De 5 beste stoomreinigers van 2023

Een stoomreiniger kopen zorgt er voor dat je kan rekenen op menig aantal interessante voordelen. Zo kan droge stoom bijvoorbeeld vuildeeltjes losmaken en verwijderen. Daarnaast maakt stoom bijvoorbeeld je tapijt niet alleen maar schoon, maar kan ze ook kleuren terug doen opleven. Tijdens je zoektocht naar de beste stoomreiniger zal je altijd graag rekening willen houden met verschillende, belangrijke aandachtspunten. Om welke aandachtspunten het dan precies gaat en wat nu echt de beste stoomreinigers op de markt zijn ontdek je hier!

Merk
Model
1
Kärcher SC 3 EasyFix - Stoomreiniger
Kärcher
SC 3 EasyFix
2
Shark S6003EU - Stoomreiniger - Stoommop
Shark
S6003EU
3
BISSELL 36988 SpotClean Proheat
BISSELL
36988 SpotClean Proheat
4
Vileda Stoomreiniger Steam Plus Power Pad
Vileda
Steam Plus Power
5
BLACK+DECKER FSMH1321JSM-QS - Stoomreiniger
BLACK+DECKER
FSMH1321JSM-QS
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

Dit zijn ze, de 5 beste stoomreinigers van 2023

1. Kärcher SC 3 EasyFix – Beste allround stoomreiniger

Kärcher SC 3 EasyFix - Stoomreiniger
Bekijk stoomreiniger

Op zoek naar de beste allround stoomreiniger? Dat is de Kärcher SC 3 EasyFix! Dit is de snelste stoomreiniger van zijn tijd. Dit blijkt in het bijzonder uit het feit dat ze amper 30 seconden opwarmtijd vereist voordat ze kan worden gebruikt. De watertank kan bovendien continue worden bijgevuld. Hierdoor is het mogelijk om zonder vervelende onderbrekingen door te kunnen werken. Bovendien kan er worden vastgesteld dat de Kärcher SC 3 EasyFix beschikt over een zogenaamd ontkalkingspatroon. Deze zorgt er voor dat het water automatisch wordt ontkalkt waardoor er steeds een optimale levensduur in het vooruitzicht kan worden gesteld. De reiniging die wordt gerealiseerd door de Kärcher SC 3 EasyFix gebeurt overigens ook zonder het gebruik van chemische producten. Bovendien is het mogelijk om ze nagenoeg overal in te zetten.

Een grondige reiniging uitvoeren met behulp van de Kärcher SC 3 EasyFix zorgt er voor dat harde oppervlakken in huis voor zomaar even 99,99 procent kunnen worden ontdaan van alle huishoudelijke bacteriën. De verschillende accessoires die samen met de Kärcher SC 3 EasyFix worden geleverd zorgen er overigens voor dat je niet alleen tegels, kookplaten en dampkappen op een efficiënte manier schoon kan maken. In ieder geval, voor mensen die op zoek zijn naar de beste allround stoomreiniger zal de keuze voor dit exemplaar wellicht al snel zijn gemaakt!

Pluspunten
 • Slechts 30 seconden opwarmtijd
 • Continue bijvullen van de watertank
 • Uitgerust met een ontkalkingspatroon
 • In principe perfect overal inzetbaar
 • Geleverd met verschillende handige accessoires
Minpunten
 • De stoomkracht kan niet zelf worden ingesteld
 • Het waterreservoir kan niet worden verwijderd waardoor direct bijvullen met de kraan geen optie is

De Kärcher SC 3 EasyFix is verkrijgbaar bij:

2. Shark S6003EU – Beste stoomreiniger voor de vloer

Shark S6003EU - Stoomreiniger - Stoommop
Bekijk stoomreiniger

De Shark S6003EU wordt in de praktijk vaak omschreven als hebbende de beste stoomreiniger voor de vloer. Die reputatie is echt niet zomaar uit de lucht komen vallen, in tegendeel. Door gebruik te maken van deze stoomreiniger zal je dan ook in de praktijk kunnen vaststellen dat ze ingezet kan worden voor nagenoeg alle verschillende ondergronden. Dit betekent dat je ze niet alleen gebruikt voor het reinigen van parket, maar ook voor laminaat en tegels en vloerbedekking. Daarnaast is de prijs van deze stoomreiniger ook nog eens erg schappelijk. De bouwkwaliteit is wellicht wat minder dan de dure merken, maar de prijs- kwaliteitsverhouding is uitermate goed.

De Shark S6003EU zorgt niet alleen voor een efficiënte, maar tegelijkertijd ook voor een hygiënische en eenvoudige reiniging.

De speciale Blaster Steam functie waar je op kan rekenen bij het gebruik van de Shark S6003EU zorgt er tot slot voor dat je kan rekenen op extra stoom voor het verwijderen van extra hardnekkige vlekken. De Shark S6003EU is gebruiksklaar binnen de 30 seconden en beschikt over een snoerlengte van 7 meter.

Pluspunten
 • Geschikt voor nagenoeg alle ondergronden
 • Een snelle, hygiënische en eenvoudige reiniging gegarandeerd
 • Voorzien van een speciale Blaster Steam functie
Minpunten
 • Het waterreservoir is niet afneembaar

De Shark S6003EU is verkrijgbaar bij:

3. BISSELL 36988 SpotClean Proheat – Beste stoomreiniger voor je bankstel

BISSELL 36988 SpotClean Proheat
Bekijk stoomreiniger

Wil je graag met zekerheid de beste stoomreiniger voor je bankstel in huis halen? Dan kan je daarvoor kijken in de richting van de BISSELL 36988 SpotClean Proheat. Door gebruik te maken van dit type stoomreiniger zal je kunnen vaststellen dat je vlekken permanent kan verwijderen. Dit niet in het minst door de aanwezigheid van een krachtig zuigkracht gecombineerd met enkele geweldig handige hulpstukken. Met de BISSELL 36988 SpotClean Proheat is het mogelijk om de meest uiteenlopende oppervlakken op een efficiënte manier te reinigen. Dit geldt niet alleen voor drukbezochte plekken en trappen, maar ook voor bijvoorbeeld allerhande zachte oppervlakken. Ook voor het reinigen van bijvoorbeeld matrassen zal je kunnen vaststellen dat de BISSELL 36988 SpotClean Proheat één van de beste mogelijkheden is op de markt!

De BISSELL 36988 SpotClean Proheat is uitgerust met een extra lange slang met een 8 centimeter breed opzetstuk. Met behulp van deze slang en de aanwezige sproeier wordt er voor gezorgd dat het reinigingsmiddel op de hardnekkige vlekken kan worden gespoten. Vervolgens kan je deze vlekken uitborstelen en door het water laten opzuigen. Wil jij dus snel en eenvoudig vlekken uit verschillende oppervlakken waaronder uit je bankstel kunnen verwijderen? Kijk daarvoor dan zeker eens in de richting van deze BISSELL 36988 SpotClean Proheat!

Pluspunten
 • Geschikt voor verschillende oppervlakken waaronder bankstellen, tapijt, de auto, gestoffeerde trappen, etc.
 • De tanks kunnen eenvoudig worden geleegd en bijgevuld
 • Beschikt over een compact ontwerp wat ze eenvoudig op te bergen maakt
Minpunten
 • De snoerlengte van 5 meter is wat aan de beperkte kant

De BISSELL 36988 SpotClean Proheat is verkrijgbaar bij:

4. Vileda Steam Plus Power – Beste goedkope stoomreiniger

Vileda Stoomreiniger Steam Plus Power Pad
Bekijk stoomreiniger

Met de Vileda Steam Plus Power beschik je over een lichte en bovendien ook zeer wendbare stoomreiniger. Met behulp van deze stoomreiniger is het mogelijk om zaken zoals vuil, stof en bacteriën aan te pakken met behulp van hete damp. Gebruikmaken van de Vileda  Steam Plus Power is dan ook in de praktijk onder meer uitstekend geschikt om ruimtes zoals de keuken en de badkamer perfect hygiënisch te houden. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat de Vileda  Steam Plus Power eveneens perfect kan worden ingezet in publieke plaatsen waarin sprake is van heel wat bacteriën. De hoge temperatuur waar de damp die uit de Vileda Steam Plus Power komt over beschikt zorgt er voor dat maar liefst 99,9 procent van alle bacteriën verwijderd kunnen worden.

Het regelbaar stoomvolume waar de Vileda Steam Plus Power over beschikt zorgt er voor dat het mogelijk is om deze stoomreiniger te gebruiken op alle verschillende ondergronden. Je stelt het stoomvolume dan ook perfect in naargelang het soort vloer welke je wenst schoon te maken. De handige draaiknop welke is terug te vinden aan de Vileda Steam Plus Power zorgt er in ieder geval voor dat je kan variëren tussen een bescheiden hoeveelheid damp en een grotere hoeveelheid. Wil je graag kortharige tapijten schoonmaken? Ook daarvoor leent deze beste goedkope stoommop zich werkelijk uitstekend!

Pluspunten
 • Te gebruiken voor het reinigen van verschillende oppervlakken
 • 99,9% van alle bacteriën kunnen verwijderd worden
 • Een hygiënischere manier van reinigen dan met chemicaliën
 • Voorzien van een regelbaar stoomvolume
 • Uitgerust met een stevig reservoir van 400 ml
Minpunten
 • Het 6 meter lange snoer wordt door veel mensen als te kort bevonden

De Vileda Steam Plus Power is verkrijgbaar bij:

5. BLACK+DECKER FSMH1321JSM-QS – Beste 2-in-1 stoomreiniger

BLACK+DECKER FSMH1321JSM-QS - Stoomreiniger
Bekijk stoomreiniger

De BLACK+DECKER FSMH1321JSM-QS mag zich met recht en rede profileren als hebbende de beste 2-in-1 stoomreiniger. Ze slaagt er in ieder geval in om met behulp van stoom alle oppervlakken in je woning echt hygiënisch schoon te maken. De aanwezigheid van de revolutionaire SteaMitt zorgt er voor dat je kan rekenen op de kracht van stoom gewoon vanuit je handpalm. Het inzetten van deze stoomreiniger zorgt er dan ook in de praktijk voor dat je zomaar even eenvoudig 99,9 procent van alle bacteriën, stofmijten en ziektekiemen kan doden. Dit bovendien ook nog eens zonder dat er daarvoor gebruik dient te worden gemaakt van chemische schoonmaakmiddelen. Wil jij graag schoon kunnen maken op slecht bereikbare plaatsen? Ook in dat geval zal je kunnen vaststellen dat de BLACK+DECKER FSMH1321JSM-QS je daar zeker en vast bij kan helpen!

De aanwezigheid van de autoselect draaiknop bij deze BLACK+DECKER FSMH1321JSM-QS zorgt er voor dat je over de mogelijkheid beschikt om volledig zelf de juiste hoeveelheid stoom in te stellen. Door middel van de zogenaamde Steam Burst is het bovendien ook nog eens mogelijk om hardnekkig vuil en vet zonder moeite uit de verschillende oppervlakken te verwijderen. Het inzetten van de BLACK+DECKER FSMH1321JSM-QS kan bovendien gebeuren voor het reinigen van niet alleen tegels en douchedeuren, maar ook voor spiegels, kranen, speelgoed en zelfs de BBQ of grill.

Pluspunten
 • Kan eenvoudig worden gevuld met gewoon kraanwaterIn amper 15 seconden is de steam-mop voldoende opgewarmd en klaar voor gebruik
 • Er zijn extra accessoires verkrijgbaar, zodat je meer bereidingsmogelijkheden hebt
 • Doodt maar liefst 99,9 procent van alle bacteriën in huis
 • Uitgerust met AUTOSELECT technologie
 • De Easy Glide microvezel stoomdoeken kunnen tot wel 100 wasbeurten blijven meegaan
 • Voorzien van Steam Burst reiniging voor het meest hardnekkige vuil
Minpunten
 • De kabel kan tijdens het dweilen wel eens in de weg komen te zitten

De BLACK+DECKER FSMH1321JSM-QS is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

Hoe werkt een stoomreiniger?

Een stoomreiniger is een toestel welke er voor zorgt dat het vuil wordt losgeweekt. Hiermee weet ze zich te onderscheiden ten opzichte van bijvoorbeeld een hogedrukreiniger. Bij deze laatste is het namelijk zo dat er voor wordt gekozen om het vuil als het ware weg te spuiten. Het inzetten van een stoomreiniger zorgt er in de praktijk niet alleen maar voor dat zaken zoals vuil en vet kunnen worden verwijderd. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat ze zaken zoals bijvoorbeeld bacteriën en schimmels kan doden. Tijdens het stoomreinigen is het wel altijd belangrijk om er voor te zorgen dat het toestel de juiste kwaliteit aan droge stoom weet te produceren. Goede stoom staat in de praktijk gelijk aan stoom welke voor ongeveer 95 procent droog dient te zijn. Ze moet dus eigenlijk vooral weinig water bevatten.

Welk schoonmaakmiddel kan er in een stoomreiniger?

Een vaak gestelde vraag heeft betrekking tot het feit van welk schoonmaakmiddel er nu precies gebruik dient te worden gemaakt in een stoomreiniger. Het antwoord op deze vraag zal veel mensen misschien verbazen, maar toch is ze echt “van geen enkele”. Gebruikmaken van een stoomreiniger zorgt er namelijk voor dat je kiest voor een reiniging die gebeurt op basis van stoom. De stoom doet dus met andere woorden al het werk. Schoonmaakmiddel in een stoomreiniger stoppen kan er bovendien voor zorgen dat deze wordt beschadigd. Het spreekt dan ook voor zich dat dit zeer sterk af te raden is.

Kortom, al deze voordelen zorgt er voor dat een stoomreiniger onmisbaar is in huis net als een goede stofzuiger.

Veelgestelde vragen over stoomreinigers

 • Wat kun je doen met een stoomreiniger?

  Met een stoomreiniger kun je hardnekkig vuil, stofmijten, bacteriën en ziektekiemen van harde oppervlakten verwijderen. Stoomreinigers zijn er in verschillende soorten, maten en prijsklassen en de juiste stoomreiniger is afhankelijk van je behoeftes. Het grote voordeel van een stoomreiniger is dat het apparaat schoonmaakt door middel van stoomdruk en dat je geen aanvullende chemicaliën nodig hebt. Dat in de basis dus ook een stuk beter voor de gezondheid is.

 • Waar kan ik een stoomreiniger kopen?

  Een stoomreiniger kun je bij verschillende webshops en winkels aanschaffen. Tuin- en bouwmarkten, zoals de Karwei, Praxis en Gamma, maar ook bij elektronicawinkels, zoals Expert en de Media Markt. Ook warenhuizen, zoals Blokker verkopen stoomreinigers. Online kun je bij veel winkels terecht. Daaronder Coolblue en bol.com. Het assortiment wisselt evenals de prijzen per aanbieder.

 • Welke stoomreiniger voor de badkamer?

  De BLACK+DECKER 1600W Steam-mop is een zeer uitgebreide stoomreiniger die je voor vrijwel iedere schoonmaak klus kunt gebruiken. Dus ook voor in de badkamer. De stoomreiniger heeft een hoog vermogen en 15 verschillende standen. De 15 meegeleverde accessoires bevatten ook speciale borstels , doeken en wissers voor vloertegels en badkamer tegels.

 • Hoe goed is een stoomreiniger?

  Een stoomreiniger is goed voor alle dagelijkse schoonmaak klussen, maar ook voor de grote schoonmaak. Hardnekkig vuil en rondzwevende stofdeeltjes kun je eenvoudig van harde oppervlakten verwijderen met stoomdruk. Zonder dat je chemicaliën nodig hebt. Dat is een groot pluspunt van een stoomreiniger. Die ook in verschillende soorten, maten en prijsklassen verkrijgbaar zijn.

 • Is een stoomreiniger geschikt voor laminaat?

  Bepaalde stoomreinigers zijn geschikt voor laminaat en bevatten ook de juiste accessoires waarmee je de laminaatvloer kunt behandelen. Of een stoomreiniger geschikt is voor een laminaatvloer staat beschreven op de doos en in de productomschrijving. Het is dus wel goed om het eerst te controleren voordat je een stoomreiniger aanschaft. In de basis zijn vrijwel alle verkrijgbare stoomreinigers geschikt voor laminaatvloeren. Dus dat is een voordeel.

 • Plaats een reactie