De 5 beste elektrische scooters van 2024

Bij het kopen van een elektrische scooter zijn er verschillende factoren van toepassing waar je rekening mee dient te houden. In eerste instantie geldt voor een elektrische scooter bijvoorbeeld dat je aandacht zal willen besteden aan het vermogen van de motor. Ook de actieradius die de batterij weet te realiseren is echter van belang. Inmiddels zijn er op de markt zoveel verschillende soorten exemplaren terug te vinden dat het moeilijk wordt om nog door de bomen het bos te blijven zien. Wil jij de beste elektrische scooter kopen die perfect aan jouw verwachtingen zal weten te voldoen? Dan is het de moeite waard om je te verdiepen in de onderstaande top 5 elektrische scooters!

Merk
Model
1
IVA E-GO S4 Special Matzwart
IVA
E-GO S4
2
IVA E-GO S5 Matgroen elektrische scooter
IVA
E-GO S5
3
Elephant - Elektrische Scooter
Elephant
Elektrische Scooter
4
Elephant - Elektrische Chopper
Elephant
Elektrische Chopper
5
Evomaxx E-Trend elektrische scooter
Evomaxx
E-Trend

Dit zijn ze, de 5 beste elektrische scooters van 2024

1. IVA E-GO S4 – Beste elektrische scooter met twee zitplaatsen

IVA E-GO S4 Special Matzwart
Bekijk elektrische scooter

De IVA E-GO S4 elektrische scooter zorgt ervoor dat je op een verantwoorde manier van punt A naar punt B kan rijden. De IVA E-GO S4 beschikt over een 1440 watt Bosch motor, hiermee ben je al gauw op snelheid. Daarnaast is er bij deze elektrische scooter een Lithium accu aanwezig. De aanwezigheid van deze accu heeft als gevolg dat je er eenvoudig tot wel 80 kilometer mee kan rijden bij het 25km model en 60 kilometer bij het 45km model.

Deze e-scooter van het merk Iva beschikt over een voor- en achterlicht, een remlicht en knipperlicht. Hierdoor wordt in het donker rijden niet alleen een feest, daarnaast kan het ook nog eens op de meest veilige manier gebeuren. Tot slot valt aan deze elektrische scooter ook meteen de mooie matzwarte kleur op. Daarnaast is hij ook nog beschikbaar in andere kleuren en uitvoeringen.

Pluspunten
 • Prachtige, stijlvolle afwerking
 • Voorzien van een 1440 watt motor
 • Verkrijgbaar in 25KM model en 45KM model
Minpunten
 • Vrij prijzig

De IVA E-GO S4 is verkrijgbaar bij:

2. IVA E-GO S5 – Beste elektrische scooter met Samsung accu

IVA E-GO S5 Matgroen elektrische scooter
Bekijk elektrische scooter

Heel wat mensen willen graag een elektrische scooter kopen, maar schrikken daarbij toch enigszins van de kostprijs van bepaalde modellen. Gelukkig bestaan er ook betaalbare exemplaren die je toch voorzien van een uitstekende betrouwbaarheid. Neem nu bijvoorbeeld deze IVA E-GO S5. Voor deze elektrische scooter geldt dat deze standaard is uitgerust met een 3000 watt Bosch motor. Deze wordt  gecombineerd met een accu van het merk… Samsung! Deze bijzonder krachtige motor staat erom bekend eveneens gebruikt te worden in elektrische motorscooters. In deze voertuigen weet ze een topsnelheid te realiseren oplopend tot zomaar even 80 kilometer per uur.

Niet alleen kan ook deze elektrische scooter door bovenstaande redenen op een prima topsnelheid, daarnaast verloopt de acceleratie ongelofelijk snel. In het bijzonder prijs-kwaliteitverhouding waar deze e-scooter over beschikt zorgt ervoor dat ze er in een mum van tijd in is geslaagd om mee te dingen naar de kopposities binnen de markt. Absoluut één van de op vlak van prijs-kwaliteit beste e-scooters die er op moment van schrijven op de markt zijn terug te vinden.

Pluspunten
 • Voorzien van een krachtige 3000 watt motor
 • Uitgerust met een uiterst betrouwbare Samsung accu
 • Voorzien van een titanium swing-arm
 • Uitgebreid alarmsysteem
Minpunten
 • De dagteller zet zichzelf na elke start automatisch terug op nul

De IVA E-GO S5 is verkrijgbaar bij:

3. Elephant Elektrische Scooter – Beste duurzame elektrische scooter

Elephant - Elektrische Scooter
Bekijk elektrische scooter

Deze elektrische scooter van Elephant staat er niet alleen om bekend zeer krachtig, maar ook erg robuust te zijn. De actieradius van dit elektrische voertuig bedraagt een aantrekkelijke 30 kilometer. Dit zorgt ervoor dat deze niet alleen kunnen worden gebruikt om heerlijk mee rond te toeren in de eigen stad, daarnaast kan je deze ook gebruiken voor het woon-werkverkeer. De zachte zitting op deze scooter zorgt er gecombineerd met de brede banden voor dat er bij deze scooter niet alleen meer stabiliteit wordt gerealiseerd, daarnaast kan je ook rekenen op een prima levensduur. Deze milieuvriendelijke scooters zijn uitgerust met een afneembare accu. Deze kan eenvoudig worden opgeladen door deze even in het stopcontact te pluggen. Op deze manier behoren die dure benzinekosten definitief tot het verleden!

Voor deze Elephant elektrische scooter geldt dat deze is uitgerust met een voor- en achterlicht. Bovendien zijn er ook zowel voor- als achteraan knipperlichten aanwezig. De verlichting is eenvoudig te bedienen door middel van de knoppen die zich bij het stuur bevinden. Voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare e-scooter die er ook nog eens geweldig goed uitziet zal er tot de vaststelling kunnen worden gekomen dat dit zeker een exemplaar is die het overwegen waard is.

Pluspunten
 • Voorzien van een scherp prijskaartje
 • Uitgerust met een zachte zitting
 • Accu is afneembaar waardoor ze kan worden opgeladen via het stopcontact
 • Brede banden zorgen voor een prima stabiliteit en rijcomfort
Minpunten
 • De actieradius is beperkter in vergelijking met andere e-scooters op de markt

De Elephant Elektrische Scooter is verkrijgbaar bij:

4. Elephant Elektrische Chopper – Betse stoere elektrische scooter

Elephant - Elektrische Chopper
Bekijk elektrische scooter

Heel wat mensen willen graag de overstap maken naar een elektrische scooter. Dit niet in het minst omdat de benzinekosten de laatste tijd de pan uit rijzen. Echter zijn er ook heel wat mensen die daarbij zweren bij een stoere uitstraling. Net daar ontbreekt het heel wat modellen toch een beetje aan. Dat geldt zeker niet voor deze geweldige elektrische scooter chopper van het merk Elephant. Deze scooters zijn vervaardigd uit een kwalitatief zeer sterk staal wat zorgt voor een frame dat niet alleen zeer robuust, maar ook erg duurzaam is. De zachte zitting zorgt er gecombineerd met het optimale rijcomfort voor dat je met zekerheid comfortabel op je bestemming zal arriveren. Bovendien kan je bij deze elektrische scooter chopper eveneens rekenen op zeer stevige banden. Hierdoor is een comfortabele rit en een lange levensduur gegarandeerd.

Voor de elektrische scooters van Elephant geldt niet alleen dat ze er fantastisch uitzien. Daarnaast kunnen ze immers ook rekenen op een ronduit indrukwekkende actieradius van zomaar even 50 kilometer. De accu kan van de scooter worden gehaald waardoor je deze eenvoudig kan opladen via het stopcontact. Je dient hierbij rekening te houden met een gemiddelde laadtijd welke is gelegen tussen de vijf en zeven uur. Door over te gaan tot het kopen van één van de elektrische scooter choppers uit het aanbod van Elephant ben jij verzekerd van niet alleen een lekker stoere, maar tegelijkertijd ook zeer kwalitatieve e-scooter.

Pluspunten
 • Gemaakt van kwalitatief zeer sterk staal
 • Zachte zitting garandeert optimaal rijcomfort
 • Een prima actieradius van 50 kilometer
 • Een kwalitatieve e-scooter die beschikt over een lekker stoer design
Minpunten
 • De stoere uitstraling zal niet door iedereen even gewaardeerd worden

De Elephant Elektrische Chopper is verkrijgbaar bij:

5. Evomaxx E-Trend – Beste elektrische scooter met BOSCH motor

Evomaxx E-Trend elektrische scooter
Bekijk elektrische scooter

De Evomaxx E-Trend is een kwalitatieve e-scooter die in de markt is gezet voor een zeer aantrekkelijke prijs. Het valt bij het bekijken van de specificaties van deze elektrische scooter meteen op dat deze beschikt over een Bosch motor. Bovendien is er ook een behoorlijk indrukwekkende uitneembare lithium-ion accu aanwezig van zomaar even 24AH. Het lage prijskaartje zorgt ervoor dat je bij het kopen van deze Evomaxx E-Trend kan rekenen op een mooie actieradius welke is gelegen tussen de 50 en zomaar even 80 kilometer. Dit is dan ook een fantastische scooter om mee rond te rijden in de stad, maar ook op de camping of voor het woon-werk verkeer.

Het mooie aan deze e-scooter is ook dat je ze uiteraard kan voorzien van een extra accu. Heel wat mensen gebruiken dit voertuig dagelijks, bijvoorbeeld voor het woon- werk verkeer. In dat geval kan een extra accu nuttig zijn. Op deze manier profiteer je plots van een actieradius welke is gelegen tussen de 100 en zomaar even 160 kilometer. Als dat niet indrukwekkend is!

Pluspunten
 • Een geweldige actieradius die standaard is gelegen tussen 50 en 80 kilometer
 • Uitgerust met een krachtige Bosch motor
 • Verkrijgbaar tegen een zeer scherpe prijs
 • Batterij is uitneembaar waardoor deze eenvoudig kan worden opgeladen
Minpunten
 • De lage hoogte kan voor sommige mensen misschien even wennen zijn

De Evomaxx E-Trend is verkrijgbaar bij:

Elektrische scooter kopen

Veel mensen zijn vastbesloten om de overstap te maken van hun klassieke benzinescooter naar een e-scooter. Een elektrische scooter kopen is niet alleen goed voor het milieu, daarnaast voorkomt het dat je rekening moet blijven houden met de dure benzinekosten. Bij een elektrische scooter kopen zijn er verschillende zaken waar je aandachtig voor zal willen zijn. Denk hierbij aan:

 1. Hoe krachtig de motor precies is;
 2. De capaciteit van de accu waar gebruik van wordt gemaakt;
 3. De materialen waaruit de e-scooter is vervaardigd;
 4. Over welk design de scooter beschikt;

Wil jij ook graag een elektrische scooter kopen? Zorg er dan voor dat je, je altijd goed bewust bent van de verschillende exemplaren die er op de markt terug te vinden zijn. In het bijzonder de op deze pagina aangehaalde top 5 is het overwegen alvast meer dan waard.

Elektrische scooter merken

Steeds meer merken hebben ervoor gekozen om een elektrische scooter in hun assortiment op te nemen. Voor verschillende merken geldt zelfs dat ze langzaam maar zeker de benzine-variant achter zich laten om de volledige overstap naar e-scooters te maken. Enkele bekende merken die er ondertussen voor hebben gekozen om elektrische scooters op de markt te brengen zijn:

 • Evomaxx;
 • Elephant;
 • IVA;

Voor verschillende merken geldt dat ze inmiddels verschillende modellen in hun assortiment hebben opgenomen. Even grondig deze verschillende exemplaren vergelijken vooraleer tot aankoop over te gaan kan in de praktijk altijd een absolute aanrader zijn.

Elektrische scooter actieradius

De actieradius waar een elektrische scooter over beschikt wordt bepaald door de capaciteit van de accu waar gebruik van wordt gemaakt. Voor de minste modellen geldt dat er sprake is van een actieradius gelegen tussen de 20 en 30 kilometer. Dat is vrij beperkt. Gelukkig zijn er ook al elektrische scooters op de markt terug te vinden die een aanzienlijk grotere actieradius aanbieden. Voor de betere exemplaren geldt bijvoorbeeld dat je er op één enkele oplaadbeurt tot wel 80 kilometer mee kan afleggen. Bij een e-scooter met afneembare accu kan je er ook steeds voor kiezen om een extra batterij aan te schaffen. Zo vergroot je de actieradius meteen aanzienlijk.

Veelgestelde vragen over elektrische scooters

 • Wat kost een elektrische scooter?

  De kostprijs die je moet betalen voor een elektrische scooter kan in de praktijk sterk uiteenlopend zijn. Vaak is het echter zo dat deze voertuigen behoorlijk betaalbaar zijn. De gemiddelde prijs voor een standaard e-scooter is dan ook ergens gelegen tussen de 1.500 en 2.500 euro. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook exemplaren op de markt zijn terug te vinden die meer dan 5.000 euro kosten. Het budget dat je te besteden hebt voor het kopen van een elektrische scooter zal er gecombineerd met de eisen waarover je beschikt voor zorgen dat je zal kunnen bepalen welke exemplaren er nu precies voor jou allemaal al dan niet het overwegen waard kunnen zijn.

 • Hoe laad je een elektrische scooter op?

  Voor elektrische scooters geldt dat ze opgeladen kunnen worden via het normale stopcontact. Dit betekent dat er geen speciale oplaadpunten dienen te worden geplaatst. Bovendien is het ook geen vereiste om naar een speciaal punt te rijden om de elektrische scooter op te kunnen laden. Je kan dit gewoon bij je thuis doen of op het werk. In bepaalde gevallen is het zo dat een elektrische scooter is uitgerust met een afneembare batterij. Zo kan je de batterij gewoon verwijderen om deze vervolgens op te laden aan het stopcontact.

 • Hoe lang gaat een elektrische scooter mee?

  Er is al heel wat gezegd en geschreven over de levensduur van elektrische scooters. Mensen horen de horrorverhalen van de e-scooters die worden ingezet door bezorgers en het al na enkele maanden voor bekeken houden. Voor particuliere elektrische scooters geldt echter dat er een compleet andere levensduur van toepassing is. In principe wordt hiervoor een periode aangehouden van ongeveer drie jaar. Dat is nog altijd kort, maar verschillende zaken kunnen deze levensduur aanzienlijk verlengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het niet buiten laten staan van de scooter.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie