De 5 beste hogedrukreinigers van 2024

Ben je op zoek naar de beste hogedrukreiniger? Wij helpen je graag! Het aanbod is reuze en wij snappen heel goed dat het daarom lastig is om een goede keuze te maken daarom hebben wij voor jullie een aantal hogedrukreinigers uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste hogedrukreinigers van 2024 zijn.

Een hogedrukreiniger spuit water onder hoge druk door een mond, waardoor je gemakkelijk vuil van objecten kan spuiten. Denk aan het wassen van de auto, schoonspuiten van de tuinmeubels of het opruimen van het terras. Daarnaast beschikken sommige modellen van een apart reservoir, welke geschikt is voor reinigingsmiddel. Zo spuit je in één handomdraai alle objecten schoon.

Hogedrukreinigers zijn in te delen in twee soorten, namelijk; elektrische- en benzine hogedrukreinigers.
De elektrische hogedrukreiniger is de meest voorkomende hogedrukreiniger onder consumenten. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, wegen niet veel, zijn duurzaam en bieden bovenal voldoende kracht om alle klussen rondom het huis te klaren. Wanneer er een stroomvoorziening in de buurt is, is dit dus de meest geschikte hogedrukreiniger. We bespreken in dit artikel enkel elektrische hogedrukreinigers.

Merk
Model
1
Karcher K7 Premium hogedrukreiniger
Karcher
K7 Premium
2
Eziclean® Hydroforce 165
Eziclean
Hydroforce 165
3
Karcher K3 Full Control Home hogedrukreiniger
Karcher
K3
4
EUROM Force 2000 Plus hogedrukreiniger
EUROM
Force 2000 Plus
5
Nilfisk E150.2-9 P X-TRA hogedrukreiniger- 150 bar
Nilfisk
E150.2-9 Xtra

Dit zijn ze, de 5 beste hogedrukreinigers van 2024

1. Karcher K7 Premium – Beste hogedrukreiniger van karcher

Karcher K7 Premium hogedrukreiniger
Bekijk hogedrukreiniger

Dit model van Karcher is de beste hogedrukreiniger uit ons lijstje. Deze hogedrukreiniger is geschikt voor iedere klus en voorzien van alle opties die je je maar kunt bedenken. Het nadeel hiervan is uiteraard dat dit model meteen een stuk duurder is dan de overige hogedrukreinigers. Deze Karcher is voorzien van een waterfilter, LCD-scherm voor het regelen van de werkdruk, een haspel, wieltjes, Plug-n-Clean systeem voor het toevoegen van reinigingsmiddel en verschillende accessoires. Wanneer je gaat voor de Karcher K7 weet je zeker dat je klaar bent voor iedere klus. Het enige wat deze Karcher in onze ogen nog mist, is een wasborstel. Deze wordt helaas niet standaard meegeleverd.

Deze hogedrukreiniger heeft een waterdruk van maar liefst 180 bar, welke te regelen is middels het LCD-scherm. Kies dus voor de waterdruk die voor jouw klus geschikt is! Verder ligt de wateropbrengst met 600 liter per uur enorm hoog. Zo weet je zeker dat je jouw objecten ook écht schoon krijgt. De hogedrukslang heeft een lengte van 10 meter en is op te rollen op de haspel, waardoor hij altijd netjes blijft. Deze hogedrukreiniger is dus geschikt voor het zware werk.

Pluspunten
 • Enorme hoge waterdruk (180 bar) en wateropbrengst (600 liter/uur)
 • Geschikt voor iedere klus, zelfs de zware reinigingsbeurten pakt dit model zonder moeite aan
 • Voorzien van alle opties die je je kunt bedenken
Minpunten
 • Duurste hogedrukreiniger uit onze lijst
 • Standaard wordt er geen wasborstel meegeleverd

De Karcher K7 Premium is verkrijgbaar bij:

2. Eziclean Hydroforce 165 – Beste hogedrukreiniger voor thuis

Eziclean® Hydroforce 165
Bekijk hogedrukreiniger

De EZIclean® Hydroforce 165 is de beste hogedrukreiniger voor mensen die regelmatig klussen rondom het huis doen. Hij wordt geleverd met de volgende 12 accessoires: een terrasreiniger, roterende borstel, roterende schrobborstel en verschillende hogedrukspuiten. Hiermee kan je efficiënt en effectief vuil, modder, mos en meer verwijderen van je auto, terras, dakgoten en andere oppervlakken.

De hogedrukreiniger met 165 bar druk en 2200 W motor is een zeer krachtige machine. Hiermee maak je alle buitenoppervlakken effectief schoon. Ook is de hogedrukreiniger geschikt voor grote klussen.

De hogedrukreiniger beschikt over een haspel, hierdoor kun je gemakkelijk de hogedrukslang op- en afrollen. Door de twee wieltjes kun je hem gemakkelijk verplaatsen en ook is het toevoegen van schoonmaakmiddel in de geïntegreerde tank zeer makkelijk.

Pluspunten
 • 12 verschillende accessoires
 • Geschikt voor alle soorten oppervlakken
 • 165 Bar druk
Minpunten
 • De tuinslang wordt niet meegeleverd

De Eziclean Hydroforce 165 is verkrijgbaar bij:

3. Karcher K3 – Beste goedkope hogedrukreiniger

Karcher K3 Full Control Home hogedrukreiniger
Bekijk hogedrukreiniger

De Karcher K3 Full Control Home is letterlijk een geval ‘veel voor weinig’. Dit is de beste hogedrukreiniger voor klusjes rondom het huis. Is het terras na een koude winter bedekt met mos of moet de mountainbike weer eens goed gereinigd worden? Met deze hogedrukreiniger maak je alles in een handomdraai weer schoon. De hogedrukreiniger wordt geleverd met vuilfrees en terrasreiniger, waardoor zelfs de lastigste klussen in een handomdraai schoon worden.

Verder is deze hogedrukreiniger voorzien van een tank voor schoonmaakmiddel, waardoor je hem kunt gebruiken voor het wassen van grote objecten. De reiniger is voorzien van handige wieltje om hem rond te rijden, in het geval de 6 meter lange hogedrukslang niet overal kan komen. De 1.600 Watt reiniger beschikt over een waterfilter, die ervoor zorgt dat de motor beschermd blijft tegen vuildeeltjes.

Pluspunten
 • Terrasreiniger en vuilfrees meegeleverd
 • Regelbare waterdruk tot 120 bar, geschikt voor verschillende klussen
 • Voordelig geprijsd en daardoor betaalbaar voor vrijwel iedereen
Minpunten
 • Relatief lage werkdruk en wateropbrengst, niet geschikt voor de grotere klussen
 • De hogedrukslang is met 6 meter wat korter dan de overige hogedrukreinigers

De Karcher K3 is verkrijgbaar bij:

4. EUROM Force 2000 Plus – Beste prijs/kwaliteit hogedrukreiniger

EUROM Force 2000 Plus hogedrukreiniger
Bekijk hogedrukreiniger

De EUROM Force 2000 Plus is de goedkoopste hogedrukreiniger uit ons overzicht, maar daarmee helemaal niet slecht. De reiniger werkt met een maximale drukkracht van 150 bar en is hierdoor geschikt voor gemiddeld gebruik. De hogedrukslang heeft een lengte van 8 meter, waardoor je gemakkelijk een terras of auto reinigt. Verder heeft dit apparaat een wateropbrengst van 400 liter per uur en een vermogen van 2000 watt. De maximale watertemperatuurtoevoer voor deze hogedrukreiniger is met 40 graden Celsius gemiddeld te noemen.

De hogedrukreiniger is ook geschikt voor de minder kleine klussen zoals het reinigen van het terras, dankzij de werkdruk van maximaal 150 bar. Grote oppervlakken zijn gemakkelijk en spatvrij te reinigen dankzij de standaard meegeleverde terrasreiniger. De ingebouwde waterfilter zorgt ervoor dat de hogedrukreiniger niet zomaar vast zal lopen. Verder heeft de 8 meter lange hogedrukslang een eigen haspel, waardoor je hem gemakkelijk oprolt. Het voordeel hiervan is dat de slang niet snel zal knikken of draaien.

Pluspunten
 • Hogedrukslang van 8 meter
 • Werkdruk van 150 bar
 • Standaard geleverd met terrasreiniger
 • Betaalbaar, de goedkoopste hogedrukreiniger uit onze lijst
Minpunten
 • De waterdruk is niet in te stellen, waardoor je de druk niet op specifieke klussen kunt afstemmen
 • De levensduur van deze hogedrukreiniger zal wat minder zijn dan zijn grotere broers

De EUROM Force 2000 Plus is verkrijgbaar bij:

5. Nilfisk E150.2-9 Xtra – Best hogedrukreiniger met 9 meter slang

Nilfisk E150.2-9 P X-TRA hogedrukreiniger- 150 bar
Bekijk hogedrukreiniger

Deze Nilfisk hogedrukreiniger heeft een vermogen van 2100 watt en maakt gebruik van een inductiemotor en een aluminium pomp. Hierdoor werk je met een werkdruk van 150 bar bij een wateropbrengst van 500 liter per uur.

De hogedrukslang van dit model is 9 meter lang, waardoor je hem overal in een gemiddelde tuin kunt gebruiken. Deze hogedrukreiniger is één van de duurdere modellen, maar dan heb je ook kwaliteit in huis. Wanneer je regelmatig de hogedrukreiniger verwacht te gebruiken, is deze Nilfisk de beste hogedrukreiniger voor jou!

Pluspunten
 • Hogedrukslang van 9 meter
 • Regelbare werkdruk tot 150 bar, geschikt voor verschillende klussen
Minpunten
 • Geen

De Nilfisk E150.2-9 Xtra is verkrijgbaar bij:

Waar je op moet letten bij het kopen van een hogedrukreiniger?

Er zijn enorm veel verschillende hogedrukreinigers te koop, allemaal met hun eigen prijskaartje. Daarom is het goed om te weten op welke punten je dient te letten bij het aanschaffen van een hogedrukreiniger. Denk hierbij aan de drukkracht, beschikbare accessoires en prijs.

De prijs van de hogedrukreiniger

Bedenk voor je een hogedrukreiniger gaat aanschaffen goed hoeveel je maximaal zou willen uitgeven. De prijs varieert namelijk van zo’n 100 euro tot maar liefst 600 euro. Wanneer je verwacht dat de hogedrukreiniger veel gebruikt gaat worden én het apparaat lang mee moet gaan, kies je het best voor een model in de prijsklasse van 300 tot ongeveer 600 euro. Wanneer je de hogedrukreiniger incidenteel gaat gebruiken (bijvoorbeeld voor het jaarlijks poetsen van de tuinmeubelen), zou je kunnen kiezen voor een model tussen de 100 en 300 euro. De prijs is echter niet leidend, de volgende punten zijn ook van belang bij het kiezen van de beste hogedrukreiniger.

Drukkracht van de hogedrukreiniger

Iedere hogedrukreiniger heeft zijn eigen werkdruk. Deze drukkracht wordt uitgedrukt in Bar. Hoe hoger de drukkracht, hoe krachtiger de hogedrukreiniger het water uit de lans spuit. Een hogere druk betekend dus ook dat de reiniger een zwaardere klus aan kan. Benieuwd naar de drukkracht die je nodig hebt om jouw klus te klaren? Bekijk hieronder welke werkdruk geschikt is voor verschillende klussen.

Wat wil je reinigen?Benodigde werkdruk
Zwembad150 – 170 Bar
Boot150 – 170 Bar
Metselwerk140 – 170 Bar
Terras of trottoir110 – 170 Bar
Schutting125 – 140 Bar
Caravan / Camper135 – 140 Bar
Dakgoot / Riool120 – 140 Bar
Auto110 – 120 Bar
Scooter / Motor110 – 120 Bar
Tuinmeubelen100 – 120 Bar

Beschikbare accessoires van de hogedrukreiniger

Bedenk van tevoren goed wat het doel van de hogedrukreiniger is en bekijk of de benodigde accessoires beschikbaar zijn voor het model dat je wilt aanschaffen. Wil je het terras reiniger? Zorg dan dat het model beschikt over een terrasreiniger. Voor het schoonmaken van stenen kies je daarentegen voor een hogedrukreiniger die beschikt over een vuilfrees.

Een hogedrukreiniger met spuitlans

Dit onderdeel is vrijwel altijd inbegrepen. De spuitlans zorgt ervoor dat de straal van de hogedrukreiniger aan te passen is. Een bredere straal is minder krachtig dan een smalle straal. De spuitlans is ideaal voor standaard klusjes zoals het schoonspuiten van een fiets of tuinmeubelen.

Een hogedrukreiniger met terrasreiniger

De naam zegt het eigenlijk al. De terrasreiniger is geschikt voor het reinigen van het terras of het trottoir. Deze accessoire draait de waterstraal hard rond, waardoor je eenvoudig oppervlaktes kan reinigen. Het bijkomende voordeel is dat het water niet in het rond spuit, waardoor niet alles onder de modder komt te zitten.

Een hogedrukreiniger met een vuilfrees

De vuilfrees wordt gebruikt voor de zwaarste klussen tegen het meest hardnekkige vuil. De frees is een zeer smalle spuitmond welke het water met een enorme kracht naar buiten laat spuiten. Deze is ideaal voor het verwijderen van aanslag of mos op terrassen. Wel is het uitkijken, want een vuilfrees kan met gemak de lak van je auto of motor beschadigen!

Conclusie

Je weet nu wat de 5 beste hogedrukreinigers van 2024 zijn. Let bij het kopen van een hogedrukreiniger goed op de waterdruk en wateropbrengst van de reiniger. Bedenk van te voren ook goed welke klussen je wilt gaan uitvoeren en hoe vaak dit voorkomt. Zo weet je of het het waard is om een uitgebreider model te kopen, of te gaan voor een goedkope hogedrukreiniger. We wensen je veel succes bij het schoonmaken van allerhande spullen rondom het huis!

Ben je van plan om een hogedrukreiniger te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over hogedrukreinigers? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over hogedrukreinigers zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een hogedrukreiniger en vind je dat jouw hogedrukreiniger getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw hogedrukreiniger makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over hogedrukreinigers

 • Wat doet hogedrukreiniger?

  Een hogedrukreiniger is een ideaal product om mee schoon te maken. Zowel hardnekkig vuil als kleine huishoudelijke klussen, zoals de ramen lappen. Nu is het niet slim om een hogedrukreiniger binnen te gebruiken. Er is namelijk sprake van veel waternevel als je een hogedrukreiniger gebruikt. Maar voor klussen buitenshuis is het een perfect apparaat. Of je nu de bestrating wilt schoonspuiten of de auto wilt wassen.

 • Hoe gebruik je een hogedrukreiniger?

  Een hogedrukreiniger is erg handig om bijvoorbeeld hardnekkig vuil van de bestrating te spuiten of de auto mee te wassen. Toch vragen deze klussen voor een verschillende aanpak. Zo is de waterdruk van belang, maar ook de juiste hulpstukken helpen om de klus te klaren. Ook kun je voor verschillende soorten schoonmaakmiddelen kiezen die je aan het reservoir van de hogedrukreiniger kunt toevoegen. Hoeveel druk en hulpstukken je nodig hebt en welke schoonmaakmiddelen je het beste kunt gebruiken, vind je terug in de handleiding van de hogedrukreiniger die je hebt gekocht.

 • Hoe moet je een hogedrukreiniger aansluiten?

  Een hogedrukreiniger sluit je aan op een wateraanvoer. Bijvoorbeeld een kraan in de tuin. Koppel ook het gewenste hulpstuk op de spuitmond. Iedere klus vraagt om een specifiek hulpstuk en je kunt het beste de handleiding raadplegen om te kijken welk hulpstuk voor jouw klus het meest geschikt is. Schoonmaakmiddel kun je eventueel toevoegen aan het reservoir in de hogedrukreiniger.

 • Hoeveel water verbruikt een hogedrukreiniger?

  Een hogedrukreiniger verbruikt ongeveer 350 liter per uur. Dat is vrij veel, maar het gebruik van een hogedrukreiniger is een stuk efficiënter dan bijvoorbeeld een normale tuinslang. Die 2,5 tot 3 keer meer water verbruikt. De indruk dat een hogedrukreiniger dus kostbaarder is en meer water verbruikt is niet waar.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie