De 5 beste eierkokers van 2024

Een eierkoker heeft een aantal voordelen om aan te schaffen, maar er is enorm veel keuze uit verschillende eierkokers en daarom kan het heel lastig zijn om een goede keuze te maken. Wij helpen je daar graag bij! Daarom hebben wij voor jullie een aantal eierkokers uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste eierkokers zijn van 2024. Hierbij hebben we ook gekeken naar de verschillende functies, zoals het automatische uitschakelen zodat je eierkoker niet droogkookt. Ook hebben we gekeken naar de accessoires die worden meegeleverd zoals een maatbeker en naar de kwaliteit van de eierkoker. Dus wil je graag een perfect gekookt eitje lees dan snel verder!

Merk
Model
1
WMF Stelio - Eierkoker
WMF
Stelio Eierkoker
2
Severin EK 3168 - Eierkoker
Severin
EK 3168
3
Krups Eierkoker F23470
Krups
Eierkoker F23470
4
WMF Keukenmini - Eierkoker
WMF
Keukenmini Eierkoker
5
Petra Elektrische Eierkoker voor 6 eieren
Petra
Elektrische Eierkoker

Dit zijn ze, de 5 beste eierkokers van 2024

1. WMF Stelio Eierkoker – Beste eierkoker voor 1 tot 7 eieren

WMF Stelio - Eierkoker
Bekijk eierkoker

De beste eierkoker voor 1 tot 7 eieren is de Stelio Eierkoker van WMF. Een van de mogelijkheden is dat je in één kooksessie zowel hard als zacht gekookte eieren kan klaar maken, dus je hoeft maar één keer te koken voor het hele gezin. Door middel van de automatische kookstop kook je nooit je eieren droog en je wordt door het geluidsignaal ook nog een keer herinnert aan het feit dat de eieren klaar zijn.

De gecombineerde roestvrijstalen bovenzijde gecombineerd met de zwarte onderkant maken ook dat deze eierkoker van WMF niet misstaat in de keuken en binnen elk design past.

Pluspunten
 • Je kunt zoveel eieren koken als dat je wilt
 • Tussentijds kun je zacht gekookte eieren eruit halen en de eierkoker nog door laten koken
Minpunten
 • De eierkoker is niet compact waardoor hij in een keukenkastje veel ruimte in neemt

De WMF Stelio Eierkoker is verkrijgbaar bij:

2. Severin EK 3168 – Beste severin eierkoker

Severin EK 3168 - Eierkoker
Bekijk eierkoker

De beste severin eierkoker is de EK 3168 omdat je hier tot 6 eieren in kunt koken van elk formaat, zowel een S als een XL ei maar hij is ook ruimtebesparend en je hebt zelfs mogelijkheden tot het stomen en pocheren van eieren. Niet iedereen heeft altijd zin in een gekookt ei of wil wat anders. Dan biedt de Severin de uitkomst want met deze eierkoker kun je ook je eieren pocheren en stomen.

Door middel van het gebruik van de drie standen heb je de keuze over de hardheid van de eieren en je kunt tussentijds de zachte eieren er al uit halen terwijl hij de rest doorkookt totdat ze hard zijn.

Pluspunten
 • Je kunt naast koken met deze eierkoker van Severin ook stomen en pocheren
 • Het apparaat is ruimtebesparend zodat hij geen onnodig plek in je keukenkastje of op het aanrecht inneemt
 • De elektrische kooktijdregeling zorgt voor de perfecte eieren
Minpunten
 • Het waterreservoir is niet uitneembaar waardoor deze lastiger schoon te maken is

De Severin EK 3168 is verkrijgbaar bij:

3. Krups Eierkoker F23470 – Beste eierkoker voor 3 eieren

Krups Eierkoker F23470
Bekijk eierkoker

De eierkoker F23470 van Krups is de beste eierkoker voor 3 eieren. Door middel van het akoestische signaal wordt je gewaarschuwd als je eieren klaar zijn en met de ingebouwde waterdosering zorg je ervoor dat je altijd het perfecte eitje kookt. Je kunt namelijk de hardheid instellen en als je klaar bent kun je het koord eenvoudig opruimen in de opslagruimte.

Pluspunten
 • Kleine compacte eierkoker voor maximaal 3 eieren
 • Instelbare hardheid voor zowel zachte als harde eieren
Minpunten
 • Schakelt niet automatisch uit als hij klaar is

De Krups Eierkoker F23470 is verkrijgbaar bij:

4. WMF Keukenmini Eierkoker – Beste eierkoker voor 1 ei

WMF Keukenmini - Eierkoker
Bekijk eierkoker

Beste eierkoker voor 1 ei is de Keukenmini Eierkoker van WMF. Van maatje S tot XL kun je in deze zeer compacte en kleine eierkoker van WMF jouw perfecte zachte of harde ei koken. Als je ei klaar is klinkt er een akoestisch signaal en voorkom je onnodig droogkoken.

Pluspunten
 • De hardheid is instelbaar op drie niveaus
 • Deze compacte eierkoker neemt weinig ruimte in
Minpunten
 • Geschikt voor maar één ei

De WMF Keukenmini Eierkoker is verkrijgbaar bij:

5. Petra Elektrische Eierkoker – Beste eierkoker met automatische uitschakeling

Petra Elektrische Eierkoker voor 6 eieren
Bekijk eierkoker

Wij hebben voor jullie de Petra Elektrische Eierkoker uitgetest. De eierkoker werd snel geleverd en door de duidelijke handleiding konden we meteen aan de slag met de eierkoker.

We hebben een aantal keer de eieren gekookt en kwamen erachter dat de eierkoker heel makkelijk werkt. Je kunt er tot 6 eieren tegelijk in doen en met de onderkant van het maatbekertje kun je de eieren doorprikken zodat ze niet barsten. Dan doe je met het maatbekertje water erbij. Op het maatbekertje kun je makkelijk aflezen hoeveel water je erbij moet doen. Er staat namelijk aangegeven hoeveel eieren er in de eierkoker zitten en hoe je de eieren wil koken. Dus bij een hardgekookt ei heb je meer water nodig dan bij een zacht gekookt ei. Onze eieren kwamen uit de koelkast en we kwamen erachter dat je dan voor een zachtgekookt ei eigenlijk iets meer water toe moet voegen dan op de maatbeker aangegeven staat.

De eierkoker doet precies wat hij moet doen en schakelt automatisch uit als hij klaar is. De eierkoker kookt dan wel helemaal droog. Dit vinden wij wel een minpuntje aangezien er dan iets meer vuil op de bodem zit. Dit is wel heel makkelijk schoon te maken gelukkig.

Een ander minpuntje vinden wij dat de deksel van de eierkoker los zit en hierdoor komt er tijdens het koken stoom langs de zijkant naar buiten. Het is dus belangrijk om hierbij uit te kijken dat je jezelf niet verbrand.

De eieren pocheren gaat ook erg makkelijk met de bakjes die erbij zitten. Een roerei of een omelet hebben wij nog niet uitgetest, maar dit heeft voor ons ook niet heel veel meerwaarde om dit met een eierkoker te doen. Dit kan natuurlijk wel een handige functie zijn als je de eierkoker meeneemt als je op reis gaat.

Pluspunten
 • Wordt geleverd met een handige maatbeker
 • Alle onderdelen zijn vaatwasser bestendig, behalve de metalen eierkoker zelf
 • Je kunt tot 6 eieren koken met drie verschillende hardheden
Minpunten
 • De eierkoker kookt helemaal droog hierdoor is het iets meer werk om hem schoon te maken
 • De deksel zit niet vast en hierdoor komt het stoom aan de zijkant naar buiten

De Petra Elektrische Eierkoker is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een eierkoker?

Eierkokers zijn er in verschillende budgetten en ze hebben allemaal dezelfde basisfunctie maar verschillende extra opties. Het meest praktische punt van de eierkoker is dat je niet op de tijd hoeft te letten en niet kan vergeten om je eitjes uit te zetten. Zo heb je altijd de perfecte eieren zonder dat je ze per ongeluk droogkookt. Zelfs als je geen keukenprinses bent heb je op die manier toch perfecte eieren voor bij je ontbijt. Hieronder nog een aantal tips om de beste eierkoker van dit moment te kopen.

Ga voor een eierkoker met verschillende hardheidstadia

Sommige eierkokers hebben geen mogelijkheid om uit verschillende hardheden te kiezen en anderen wel. Als je het belangrijk vindt dat je zowel hard als zacht gekookte eitjes kunt maken met de eierkoker, dan is het aan te raden er eentje te kiezen waar je de keuze hebt. Dit kan zijn door middel van een knop op de eierkoker maar ook door de hoeveelheid water die je toevoegt.

Zitten er accessoires bij de eierkoker?

Sommige eierkokers hebben accessoires erbij, zoals een eierprikker en/of een maatbeker. Enkele hebben een gecombineerde maatbeker waar ook een prikker in zit. Beide heb je nodig om een perfect eitje te kunnen koken. De maatbeker zorgt er namelijk voor dat je de juiste hoeveelheid water kunt toevoegen en de prikker zorgt ervoor dat je eitje niet ontploft tijdens het koken.

Een eierkoker met een akoestisch signaal

Sommige eierkokers hebben een akoestisch signaal dat afgaat als hij klaar is met koken. Zo wordt je erop geattendeerd dat je eitjes klaar zijn. Bij enkele modellen wordt de eierkoker ook direct uitgeschakeld en bij anderen moet je hem nog handmatig uit zetten. In elk geval is een akoestisch signaal wel heel fijn om te voorkomen dat je de eieren droog kookt en weg moet gooien of in het ergste geval brand veroorzaakt.

Ben je van plan om een eierkoker te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over eierkokers? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over eierkokers zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een eierkoker en vind je dat jouw eierkoker getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw eierkoker makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over eierkokers

 • Wat is het voordeel van een eierkoker?

  Veel mensen koken nog eieren in een pannetje met water, maar een eierkoker is veel handiger en praktischer. Je verbruikt ten eerste minder water en stroom doordat het keukenapparaat effectiever werkt en er geen water verdampt. Daarnaast kun je nooit vergeten om een wekker te zetten of de tijd vergeten. Zo heb je niet ineens hard gekookte eieren terwijl je eigenlijk bezig was met de zacht gekookte variant.

 • Hoe lang moeten eieren koken in een eierkoker?

  De kooktijd van eieren in een eierkoker is afhankelijk van de hoeveelheid eieren en de hardheid. Je kunt de kooktijd bepalen door op de maatbeker of waterindicator te kijken naar de hoeveelheid eieren in combinatie met de hardheid. Afhankelijk van deze factoren vul je jouw eierkoker met water en hij bepaald zelf hoelang hij bezig is om jouw eieren perfect klaar te maken.

 • Hoeveel water in een eierkoker?

  De hoeveelheid water die je in de eierkoker doet is afhankelijk van de hoeveelheid eieren die je wilt koken en de gewenste hardheid. Hoe meer eieren en hoe harder je jouw ei of eieren wil hebben, hoe meer water erin moet. Elke eierkoker heeft een waterindicator of een maatbeker zodat je de juiste hoeveelheid water kan toevoegen en zo de perfecte eitjes kunt koken.

 • Hoe werkt een eierkoker?

  Een eierkoker is een keukenapparaat waarin je jouw ei of eieren kunt plaatsen en erna voeg je er water aan toe. Door middel van een verwarmingsplaat wordt het water gekookt en zorgt hij ervoor dat de eieren de juiste hardheid krijgen.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie