De 5 beste ijsmachines van 2024

Hoe oud of jong je ook bent, een ijsje gaat er eigenlijk altijd wel in. Alleen, niet iedereen heeft een vriezer die groot genoeg is om een voorraad ijs in op te slaan, en zin om de deur uit te gaan als je trek krijgt in een lekker ijsje is er ook niet altijd. Daarnaast bevatten ijsjes soms ook stoffen die niet zo gezond zijn voor je zoals bijvoorbeeld kleurstoffen en geur- en smaakstoffen die je bij zelfgemaakt ijs niet tegenkomt omdat je zelf kiest wat je in je ijs wilt hebben. Zo weet je wat je eet!

Merk
Model
1
Domo Zelfvriezende IJsmachine
Domo
DO9066I
2
Medion IJsmachine MD 18387
Medion
MD 18387
3
Princess 282605 - Ijsmachine
Princess
282605
4
Krups Perfect Mix 9000 - IJsmachine
Krups
Perfect Mix 9000 GVS241
5
Boretti B100 - Zelfvriezende IJsmachine - Zwart
Boretti
B101 Gelatiera

Dit zijn ze, de 5 beste ijsmachines van 2024

1. Domo DO9066I – Beste prijs-kwaliteit ijsmachine

Domo Zelfvriezende IJsmachine
Bekijk ijsmachine

Heb je zin om zelf heerlijk roomijs te maken? Met deze handige DOMO ijsmachine is dat zo gedaan. Het grote voordeel van deze zelfvriezende ijsmachine is dat je niet eerst uren moet wachten voor het ijselement bevroren is, wat ook nog flink wat ruimte inneemt in je vriezer. Deze ijsmachine vriest namelijk zelf! Dit maakt het een stuk gemakkelijker om zelf lekker roomijs, sorbetijs of yoghurtijs te maken.

Deze volautomatische DOMO-ijsmachine kan ingesteld worden op een vriestemperatuur tussen de –18 en –35 graden. De bediening van deze ijsmachine is door het duidelijke Lcd-scherm met bedieningsknoppen heel makkelijk in gebruik voor iedereen. Door de grote mengkom van maar liefst anderhalve liter kan je meteen een flinke hoeveelheid ijs maken. Wil je tijdens het proces nog iets toevoegen? Hiervoor heeft deze machine in het deksel nog een speciale vulopening.

Met deze machine heb je binnen het uur heerlijk zelfgemaakt ijs. Heb je nadat het ijs klaar is niet meteen zin of tijd om het op te eten? De DOMO-ijsmachine zorgt ervoor dat het nog zeker een uur goed blijft. De zelfvriezende ijsmachine wordt geleverd met een mengbeker en een spatel.

Pluspunten
 • Krachtige, ingebouwde compressor en lcd-display
 • Met verwijderbare kom
 • Maakt ook gelato, sorbet en frozen yoghurt
 • Binnen een uur heerlijk roomijs
Minpunten
 • Niet vaatwasserbestendig

De Domo DO9066I is verkrijgbaar bij:

2. Medion MD 18387 – Beste zelfvriezende ijsmachine

Medion IJsmachine MD 18387
Bekijk ijsmachine

De ijsmachine van Medion weet over de hele linie te overtuigen. Ondanks dat het een relatief goedkope ijsmachine is, biedt het nog steeds zeer degelijke functies en een goede inhoud van 1,5 liter. Het biedt een temperatuurbereik van -18°C tot -35°C en is zeer eenvoudig in gebruik. Doordat hij via een timer werkt en volautomatisch werkt, is hij universeel inzetbaar.

Met de machine maak je niet alleen ijs, maar ook frozen yoghurt of sorbet. Via de kleine opening aan de bovenzijde voeg je eenvoudig andere ingrediënten toe tijdens het verwerken, wat erg praktisch is. Deksel, menggereedschap, maatbeker en spatel zijn bij de levering inbegrepen.

Pluspunten
 • In een uur bereid je ijs, sorbet, yoghurtijs en granité
 • Geschikt voor 1,5 liter ijs
Minpunten
 • Niet vaatwasserbestendig

De Medion MD 18387 is verkrijgbaar bij:

3. Princess 282605 – Beste goedkope ijsmachine

Princess 282605 - Ijsmachine
Bekijk ijsmachine

Een goede ijsmachine hoeft niet duur te zijn. Als je geen zin hebt om honderden euro’s uit te geven voor een ijsmachine, zijn er opties genoeg om een goedkope ijsmachine aan te schaffen. Kies je voor deze Princess ijsmachine, dan heb je genoeg ruimte om voor een heel gezin ijs te maken want deze heeft een inhoud van maar liefst anderhalve liter!

Wat voor soort ijs je ook wilt maken, met deze goedkope ijsmachine wordt het gegarandeerd een succes. Voor je kunt beginnen moet je het koelelement van de Princess ijsmachine eerst minimaal 8 uur in de vriezer zetten. Is deze eenmaal koud genoeg dan kan je gaan beginnen om je eigen ijs te maken. Wat voor ijs je ook kiest, of je nou gaat voor roomijs, yoghurtijs of frozen ijs wilt maken, met deze machine kan je het allemaal doen.

Het duidelijke Lcd-scherm is voorzien van een handige timer, zodat je in een oogopslag kunt zien hoelang het nog duurt voor je zelfgemaakte ijs klaar is, of je kan er heel gemakkelijk je tijd op instellen zodat je zeker weet dat je ijs goed lukt. Tijdens het bereidingsproces kan je nog heel handig ingrediënten toevoegen want deze Princess ijsmachine heeft een vulopening.

Dankzij het compacte formaat van deze handige ijsmachine kan je die na gebruik heel makkelijk opbergen of ergens mee naar toe nemen. Zou je met je caravan op camper op vakantie gaan, dan kan deze ijsmachine mee zodat je op vakantie ook van heerlijk vers zelfgemaakt ijs kunt genieten. Het grote voordeel van deze kleine ijsmachine is dat alle onderdelen gewoon in de vaatwasser kunnen dus de schoonmaak is zo klaar.

Pluspunten
 • In de ijskom van de Princess IJsmachine kan je tot 1.5 liter ijs bereiden
 • Alle onderdelen zijn vaatwasserbestendig
 • Knoppen met display
Minpunten
 • Zonder nakoelfunctie

De Princess 282605 is verkrijgbaar bij:

4. Krups Perfect Mix 9000 GVS241 – Beste makkelijk schoon te maken ijsmachine

Krups Perfect Mix 9000 - IJsmachine
Bekijk ijsmachine

Met deze ijsmachine maak je met het grootste gemak een liter ijs in welke smaak en stijl je ook maar wilt. Doordat dit apparaat heel handig en compact is, past het in elke vriezer. Zet het koelelement minimaal 24 uur van tevoren in de vriezer, dan weet je zeker dat het koud genoeg is om je ijs te gaan maken. Binnen 40 minuten heb je zelf heerlijk ijs gemaakt.

Tijdens het bereiden van het ijs kan je het hele proces volgen want deze mooie ijsmachine heeft een doorzichtige bovenkant en een heel duidelijk digitaal scherm. Wat een groot voordeel is bij deze ijsmachine, je kan tijdens het proces de transparante deksel gewoon opendoen om eventueel nog ingrediënten aan je ijsmix toe te voegen. Deze machine is vergelijkbaar met de Philips HR2304 ijsmachine, die helaas niet meer leverbaar is, maar deze Krups ijsmachine doet zeker niet onder voor de Philips variant.

Waar je bij deze machine wel op moet letten is dat de ingrediënten voor het ijs zo koud mogelijk moeten zijn, anders zou het zo kunnen zijn dat het ijs nog net iets te zacht is om meteen uit de kom op te eten. In dat geval doe je er goed aan om het ijs nog een tijdje terug in de vriezer te zetten.

Als je ijsmengsel klaar is geeft deze machine een piepsignaal, zodat je weet dat je ijs klaar is. Het grote pluspunt aan deze ijsmachine is dat alle afneembare delen heel gemakkelijk schoon te maken zijn. Deze ijsmachine wordt geleverd met een spatel en een receptenboekje zodat je meteen lekkere ijsrecepten uit kunt gaan proberen.

Pluspunten
 • Geschikt voor het maken van sorbet-, yoghurt-, en softijs
 • Digitaal display voor gebruiksgemak
 • Maak op eenvoudig wijze ijs en een variëteit aan heerlijke bevroren desserts
 • Eenvoudig schoonmaken voor verbeterd gebruiksgemak
Minpunten
 • Niet voorzien van automatische programma’s

De Krups Perfect Mix 9000 GVS241 is verkrijgbaar bij:

5. Boretti B101 Gelatiera – Beste design ijsmachine

Boretti B100 - Zelfvriezende IJsmachine - Zwart
Bekijk ijsmachine

Wil je een hele mooie ijsmachine die ook nog eens een hele grote capaciteit heeft, ben je vast op zoek naar dit paradepaardje van Boretti. Deze beste design ijsmachine is echt een pronkstuk in de keuken, door zijn zwarte kleur past hij in iedere keuken. Hij is niet alleen heel mooi maar je kan er de heerlijkste soorten ijs mee maken, zelfs echte Italiaanse gelato. Maar ook voor softijs, fris sorbetijs of zelfs frozen yoghurt, met deze Boretti ijsmachine maak je het allemaal binnen een uur.

Stel je machine in voordat je aan het hoofdgerecht begint, dan heb je als het tijd is voor het nagerecht heerlijk vers ijs. Doordat deze ijsmachine een zelfvriezende functie heeft hoef je geen koelelement in te vriezen. Je doet de stekker in het stopcontact, doet de ingrediënten in de machine en na een korte tijd kan je met of zonder gasten gaan genieten van heerlijk vers ijs. De digitale timer op het display geeft precies aan hoelang het nog duurt voor het ijs klaar is. Bij deze beste design ijsmachine kan je de temperatuur instellen vanaf –35 graden tot –18 graden, je bent er dus altijd van verzekerd dat je ijs echt ijs is en geen pap.

Daarnaast is deze ijsmachine heel erg gemakkelijk te bedienen en ook nog eens heel goed schoon te maken. Deze machine stopt automatisch als het ijs klaar is. Heb je dan nog niet meteen tijd om het op te eten? Geen enkel probleem want deze Boretti ijsmachine houdt het ijs nog zeker een uur lang op de juiste temperatuur zodat je dan alsnog lekker kunt gaan genieten van een of meer bolletjes zelfgemaakt ijs.

Deze machine heeft geen vulopening om tijdens het proces nog ingrediënten toe te voegen. Als je klaar bent met het ijs maken is deze machine heel gemakkelijk en snel schoon te maken dus je kan zo weer aan een ander soort ijs maken beginnen als je dat zou willen. De ijsmachine wordt geleverd met een spatel en een ijsemmer.

Vind je zwart geen mooie kleur of past het niet goed bij jou in de keuken? Deze beste design ijsmachine is ook nog in het rood en wit verkrijgbaar. Het gewicht van deze ijsmachine is ruim 13 kilo.

Pluspunten
 • Deksel met kijkvenster
 • Automatische uitschakeling
 • Knoppen met display
Minpunten
 • Niet vaatwasserbestendig

De Boretti B101 Gelatiera is verkrijgbaar bij:

Welke ijsmachine moet ik kopen?


Als je een ijsmachine wilt kopen, moet je een paar dingen overwegen voordat je prijzen vergelijkt om de beste ijsmachine voor jouw doeleinden te kunnen vinden, want het assortiment is erg groot. We raden in geen geval aan om gewoon een goedkope ijsmachine te kopen zonder te begrijpen hoe de apparaten werken. Daarom vertellen we je hieronder waar ijsmachines voor kunnen worden gebruikt, welke soorten ijsmachines er zijn en waar je nog meer op moet letten.

Toepassing en functies van een ijsmachine


Met een ijsmachine maak je gemakkelijk thuis ijs. Er wordt gebruik gemaakt van een koelelement dat nodig is om de vloeistoffen af ​​te koelen. Daarnaast moet er een roerunit aanwezig zijn die het ijsmengsel constant roert, terwijl het wordt afgekoeld. Dit is nodig om de vorming van kristallen te voorkomen, want daardoor smaakt het ijs niet meer zo lekker en smelt het niet op de tong zoals gewenst.

Een ijsmachine hoeft niet per se zelf af te koelen, want het is ook mogelijk om de koelbak in de vriezer voor te koelen, zodat de eigenlijke ijsbereiding dan werkt zonder extra koeling. Naast romig ijs of softijs kun je met een echte ijsmachine ook hardgevroren ijs bereiden, maar dit is niet bij alle modellen mogelijk. Uiteindelijk scheidt de consistentie en de kwaliteit van het ijs het kaf van het koren, want niet alle ijsmachines maken het ijs even goed.

IJsmachine met compressor of passieve koeling?


Er zijn grofweg drie soorten ijsbereiding. IJs kan je zelf in de vriezer met de hand maken, maar dan moet je het er wel elke 20 tot 30 minuten uithalen en goed doorroeren. Het werkt beter met een voorgekoelde bak van een ijsmachine die de massa continu roert. Hierdoor kun je het apparaat zelfstandig laten werken en na afloop eenvoudig het ijs verwijderen. In vergelijking met handmatige bereiding is dit aanzienlijk minder tijdrovend, maar het nadeel is dat de bak niet actief wordt gekoeld. De kou van de bak neemt in de loop van de bereiding af, zodat er geen vast bevroren ijs mee gemaakt kan worden, maar eerder romig of softijs.

De beste manier om je eigen ijs te maken is met een compressor ijsmachine. Hier wordt het mengsel continu actief afgekoeld, wat de resultaten aanzienlijk verbetert. Het kan ook worden gebruikt om bevroren ijs te maken, wat je dan na een week of twee nog steeds kunt eten. Het grootste nadeel van deze modellen is de hoge prijs. Door de compressor is een echte ijsmachine met roerder en compressor vele malen duurder dan een eenvoudig model dat niet actief wordt gekoeld.

Verdere criteria


Als je eenmaal een type hebt gekozen en het principe hebt begrepen waarop de apparaten werken, moet je andere criteria in de vergelijking overwegen om de beste ijsmachine voor jouw doeleinden te vinden.

Je moet dus rekening houden met de capaciteit. Er zijn modellen waarmee je maar een paar honderd milliliter ijs kunt bereiden. Als je echter voor meerdere personen ijs wilt maken dat je de volgende dag kunt eten zal dit niet genoeg zijn. Bovendien is de inspanning altijd hetzelfde, dus het is nauwelijks de moeite waard om een ​​kleine partij ijs te maken. Apparaten met een inhoud van minimaal één liter zijn daarom beter. Compressormachines met grote capaciteit zijn echter weer erg duur.

Natuurlijk speelt het ook een rol hoe goed het ijs uiteindelijk uitpakt. Het enige probleem hier is dat dit op het eerste gezicht niet duidelijk is. Je kunt alleen beoordelen hoe goed het ijs is door beoordelingen van andere kopers te lezen.

Een ander belangrijk criterium is eenvoudige reiniging. De voorbereiding zelf is al moeilijk genoeg. Het is des te beter als de afzonderlijke componenten gemakkelijk kunnen worden verwijderd en gereinigd. Idealiter reinig je het roerelement en eventueel de kom in de vaatwasser. Maar dit is alleen mogelijk als het van roestvrij staal is gemaakt. Gecoate aluminium schalen moeten altijd met de hand worden gereinigd.

Veelgestelde vragen over ijsmachines

 • Waar kan ik ijsmachine kopen?

  Een ijsmachine is een geweldige product als je zelf vers ijs wilt maken. Van sorbetijs tot aan softijs en roomijs. Welke soorten ijs je kunt maken is afhankelijk van de machine. IJsmachines koop je bij speciaalzaken, zoals de Media Markt en warenhuizen, zoals Blokker. Online zijn er tig aanbieders van ijsmachines. Daaronder Coolblue en bol.com.

 • Hoe gebruik je een ijsmachine?

  Een ijsmachine is vrij simpel in gebruik. Je voegt de bestanddelen voor het ijs toe aan de machine en je activeert het programma van het ijs dat je wilt maken. De machine doet verder de rest. Er zit wel een verschil in machines. Zo zijn er zelfvriezende ijsmachines en ijsmachines die met een koelelement werken. In het laatste geval moet je het element eerst 12 tot 24 uur in de vriezer zetten.

 • Wat kost een softijs machine?

  Een machine die ook softijs kan maken is in de regel prijziger dan een machine die roomijs of sorbetijs kan maken. Het voordeel van deze duurdere machines is dat deze ook roomijs en sorbetijs kunnen maken. Een machine voor softijs heeft vaak ook meer functies en heeft een prijskaartje van tussen de € 350,- en € 500,-. Terwijl machines voor roomijs en sorbetijs al verkrijgbaar zijn voor rond de € 100,-.

 • Hoe lang draait een ijsmachine?

  Een ijsmachine draait gemiddeld 20 tot 30 minuten. Vooral ijsmachines met een koelelement hebben meer tijd nodig dan een zelfvriezende ijsmachine. Die vrijwel het ijsmengsel direct bevriest. Zo heb je binnen een paar minuten heerlijk room- of sorbetijs. Of softijs als je machine dit kan maken. Zelfvriezende ijsmachines zijn in de basis groter dan ijsmachines met een koelelement, omdat ze een krachtigere motor met meer vermogen nodig hebben.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie