De 5 beste stoomreinigers van 2024

Wist je dat een stoomreiniger een ontzettend handig apparaat is? Je kunt er enorm veel mee schoonmaken. Door de temperatuur van de stoom kun je zelfs ziektekiemen, schimmels en bacteriën verwijderen. Ook kun je moeilijk verwijderbare vlekken er met een stoomreiniger vaak alsnog uit krijgen. En dit allemaal zonder dat je gebruik hoeft te maken van agressieve schoonmaakmiddelen.

Wij hebben voor jullie een aantal stoomreinigers uitgetest en de 5 beste van 2024 voor jullie op een rijtje gezet. Wij hebben ook verschillende stoomreinigers uitgetest. Zo heb je handstoomreinigers, dit is een compacte stoomreiniger. Dit is een ideale stoomreiniger voor kleine schoonmaakklussen en moeilijk bereikbare plekken. Bijvoorbeeld voor het schoonmaken van je meubels of je sanitair. Ook heb je een stoomsteelreiniger, deze stoomreiniger is ideaal om je vloeren of tapijt mee schoon te maken. Dan heb je ook nog een sledemodel stoomreiniger. Dit model stoomreiniger lijkt een beetje op een stofzuiger. Dit is ideaal om je vloeren mee schoon te maken. Door de grote watertank kun je een lange tijd reinigen zonder dat je de watertank hoeft bij te vullen.

Merk
Model
1
Kärcher SC 3 EasyFix - Stoomreiniger
Kärcher
SC 3 EasyFix
2
Shark S6003EU - Stoomreiniger - Stoommop
Shark
S6003EU
3
BISSELL 36988 SpotClean Proheat
BISSELL
36988 SpotClean Proheat
4
Cecotec Stoomreiniger
Cecotec
Stoomreiniger
5
Vileda Stoomreiniger Steam Plus Power Pad
Vileda
Steam Plus Power

Dit zijn ze, de 5 beste stoomreinigers van 2024

1. Kärcher SC 3 EasyFix – Beste allround stoomreiniger

Kärcher SC 3 EasyFix - Stoomreiniger
Bekijk stoomreiniger

Op zoek naar de beste allround stoomreiniger? Dat is de Kärcher SC 3 EasyFix! Dit is de snelste stoomreiniger van zijn tijd. Dit blijkt in het bijzonder uit het feit dat ze amper 30 seconden opwarmtijd vereist voordat ze kan worden gebruikt. De watertank kan bovendien continue worden bijgevuld. Hierdoor is het mogelijk om zonder vervelende onderbrekingen door te kunnen werken. Bovendien kan er worden vastgesteld dat de Kärcher SC 3 EasyFix beschikt over een zogenaamd ontkalkingspatroon. Deze zorgt er voor dat het water automatisch wordt ontkalkt waardoor er steeds een optimale levensduur in het vooruitzicht kan worden gesteld. De reiniging die wordt gerealiseerd door de Kärcher SC 3 EasyFix gebeurt overigens ook zonder het gebruik van chemische producten. Bovendien is het mogelijk om ze nagenoeg overal in te zetten.

Een grondige reiniging uitvoeren met behulp van de Kärcher SC 3 EasyFix zorgt er voor dat harde oppervlakken in huis voor zomaar even 99,99 procent kunnen worden ontdaan van alle huishoudelijke bacteriën. De verschillende accessoires die samen met de Kärcher SC 3 EasyFix worden geleverd zorgen er overigens voor dat je niet alleen tegels, kookplaten en dampkappen op een efficiënte manier schoon kan maken. In ieder geval, voor mensen die op zoek zijn naar de beste allround stoomreiniger zal de keuze voor dit exemplaar wellicht al snel zijn gemaakt!

Pluspunten
 • Slechts 30 seconden opwarmtijd
 • Continue bijvullen van de watertank
 • Uitgerust met een ontkalkingspatroon
 • In principe perfect overal inzetbaar
 • Geleverd met verschillende handige accessoires
Minpunten
 • De stoomkracht kan niet zelf worden ingesteld
 • Het waterreservoir kan niet worden verwijderd waardoor direct bijvullen met de kraan geen optie is

De Kärcher SC 3 EasyFix is verkrijgbaar bij:

2. Shark S6003EU – Beste stoomreiniger voor de vloer

Shark S6003EU - Stoomreiniger - Stoommop
Bekijk stoomreiniger

De Shark S6003EU wordt in de praktijk vaak omschreven als hebbende de beste stoomreiniger voor de vloer. Die reputatie is echt niet zomaar uit de lucht komen vallen, in tegendeel. Door gebruik te maken van deze stoomreiniger zal je dan ook in de praktijk kunnen vaststellen dat ze ingezet kan worden voor nagenoeg alle verschillende ondergronden. Dit betekent dat je ze niet alleen gebruikt voor het reinigen van parket, maar ook voor laminaat en tegels en vloerbedekking. Daarnaast is de prijs van deze stoomreiniger ook nog eens erg schappelijk. De bouwkwaliteit is wellicht wat minder dan de dure merken, maar de prijs- kwaliteitsverhouding is uitermate goed.

De Shark S6003EU zorgt niet alleen voor een efficiënte, maar tegelijkertijd ook voor een hygiënische en eenvoudige reiniging.

De speciale Blaster Steam functie waar je op kan rekenen bij het gebruik van de Shark S6003EU zorgt er tot slot voor dat je kan rekenen op extra stoom voor het verwijderen van extra hardnekkige vlekken. De Shark S6003EU is gebruiksklaar binnen de 30 seconden en beschikt over een snoerlengte van 7 meter.

Pluspunten
 • Geschikt voor nagenoeg alle ondergronden
 • Een snelle, hygiënische en eenvoudige reiniging gegarandeerd
 • Voorzien van een speciale Blaster Steam functie
Minpunten
 • Het waterreservoir is niet afneembaar

De Shark S6003EU is verkrijgbaar bij:

3. BISSELL 36988 SpotClean Proheat – Beste stoomreiniger voor je bankstel

BISSELL 36988 SpotClean Proheat
Bekijk stoomreiniger

Wil je graag met zekerheid de beste stoomreiniger voor je bankstel in huis halen? Dan kan je daarvoor kijken in de richting van de BISSELL 36988 SpotClean Proheat. Door gebruik te maken van dit type stoomreiniger zal je kunnen vaststellen dat je vlekken permanent kan verwijderen. Dit niet in het minst door de aanwezigheid van een krachtig zuigkracht gecombineerd met enkele geweldig handige hulpstukken. Met de BISSELL 36988 SpotClean Proheat is het mogelijk om de meest uiteenlopende oppervlakken op een efficiënte manier te reinigen. Dit geldt niet alleen voor drukbezochte plekken en trappen, maar ook voor bijvoorbeeld allerhande zachte oppervlakken. Ook voor het reinigen van bijvoorbeeld matrassen zal je kunnen vaststellen dat de BISSELL 36988 SpotClean Proheat één van de beste mogelijkheden is op de markt!

De BISSELL 36988 SpotClean Proheat is uitgerust met een extra lange slang met een 8 centimeter breed opzetstuk. Met behulp van deze slang en de aanwezige sproeier wordt er voor gezorgd dat het reinigingsmiddel op de hardnekkige vlekken kan worden gespoten. Vervolgens kan je deze vlekken uitborstelen en door het water laten opzuigen. Wil jij dus snel en eenvoudig vlekken uit verschillende oppervlakken waaronder uit je bankstel kunnen verwijderen? Kijk daarvoor dan zeker eens in de richting van deze BISSELL 36988 SpotClean Proheat!

Pluspunten
 • Geschikt voor verschillende oppervlakken waaronder bankstellen, tapijt, de auto, gestoffeerde trappen, etc.
 • De tanks kunnen eenvoudig worden geleegd en bijgevuld
 • Beschikt over een compact ontwerp wat ze eenvoudig op te bergen maakt
Minpunten
 • De snoerlengte van 5 meter is wat aan de beperkte kant

De BISSELL 36988 SpotClean Proheat is verkrijgbaar bij:

4. Cecotec Stoomreiniger – Beste compacte stoomreiniger

Cecotec Stoomreiniger
Bekijk stoomreiniger

Wij hebben voor jullie de Cecotec stoomreiniger uitgetest. Wat ons meteen op valt is dat de stoomreiniger een compact formaat is en door de meegeleverde accessoires kun je ook de plekken die wat moeilijkere bereikbaar zijn makkelijk schoonmaken.

Je draait eerst de dop eraf en vult de stoomreiniger met water als je hem gevuld hebt dan draai je de dop weer vast. De stoomreiniger warmt redelijk snel op en is dan meteen klaar voor gebruik. Je kunt aan het lampje zien of de stoomreiniger klaar is met opwarmen. Als de stoomreiniger warm is zit er een beveiliging op dat je de dop niet meer open kan draaien. Dit kan pas als de stoomreiniger is afgekoeld of leeg is. Met de 9 meegeleverde accessoires is de stoomreiniger zeer geschikt voor het schoonmaken van veel verschillende oppervlaktes. Zo hebben wij hem getest op onze bank, maar ook onze badkamer ermee schoongemaakt. De stoomreiniger werkt heel erg makkelijk en je ziet duidelijk verschil nadat je de stoomreiniger hebt gebruikt. Je kunt er zelfs je auto mee schoonmaken als je dat zou willen.

Tijdens het gebruik van de stoomreiniger is het belangrijk om bijvoorbeeld handschoenen te gebruiken. De stoomreiniger kan soms uit de slang een klein drupje condens geven wat warm is daarom is het belangrijk om jezelf te beschermen zodat je niet verbrand.

Kortom een zeer compacte en handzame stoomreiniger die heel makkelijk in gebruik is.

Pluspunten
 • Wordt geleverd met 9 verschillende accessoires
 • Zeer handzaam
 • Goed geprijsd
Minpunten
 • Draag bescherming zodat je niet verbrand
 • De snoer is niet super lang

De Cecotec Stoomreiniger is verkrijgbaar bij:

5. Vileda Steam Plus Power – Beste goedkope stoomreiniger

Vileda Stoomreiniger Steam Plus Power Pad
Bekijk stoomreiniger

Met de Vileda Steam Plus Power beschik je over een lichte en bovendien ook zeer wendbare stoomreiniger. Met behulp van deze stoomreiniger is het mogelijk om zaken zoals vuil, stof en bacteriën aan te pakken met behulp van hete damp. Gebruikmaken van de Vileda  Steam Plus Power is dan ook in de praktijk onder meer uitstekend geschikt om ruimtes zoals de keuken en de badkamer perfect hygiënisch te houden. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat de Vileda  Steam Plus Power eveneens perfect kan worden ingezet in publieke plaatsen waarin sprake is van heel wat bacteriën. De hoge temperatuur waar de damp die uit de Vileda Steam Plus Power komt over beschikt zorgt er voor dat maar liefst 99,9 procent van alle bacteriën verwijderd kunnen worden.

Het regelbaar stoomvolume waar de Vileda Steam Plus Power over beschikt zorgt er voor dat het mogelijk is om deze stoomreiniger te gebruiken op alle verschillende ondergronden. Je stelt het stoomvolume dan ook perfect in naargelang het soort vloer welke je wenst schoon te maken. De handige draaiknop welke is terug te vinden aan de Vileda Steam Plus Power zorgt er in ieder geval voor dat je kan variëren tussen een bescheiden hoeveelheid damp en een grotere hoeveelheid. Wil je graag kortharige tapijten schoonmaken? Ook daarvoor leent deze beste goedkope stoommop zich werkelijk uitstekend!

Pluspunten
 • Te gebruiken voor het reinigen van verschillende oppervlakken
 • 99,9% van alle bacteriën kunnen verwijderd worden
 • Een hygiënischere manier van reinigen dan met chemicaliën
 • Voorzien van een regelbaar stoomvolume
 • Uitgerust met een stevig reservoir van 400 ml
Minpunten
 • Het 6 meter lange snoer wordt door veel mensen als te kort bevonden

De Vileda Steam Plus Power is verkrijgbaar bij:

Hoe werkt een stoomreiniger?

Een stoomreiniger is een toestel welke er voor zorgt dat het vuil wordt losgeweekt. Hiermee weet een stoomreiniger zich te onderscheiden ten opzichte van bijvoorbeeld een hogedrukreiniger. Bij de hogedrukreiniger is het namelijk zo dat er voor wordt gekozen om het vuil als het ware weg te spuiten. Het inzetten van een stoomreiniger zorgt er in de praktijk niet alleen maar voor dat zaken zoals vuil en vet kunnen worden verwijderd. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat de stoomreiniger zaken zoals bijvoorbeeld bacteriën en schimmels kan doden. Tijdens het stoomreinigen is het wel altijd belangrijk om er voor te zorgen dat het toestel de juiste kwaliteit aan droge stoom weet te produceren. Goede stoom staat in de praktijk gelijk aan stoom welke voor ongeveer 95 procent droog dient te zijn. De stoom moet dus eigenlijk vooral weinig water bevatten.

Welk schoonmaakmiddel kan er in een stoomreiniger?

Een vaak gestelde vraag heeft betrekking tot het feit van welk schoonmaakmiddel er nu precies gebruik dient te worden gemaakt in een stoomreiniger. Het antwoord op deze vraag zal veel mensen misschien verbazen, maar toch is het antwoord echt “van geen enkele”. Gebruikmaken van een stoomreiniger zorgt er namelijk voor dat je kiest voor een reiniging die gebeurt op basis van stoom. De stoom doet dus met andere woorden al het werk. Schoonmaakmiddel in een stoomreiniger stoppen kan er bovendien voor zorgen dat de stoomreiniger beschadigd. Het spreekt dan ook voor zich dat dit zeer sterk af te raden is.

Kortom, al deze voordelen zorgt er voor dat een stoomreiniger onmisbaar is in huis net als een goede stofzuiger.

Ben je van plan om een stoomreiniger te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over stoomreinigers? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over stoomreinigers zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een stoomreiniger en vind je dat jouw stoomreiniger getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw stoomreiniger makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over stoomreinigers

 • Wat kun je doen met een stoomreiniger?

  Met een stoomreiniger kun je hardnekkig vuil, stofmijten, bacteriën en ziektekiemen van harde oppervlakten verwijderen. Stoomreinigers zijn er in verschillende soorten, maten en prijsklassen en de juiste stoomreiniger is afhankelijk van je behoeftes. Het grote voordeel van een stoomreiniger is dat het apparaat schoonmaakt door middel van stoomdruk en dat je geen aanvullende chemicaliën nodig hebt. Dat in de basis dus ook een stuk beter voor de gezondheid is.

 • Waar kan ik een stoomreiniger kopen?

  Een stoomreiniger kun je bij verschillende webshops en winkels aanschaffen. Tuin- en bouwmarkten, zoals de Karwei, Praxis en Gamma, maar ook bij elektronicawinkels, zoals Expert en de Media Markt. Ook warenhuizen, zoals Blokker verkopen stoomreinigers. Online kun je bij veel winkels terecht. Daaronder Coolblue en bol.com. Het assortiment wisselt evenals de prijzen per aanbieder.

 • Welke stoomreiniger voor de badkamer?

  De BLACK+DECKER 1600W Steam-mop is een zeer uitgebreide stoomreiniger die je voor vrijwel iedere schoonmaak klus kunt gebruiken. Dus ook voor in de badkamer. De stoomreiniger heeft een hoog vermogen en 15 verschillende standen. De 15 meegeleverde accessoires bevatten ook speciale borstels , doeken en wissers voor vloertegels en badkamer tegels.

 • Hoe goed is een stoomreiniger?

  Een stoomreiniger is goed voor alle dagelijkse schoonmaak klussen, maar ook voor de grote schoonmaak. Hardnekkig vuil en rondzwevende stofdeeltjes kun je eenvoudig van harde oppervlakten verwijderen met stoomdruk. Zonder dat je chemicaliën nodig hebt. Dat is een groot pluspunt van een stoomreiniger. Die ook in verschillende soorten, maten en prijsklassen verkrijgbaar zijn.

 • Is een stoomreiniger geschikt voor laminaat?

  Bepaalde stoomreinigers zijn geschikt voor laminaat en bevatten ook de juiste accessoires waarmee je de laminaatvloer kunt behandelen. Of een stoomreiniger geschikt is voor een laminaatvloer staat beschreven op de doos en in de productomschrijving. Het is dus wel goed om het eerst te controleren voordat je een stoomreiniger aanschaft. In de basis zijn vrijwel alle verkrijgbare stoomreinigers geschikt voor laminaatvloeren. Dus dat is een voordeel.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie