De 5 beste toppers van 2023

Een topper is een handige toevoeging aan het bed wanneer je op zoek bent naar extra slaapcomfort en een goede nachtrust. Met het juiste topmatras kun je nek-, heup- en rugklachten voorkomen en zelfs verminderen terwijl je ook kunt genieten van een aangename temperatuur. Zeker als je het al snel warm hebt wanneer je ligt te slapen.

Wat is de beste topper?

De beste topper is het topmatras die aan je wensen en eisen voldoet. Kijk goed naar de materialen waar de topper van is gemaakt, of de tijk afneembaar en te wassen is en of het product geschikt is voor je lichaamsgewicht. Hoe kom je daarachter? Door een topper test en review te lezen. Dan kom je meer te weten over het product en vooral over de voor- en nadelen die andere gebruikers ervaren. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen en een goede topper kopen. Om je op weg te helpen hebben wij alvast de beste topmatrassen voor je op een rijtje gezet.

Merk
Model
1
Felman® Premium Hybrid Topdekmatras - Inclusief Hoeslaken - Ergonomisch - Organische Biokatoen - 7 cm - 140x200 cm
Felman
Premium Hybrid Topdekmatras
2
Dreamlab Topper matras 180 x 200 – 2-Pers Topdekmatras - Naturalis® HR Koudschuim – 6 CM Dik - Antibacterieel - Orthopedisch Verantwoord - 4 Seizoenen - Incl Wasbare Hoes
Dreamlab
Topper matras Naturalis
3
Perfectmatras Latex Hydrogel Topper – 160x200 Cm – Koele Matras Topper Met Wasbare Tijk – Koud Topdekmatras – Hydrogel Relax
Perfecthomeshop
Perfectmatras Latex Hydrogel
4
M line Topper Start firm split
M line
Topper Start firm split
5
Beter Bed Koudschuim topmatras Luna - 160x200cm - dikte 5cm
Beter Bed
Koudschuim topmatras Luna

Dit zijn ze, de 5 beste toppers van 2023

1. Felman Premium Hybrid Topdekmatras – Beste ergonomische topper

Felman® Premium Hybrid Topdekmatras - Inclusief Hoeslaken - Ergonomisch - Organische Biokatoen - 7 cm - 140x200 cm
Bekijk topper

Het Premium Hybrid Topdekmatras van het merk Felman is de beste ergonomische topper die je kunt kopen. Bij de topper van hoogkwalitatief koudschuim is er geen sprake van bewegingsoverdracht, zodat je zonder problemen kunt slapen. En met behulp van de elastische banden blijft de topper 140×200 cm ook altijd netjes op zijn plek liggen. Zelfs wanneer je partner veel beweegt in zijn of haar slaap.

De hoes is van organisch biokatoen gemaakt, af te ritsen en op 30 °C te wassen. En andere bijkomstig voordeel is dat de topper geschikt is voor mensen die iets warmer of juist iets kouder willen slapen. De topper is namelijk om te draaien. En door het materiaal dat ook allergieën voorkomt, ademt en ventileert de topper meer dan uitstekend.

Pluspunten
 • Gemaakt van hoogkwalitatief koudschuim
 • Geen bewegingsoverdracht
 • Uitgerust met elastische banden
 • Om te draaien voor koud of warm slapen
 • Wasbare hoes van biokatoen
Minpunten
 • Warme kant kan ook heel warm worden

De Felman Premium Hybrid Topdekmatras is verkrijgbaar bij:

2. Dreamlab Topper matras Naturalis – Beste HR koudschuim topper

Dreamlab Topper matras 180 x 200 – 2-Pers Topdekmatras - Naturalis® HR Koudschuim – 6 CM Dik - Antibacterieel - Orthopedisch Verantwoord - 4 Seizoenen - Incl Wasbare Hoes
Bekijk topper

De topper matras Naturalis van het merk Dreamlab is de beste HR koudschuim topper die verkrijgbaar is. De topper 180×200 cm is gemaakt van duurzame materialen die goed ademen en vocht afdrijven. Zo kun je optimaal genieten van een topper die medium hard is.

De topper met wasbare hoes is eenvoudig te plaatsen en geschikt voor mensen tot 110 kg. Het product is ook orthopedisch verantwoord en speciaal gemaakt voor mensen met rug-, heup- en nekklachten. De hoes van katoen is eenvoudig te verwijderen en te wassen op 40 °C.

Pluspunten
 • Afneembare hoes van katoen
 • Orthopedisch verantwoord
 • Duurzaam materiaal
 • 180x200 cm
 • Ademt goed en drijft vocht af
Minpunten
 • Geschikt tot 110 kg

De Dreamlab Topper matras Naturalis is verkrijgbaar bij:

3. Perfecthomeshop Perfectmatras Latex Hydrogel – Beste topper voor mensen met rugklachten

Perfectmatras Latex Hydrogel Topper – 160x200 Cm – Koele Matras Topper Met Wasbare Tijk – Koud Topdekmatras – Hydrogel Relax
Bekijk topper

De Perfectmatras Latex Hydrogel van het merk Perfecthomeshop is de beste topper voor mensen met rugklachten die verkrijgbaar is. De latex topper 160×200 cm is 6 centimeter dik en gemaakt van zacht latex en afgewerkt met een extra laag hydrogel. Dat maakt het product een koele matrastopper die goed ventileert en vocht afdrijft.

Voor mensen met rugklachten biedt de topper extra stevigheid en een comfortabele nachtrust. Eenvoudig in gebruik en uitgerust met een anti allergene bescherming. De hoes is afritsbaar en in de wasmachine te wassen.

Pluspunten
 • Afritsbare en wasbare hoes
 • Anti allergene bescherming
 • Gemaakt van Latex en Hydrogel
 • 160x220 cm groot
 • Geschikt voor mensen met rugklachten
Minpunten
 • Hoge aanschafprijs

De Perfecthomeshop Perfectmatras Latex Hydrogel is verkrijgbaar bij:

4. M line Topper Start firm split – Beste split topper

M line Topper Start firm split
Bekijk topper

De M line Topper Start firm split is de beste split topper die je op dit moment kunt kopen. De topper van traagschuim is 5 cm dik en vormt zich naar de contouren van je lichaam. Voor een optimaal lig- en slaapcomfort. Door de split is de topper met anti allergene bescherming geschikt voor een elektrisch verstelbaar bed.

Door het hoogkwalitatieve materiaal is het ook een topper die goed ventileert en vocht afdrijft. Dat het slaapcomfort alleen maar bevorderd. De tijk is afneembaar en te wassen in een wasmachine.

Pluspunten
 • Afneembare tijk
 • Extra stevig
 • Gemaakt van traagschuim
 • Inclusief split voor elektrisch verstelbaar bed
 • 5 cm dik
Minpunten
 • Hoge aanschafprijs

De M line Topper Start firm split is verkrijgbaar bij:

5. Beter Bed Koudschuim topmatras Luna – Beste anti allergie topper

Beter Bed Koudschuim topmatras Luna - 160x200cm - dikte 5cm
Bekijk topper

Het Koudschuim topmatras Luna van Beter Bed is de beste anti allergie topper die je kunt bestellen. De topper weert huismijt en is wol- en latexvrij. De topper is 5 cm dik en gemaakt van koudschuim. Dat voor stevigheid zorgt, maar de topper ventileert ook goed en kan vocht eenvoudig afvoeren. Vooral voor mensen die ‘s nachts veel transpireren is het de beste topper die je op dit moment kunt kopen.

De tijk is afneembaar en te wassen in de wasmachine. Op een maximale temperatuur van 60 °C. Door de noppenstructuur behoudt de topper zijn vorm en krijg je op den duur geen last van kuilvorming. Zo blijf je de komende jaren optimaal genieten van deze hoogkwalitatieve topper.

Pluspunten
 • Gemaakt van koudschuim
 • 5 cm dik
 • 100% Polyester
 • Vocht afdrijven
 • Afneembare tijk
Minpunten
 • Maximaal belastbaar gewicht 120 kg

De Beter Bed Koudschuim topmatras Luna is verkrijgbaar bij:

Toppers heb je in verschillende soorten en maten en een goede keuze maken is niet makkelijk als je niet weet wat je nodig hebt. Daarom is het belangrijk dat je op een aantal zaken let wanneer je een topper bestelt. Waar moet je op letten bij een topper? Let op de materialen waarvan het topmatras is gemaakt en kies voor het materiaal dat bijvoorbeeld eenvoudig vocht afdrijft als je ‘s nachts veel transpireert. Of kies voor een goed materiaal die zich naar de contouren van je lichaam vormt. Ideaal als je veel last hebt van rug-, nek- en heupklachten. Of als je ze juist wil voorkomen.

Welke topper kiezen?

De keuze die je maakt is afhankelijk van waar je profijt van hebt, maar ook het juiste formaat is van belang. Zodat de topper goed op het bed past. Een topper met elastische banden is bijvoorbeeld eenvoudig vast te zetten, zodat die niet gaat verschuiven wanneer je slaapt. Ideaal voor mensen die veel bewegen in hun slaap. Heb je een bed met een verstelbaar hoofddeel? Kies dan voor de topper met een split. Zodat die goed meebeweegt wanneer jij of je partner het hoofddeel verstelt.

Hoeslaken voor een topper

Een topper heeft in de regel een afneembare tijk die je ook in de wasmachine kunt wassen. Het is belangrijk dat je de instructies in het label goed opvolgt om te voorkomen dat de hoes krimpt of kapot gaat. Je kunt ook een losse hoeslaken voor topper kopen. Let dan goed op de maten en op van welke materialen het hoeslaken is gemaakt. Zodat de functie van de topper in tact blijft.

Toppers vergelijken

Uiteraard doe je er ook verstandig aan om toppers te vergelijken. Zo kom je meer te weten over de producten waar je interesse in hebt en wat de verschillen zijn. Dat is ook de enige manier om een goede beslissing te nemen en om de komende jaren van een goede topper te kunnen genieten.

Veelgestelde vragen over toppers

 • Hoe lang gaat een topper mee?

  Door de topper regelmatig te reinigen en de tijk te wassen kan een topper wel 10 tot 15 jaar meegaan. Afhankelijk van de kwaliteit van de topper die je hebt gekozen.

 • Wat is het nut van een topper?

  Een topper zorgt voor extra steun terwijl de temperatuur te reguleren is. Vooral voor mensen die het snel warm hebben biedt een topper uitkomst. Ook kan een topper vocht makkelijker afvoeren en dat is weer een voordeel voor mensen die ‘s nachts veel transpireren. Secundair beschermt de topper ook het matras tegen vocht en andere vlekken die eventueel kunnen ontstaan.

 • Welke topper is goed voor je rug?

  Een topper die zich naar de contouren van je lichaam vormt is geschikt voor mensen die last hebben van hun rug. Of andere klachten, zoals nek- en heupklachten ervaren.

 • Wat is een split topper?

  Een split topper is gedeeltelijk in tweeën gesplitst, zodat het hoofddeel afzonderlijk kan bewegen. Ideaal voor bedden met een (elektrisch) verstelbaar hoofddeel.

 • Wat kost een topper?

  Een goede topper van de beste kwaliteit kost al snel tussen de € 700,- en € 1000,-. Afhankelijk van het model, de functies en van welke materialen de topper is gemaakt.

 • Plaats een reactie