De 5 beste pannensets van 2024

Een pannenset kopen is altijd een uitdaging, want je moet op een hoop zaken letten voordat je jouw nieuwe pannen in gebruik neemt. Het allerbelangrijkste is dat je goed kijkt naar voor welke warmtebronnen de pannen geschikt zijn. Bepaalde pannen zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor keramische en inductiekookplaten terwijl die juist wel de warmtebronnen zijn die steeds vaker worden gebruikt.

Wat is de beste pannenset?

De beste pannenset is niet alleen de set die voor jouw warmtebron geschikt is, maar die ook een lange levensduur van de pannen garandeert. En uiteraard moet een pannenset ook voldoende pannen hebben waarmee je verschillende soorten gerechten kunt bereiden. Een pannenset met een koekenpan, een braadpan en een steelpan wordt al als een set geclassificeerd, maar misschien heb je behoefte aan een grotere set waar bijvoorbeeld ook een wok of meerdere koekenpannen in verschillende formaten in aanwezig zijn.

Lees reviews en logisch nadenken

Bij het kopen van een pannenset is het vooral belangrijk om logisch na te denken. Welke pannen heb je nodig, zijn ze geschikt voor je warmtebronnen en wat is je budget voor een nieuwe set. Je kunt ook een pannenset review van een andere gebruiker lezen om eens de voor- en nadelen van de set die je op het oog hebt te bestuderen. Dan weet je zeker of je juist wel of geen goede koop doet. Uiteraard helpen wij je op weg door in onze ogen de 5 beste pannensets met elkaar te vergelijken.

Merk
Model
1
BK Q-linair Master Glas Pannenset - 5-delig
BK
Q-linair Master
2
Tefal Duetto 5-delige kookset
Tefal
Duetto
3
BerlingerHaus Luxe set van 6 Pannen met 4 Deksels - Pannenset Inductie
BerlingerHaus
Luxe pannenset
4
WMF Function 4 Pannenset - 5-delig - RVS
WMF
Function 4
5
Blaumann BL-1031 pannenset - 12-delig
Blaumann
BL-1031

Dit zijn ze, de 5 beste pannensets van 2024

1. BK Q-linair Master – Beste pannenset geschikt voor alle warmtebronnen

BK Q-linair Master Glas Pannenset - 5-delig
Bekijk pannenset

De BK Q-linair Master is de beste pannenset geschikt voor alle warmtebronnen. Het maakt dus niet uit of je op gas, inductie, halogeen of keramisch  je eten klaarmaakt. De pannen kunnen eventueel ook in de oven! Deze pannen van RVS zijn dus voor meerdere warmtebronnen geschikt! Met uitzondering van de magnetron.

De pannenset bestaat uit 5 delen. Vier kookpannen in verschillende formaten en een steelpan. Ze bevatten geen anti-aanbaklaag, maar wel de speciale sandwichbodem, zodat je de pannen goed kunt gebruiken en kunt schoonmaken. Een nadeel is dat de handgrepen niet koud blijven en voorzichtigheid is dus geboden wanneer je de pan van het vuur haalt. Een pluspunt is dat de deksels van glas zijn gemaakt en dat je ze ook kunt vergrendelen. Heel fijn als je bijvoorbeeld de pannen moet afgieten!

Pluspunten
 • Speciaal afgietsysteem
 • Glazen deksels
 • Gemaakt van RVS
 • Geschikt voor vrijwel iedere warmtebron
 • Sandwichbodem
Minpunten
 • Handgrepen worden warm tot heet

De BK Q-linair Master is verkrijgbaar bij:

2. Tefal Duetto – Beste RVS pannenset

Tefal Duetto 5-delige kookset
Bekijk pannenset

De 5-delige Tefal Duetto is de beste RVS pannenset die je op dit moment kunt kopen en de set bestaat uit 4 kookpannen met glazen deksels en een deksel loze steelpan. Een groot pluspunt is dat deze stevige pannen voor iedere warmtebron geschikt is. Zelfs voor in een oven of op een inductiekookplaat. De ingekapselde bodem maakt een anti-aanbaklaag overbodig en zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de hitte. De pannen zijn ook nog eens vaatwasserbestendig!

Een voordeel van de pannen is dat je deksel kunt vergrendelen en dat ze schenktuiten hebben. Zo kun je het eten, zoals soep of een saus eenvoudig uit de pan gieten of overtollig vet of water afgieten. Binnen een simpele handomdraai! Een nadeel is dat er geen cool touch handgrepen zijn, dus je hebt wel een dikkere theedoek of ovenwanten nodig als je de pan van het vuur wilt halen.

Pluspunten
 • Gemaakt van RVS
 • Glazen deksel
 • Geschikt voor iedere warmtebron
 • Vaatwasserbestendig
 • Schenktuiten in de pannen en deksels
Minpunten
 • Geen cool touch handgrepen

De Tefal Duetto is verkrijgbaar bij:

3. BerlingerHaus Luxe pannenset – Beste zwarte pannenset

BerlingerHaus Luxe set van 6 Pannen met 4 Deksels - Pannenset Inductie
Bekijk pannenset

De BerlingerHaus Luxe Set is de beste zwarte pannenset die je kunt kopen. De pannen zijn van stevig aluminium gemaakt en bevatten een anti-aanbaklaag. Het is ook een pannenset met 3 lagen graniet coating. Dus geen chemische stoffen die de gezondheid schade kunnen toebrengen als je er eten in klaarmaakt! Een ander groot pluspunt is dat deksels van de kookpannen van gehard glas zijn gemaakt.

De set bestaat uit 6 pannen. Daaronder 3 verschillende maten kookpannen met een deksel van gehard glas, een minder diepe en diepe koekenpan en een steelpan met deksel! Zo heb je een vrij complete pannenset waarmee je vrijwel ieder gerecht moeiteloos op tafel zet. Een groot voordeel zijn ook de cool touch handgrepen die voor extra veiligheid zorgen en vervelende brandwonden voorkomen.

Pluspunten
 • Cool touch handgrepen
 • 3 lagen graniet coating
 • Anti-aanbaklaag
 • Glazen deksels
 • Geschikt voor vrijwel iedere warmtebron
Minpunten
 • Niet geschikt voor in de magnetron

De BerlingerHaus Luxe pannenset is verkrijgbaar bij:

4. WMF Function 4 – Beste pannenset met siliconen rand

WMF Function 4 Pannenset - 5-delig - RVS
Bekijk pannenset

De WMF Function 4 is de beste pannenset met siliconen rand die ook over sandwichbodems beschikt. Deze pannen hebben dus geen anti-aanbaklaag en ook niet nodig! Ze zijn ook nog eens geschikt voor vrijwel iedere warmtebron. Met uitzondering van de magnetron. Een groot pluspunt is dat de set bestaat uit 3 kookpannen met een glazen deksel, een steelpan en stoominzet zodat je bijvoorbeeld ook groenten of vlees kunt stomen.

De pannen zijn van RVS gemaakt en hebben meerdere openingen voor extra gebruikscomfort. De koude handgrepen zorgen ervoor dat je de pannen makkelijk en zonder erbij na te hoeven denken van het vuur kunt halen. Het afgieten gaat eenvoudig als dat nodig is en je kunt de pannen in een vaatwasser schoonmaken. Desalniettemin wordt voor een langere levensduur aanbevolen om de pannen met de hand af te wassen.

Pluspunten
 • Gemaakt van RVS
 • Glazen deksels
 • Stoominzet meegeleverd
 • Geschikt voor vrijwel iedere warmtebron
 • Koude handgrepen
Minpunten
 • Vaatwasserbestendig, maar heeft invloed op de levensduur
 • RVS pannen hebben langer nodig om op te warmen

De WMF Function 4 is verkrijgbaar bij:

5. Blaumann BL-1031 – Beste goedkope pannenset

Blaumann BL-1031 pannenset - 12-delig
Bekijk pannenset

Wil je een 12-delige pannenset voor een spotprijs? Dan zit je gebakken met de Blaumann BL-1031. Deze set bestaat uit 6 pannen met deksels en je kunt vrijwel ieder gerecht ermee bereiden. Je hebt beschikking over kookpannen in verschillende formaten, een steelpan en een speciale sauspan. Ze zijn van stevig RVS gemaakt en ze zijn eenvoudig in gebruik. Zowel als je eten kookt als wanneer je ze moet schoonmaken.

De pannen bevatten een 5-laags bodem met anti-aanbaklaag en zijn voor vrijwel iedere warmtebron geschikt. Met uitzondering van de magnetron. Je kunt ze eventueel in de vaatwasser afwassen, maar voor een langere levensduur van de pannenset is het aanbevolen om ze met de hand af te wassen.

Pluspunten
 • 12-delige set
 • Glazen deksels
 • Speciale sauspan meegeleverd
 • Gemaakt van RVS
 • Vaatwasserbestendig
Minpunten
 • Geen cool touch handgrepen

De Blaumann BL-1031 is verkrijgbaar bij:

Een goede pannenset kopen die je niet over één nacht ijs. Je moet immers met de beoogde set een aantal jaren vooruit. Ze zijn namelijk niet goedkoop en je wilt er wel zeker van zijn dat je de beste keuze maakt. Waar moet je op letten bij het kopen van een pannenset? Allereerst kijk je natuurlijk naar of de pannen wel geschikt zijn voor de warmtebronnen die je gebruikt en of de set wel alle benodigde pannen heeft. Heb je vaak een wok nodig? Kijk dan wel of in de set een wok aanwezig is!

Materialen en handgrepen

Je moet ook letten op de materialen waar de pannen van zijn gemaakt en kies voor duurzame materialen, zoals RVS. Die vaak krasbestendig zijn en jarenlang meegaan. Kijk ook naar de anti aanbaklagen van pannen en of deze wel aanwezig zijn. Dan weet je zeker dat het schoonmaken een fluitje van een cent is. Kijk hierbij ook gelijk naar of de pannen wel vaatwasserbestendig zijn! Een ander belangrijk onderdeel zijn de handgrepen. Worden ze warm of blijven ze koud tijdens het koken, zorgen ze voor voldoende grip en zijn ze van stevig materiaal gemaakt?

Pannensets vergelijken

Zorg er altijd voor dat je pannensets gaat vergelijken, want dan weet je zeker wat zoal de voor- en nadelen zijn. Zo kun je de beste keuze maken in welke pannenset uiteindelijk het beste bij je past en die ervoor gaat zorgen dat jij de lekkerste gerechten kunt bereiden.

Veelgestelde vragen over pannensets

 • Wat is een goed merk pannen?

  Veel merken doen dappere pogingen om mooi en goede pannen te fabriceren, maar er zijn een aantal fabrikanten die met kop en schouders boven de rest uitsteken. Dit zijn de pannen van Tefal, Solis en Brabantia.

 • Hoe lang doe je met pannen?

  De levensduur van een pan is afhankelijk van het materiaal waar ze van zijn gemaakt en natuurlijk hoe zuinig je ermee omgaat. Een kwalitatief goede pan die ook goed onderhouden wordt kan wel tot 10 jaar of zelfs langer meegaan.

 • Welke pannen zijn niet schadelijk?

  Pannen die van niet schadelijke stoffen zijn gemaakt zijn dus niet schadelijk voor de gezondheid. Maar hoe kom je daar achter? Koop bijvoorbeeld pannen zonder teflon of die PFAS-vrij zijn. Dan kook je bewust en gezond.

 • Hoe duur is een goede pannenset?

  Voor een goede pannenset ben je al snel enkele honderden euro’s kwijt, maar dan heb je wel kwaliteit. De prijs is uiteindelijk afhankelijk van het materiaal waar de pannen van zijn gemaakt en uit hoeveel delen een pannenset bestaat. Grotere pannensets zijn logischerwijs ook iets duurder.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie