan maken is in de regel prijziger dan een machine die roomijs of sorbetijs kan maken. Het voordeel van deze duurdere machines is dat deze ook roomijs en sorbetijs kunnen maken. Een machine voor softijs heeft vaak ook meer functies en heeft een prijskaartje van tussen de € 350,- en € 500,-. Terwijl machines voor roomijs en sorbetijs al verkrijgbaar zijn voor rond de € 100,-.

 • Hoe lang draait een ijsmachine?

  Een ijsmachine draait gemiddeld 20 tot 30 minuten. Vooral ijsmachines met een koelelement hebben meer tijd nodig dan een zelfvriezende ijsmachine. Die vrijwel het ijsmengsel direct bevriest. Zo heb je binnen een paar minuten heerlijk room- of sorbetijs. Of softijs als je machine dit kan maken. Zelfvriezende ijsmachines zijn in de basis groter dan ijsmachines met een koelelement, omdat ze een krachtigere motor met meer vermogen nodig hebben.

 • Plaats een reactie