De 5 beste bolderkarren van 2024

Ben je op zoek naar de beste bolderkar? Wij helpen je graag! Het aanbod is enorm groot en daarom is het lastig een goede keuze te maken. Wij hebben een aantal bolderkarren uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste bolderkarren zijn.

Als we het hebben over een bolderkar of bolderwagen dan hebben we het over een tweeassige kar die door mensenkracht voort wordt getrokken. Aan de voorste as zit een dissel vast waardoor je hem kunt sturen en aan de achterkant zitten alleen de wielen. De bolderkar wordt vaak gebruikt vanwege zijn gemak, je kan hem namelijk eenvoudig vullen en veel lading mee nemen. Zo kun je de kinderen erin zetten, maar ook de boodschappen, het oud papier, de flessen om weg te brengen of alle spullen die mee moeten het strand op.

De bolderwagen is afgeleid van de huifkar, een overdekte bolderkar, die al in de zeventiende eeuw werd uitgevonden. De bolderkar zelf stamt uit de eerste helft van de twintigste eeuw en is in de loop van de jaren wat door ontwikkeld en er zijn zelfs elektrische varianten en opvouwbare modellen. Gerrit Rietveld heeft het eerste bekende ontwerp in 1923 op papier gezet.

Merk
Model
1
FUXTEC Bolderkar FX-CTXL900 - grijs - nu voor maximaal 4 kinderen
FUXTEC
FX-CTXL900
2
Beach Wagon Company© Bolderkar kakigroen Beach Wagon LITE
Beach Wagon Company©
Beach Wagon LITE®
3
Sunny Billy Bolderkar - Beach Wagon Rood - Blank hout - Bolderwagen met luchtbanden
Sunny
Billy Bolderkar Beach Wagon
4
Travellife Bolderkar Luchtband - Opvouwbaar
Travellife
Bolderkar Luchtband
5
Campart Travel Bolderkar St. Tropez HC-0910 - Opvouwbaar
Campart
Travel Bolderkar St. Tropez HC-0910

Dit zijn ze, de 5 beste bolderkarren van 2024

1. FUXTEC FX-CTXL900 – Beste opvouwbare bolderkar

FUXTEC Bolderkar FX-CTXL900 - grijs - nu voor maximaal 4 kinderen
Bekijk bolderkar

De beste opvouwbare bolderkar is de FX-CTXL900 van FUXTEC. Deze opvouwbare bolderkar met zitjes geeft plek voor maximaal 4 kinderen en heeft een ontzettend goede stabiliteit. Het is het nieuwe model en is daardoor luxer, heeft meer opbergruimte en groter. Je kunt hem in verschillende kleuren aankopen en de duwstang heeft een kunstleren wat prettig in de hand ligt.

Onder dit model van FUXTEC zitten grote brede rubberen banden, waardoor ook moeilijke terreinen makkelijk begaanbaar zijn. De banden zijn eenvoudig te verwijderen met één klik en zo kun je ook de bolderkar simpel opvouwen.

Het frame is van licht gewicht aluminium en daardoor licht om mee te nemen. De zonnekap zorgt ervoor dat de kinderen niet in de directe zon hoeven te zitten en tijdens de pauze kun je de parkeerrem aan de achterzijde erop zetten. Tijdens de rit kun je de kinderen vastzetten in de 5-punts veiligheidsgordel en als er een vlek op de bekleding zit kun je deze eenvoudig afnemen of met de hand wassen.

Er kunnen nog accessoires worden aangeschaft, zoals een bekerhouder, houder voor een mobiele telefoon, achterzak en antidiefstalsysteem.

Pluspunten
 • Grote brede rubberen banden zodat hij op elk terrein gebruikt kan worden
 • Lichtgewicht en makkelijk op te vouwen
 • Voorzien van parkeerrem en 5-punts veiligheidsgordel
 • Grote capaciteit tot 4 kinderen
Minpunten
 • Geen huif, waardoor regen gemakkelijk in de bak kan komen

De FUXTEC FX-CTXL900 is verkrijgbaar bij:

2. Beach Wagon Company© Beach Wagon LITE® – Beste bolderkar voor op het strand

Beach Wagon Company© Bolderkar kakigroen Beach Wagon LITE
Bekijk bolderkar

Beste bolderkar voor op het strand is de Beach Wagon LITE® van Beach Wagon Company©. Deze bolderkar met anti lek banden zorgt ervoor dat je nooit in het zand vast komt te zitten omdat een van de banden het begeven heeft. Je kunt deze bolderkar in verschillende kleuren bestellen, zoals groen, blauw, rood en bruin.

Deze bolderkar is inklapbaar en geeft ruimte voor één a twee kinderen of gecombineerd met wat spullen om mee te nemen het strand op. Door zijn lichtgewicht en makkelijke opvouwbaarheid past hij gemakkelijk in de kofferbak.

De stuurwielen aan de voorzijde van de Beach Wagon LITE® zorgen ervoor dat hij stabiel staat en ook rijdt, waardoor er geen kans is op kantelgevaar. Dit houdt je kinderen én lading veilig. Mocht je onderweg regen tegen komen dan kun je de regenhoes makkelijk plaatsen en op die manier een huif creëren zodat de inhoud van de bolderkar droog blijft.

Wil je de harde zitjes comfortabeler maken voor je kind? Dan passen er matrasjes in en deze kunnen zelfs dubbelgevouwen een zacht en comfortabel geheel vormen.

Pluspunten
 • De banden zijn zo gemaakt dat ze niet lek kunnen gaan
 • Lichtgewicht en opvouwbaar model dat makkelijk in de kofferbak past
 • Gemakkelijk een huif op te zetten bij regen
Minpunten
 • Geen veiligheidsgordels aanwezig
 • De capaciteit is beperkt

De Beach Wagon Company© Beach Wagon LITE® is verkrijgbaar bij:

3. Sunny Billy Bolderkar Beach Wagon – Beste houten bolderkar

Sunny Billy Bolderkar - Beach Wagon Rood - Blank hout - Bolderwagen met luchtbanden
Bekijk bolderkar

Sunny heeft de beste houten bolderkar uitgebracht met de Billy Bolderkar Beach Wagon. Deze grote bolderkar is een krachtpatser op ieder terrein. Je kunt hem vol laden tot 100 kg waardoor hij ook zware ladingen voor je kan verplaatsen en als je hem in de auto wil zetten kun je de zijkanten inklappen om hem op te vouwen.

Doordat het een grote bolderwagen is neemt hij wel meer ruimte in beslag, mede door de houten onderdelen. Aan de ene kant maakt dit de kar degelijk en kan hij veel lading dragen, aan de andere kant is hij wel iets minder praktisch om mee te nemen. Z’n retro look doordat hij van hout is maakt hem wel uniek en je kan er zelfs voor kiezen om het hout te bewerken met een beits of een kleur voor jouw unieke bolderkar.

Pluspunten
 • Door de grote past er veel lading in tot een gewicht van 100kg
 • Kan tegen een stootje omdat hij van robuust hout is
 • De luchtbanden zorgen ervoor dat hij ook op onverharde wegen volgeladen meegenomen kan worden
Minpunten
 • Doordat hij van houdt is kan hij minder makkelijk opgevouwen/opgeklapt worden

De Sunny Billy Bolderkar Beach Wagon is verkrijgbaar bij:

4. Travellife Bolderkar Luchtband – Beste bolderkar met luchtbanden

Travellife Bolderkar Luchtband - Opvouwbaar
Bekijk bolderkar

Bolderkar Luchtband van Travellife is de beste bolderkar met luchtbanden en is ook nog een opvouwbare bolderkar. Deze compacte bolderkar heeft weinig ruimte nodig, waardoor hij makkelijk mee te nemen is. Je kunt hem met één handgreep in klappen. Ook kan je in de bolderkar zelfs 75 kilo meenemen en is de bolderkar voorzien van weerbestendig textiel, hierdoor kan de bolderkar ook prima tegen een regenbuitje.

Je kunt door de grote wielen ook op onverharde wegen met deze bolderkar van Travellife goed uit de voeten en je kan de stang ook nog een keer verstellen.

Pluspunten
 • Compact, makkelijk mee te nemen
 • Met één handgreep in te klappen
 • Gemaakt van weerbestendig textiel
Minpunten
 • Er zit geen zitje in waardoor je kind lastiger kan zitten

De Travellife Bolderkar Luchtband is verkrijgbaar bij:

5. Campart Travel Bolderkar St. Tropez HC-0910 – Beste goedkope bolderkar

Campart Travel Bolderkar St. Tropez HC-0910 - Opvouwbaar
Bekijk bolderkar

De beste goedkope bolderkar is de Travel Bolderkar St. Tropez HC-0910 van Campart. Je kunt met één hand deze bolderkar in- en uitklappen terwijl je hem tot 70kg kan volladen om hem bijvoorbeeld mee te nemen voor een dagje strand. Je kunt de meegeleverde bodemplaat erin plaatsen voor extra stevigheid en tijdens het vervoer past hij in de bijgeleverde draagtas. Deze goedkope bolderkar heeft alles wat je in de basis mag verwachten en ook nodig hebt. Je kunt altijd nog accessoires plaatsen, zoals bijvoorbeeld een huif.

Pluspunten
 • Hij is heel voordelig waardoor hij in elk budget past
 • Met het laadvermogen van 70kg kan je naast een kind ook nog spullen inladen
Minpunten
 • Vanwege het budget is hij heel basic

De Campart Travel Bolderkar St. Tropez HC-0910 is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een bolderkar?

Als je een dagje weg gaat naar het strand of met je kinderen op pad gaat, dan is een bolderkar een goede aankoop. Je kunt namelijk je kind of kinderen erin zetten als ze moe zijn, maar je kunt ook spullen mee nemen. Zo hoef je minder te dragen. Maar los van een dagje weg kun je er ook boodschappen mee doen en er past veel meer in een bolderwagen dan in twee boodschappentassen.

Wil je de bolderwagen gebruiken met je kinderen erin?

Als je een bolderkar gaat kopen is de eerste vraag wat het doel is en waarvoor je hem wil gaan gebruiken. Zo zijn er bolderkarren die geschikt zijn voor kinderen, maar er zijn ook modellen die niet geschikt zijn voor kinderen. Als je kinderen erin wilt vervoeren dan heb je een verstevigde bodem nodig zodat je kinderen veilig zitten.

Er zijn modellen die ook een zitje hebben voor de kinderen en die zelfs veiligheidsgordels hebben zodat ze ook veilig zitten. Zo kunnen ze er niet zomaar uit vallen of opstaan. Wel is het aan te raden om alleen een kind te vervoeren in een bolderkar als ze goed zelfstandig rechtop kunnen zitten. Het is dus absoluut geen vervanging voor een kinderwagen.

Bekijk het maximale draaggewicht van de bolderkar

De diverse modellen bolderkarren hebben ook een verschil in draaggewicht. Er zijn basic modellen die maximaal 50 kilo kunnen dragen, terwijl er ook modellen zijn die tot 100 kg kunnen dragen. Afhankelijk van wat je erin wilt vervoeren, alleen wat boodschappen of ook je kinderen, is belangrijk om mee te nemen in je keuze van het draaggewicht.

Als je jouw kinderen erin gaat vervoeren en daar ook rekening mee houdt op basis van het draaggewicht, kies dan voor voldoende mogelijkheden zodat als je kind of kinderen groter worden ze er ook nog in kunnen en je langer dan een paar maanden er gebruik van kan maken.

Wat voor type banden zitten er onder de bolderkar?

Er zijn twee type banden die standaard worden geplaatst onder de bolderkarren: massieve banden en luchtbanden. Het voordeel van massieve banden is dat ze niet lek kunnen gaan en je dus nooit onderweg stil komt te staan met een ondraagbare lading. Het nadeel is wel dat ze meer geluid maken als je bijvoorbeeld over klinkers heen rijdt en je voelt meer hobbels tijdens het rijden.

Het voordeel van luchtbanden is dat het prettiger rijden is en het stiller in gebruik is, maar je moet ze wel op goede druk houden. Dus voordat je op pad gaat moet je controleren of er voldoende lucht in zit en dit eventueel bij vullen.

Ben je van plan om een bolderkar te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over bolderkaren? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over bolderkaren zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een bolderkar en vind je dat jouw bolderkar getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw bolderkar makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over bolderkarren

 • Welke bolderkar is geschikt voor het strand?

  Als je de bolderwagen wilt gebruiken op het strand dan kun je het beste kiezen voor massieve banden zodat je voldoende grip hebt op het zand en dit type band is vaak groter dan luchtbanden. Daarnaast is de keuze voor een compact opvouwbaar model ideaal zodat je hem gemakkelijk in de auto kan vervoeren en hij niet onnodig ruimte in neemt die je juist voor je boodschappen wilt bewaren.

 • Is een bolderkar handig?

  Een bolderkar is handig als je grotere ladingen wilt verplaatsen te voet die je met de hand niet of lastig kan dragen. Dit kan zijn omdat het onhandige formaten zijn of juist veel spullen zoals dat je naar het strand gaat. Een ander voordeel van het gebruik van een bolderwagen is dat je kinderen er in plaats kunnen nemen als ze moe zijn of pijn aan hun voeten hebben.

 • Waar kun je een bolderwagen kopen?

  Je kunt zowel bolderkarren online als in de winkel kopen. Vaak heb je online meer mogelijkheden en keuzes omdat er in de winkel vaak een beperkte voorraad is. Maar het voordeel van de winkel is dat je wel een betere inschatting kan maken zonder dat je eventueel met retourkosten zit.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie