De 5 beste staafmixers van 2022

De staafmixer is al een aantal jaren een van de meest verkochte keukenapparaten die online of in keukenwinkels worden verkocht. Met deze handige apparaten heb je binnen een handomdraai een smeuïge soep, romige saus of pittige cocktail gemaakt. Het leuke aan een staafmixer is dat je hem kunt gebruiken voor allerlei dingen, echt niet alleen voor het pureren of fijnhakken van voedsel. Dat is natuurlijk wel de hoofdtaak. Je stopt de ingrediënten in een maatbeker of pan en gaat er vervolgens met de staafmixer in. De razendsnel ronddraaiende mesjes zorgen er dan voor dat je in een mum van tijd een mooi mixresultaat zult hebben. Je kunt de staafmixer prima gebruiken om mee te hakken, snijden, pureren of crushen. Je hebt afhankelijk van waar je de staafmixer voor wilt gaan gebruiken wel enkele extra accessoires nodig. Voor het fijnhakken van hardere voedselsoorten heb je bijvoorbeeld een hakmolen nodig. Of wanneer je eiwitten of slagroom op wilt gaan kloppen, zul je een garde nodig hebben. Gelukkig zijn hier genoeg opties voor te vinden. Kijk dus van tevoren goed waar je precies naar op zoek bent. Kies je voor een staafmixer met alleen een staaf met mesjes of ga je voor een hele staafmixer set? En wat is dan eigenlijk de beste staafmixer? We hebben de staafmixers die het volgens ons in 2022 het beste doen even voor je op een rijtje gezet.

Dit zijn ze, de 5 beste staafmixers van 2022

1. Braun MultiQuick 9 – MQ9187XLI – Beste RVS staafmixer

Braun MultiQuick 9 - MQ 9187XLI - Staafmixer
Bekijk staafmixer

Dit is de nieuwste MultiQuick staafmixer van Braun. De MultiQuick apparaten gelden al jaren als een van de beste die je kunt kopen.

Dit nieuwste model mixt niet alleen op hoge snelheid, maar gaat ook op en neer tijdens het mixen. Hierdoor worden de ingrediënten nog sneller gepureerd of fijngehakt dan normaal gesproken. Deze staafmixer heeft een zeer sterke motor van 1200 Watt en is uitgerust met meerdere accessoires die extra groot zijn uitgevoerd. Zo is er een XL foodprocessor met een inhoud van meer dan drie liter, een hakmolen om hard voedsel als noten en kaas te mixen en extra messen om je eten in verschillende grootten te kunnen hakken en snijden. Ook wordt er een pureestamper, garde en maatbeker meegeleverd. Zo kun je dus eigenlijk alle kanten uit met dit handige apparaat. Verder is de Braun staafmixer makkelijk te gebruiken.

Je kunt tijdens het mixen constant de snelheid wijzigen dankzij de SmartSpeed functie. Daarnaast heeft de mixer een voet van roestvrijstaal waardoor deze extra stabiel staat en een soft grip handvat dat prettig in de hand voelt.

Pluspunten
 • Er worden veel en grote accessoires meegeleverd
 • De staafmixer mixed niet alleen maar beweegt ook op en neer voor een optimaal resultaat
Minpunten
 • Je kunt de accessoires niet los kopen

De Braun MultiQuick 9 – MQ9187XLI is verkrijgbaar bij:

2. Kitchenaid Staafmixer 5KHBV83EAC – Beste design staafmixer

Kitchenaid Staafmixer Amandelwit
Bekijk staafmixer

Deze KitchenAid staafmixer is een relatief klein model met een kabel die makkelijk te hanteren is. Het is een bijzonder lichte staafmixer vergeleken met andere staafmixers (slechts 2 kilo). De standaard accessoires die worden meegeleverd zijn een hakmolen, mengbeker van 1 liter en een panbeschermer. Je kunt de KitchenAid gebruiken voor mixen, mengen, vermalen, pureren, opkloppen en opschuimen. Je kunt er zonder moeite soepen, smoothies, sauzen etc. mee bereiden.

Dankzij de snelheidsregelaar kun je tijdens het mixen de snelheid aanpassen. De hakmolen kun je dan weer gebruiken voor hardere soorten voedsel zoals noten of kruiden. Denk er wel om dat de hakmolen niet in de vaatwasmachine gedaan kan worden. De panbeschermer zit aan het uiteinde van de staafmixer en zorgt ervoor dat er geen krassen in je pannen komen tijdens het mixen.

Pluspunten
 • Het apparaat is bijzonder licht
 • Redelijk veel accessoires, de belangrijkste in ieder geval
Minpunten
 • De KitchenAid heeft een snoer wat irritant kan zijn tijdens het mixen

De Kitchenaid Staafmixer 5KHBV83EAC is verkrijgbaar bij:

3. Bamix Gastro 350 – Beste krachtige staafmixer

Bamix Gastro 350
Bekijk staafmixer

Dit is een staafmixer die ook door professionele koks graag wordt gebruikt in de keuken. Met een vermogen van 350 Watt is het een van de sterkste staafmixers die er op dit moment te koop worden aangeboden. Ondanks het grote vermogen van de motor, is het een apparaat dat weinig geluid maakt. Een voordeel van de Bamix Gastro G350 is dat het apparaat in vergelijking met andere staafmixers een vrij lange staaf heeft (29 centimeter) waardoor je er ook prima mee in diepe pannen kunt mixen. Dit is handig wanneer je in een keer grote hoeveelheden saus of soep wilt maken. Je kunt kiezen tussen twee verschillende snelheden. Aan de ene kant is dat vrij weinig, aan de andere kant wel lekker overzichtelijk. Accessoires die bij deze staafmixer worden meegeleverd zijn het ‘multimesje’ (voor het fijnhakken van stevige ingrediënten), een gladde schijf om eiwitten of room mee op te kloppen, een mixer voor het maken van smoothies of bijvoorbeeld cocktails en een wandhouder om de staafmixer mee aan je muur te kunnen bevestigen.

Pluspunten
 • Zeer krachtige motor vergeleken met andere staafmixers
 • Extra lange staaf (29 cm)
Minpunten
 • De staafmixer is redelijk prijzig
 • ‘maar’ twee snelheden

De Bamix Gastro 350 is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

4. Bosch MaxoMixx MS8CM6120 – Beste 1000 watt staafmixer

Bosch MaxoMixx Staafmixer 1000 watt
Bekijk staafmixer

Deze staafmixer van Bosch heeft een zeer groot vermogen van 1000 Watt en wel twaalf verschillende snelheden waar je uit kunt kiezen! De staafmixer heeft een robuuste look en is gemaakt van RVS en kunststof. Ondanks de sterke motor en het RVS is het een lichtgewicht staafmixer die prettig in de hand ligt en prima langere tijd te gebruiken is.

De staafmixer is standaard voorzien van een vierbladenmes dat er voor zorgt dat de staafmixer niet vast komt te zitten tijdens het mixen. Er worden standaard een hakmolen en maatbeker (ieder een inhoud van een halve liter) meegeleverd met het apparaat. Denk er wel om dat het deksel van de hakmolen en het apparaat zelf niet geschikt zijn om in de vaatwasmachine schoon te maken. Er wordt helaas geen garde meegeleverd met de staafmixer.

Pluspunten
 • Behoorlijk veel verschillende snelheden (twaalf)
 • Zeer krachtige motor
 • Handig vierbladenmes
Minpunten
 • Er wordt niet standaard een garde meegeleverd

De Bosch MaxoMixx MS8CM6120 is verkrijgbaar bij:

5. Philips ProMix Viva HR2652/90 – Beste draadloze staafmixer

Philips ProMix Viva HR2652-90 - 3-in-1 Staafmixer met blenderbeker
Bekijk staafmixer

Het grote voordeel van de Handblender HR2652/90 van Phillips is dat hij draadloos is. Hierdoor zit er dus niet de hele tijd een elektriciteitskabel in de weg wanneer je aan het mixen gaat. Hoewel er dus geen constante stroomtoevoer is en je de staafmixer af en toe zult moeten opladen, heeft het apparaat een behoorlijk sterke motor met een vermogen van 800 Watt.

Een ander bijzonder aspect van deze staafmixer is de ProMix technologie die erin verwerkt is. Phillips heeft dit samen met de universiteit van Stuttgart ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de ingrediënten zo gelijkmatig en snel mogelijk gemixt worden. Dankzij de driehoekige vorm van het uiteinde van de staaf wordt er een optimale mix-beweging gecreëerd die ervoor zorgt dat de staafmixer maximaal kan presteren. Verder beschikt het apparaat over een turboknop waarmee je net even dat extra sprintje kunt maken om je voedsel fijn te hakken of te pureren. Daarnaast kun je de staafmixer ook in meerdere snelheden afstellen.

Pluspunten
 • Draadloos
 • Een krachtige motor
 • Er is speciale ProMix technologie ontwikkeld waardoor de staafmixer nog beter presteert
 • Je kunt de staafmixer in de vaatwasmachine doen
Minpunten
 • Geen

De Philips ProMix Viva HR2652/90 is verkrijgbaar bij:

Wanneer je een staafmixer gaat kopen, is het verstandig om ook na te denken over welke accessoires je daarbij wilt gaan nemen. Het ligt er een beetje aan wat je met de staafmixer allemaal wilt gaan doen, maar de meeste mensen kiezer er voor om in ieder geval een hakmolen erbij te nemen. Hier kun je namelijk ook gemakkelijk noten, kruiden en kaas mee fijnhakken of bijvoorbeeld ijs mee crushen. Andere accessoires die vaak samen met een staafmixer worden gekocht zijn: een garde, maatbeker, foodprocessor, processormolen of een pureestamper.

Veelgestelde vragen over staafmixers

 • Wat kost een goede staafmixer?

  Dat ligt er een beetje aan wat je definieert als een ‘goede’ staafmixer. Voor een normale staafmixer die in een niet professionele setting wordt gebruikt, kun je met een budget van ongeveer 50 euro al een heel eind komen. Wanneer je echter kiest voor bijvoorbeeld de Bamix Gastro 350 omdat je grote hoeveelheden saus wilt gaan bereiden, dan moet je meer aan 300 euro denken. Het ligt aan de specificaties waar je naar op zoek bent en ook een beetje aan de accessoires die je erbij wilt hebben.

 • Waar moet je op letten bij het kopen van een staafmixer?

  Het belangrijkste van een staafmixer is het vermogen. De beste staafmixers hebben een zo krachtig mogelijke motor ingebouwd. Verder kun je kijken of een staafmixer wel of niet draadloos is. Draadloze staafmixers zijn doorgaans een stuk makkelijker te hanteren. Daarnaast ligt het eraan wat je wilt gaan doen met de staafmixer. Wanneer je bijvoorbeeld veel noten of kruiden wilt gaan fijnhakken, heb je een hakmolen nodig. Kijk dus ook goed naar welke accessoires er worden meegeleverd.

 • Hoeveel watt moet een staafmixer hebben?

  Het minimum aantal Watts dat een staafmixer zou moeten hebben is zo’n 300 Watt. Hoe meer Watt een staafmixer heeft hoe beter hij in staat is te hakken en mixen.

 • Kun je met een staafmixer ijs crushen?

  Ja dat kan. Je hebt dan echter wel een hakmolen nodig om de ijsblokjes in te doen. Je kunt hier dan vervolgens de staafmixer op aansluiten.

 • Plaats een reactie