De 5 beste werkschoenen van 2023

Goede werkschoenen zijn belangrijker dan je denkt en dan hebben we het niet zozeer over comfortabele schoenen waar je bijvoorbeeld een hele dag op kunt lopen. Ondanks dat het wel heel belangrijk is dat schoenen comfortabel zitten. We hebben het meer over veiligheidsschoenen. Werkschoenen met stalen neus of andere beschermingen die ervoor zorgen dat je veilig je werk kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan werkzaamheden in een magazijn of een loods.

Werkschoenen heb je verschillende soorten, maten en kleuren en dan is natuurlijk de vraag wat zijn de beste werkschoenen? Dat is natuurlijk afhankelijk van het werk dat je doet en van of een schoen wel comfortabel genoeg is. Je hebt in ieder geval een ruime keuze uit een ruim aanbod veiligheidsschoenen en wil je werkschoenen kopen? Dan helpen we je alvast op weg door de beste werkschoenen te vergelijken.

Dit zijn ze, de 5 beste werkschoenen van 2023

1. Puma 644630 Airtwist – Beste sportieve werkschoenen

Puma 644630 Airtwist Black Red Low S3 werkschoenen
Bekijk werkschoen

Werkschoenen associëren we vaak met lompe kisten die als een blok aan je voeten zitten, maar dat idee is natuurlijk al flink achterhaald. Zeker wanneer je kiest voor de Puma 644630 Airtwist. Deze schoenen zijn de beste sneakers werkschoenen die je momenteel kunt kopen. In plaats van een stalen neus, is de neus gemaakt van glasvezel. De flexibele tussenzool is ondoordringbaar. Zelfs als je een spijker of schroef over het hoofd ziet. Daarnaast beschikken de schoenen over een TPU-hielbescherming en een slijtvaste rubberen buitenzool.

De materialen van de S3 werkschoenen bestaan voor een groot deel uit kwalitatief hoogwaardig textiel, suède en leer en bieden de meest optimale bescherming op de werkvloer. Een punt van aandacht is dat de schoenen groter uitvallen. Het advies is dan ook om een paar een maat kleiner te bestellen.

Pluspunten
 • Sportief design
 • Sterke neus van glasvezel
 • TPU-hielbescherming
 • Antislipnorm SRC
 • Ondoordringbare zool
Minpunten
 • Vallen groot uit

De Puma 644630 Airtwist is verkrijgbaar bij:

2. Bata Industrials Radiance Energy – Beste werkschoenen voor mannen

Bata Industrials Radiance Energy S3 LG werkschoenen
Bekijk werkschoen

Pallets sjouwen, heftrucks besturen en dozen opstapelen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en in warehouses en loodsen ben je verplicht om veiligheidsschoenen te dragen. De Bata Industrials Radiance Energy zijn ergonomisch ontwikkelde schoenen die optimaal comfort en veiligheid bieden. Te danken aan de S3, ESD en SRC certificering en de lichte materialen die zijn gebruikt. De composieten veiligheidsneus biedt een optimale bescherming terwijl je het comfort van goede sneakers ervaart.

De S3 werkschoenen zijn voor een groot deel gemaakt van sterke materialen, zoals TPU, Mesh en Polyester en zijn gedurende een werkdag te dragen. De 3B-motion technologie zorgt ervoor dat je met iedere stap een power boost krijgt.

Pluspunten
 • S3, ESD en SRC certificeringen
 • Sportief design
 • Vederlicht
 • Composieten veiligheidsneus
Minpunten
 • Slechts 3 maanden garantie on-site

De Bata Industrials Radiance Energy is verkrijgbaar bij:

3. Redbrick Ladies Linda – Beste werkschoenen voor dames

Redbrick Ladies Linda Hoog S3 dames werkschoen
Bekijk werkschoen

Vrouwen doen ook zwaar werk en ze moeten dus ook optimaal beschermd worden als ze dozen sjouwen, vrachtwagens laden en lossen of met palletwagens aan de slag gaan. De Redbrick Ladies Linda zijn de beste werkschoenen voor dames. Ze hebben een sportief design en voelen vederlicht aan. Maar het belangrijkste is natuurlijk hoe veilig de schoenen zijn.

De S3 werkschoenen hebben een S3 veiligheidsklasse en dat houdt in dat ze meer dan genoeg bescherming bieden. De veiligheidsneus is van aluminium terwijl de schoenen van stevige materialen zijn gemaakt. De zool is dus ook ondoordringbaar. Een ander groot voordeel is dat de hoge werkschoenen luchtdoorlatend zijn en dat je dus weinig tot geen kans op zweetvoeten hebt.

Pluspunten
 • Hoge S3 veiligheidsklasse
 • Sportief design
 • Vederlicht
 • Veiligheidsneus van aluminium
 • Anti-slipprofiel
Minpunten
 • Niet waterdicht

De Redbrick Ladies Linda is verkrijgbaar bij:

4. Grisport Active Pro Dusk – Beste s1 werkschoenen

Grisport Active Pro Dusk Werkschoen ESD S1P - Mannen werkschoen
Bekijk werkschoen

De Grisport Active Pro Druk zijn de beste S1 werkschoenen die je momenteel kunt kopen terwijl ze ook nog eens een fraai en sportief design hebben. De schoenen voldoen aan alle veiligheidsnormen die ze geschikt maken voor gebruik in magazijnen en transport. De zool is ondoordringbaar en heeft een anti-slipprofiel terwijl de tussenzool voor extra demping zorgt bij iedere stap die je zet.

Door de speciale Gri-air technologie is het ook een schoen die extreem goed ademt. Zo blijven je voeten koel en fris en je hoeft dus niet te vrezen voor zweetvoeten. De veiligheidsneus is gemaakt van stevig aluminium.

Pluspunten
 • Veiligheidsneus van aluminium
 • Sportief design
 • Gri-air technologie voor extreem goede ademing
 • Optimaal comfort
Minpunten
 • Geen echt leer

De Grisport Active Pro Dusk is verkrijgbaar bij:

5. Emma Ringo D – Beste S2 werkschoenen

Emma werkschoenen s2 Ringo D
Bekijk werkschoen

De Emma Ringo D zijn de beste S2 werkschoenen die je kunt kopen. Ondanks dat het model al iets meer wegheeft van de traditionele veiligheidsschoen, is het model razend populair onder beveiligers en mensen die werkzaam zijn in de catering. Mede te danken aan het hoge model dat perfect om de voeten sluit.

De veiligheidsneus is van staal terwijl je van optimaal comfort geniet door de schokabsorberende middenzool. Daarnaast zijn deze schoenen ook SRC gecertificeerd.

Pluspunten
 • SRC certificering
 • Hoog model
 • Sluit goed om de voeten
 • Voor mannen en vrouwen
 • Duurzame materialen
Minpunten
 • Minder sportief design

De Emma Ringo D is verkrijgbaar bij:

Welke werkschoenen heb ik nodig?

Welke werkschoenen heb ik nodig? Dat is een goede vraag en wanneer je werkschoenen aan het vergelijken bent is het goed om op een aantal zaken te letten. Allereerst moet je natuurlijk goed kijken naar de veiligheidsnormen, want je kunt S1, S1P, S2, S3 en zelfs S4 en S5 werkschoenen aanschaffen. De meest verkochte veiligheidsschoenen zijn de S3 werkschoenen. Het grote verschil zit in de mate van bescherming. S1 schoenen hebben bijvoorbeeld alleen een veiligheidsneus terwijl S1P schoenen ook een beschermende zool hebben. S2 schoenen zijn feitelijk hetzelfde als S1P schoenen, maar zijn beter bestendig tegen water en dus meer geschikt voor natte en vochtige werkplekken. S3 werkschoenen combineren eigenlijk het beste van S1, S1P en S2 werkschoenen en zijn om die reden dan ook het populairst.

Werkschoenen vergelijken

Natuurlijk kijk je ook naar comfort en vrijwel ieder merk focust zich op technologieën waarmee ze optimaal draagcomfort kunnen garanderen. Comfort is extra belangrijk, omdat je gemiddeld 38 uur per week op deze schoenen loopt. Dan tellen we de reistijd naar en van het werk voor het gemak even niet mee. Kijk dus goed naar hoe zwaar de schoenen wegen en welke technieken er worden toegepast. Een schoen met een goede binnenzool kan bijvoorbeeld een schokabsorberende werking hebben en dat voel je wanneer je veel loopt.

Het oog wil natuurlijk ook wat, maar werkschoenen kun je in vrijwel ieder model aanschaffen. Ga je voor de klassieke hoge werkschoen of kies je eerder voor werkschoenen die op sneakers lijken? En wil je een schoen in neutrale kleuren of ga je voor meer uitgesproken kleur, zoals rood of blauw?

Veelgestelde vragen over werkschoenen

 • Wat is het verschil tussen S1, S2 en S3 werkschoenen?

  Het verschil tussen S1, S2 en S3 werkschoenen heeft te maken met de mate van veiligheid. S1 schoenen hebben alleen een veiligheidsneus terwijl S2 schoenen zowel water weren als een veiligheidsneus en -zool hebben. Bij S3 werkschoenen wordt het beste van de S1 en S2 werkschoen gecombineerd terwijl de werkschoenen ook waterdicht zijn.

 • Welke sokken draag je in werkschoenen?

  Bij het dragen van werkschoenen worden dikke en goed ademende sokken geadviseerd. Werkschoenen vallen in de regel altijd iets groter uit en met dikke sokken heb je dus optimaal comfort. Terwijl je met goed ademende sokken geen last krijgt van zweetvoeten.

 • Wat te doen tegen zweetvoeten in werkschoenen?

  Zweetvoeten kun je voorkomen door de juiste werkschoenen te kopen die gemaakt zijn van materialen die goed ademen. Ook het dragen van goed ademende sokken kan zweetvoeten voorkomen.

 • Welke werkschoenen voor een vochtige werkplek?

  Heb je werkschoenen nodig voor een vochtige of zelfs natte werkplek? Dan is het advies om altijd te kiezen voor S3 veiligheidsschoenen.

Plaats een reactie