De 5 beste hogedrukreinigers van 2021

Ben je op zoek naar de beste hogedrukreiniger voor incidenteel of professioneel gebruik? Dankzij onze review kom je precies te weten welke hogedrukreiniger geschikt is voor jouw klus rondom huis! Een hogedrukreiniger spuit water onder hoge druk door een mond, waardoor je gemakkelijk vuil van objecten kan spuiten. Denk aan het wassen van de auto, schoonspuiten van de tuinmeubels of het opruimen van het terras. Daarnaast beschikken sommige modellen van een apart reservoir, welke geschikt is voor reinigingsmiddel. Zo spuit je in één handomdraai alle objecten schoon.

Welke hogedrukreinigers zijn er?

Hogedrukreinigers zijn in te delen in twee soorten, namelijk; elektrische- en benzine hogedrukreinigers.
De elektrische hogedrukreiniger is de meest voorkomende hogedrukreiniger onder consumenten. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, wegen niet veel, zijn duurzaam en bieden bovenal voldoende kracht om alle klussen rondom het huis te klaren. Wanneer er een stroomvoorziening in de buurt is, is dit dus de meest geschikte hogedrukreiniger. We bespreken in dit artikel enkel elektrische hogedrukreinigers.

Na het lezen van dit blog weet je precies welke hogedrukreiniger geschikt is voor jouw situatie, zodat je nooit te veel betaalt!

Dit zijn ze, de 5 beste hogedrukreinigers van 2021

1. EUROM Force 2000 Plus – Goede prijs/kwaliteit hogedrukreiniger

EUROM Force 2000 Plus hogedrukreiniger
Bekijk hogedrukreiniger

De EUROM Force 2000 Plus is de goedkoopste hogedrukreiniger uit ons overzicht, maar daarmee helemaal niet slecht. De reiniger werkt met een maximale drukkracht van 150 bar en is hierdoor geschikt voor gemiddeld gebruik. De hogedrukslang heeft een lengte van 8 meter, waardoor je gemakkelijk een terras of auto reinigt. Verder heeft dit apparaat een wateropbrengst van 400 liter per uur en een vermogen van 2000 watt. De maximale watertemperatuurtoevoer voor deze hogedrukreiniger is met 40 graden Celsius gemiddeld te noemen.

De hogedrukreiniger is ook geschikt voor de minder kleine klussen zoals het reinigen van het terras, dankzij de werkdruk van maximaal 150 bar. Grote oppervlakken zijn gemakkelijk en spatvrij te reinigen dankzij de standaard meegeleverde terrasreiniger. De ingebouwde waterfilter zorgt ervoor dat de hogedrukreiniger niet zomaar vast zal lopen. Verder heeft de 8 meter lange hogedrukslang een eigen haspel, waardoor je hem gemakkelijk oprolt. Het voordeel hiervan is dat de slang niet snel zal knikken of draaien.

Pluspunten
 • Hogedrukslang van 8 meter
 • Werkdruk van 150 bar
 • Standaard geleverd met terrasreiniger
 • Betaalbaar, de goedkoopste hogedrukreiniger uit onze lijst
Minpunten
 • De waterdruk is niet in te stellen, waardoor je de druk niet op specifieke klussen kunt afstemmen
 • De levensduur van deze hogedrukreiniger zal wat minder zijn dan zijn grotere broers

De EUROM Force 2000 Plus is verkrijgbaar bij:

2. Nilfisk E 150.2-10 PH X-TRA – Meest verkochte hogedrukreiniger

Nilfisk hogedrukreiniger
Bekijk hogedrukreiniger

Deze Nilfisk hogedrukreiniger heeft een vermogen van 2100 watt en maakt gebruik van een inductiemotor en een aluminium pomp. Hierdoor werk je met een werkdruk van 140 bar bij een wateropbrengst van 500 liter per uur. Verder wordt deze hogedrukreiniger geleverd met tal van opzetborstels, waardoor hij voor allerlei doeleinde inzetbaar is. Je krijgt niet alleen een vuilfrees, maar ook een rioolslang en wasborstel. Zo kan je de hogedrukreiniger bijvoorbeeld gebruiken voor het wassen van de auto of het reinigen van de dakgoot. Tot slot wordt er ook een terrasreiniger meegeleverd, waardoor je spatvrij het terras kunt reinigen.

De hogedrukslang van dit model is 9 meter lang, waardoor je hem overal in een gemiddelde tuin kunt gebruiken. De meegeleverde rioolslang heeft een lengte van 8 meter. Deze hogedrukreiniger is één van de duurdere modellen, maar dan heb je ook kwaliteit in huis. Wanneer je regelmatig de hogedrukreiniger verwacht te gebruiken, is deze Nilfisk de beste hogedrukreiniger voor jou!

Pluspunten
 • Standaard worden er veel accessoires meegeleverd
 • Hogedrukslang van 9 meter én rioolslang van 8 meter
 • Regelbare werkdruk tot 140 bar, geschikt voor verschillende klussen
Minpunten
 • Deze hogedrukreiniger is wat duurder dan de concurrenten
 • De reiniger is ondanks zijn prijs niet geschikt voor professioneel gebruik

De Nilfisk E 150.2-10 PH X-TRA is verkrijgbaar bij:

3. Karcher K3 – Veel hogedrukreiniger voor weinig

Karcher K3 Full Control Home hogedrukreiniger
Bekijk hogedrukreiniger

De Karcher K3 Full Control Home is letterlijk een geval ‘veel voor weinig’. Dit is de beste hogedrukreiniger voor klusjes rondom het huis. Is het terras na een koude winter bedekt met mos of moet de mountainbike weer eens goed gereinigd worden? Met deze hogedrukreiniger maak je alles in een handomdraai weer schoon. De hogedrukreiniger wordt geleverd met vuilfrees en terrasreiniger, waardoor zelfs de lastigste klussen in een handomdraai schoon worden.

Verder is deze hogedrukreiniger voorzien van een tank voor schoonmaakmiddel, waardoor je hem kunt gebruiken voor het wassen van grote objecten. De reiniger is voorzien van handige wieltje om hem rond te rijden, in het geval de 6 meter lange hogedrukslang niet overal kan komen. De 1.600 Watt reiniger beschikt over een waterfilter, die ervoor zorgt dat de motor beschermd blijft tegen vuildeeltjes.

Pluspunten
 • Terrasreiniger en vuilfrees meegeleverd
 • Regelbare waterdruk tot 120 bar, geschikt voor verschillende klussen
 • Voordelig geprijsd en daardoor betaalbaar voor vrijwel iedereen
Minpunten
 • Relatief lage werkdruk en wateropbrengst, niet geschikt voor de grotere klussen
 • De hogedrukslang is met 6 meter wat korter dan de overige hogedrukreinigers

De Karcher K3 is verkrijgbaar bij:

4. Karcher K4 Premium – Hogedrukreiniger voor thuis

Karcher K4 Premium Full Control Home hogedrukreiniger
Bekijk hogedrukreiniger

De Karcher K4 Premium is de grote broer van de Karcher K3. Deze hogedrukreiniger is de beste hogedrukreiniger voor mensen die regelmatig klussen rondom het huis doen. Ook deze reiniger wordt geleverd met een terrasreiniger en een vuilfrees. Verder beschikt dit model ook over een tank voor schoonmaakmiddel en rijdt je hem gemakkelijk door je tuin middels de wieltjes.

Deze hogedrukreiniger is voor jou geschikt wanneer je regelmatig klussen rondom het huis hebt. Voor sporadisch gebruik kies je de K3, voor gemiddeld gebruik kies je beter voor de Karcher K4. Ook voor dit model geldt dat de slang 6 meter lang is. Dit is wat korter dan de overige modellen. Wanneer je een grote tuin hebt is dit een punt om rekening mee te houden.

Pluspunten
 • Terrasreiniger en vuilfrees meegeleverd
 • Regelbare waterdruk tot 130 bar, geschikt voor verschillende klussen
Minpunten
 • De hogedrukslang is ‘slechts’ 6 meter lang. Concurrenten hebben vaak een langere slang

De Karcher K4 Premium is verkrijgbaar bij:

5. Karcher K7 Premium – Een echte krachtpatser

Karcher K7 Premium hogedrukreiniger
Bekijk hogedrukreiniger

Dit model van Karcher is de beste hogedrukreiniger uit ons lijstje. Deze hogedrukreiniger is geschikt voor iedere klus en voorzien van alle opties die je je maar kunt bedenken. Het nadeel hiervan is uiteraard dat dit model meteen een stuk duurder is dan de overige hogedrukreinigers. Deze Karcher is voorzien van een waterfilter, LCD-scherm voor het regelen van de werkdruk, een haspel, wieltjes, Plug-n-Clean systeem voor het toevoegen van reinigingsmiddel en verschillende accessoires. Wanneer je gaat voor de Karcher K7 weet je zeker dat je klaar bent voor iedere klus. Het enige wat deze Karcher in onze ogen nog mist, is een wasborstel. Deze wordt helaas niet standaard meegeleverd.

Deze hogedrukreiniger heeft een waterdruk van maar liefst 180 bar, welke te regelen is middels het LCD-scherm. Kies dus voor de waterdruk die voor jouw klus geschikt is! Verder ligt de wateropbrengst met 600 liter per uur enorm hoog. Zo weet je zeker dat je jouw objecten ook écht schoon krijgt. De hogedrukslang heeft een lengte van 10 meter en is op te rollen op de hasper, waardoor hij altijd netjes blijft. Deze hogedrukreiniger is dus geschikt voor het zware werk.

Pluspunten
 • Enorme hoge waterdruk (180 bar) en wateropbrengst (600 liter/uur)
 • Geschikt voor iedere klus, zelfs de zware reinigingsbeurten pakt dit model zonder moeite aan
 • Voorzien van alle opties die je je kunt bedenken
Minpunten
 • Duurste hogedrukreiniger uit onze lijst
 • Standaard wordt er geen wasborstel meegeleverd

De Karcher K7 Premium is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

Waar je op moet letten bij het kopen van de beste hogedrukreiniger?

Er zijn enorm veel verschillende hogedrukreinigers te koop, allemaal met hun eigen prijskaartje. Daarom is het goed om te weten op welke punten je dient te letten bij het aanschaffen van een hogedrukreiniger. Denk hierbij aan de drukkracht, beschikbare accessoires en prijs.

De prijs

Bedenk voor je een hogedrukreiniger gaat aanschaffen goed hoeveel je maximaal zou willen uitgeven. De prijs varieert namelijk van zo’n 100 euro tot maar liefst 600 euro. Wanneer je verwacht dat de hogedrukreiniger veel gebruikt gaat worden én het apparaat lang mee moet gaan, kies je het best voor een model in de prijsklasse van 300 tot 600 euro. Wanneer je de hogedrukreiniger incidenteel gaat gebruiken (bijvoorbeeld voor het jaarlijks poetsen van de tuinmeubelen), zou je kunnen kiezen voor een model tussen de 100 en 300 euro. De prijs is echter niet leidend, de volgende punten zijn ook van belang bij het kiezen van de beste hogedrukreiniger.

Drukkracht van de hogedrukreiniger

Iedere hogedrukreiniger heeft zijn eigen werkdruk. Deze drukkracht wordt uitgedrukt in Bar. Hoe hoger de drukkracht, hoe krachtiger de hogedrukreiniger het water uit de langs spuit. Een hogere druk betekend dus ook dat de reiniger een zwaardere klus aan kan. Benieuwd naar de drukkracht die je nodig hebt om jouw klus te klaren? Bekijk hieronder welke werkdruk geschikt is voor verschillende klussen.

Wat wil je reinigen? Benodigde werkdruk
Zwembad 150 – 170 Bar
Boot 150 – 170 Bar
Metselwerk 140 – 170 Bar
Terras of trottoir 110 – 170 Bar
Schutting 125 – 140 Bar
Caravan / Camper 135 – 140 Bar
Dakgoot / Riool 120 – 140 Bar
Auto 110 – 120 Bar
Scooter / Motor 110 – 120 Bar
Tuinmeubelen 100 – 120 Bar

Beschikbare accessoires

Bedenk van tevoren goed wat het doel van de hogedrukreiniger is en bekijk of de benodigde accessoires beschikbaar zijn voor het model dat je wilt aanschaffen. Wil je het terras reiniger? Zorg dan dat het model beschikt over een terrasreiniger. Voor het schoonmaken van stenen kies je daarentegen voor een hogedrukreiniger die beschikt over een vuilfrees.

Een spuitlans

Dit onderdeel is vrijwel altijd inbegrepen. De spuitlans zorgt ervoor dat de straal van de hogedrukreiniger aan te passen is. Een bredere straal is minder krachtig dan een smalle straal. De spuitlans is ideaal voor standaard klusjes zoals het schoonspuiten van een fiets of tuinmeubelen.

Terrasreiniger

De naam zegt het eigenlijk al. De terrasreiniger is geschikt voor het reinigen van het terras of het trottoir. Deze accessoire draait de waterstraal hard rond, waardoor je eenvoudig oppervlaktes kan reinigen. Het bijkomende voordeel is dat het water niet in het rond spuit, waardoor niet alles onder de modder komt te zitten.

Een vuilfrees

De vuilfrees wordt gebruikt voor de zwaarste klussen tegen het meest hardnekkige vuil. De frees is een zeer smalle spuitmond welke het water met een enorme kracht naar buiten laat spuiten. Deze is ideaal voor het verwijderen van aanslag of mos op terrassen. Wel is het uitkijken, want een vuilfrees kan met gemak de lak van je auto of motor beschadigen!

Conclusie

Je weet nu wat de 5 beste hogedrukreinigers van 2021 zijn. Let bij het kopen van een hogedrukreiniger goed op de waterdruk en wateropbrengst van de reiniger. Bedenk van te voren ook goed welke klussen je wilt gaan uitvoeren en hoe vaak dit voorkomt. Zo weet je of het het waard is om een uitgebreider model te kopen, of te gaan voor een goedkope hogedrukreiniger. We wensen je veel succes bij het schoonmaken van allerhande spullen rondom het huis!

De beste webshops voor hogedrukreinigers

Een hogedrukreiniger is makkelijk via internet te bestellen. Maar niet elke webshop is even betrouwbaar, daarom hebben we hieronder voor jou een aantal webshops op een rijtje gezet waar je met een gerust hart jouw nieuwe hogedrukreiniger kan kopen.

Plaats een reactie