De 5 beste gourmetstellen van 2024

Ben je op zoek naar het beste gourmetstel? Wij helpen je graag! Wij hebben namelijk een aantal gourmetstellen uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste gourmetstellen van 2024 zijn.

Het is erg gezellig om een avondje samen met vrienden, familie, je partner of met je gezin te gourmetten. Je zit gezellig met zijn alle aan tafel en ieder kan zijn eigen hapjes bakken die hij of zij het lekkerst vindt. Je kunt eindeloos variëren met vlees, vis en groentes maar je kunt bijvoorbeeld ook een eitje bakken op je gourmetstel. Denk van te voren goed na over met hoeveel personen je het gourmetstel gaat gebruiken en of je het bijvoorbeeld belangrijk vindt om losse pannetjes te hebben bij je gourmetstel. Een ander belangrijk punt om op te letten als je een gourmetstel gaat kopen is of het gourmetstel makkelijk schoon te maken is. Tegenwoordig heb je zelfs gourmetstellen waarvan de bakplaat gewoon in de vaatwasser kan.

Merk
Model
1
Tefal Inox & Design RE458812 - Gourmetstel - 10 personen
Tefal
Inox & Design RE458812
2
Princess 103080 Grilplaat - Dinner4All Tafelgrill - Gourmetstel voor 4 personen
Princess
103080 Grilplaat Dinner4All
3
Solis 5 in 1 Table Grill 791 - Grill Apparaat - Gourmetstel 8 personen
Solis
5 in 1 Table Grill 791
4
Bourgini Gourmetstel Raclette Steen Grill Plus - 8 personen
Bourgini
Gourmetstel Raclette Steen Grill Plus
5
Princess 162725 Gourmetstel - Raclette Grill Party Gourmetset – Voor 6 personen
Princess
162725 Gourmetstel Raclette Grill Party

Dit zijn ze, de 5 beste gourmetstellen van 2024

1. Tefal Inox & Design RE458812 – Beste gourmetstel voor 10 personen

Tefal Inox & Design RE458812 - Gourmetstel - 10 personen
Bekijk gourmetstel

Bouw je graag een gezellig gourmetfeestje met een stel vrienden of je hele familie? Dan is het Tefal Inox & Design RE 458812-gourmetstel voor 10 personen een echte aanrader! Je kunt er zowel mee grillen als racletten en verschillende ingrediënten tegelijkertijd bereiden. Je kunt de pannetjes onderin de raclette zetten zodat zij zowel van boven als onder verwarmd worden. Bovenop de grillplaat kun je ondertussen tegelijkertijd grillen. Zo kan je dus je biefstukje of je hamburger dichtschroeien in het pannetje en op hetzelfde moment een kaaspannenkoekje bakken. Heel handig is de Thermo-Spot die aangeeft wanneer de grillplaat klaar is voor gebruik. Zodra de stip effen rood kleurt, is de plaat op temperatuur. Je hoeft de temperatuur dus niet handmatig in te stellen.

De afneembare grillplaat heeft een Tefal-antiaanbaklaag met een rode Thermo-spot. Deze Thermo-Spot van Tefal die is geïntegreerd in de antiaanbaklaag, is een temperatuurindicator die aangeeft wanneer de grillplaat de ideale baktemperatuur heeft bereikt. Wanneer de plaat koud is, is het symbool duidelijk zichtbaar in de rode stip. Wanneer de grillplaat verwarmd wordt, verdwijnt het symbool geleidelijk aan. Als de rode stip effen rood is, is de ideale baktemperatuur bereikt en kan je aan de slag om te bakken. Door de antiaanbaklaag is de afneembare grillplaat krasbestendig, duurzaam en makkelijk schoon te maken.

Dankzij het vermogen van 1350 watt is het gourmetstel snel opgewarmd. Deze set wordt geleverd met 10 pannetjes met antiaanbaklaag en een afneembaar snoer.

Pluspunten
 • Afneembare grillplaat met antiaanbaklaag
 • Thermo-spot waarvan de rode stip aangeeft wanneer de baktemperatuur is bereikt
 • Inclusief 10 pannetjes met antiaanbaklaag
 • Krasbestendig dankzij de antiaanbaklaag
 • Hoog vermogen van 1350 watt zorgt voor snelle opwarming
Minpunten
 • Je kunt niet zelf de temperatuur instellen
 • Soms net iets te krap om echt met 10 personen tegelijk aan de slag te gaan

De Tefal Inox & Design RE458812 is verkrijgbaar bij:

2. Princess 103080 Grilplaat Dinner4All – Beste gourmetstel met bord

Princess 103080 Grilplaat - Dinner4All Tafelgrill - Gourmetstel voor 4 personen
Bekijk gourmetstel

Wat dacht je van een uniek gourmetstel waarbij ieder zijn eigen bakplaat heeft? Dan kies je toch voor het Princess 103080-gourmetstel Dinner4All. Deze set is geschikt om te gourmetten met 4 personen die elk een eigen bakplaat gebruiken. Het vermogen bedraagt 250 watt. De Princess 103080 Dinner4All is een unieke bakplaat en vooral handig wanneer er in je tafelgezelschap iemand vegetarisch is of een voedselallergie heeft. Met deze Princess 103080 Dinner4All kan ieder zijn eigen ‘potje’ koken en alles goed afscheiden door het geïntegreerde bord in de bakplaat. Er is geen gevaar voor vermenging van voedsel en allergenen. De grillplaat van dit gourmetstel is uitgerust met een antiaanbaklaag. Elke grillplaat heeft een afmeting van 28 x 14 cm. In de centrale unit van deze Princess 103080 Dinner4All kan je vier bakplaatjes aansluiten op het centrale stekkerblok. Vanuit de centrale unit hoef je dan maar één stekker aan te sluiten op een stopcontact. Je hebt dus maar een enkel stopcontact nodig. Je kunt de centrale unit afdekken met de aardenwerken serveerschaal waarin je je vlees, vis of groenten kunt leggen en kiezen wat je eerst wilt klaarmaken. Je kunt deze gourmetset nog uitbreiden met twee extra grillplaten van de Princess 103082. Alle aardenwerken borden zijn makkelijk los te halen. Door de antiaanbaklaag op de bakplaten hoef je geen boter of olie te gebruiken en zullen er geen etensresten aanbakken.

Door de antiaanbaklaag is de bakplaat niet vaatwasser bestendig of geschikt om te laten weken.

Je kunt de bakplaat het beste schoonmaken met een vochtige doek. Zorg ervoor dat de grillplaat helemaal is afgekoeld voor je ze gaat reinigen!

Pluspunten
 • Geïntegreerd bord in de bakplaat waardoor er geen gevaar is voor vermenging van voedsel en allergenen
 • Combinatie van bak- en grillplaat
 • BPA-vrij materiaal (vrij van bisfenol A, een schadelijke chemische stof die vaak voorkomt in plasticproducten)
 • Makkelijk schoon te maken
Minpunten
 • De bakplaat is niet vaatwasser bestendig
 • Je kunt de temperatuur niet instellen
 • Er is geen temperatuurindicator

De Princess 103080 Grilplaat Dinner4All is verkrijgbaar bij:

3. Solis 5 in 1 Table Grill 791 – Beste gourmetstel voor 8 personen

Solis 5 in 1 Table Grill 791 - Grill Apparaat - Gourmetstel 8 personen
Bekijk gourmetstel

Op zoek naar een gourmetstel voor 4 tot 8 personen dat echt alles kan? Zo’n alleskunner is de Solis 5 in 1 Table Grill. Dit innovatieve gourmetstel heeft maar liefst 5 verschillende functies: je kunt er zowel mee racletten als grillen, wokken, pannenkoeken en pizza’s bakken. Dit multifunctionele grillapparaat voor 8 personen heeft een handige koudezone en je kunt de onderhitte inschakelen.

Dit is echt ‘funcooking 2.0’!

De Solis 5 in 1 Table Grill is een uiterst veelzijdige tafelgrill met een hele waaier aan smakelijke mogelijkheden. Zin in een krokante pizza of een smeuïg stukje zijdezachte zalm en als knallende afsluiter een zoete crêpe? Dat kan allemaal met dit veelzijdige gourmetstel, gewoon aan tafel, zonder je uit te sloven in de keuken!

Multifunctioneel grillapparaat

De plaat heeft deels een geribbelde en deels een gladde kant, waardoor je ingrediënten zowel kunt grillen als bakken. De andere kant van de grillplaat bestaat uit ruime cirkelvormen, die ideaal zijn voor het gebruik van de wokpannetjes en om fantastische pannenkoekjes mee te bakken.

Uniek aan de Solis Table Grill 5 in 1 is dat de enorme grillplaat aan twee zijden wordt verwarmd. Je bereidt de producten op de plaat met een krachtig vermogen van maar liefst 1200 Watt (bovenhitte) en in de pannetjes ónder de plaat met nog eens 200 Watt (onderhitte). Je deeg met tomatensaus en kaas verandert in een mum van tijd in een verrukkelijke minipizza!

Deze tafelgrill wordt geleverd met alle benodigdheden voor 8 personen, bestaande uit de raclette- en wokpannetjes met de bijbehorende spatels. Dankzij de antiaanbaklaag op zowel de grillplaat als in de pannetjes hoef je geen boter of olie toe te voegen en er blijven er geen voedingsmiddelen achter op de plaat.

Duidelijke bediening

Met de knop aan de voorzijde van het apparaat kun je het gourmetstel in- en uitschakelen. De temperatuurregelaar van de grillplaat bevindt zich vooraan en is uitgevoerd met duidelijke indicatielampjes. Rood geeft aan dat het grillapparaat aan het opwarmen is en groen dat het apparaat gebruiksklaar is. Tijdens de eetpauzes plaats je de hete pannetjes eenvoudig in de separate koudezone op de onderste plaat, waardoor tussentijds uitschakelen niet hoeft.

Prijswinnaar

De Solis 5 in 1 Table Grill is bekroond met de Plus X Award. De grill wordt geroemd om zijn veelzijdigheid en hoogwaardige materialen, maar ook om het design. geprezen, Het ontwerp IS helder is en kent een hoogwaardige elegantie. Daarnaast heeft de Solis 5 in 1 Table Grill de Kassensturz-Test 02/2018 gewonnen. De jury looft de grill om zijn zeer goede temperatuurregeling, goede grillresultaten en het hoogwaardige materiaal.

Pluspunten
 • Multifunctionele grill waarmee je kunt racletten, grillen, wokken, pannenkoeken en pizza’s bakken
 • Antiaanbaklaag
 • Handige koudezone
 • Inschakelbare onderhitte
Minpunten
 • Niet vaatwasser bestendig
 • Zonder fondueset

De Solis 5 in 1 Table Grill 791 is verkrijgbaar bij:

4. Bourgini Gourmetstel Raclette Steen Grill Plus – Beste gourmetstel met steengrill

Bourgini Gourmetstel Raclette Steen Grill Plus - 8 personen
Bekijk gourmetstel

Ben je fan van een steengrill, maar eentje die nog meer in zijn mars heeft? Met de Bourgini 16.1108 is het altijd feest aan tafel! Dit gourmetstel voor 8 personen is een steengrill, gourmette, raclette én grill in één, met ook een afneembare grillplaat. Op de grillplaat en de natuurstenen steengrill kan je bakken en grillen, racletten en gourmetten doe je in de bijgeleverde pannetjes.

De grill-/bakplaat kan je aan beide kanten gebruiken en het apparaat leent zich uitstekend om vlees, vis, groenten, eieren en pannenkoeken te bakken. Met de dubbele antiaanbaklaag hoef je geen olie of boter te gebruiken. De grillplaat en de meegeleverde 8 pannetjes zijn vaatwasser bestendig.

Pluspunten
 • Steengrill, gourmetstel, raclette en grill in één
 • Geleverd met 8 pannetjes
 • Dubbelzijdige grill-/bakplaat
 • Dubbele antiaanbaklaag
 • Vaatwasser bestendig
Minpunten
 • Door het nogal grote formaat neemt dit gourmetstel redelijk veel opbergplaats in

De Bourgini Gourmetstel Raclette Steen Grill Plus is verkrijgbaar bij:

5. Princess 162725 Gourmetstel Raclette Grill Party – Beste goedkope gourmetstel

Princess 162725 Gourmetstel - Raclette Grill Party Gourmetset – Voor 6 personen
Bekijk gourmetstel

Op zoek naar een gourmetstel voor weinig geld?  Dan krijg je met de Princess 162725 Raclette Grill Party waar voor je geld! Dit apparaat heeft een vermogen van 800 watt en is geschikt voor 6 personen. Deze gourmetset combineert een grillplaat met raclette pannetjes. Er worden 6 pannetjes meegeleverd. Op de grillplaat kan je een steak of hamburger bakken met mooie grillstrepen, terwijl je een omeletje of pannenkoekje bakt of kaas smelt in de raclette pannetjes. Je kunt de temperatuur instellen dankzij de geïntegreerde thermostaat. Door de antiaanbaklaag zijn de pannetjes en de bakplaat makkelijk schoon te maken. Doe dit met een vochtige doek of keukenpapier nadat je het apparaat eerst helemaal hebt laten afkoelen. Het ronde bakoppervlak heeft een diameter van 30 cm en past dus perfect op een kleinere of ronde tafel.

Pluspunten
 • Afneembare bakplaat met antiaanbaklaag
 • Makkelijk schoon te maken
 • Je kunt zelf de temperatuur instellen via de geïntegreerde thermostaat
 • Voordelige prijs
Minpunten
 • Niet vaatwasser bestendig en ongeschikt om te laten weken

De Princess 162725 Gourmetstel Raclette Grill Party is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een gourmetstel?

Voor je een gourmetstel koopt, moet je eerst voor jezelf uitmaken waarvoor je het wilt gebruiken. Wil je gewoon een eenvoudige bakplaat of wil je een multifunctioneel gourmetstel waarmee je zowel kunt bakken, grillen, racletten, wokken…?

Type bakplaat

Weet je al welk type bakplaat je wilt gebruiken? Op een steengrill bereid je ingrediënten op een zeer hete granieten steenplaat en dan heb je geen olie of boter nodig om te grillen. Dat is ook nog eens een stuk gezonder! Er bestaan ook gourmetstellen met combiplaten. Die hebben naast een geribbeld gedeelte op de plaat ook een glad gedeelte. Dat noemt men soms ook wel een teppanyaki-plaat. Als je kiest voor een combi-gourmetstel, dan kan je niet alleen grillen maar ook een eitje, pannenkoek of pizza bakken.

Vorm van het gourmetstel

Kies een rond of een rechthoekig gourmetstel. Kijk hierbij ook naar de vorm van de tafel waaraan je gaat kokkerellen. Is je tafel vierkant of rond? Dan win je plaats met een rond gourmetstel, want dat is compacter. Is je tafel rechthoekig?  Dan volgt een rechthoekig gourmetstel de lijn van je tafel. Denk er ook aan dat een rechthoekig gourmetstel groter uitvalt dan een rond en dus meer plaats inneemt als je het opbergt.

Extra opties

Sommige gourmetstellen hebben extra opties. Op sommige gourmetstellen kan je ook een fonduepan in het midden zetten en tegelijkertijd ingrediënten grillen. Je kunt dan de temperatuur van de fonduepan en de grillplaat afzonderlijk instellen. Er bestaan ook gourmetstellen met individuele borden.  Dan zit je samen aan tafel, maar alle gasten krijgen een eigen kookunit. Deze kookunits zijn verdeeld over een grillplaat waarin de individuele borden zijn geïntegreerd. Dat heeft ook het voordeel dat je nooit smaken van totaal verschillend voedsel met elkaar gaat vermengen. Dat is zeker een aanrader als je gaat tafelen met gasten die een voedselallergie hebben.

Temperatuurinstelling

Dan is het handig om een gourmetstel te kiezen waarbij je de temperatuur kunt instellen. Zo kan je verschillende ingrediënten op de juiste temperatuur bereiden. Want een scampi heeft bijvoorbeeld minder tijd nodig om te garen dan een kippenbout.

Ben je van plan om een gourmetstel te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over gourmetstellen? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over gourmetstellen zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een gourmetstel en vind je dat jouw gourmetstel getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw gourmetstel makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over gourmetstellen

 • Hoe maak je een gourmetstel schoon?

  Laat het gourmetstel eerst even afkoelen en haal dan met keukenpapier de grote stukken etensrechten weg. Laat het dan volledig afkoelen, daarna kan je bij de meeste gourmetstellen de bakplaat eraf halen. Maak met een lauwwarm doekje en wat schoonmaakazijn het gourmetstel schoon. Sommige pannetjes kunnen in de vaatwasser, die met antiaanbaklaag was je voorzichtig af met de hand. Gebruik voor het schoonmaken van de grillplaat nooit een schuurspons of ovenreiniger, want die tast de antiaanbaklaag aan. Doe de grillplaat in een waterdichte zak en giet hier wat water en ammoniak bij. Laat het dan enkele uren inweken en spoel daarna de plaat schoon met warm water.

 • Hoe werkt een gourmetstel?

  Traditioneel gebeurde gourmetten op een vuurtje met kleine spiritusbranders waarop de pannetjes werden verwarmd. Moderne toestellen werken op elektriciteit, met een al dan niet instelbare temperatuur. Op de grill-/bakplaat kan je zowel vis, vlees als groenten bereiden, maar dat kan je ook in de pannetjes. Wanneer je een eitje, pannenkoek of pizza wilt bakken, dan doe je dat op een gladde plaat of in een pannetje. Om te racletten gebruik je altijd de pannetjes.

 • Hoeveel watt is genoeg voor een gourmetstel?

  Het gemiddelde gourmetstel heeft een vermogen van 1400 Watt. Bij drie uur gourmetten verbruikt het apparaat dus 4200 Wattuur aan stroom, of 4,2 kilowattuur (kWh). Maar je vindt ook gourmetapparaten van 750 Watt of zelfs minder.

 • Wat is het verschil tussen gourmet en raclette?

  Met moderne gourmetstellen kan je zowel grillen, bakken, wokken of racletten. Het grote verschil zit hem hierin: gourmetten gebeurt bovenop de plaat; racletten, wat eigenlijk het smelten van kaas is, gebeurt door de pannetjes onder het verwarmingselement te plaatsen.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie