De 5 beste stofzuigers van 2024

De beste stofzuiger vinden kan een enorme uitdaging zijn. Wij helpen je daar graag bij! Daarom hebben wij voor jullie een aantal stofzuigers uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste stofzuigers van 2024 zijn.

Voordat je een stofzuiger gaan kopen is het belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen. Wil je bijvoorbeeld een stofzuiger met of zonder stofzuigerzak? Heb je huisdieren? Dan is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Je hebt namelijk speciale stofzuigers voor mensen met huisdieren. Waar ga je de stofzuiger laten als je hem niet gebruikt? Een steelstofzuiger is makkelijk op te bergen dan een gewone stofzuiger.

Merk
Model
1
Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine stofzuiger
Miele
Complete C3
2
AEG LX7-2-CR-A - Animal Edition - Stofzuiger zonder zak (2018)
AEG
X7-2-CR-A Animal Edition
3
AEG VX6-2-CR-A Animal edition stofzuiger
AEG
VX6-2-CR-A Animal Edition
4
Samsung VS20R9046S3EN
Samsung
VS20R9046S3EN
5
Philips PowerPro Compact FC9331-09
Philips
PowerPro Compact FC9331/09

Dit zijn ze, de 5 beste stofzuigers van 2024

1. Miele Complete C3 – Beste stofzuiger voor harde vloeren

Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine stofzuiger
Bekijk stofzuiger

De Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine is vooral heel geschikt voor een huis met harde vloeren. De stofzuiger met zak heeft een goede zuigkracht op harde ondergronden en heeft een combizuigmond waarmee je ook laagpolig tapijt kunt stofzuigen. De stofzuiger wordt geleverd met een kierenzuigmond, zodat je ook in alle hoekjes en gaatjes goed stofvrij kunt maken. Daarnaast zit er een extra meubelborstel bij (waarmee je ook gordijnen kunt schoonmaken) en een reliëfborstel met natuurhaar. Zo kun je ook meer kwetsbare voorwerpen stofzuigen, zoals bijvoorbeeld een fotolijstje of andere woonaccessoires.

De Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine heeft een snoerlengte van 8,5 cm. Dat is niet heel erg lang, dus als je een groot huis hebt zul je de stofzuiger wat vaker in een ander stopcontact moeten doen. Dat is eigenlijk het enige wat ietwat onhandig is aan deze stofzuiger.

Pluspunten
 • Beste stofzuiger volgens de Consumentenbond (april 2018)
 • Zeer goede zuigkracht op harde vloeren
 • Geleverd met handige borstels en accessoires
 • Bevat zakbeveiliging: zo vergeet je nooit een stofzuigerzak in de stofzuiger te doen
Minpunten
 • De kabel is 8,5 meter: niet erg lang
 • Het geluidsniveau is hoog: 76 decibel
 • Wordt niet geleverd met parketborstel
 • De prijs van deze stofzuiger is aan de hoge kant

De Miele Complete C3 is verkrijgbaar bij:

2. AEG X7-2-CR-A Animal Edition – Beste zuinige stofzuiger

AEG LX7-2-CR-A - Animal Edition - Stofzuiger zonder zak (2018)
Bekijk stofzuiger

De AEG X7-2-CR-A Animal Edition is wat ons betreft de ideale stofzuiger. Deze zuinige stofzuiger met zak komt op allerlei vlakken als beste uit de test en is dus een goede allround stofzuiger. De AEG X7-2-CR-A maakt goed schoon op zowel harde als zachte vloeren. Zelfs het opzuigen van honden- en kattenharen is geen probleem door een speciale turboborstel. De AEG X7-2-CR-A Animal Edition beschikt over een HEPA 13-filter dat gegarandeerd 99,95% van alle stofdeeltjes filtert. Dit maakte de beste stofzuiger ook geschikt voor mensen met een stofallergie.

Daarnaast is deze beste koop stofzuiger lichtgewicht en erg gebruiksvriendelijk. De AEG X7-2-CR-A weegt slechts 4,43 kg, waardoor hij gemakkelijk op te tillen is. Ook beweegt hij erg soepel door je kamer heen, waardoor stofzuigen ineens een simpele taak wordt. De snoer is 9 meter lang, wat een prima lengte is voor een kamer of kleinere verdieping. De stofzuiger is ook nog eens gemakkelijk horizontaal of verticaal op te bergen. Heel praktisch!

Pluspunten
 • De AEG AEG X7-2-CR-A is de beste stofzuiger volgens de Consumentenbond (maart 2019)
 • Geschikt voor mensen met een stofallergie
 • Sterke zuigkracht op harde en zachte vloeren
 • Energiezuinig
 • Parketzuigmond en andere zuigmonden meegeleverd
 • Hygiënische deksel, zodat je de stofzuigerzak gemakkelijk vervangt
Minpunten
 • Niet de allergoedkoopste stofzuiger

De AEG X7-2-CR-A Animal Edition is verkrijgbaar bij:

3. AEG VX6-2-CR-A Animal Edition – Beste goedkope stofzuiger

AEG VX6-2-CR-A Animal edition stofzuiger
Bekijk stofzuiger

De AEG VX6-2-CR-A Animal Edition lijkt veel op de nummer 1 in onze top 5 beste stofzuigers. Deze versie van de stofzuiger met zak scoort echter nét een beetje minder, maar dat is ook weer terug te zien in de voordelige prijs. De AEG VX6-2-CR-A Animal Edition heeft – net als de VX7-2CR-A – een sterke zuigkracht op zowel harde als zachte vloeren. Ook deze stofzuiger wordt geleverd met een turboborstel waarmee je honden- en kattenharen gemakkelijk opzuigt. De stofzuiger bevat eveneens een HEPA 13-filter, wat de stofzuiger geschikt maakt voor mensen met een stofallergie. Verder is deze stofzuiger met zak gebruiksvriendelijk en lichtgewicht.

Waarom is deze stofzuiger dan net een beetje goedkoper dan zijn prijswinnende grote broer? Het verschil zit ‘m in de details: het geluidsniveau is met 76 decibel iets hoger en daarmee maakt de stofzuiger wat meer lawaai. Ook is de snoer van deze stofzuiger slechts 6 meter. Voldoende voor niet al te grote kamers, maar stofzuig je een hele verdieping dan zul je tussendoor van stopcontact moeten wisselen. Ook wordt de AEG VX6-2-CR-A Animal Edition níet geleverd met parketzuigmond.

Pluspunten
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Sterke zuigkracht op harde en zachte vloeren
 • Geschikt voor mensen met een stofallergie
 • Verschillende zuigmonden meegeleverd
 • Gebruiksvriendelijk, soepel en lichtgewicht
Minpunten
 • Parketzuigmond niet meegeleverd

De AEG VX6-2-CR-A Animal Edition is verkrijgbaar bij:

4. Samsung VS20R9046S3EN – Beste steelstofzuiger

Samsung VS20R9046S3EN
Bekijk stofzuiger

De Samsung VS20R9046S3EN is de beste snoerloze stofzuiger of steelstofzuiger verkrijgbaar. Met de innovatieve accu gaat de steelstofzuiger op zijn laagste stand tot wel 60 minuten mee. Zo kun je dus vaker stofzuigen met een opgeladen apparaat. Bovendien kun je hem vervangen door een reservebatterij om tot 2 uur lang schoon te maken. Binnen 3,5 uur is de accu alweer vol en met het ”Jet Station” kun je ook nog eens twee accu’s tegelijk opladen. Handig!

De Samsung VS20R9046S3EN  heeft een krachtige borstel die extreem snel roteert. Je kunt de steelstofzuiger op verschillende standen gebruiken. Op die manier is de stofzuiger krachtig op allerlei soorten vloeren, zowel harde als zachte ondergronden. De unieke borstel kan losgekoppeld worden. Zo maak je hem gemakkelijk schoon. Verder is de Samsung VS20R9046S3EN  zo licht als een veertje. Hierdoor – en door het ontbreken van een kabel – profiteer je van ultieme vrijheid en flexibiliteit tijdens het stofzuigen. Wil je graag weten welke steelstofzuigers er nog meer zijn? Bekijk dan ook onze top 5 beste steelstofzuigers van 2024.

Pluspunten
 • Krachtig op harde én zachte vloeren
 • Ultieme flexibiliteit en vrijheid vanwege ontbreken snoer
 • Lichtgewicht
 • Mooi design
Minpunten
 • Duurder dan een gewone stofzuiger met zak of zakloze stofzuiger
 • Accu moet opgeladen worden

De Samsung VS20R9046S3EN is verkrijgbaar bij:

5. Philips PowerPro Compact FC9331/09 – Beste zakloze stofzuiger

Philips PowerPro Compact FC9331-09
Bekijk stofzuiger

De Philips PowerPro Compact FC9331/09 is de beste zakloze stofzuiger in deze top 5. De stofzuiger presteert het beste op harde vloeren en parket. Ook bevat deze stofzuiger zonder zak een allergiefilter dat 99,9o% van de stofdeeltjes filtert. Daarmee is de stofzuiger – net als nummer 1 en 3 in deze top 5 beste stofzuigers – ook erg geschikt voor mensen met een stofallergie. De stofzuiger weegt slechts 4,5 kg en is daardoor gemakkelijk op te tillen. Ook beweegt het apparaat soepel tijdens het stofzuigen. De stofzuiger wordt geleverd met verschillende zuigmonden, zodat je hele huis goed stofvrij te maken is.

De Philips PowerPro Compact FC9331/09 is een zakloze stofzuiger en heeft dus geen stofzuigerzakken nodig. Wel moet je een keer in de zoveel tijd het reservoir legen. Dat kan gewoon in de prullenbak. Het nadeel is dat daarbij soms wat stof vrijkomt; toch niet zo handig voor mensen met een stofallergie dus. Verder heeft de Philips PowerPro Compact FC9331/09 een snoer van 6 meter, wat niet al te lang is.

Pluspunten
 • Geen stofzuigerzakken nodig
 • Sterke zuigkracht op harde vloeren
 • Geleverd met allerlei handige zuigmonden en borstels, zoals een parketborstel voor kwetsbare vloeren
 • Beschikt over allergie filter
 • Energiezuinige stofzuiger
Minpunten
 • Snoerlengte is maar 6 meter
 • Maakt met 76 decibel best veel geluid

De Philips PowerPro Compact FC9331/09 is verkrijgbaar bij:

Beste stofzuiger met of zonder zak?

De traditionele stofzuiger is er eentje mét een stofzuigerzak. Hoe dit product werkt hoeven we je denk ik niet meer uit te leggen. Het stof dat je opzuigt komt terecht in een zak en deze gooi je weg zodra deze vol is. Het nadeel daarvan is dus dat je stofzuigerzakken nodig hebt. Is je stofzuigerzak vol en heb je geen nieuwe in huis? Dan kun je simpelweg niet stofzuigen.

Met een zakloze stofzuiger heb je dit probleem niet. De stofzuiger zonder zak is zo gemaakt dat het stof terecht komt in een stofreservoir. Dit stofreservoir moet je één keer in de zoveel tijd legen. Dat kan gewoon in de prullenbak. Een nadeel is dat bij dit proces soms wat stofwolken vrijkomen. Daar heb je bij een stofzuiger met zak geen last van.

Waar moet je op letten bij het kopen van een stofzuiger?

1. De beste stofzuiger maakt écht schoon.

Dit is natuurlijk de meest belangrijke eigenschap van een stofzuiger. Een goede stofzuiger zuigt al het stof op en laat dus niets achter.

2. De beste stofzuiger is gebruiksvriendelijk.

Stofzuigen is voor de meeste mensen niet direct de meest favoriete bezigheid dus we willen graag dat de stofzuiger gemakkelijk te gebruiken is. De stofzuiger moet lekker meerollen (zonder om te vallen) en de kabel moet gemakkelijk uit en weer terug in de stofzuiger te doen zijn.

3. De beste stofzuiger zuigt stof ook écht op.

Sommige stofzuigers halen het stof wel weg bij de vloer, maar verliezen in het proces weer wat stof aan de lucht. Uiteindelijk dwarrelt dat stof weer naar beneden en daar wordt je huis dus niet helemaal spic en span van. Het is belangrijk dat ál het stof dus echt in de stofzuiger terecht komt en niet daarbuiten.

4. De beste stofzuiger voor harde en zachte vloeren.

Of een stofzuiger bij je past, is ook afhankelijk van je huis. Sommige stofzuigers presteren beter op harde vloeren, maar als je ook tapijt hebt dan moet je ook zoek naar een stofzuiger die ook op zachte vloeren goed presteert.

Conclusie beste koop stofzuiger

Wat voor jou de beste koop qua stofzuiger is, is afhankelijk van verschillende factoren. Heb je harde of zachte vloeren? Ben je allergisch voor stof? Heb je huisdieren en last van honden- en kattenhaar in je interieur? Wat ons betreft is de AEG VX7-2-CR-A Animal Edition de absolute winnaar. Een stofzuiger die overal antwoord op geeft en op alle vlakken presteert.

Heb je geen huisdieren, alleen harde vloeren en woon je niet al te groot? Dan voldoet een simpeler en goedkoper model wellicht ook voor jou. Bedenk zelf welke eigenschappen aan een stofzuiger je het belangrijkst vindt en neem bovenstaande voor- en nadelen nog eens door. Hopelijk heeft dit artikel je een beter inzicht gegeven in de mogelijkheden en weet je nu welke stofzuiger je wil kopen. Veel plezier met stofzuigen!

Ben je van plan om een stofzuiger te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over stofzuigers? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over stofzuigers zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een stofzuiger en vind je dat jouw stofzuiger getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw stofzuiger makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over stofzuigers

 • Hoe lang gaat een stofzuiger mee?

  Een stofzuiger gaat gemiddeld 5 jaar mee, maar je kunt de levensduur van een stofzuiger eenvoudig verlengen door bijvoorbeeld de slang, zuigmond en borstels in de zuigmond te vervangen. Een stofzuiger wordt vaak onterecht bij het grofvuil gezet als blijkt dat deze zuigkracht verliest. Echter is het door het vervangen van onderdelen vaak mogelijk om de stofzuiger weer goed zijn werk te laten doen.

 • Wat is een stofklasse?

  Er zijn 3 soorten stofklassen te benoemen; L, M, H. Bij een stofklasse L (laag) wordt circa nog 5% stof doorgelaten en deze stofklasse is dus geschikt voor het opzuigen van eenvoudige stoffen. Een stofklasse M (midden) kan al zwaardere stoffen, zoals zand en grind opzuigen en laat slechts 0,5% stof door. Stofklasse H (hoog) is een stofklasse waarmee je zelfs schadelijke stoffen kunt opzuigen.

De beste webshops om een stofzuiger te kopen

Je kunt op veel plekken een stofzuiger kopen tegenwoordig. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze hebben we hieronder een aantal webshops waar stofzuigers verkrijgbaar zijn voor je op een rijtje gezet.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie