De 5 beste toetsenborden van 2024

Het beste toetsenbord kopen kan een hele uitdaging zijn. Wij helpen je daar graag bij! Wij hebben een aantal toetsenborden uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste toetsenborden van 2024 zijn.

Een toetsenbord is een belangrijk onderdeel wanneer je veel achter de desktop zit. Je hebt er namelijk één nodig als je op een pc wilt werken. Maar wat is het beste toetsenbord? Een lastige vraag om te beantwoorden en dat heeft te maken met het volgende. Allereerst zijn er enorm veel verschillende toetsenborden verkrijgbaar. Kies je voor een klein of juist iets groter model? Wil je een keyboard met een numeriek toetsenbord of kies je voor een goed toetsenbord met draad of juist voor een draadloos toetsenbord? Ten tweede moet je ook goed kijken welk toetsenbord het beste aansluit bij jouw wensen en eisen. Een ergonomisch toetsenbord kopen is bijvoorbeeld een goede beslissing wanneer je bijvoorbeeld meer dan 40 uur per week achter de computer zit terwijl je juist de voorkeur geeft aan een exemplaar met draad, omdat je geen risico wilt lopen dat de accu leegloopt en dat je dan niet verder kunt werken.

Als je op zoek gaat naar een toetsenbord doe je er sowieso verstandig aan om een toetsenbord review te lezen. Reviews van andere gebruikers kunnen vertellen wat zoals de plus- en minpunten zijn van de keyboards die je op het oog hebt.

Merk
Model
1
Corsair K95 RGB Platinum - Qwerty - Cherry MX Brown - Mechanisch Gaming Toetsenbord
Corsair
K95 RGB Platinum
2
Apple Magic Keyboard numeric & TouchID - Draadloos toetsenbord met vingerafdruklezer - Space Grey
Apple
Magic Keyboard
3
Razer Huntsman Elite Chroma - Gaming Toetsenbord - QWERTY - Opto Switch
Razer
Huntsman Elite Chroma
4
Logitech MK850 Performance - Draadloos Toetsenbord en Muis - QWERTY US International
Logitech
MK850 Performance
5
Logitech K120 - Toetsenbord - QWERTY US ANSI - Zwart
Logitech
K120

Dit zijn ze, de 5 beste toetsenborden van 2024

1. Corsair K95 RGB Platinum – Beste mechanisch toetsenbord

Corsair K95 RGB Platinum - Qwerty - Cherry MX Brown - Mechanisch Gaming Toetsenbord
Bekijk toetsenbord

De Corsair K95 RGB Platinum is het beste mechanische toetsenbord dat je op dit moment kunt kopen. Het keyboard heeft een QWERTY toetsenbordindeling en beschikt over de veelzijdige bruine switches. Vooral voor gamers en mensen die veel tikken is dit de beste keuze vanwege de gevoeligheid en de voelbare feedback. Door de anti-ghosting technologie en met 9 programmeerbare knoppen kun je optimaal gamen met je toetsenbord. Vrijwel iedere handeling wordt direct omgezet in de actie die je in de game wilt uitvoeren. Als leuke bonus kun je met de software de lichten van het toetsenbord instellen. Kies voor mooie effecten en animaties om bijvoorbeeld voor meer beleving te zorgen!

Een andere voordeel is dat met dank aan het 8MB interne geheugen meerdere profielen opgeslagen kunnen worden terwijl je met de extra USB doorvoer poort ook geen USB-poort op een PC of laptop hoeft op te geven. En met de afneembare zachte polssteun kun je kiezen voor extra steun en meer comfort tijdens het gebruik van het gaming toetsenbord.

Pluspunten
 • Bruine switches
 • Zachte en afneembare polssteun
 • RGB verlichting
 • Intern geheugen voor het opslaan van profielen
 • Extra USB doorvoer poort
Minpunten
 • Pittige aanschafprijs
 • Niet draadloos

De Corsair K95 RGB Platinum is verkrijgbaar bij:

2. Apple Magic Keyboard – Beste Apple toetsenbord

Apple Magic Keyboard numeric & TouchID - Draadloos toetsenbord met vingerafdruklezer - Space Grey
Bekijk toetsenbord

Het Apple Magic Numeric Keyboard is het beste Apple toetsenbord dat je kunt kopen en vooral de gebruikers van een Mac of Imac hebben een hoop profijt van het product dat vrijwel direct en automatisch een koppeling maakt met je systeem. Het betreft dus ook een draadloos toetsenbord dat met behulp van een sterke accu ruim een maand meegaat. Natuurlijk afhankelijk van hoe intensief je het toetsenbord gebruikt.

Het numerieke toetsenbord is handig voor mensen die veel met spreadsheets en cijfers werken en door de lichte toetsen kun je razendsnel typen. Het opladen van het toetsenbord gaat heel eenvoudig via de meegeleverde USB-C naar Lightning kabel.

Pluspunten
 • Numeriek toetsenbord
 • Draadloos
 • Accuduur van meer dan een maand
 • Meegeleverde oplaadkabel
 • Maakt vrijwel direct verbinding met Mac of iMac
Minpunten
 • Verbinden met Windows is lastiger, niet onmogelijk

De Apple Magic Keyboard is verkrijgbaar bij:

3. Razer Huntsman Elite Chroma – Beste gaming toetsenbord

Razer Huntsman Elite Chroma - Gaming Toetsenbord - QWERTY - Opto Switch
Bekijk toetsenbord

Razer is een bekend merk onder de gamers en de fabrikant specialiseert zich dan ook grotendeels op mechanische toetsenborden die ook nog eens met behulp van software naar eigen inzicht zijn in te delen. Vooral gamers hebben veel profijt van programmeerbare toetsen, want zo kunnen ze acties niet alleen gericht, maar ook razendsnel uitvoeren. De Razer Opto Switches maken dit mogelijk. Evenals de speciale Hypershift waarmee je een combinatie van acties met één druk op de knop kunt uitvoeren.

Het ergonomische toetsenbord beschikt ook over een kunstlederen polssteun voor extra comfort en met meer dan 16 miljoen kleuren kun je van je toetsenbord een ware lichtshow maken. Natuurlijk met het oog op meer beleving in zowel de gamekamer als tijdens het gamen. Daarnaast is het beste gaming toetsenbord van duurzaam aluminium gemaakt dat het luxueuze design extra kracht bijzet.

Pluspunten
 • Hypershift functie
 • Speciale mechanische switches
 • Ergonomisch keyboard
 • Intern geheugen voor het opslaan van maximaal 5 profielen
 • Duurzame aluminium behuizing
Minpunten
 • Niet draadloos

De Razer Huntsman Elite Chroma is verkrijgbaar bij:

4. Logitech MK850 Performance – Beste draadloze toetsenbord en muis set

Logitech MK850 Performance - Draadloos Toetsenbord en Muis - QWERTY US International
Bekijk toetsenbord

Voor je alledaagse werkzaamheden is de Logitech MK850 Performance de beste draadloze toetsenbord en muis set die je momenteel kunt kopen. Met deze set kun je jouw alledaagse taken prima uitvoeren. Met dank aan de eenvoudige verbindingsmethode via Bluetooth die je ook in staat stelt om maximaal 3 Logitech apparaten met 1 USB dongle te verbinden. Zo hoef je slechts één USB-poort op te offeren als je bijvoorbeeld een Bluetooth toetsenbord en muis en een Bluetooth headset of webcam wilt verbinden met het systeem.

Het is ook een ergonomisch toetsenbord voor de meest optimale steun. Met dank aan de rondingen en de zachte polssteun die afneembaar is. Met de verstelbare pootjes onderop kun je het toetsenbord in de gewenste stand zetten. Voor nog meer comfort! Zowel het toetsenbord en de muis zijn energiezuinig en garanderen een lange batterijduur.

Pluspunten
 • Duurzaam product
 • Lange accuduur van toetsenbord en muis
 • USB dongle meegeleverd
 • Eenvoudige installatie
 • Optimaal comfort tijdens gebruik
Minpunten
 • Geen duidelijke handleiding meegeleverd

De Logitech MK850 Performance is verkrijgbaar bij:

5. Logitech K120 – Beste goedkope toetsenbord

Logitech K120 - Toetsenbord - QWERTY US ANSI - Zwart
Bekijk toetsenbord

De Logitech K120 is het beste goedkope toetsenbord dat je kunt kopen, maar verwacht geen super luxueus keyboard met uiteenlopende functies. Je geniet wel van optimaal comfort door de hoge toetsen die het tikken een stuk prettiger maken. Daarnaast beschikt het toetsenbord ook over een numeriek toetsenbord dat ideaal is voor mensen die veel met cijfers of in spreadsheets werken. Helaas ontbreekt een polssteun.

Een ander minpunt heeft te maken met het feit dat het toetsenbord niet draadloos is, maar zoals gezegd kun je dat ook niet verwachten wanneer je naar de prijs kijkt. Het is wel een feit dat je geen beter keyboard vindt voor deze zeer aantrekkelijke prijs.

Pluspunten
 • Hoge toetsen
 • Eenvoudige installatie
 • Slank model
 • Numeriek toetsenbord
Minpunten
 • Niet draadloos
 • Geen polssteun

De Logitech K120 is verkrijgbaar bij:

Zoals gezegd zijn er toetsenborden in verschillende soorten, maten en prijsklasse verkrijgbaar en de keuze die je maakt is voor een groot deel afhankelijk van aan welke functies je de voorkeur geeft en welk keyboard het beste bij jou past. Ook de vormgeving of het feit dat een toetsenbord bedraad of draadloos is kan een rol spelen in welk exemplaar je uiteindelijk bestelt. Laten we eens op een rijtje zetten waar je op kunt letten wanneer je een toetsenbord gaat kopen.

Welk toetsenbord heb ik nodig?

Allereerst is het belangrijk om voor jezelf te bepalen of je een toetsenbord met draad of een draadloos exemplaar wilt gebruiken. Het voordeel van een toetsenbord met draad is dat je jezelf nooit zorgen hoeft te maken over de accu of de batterijen die leeg kunnen raken. Een nadeel is dat je minder bewegingsruimte hebt. Vooral als je te maken hebt met een korte snoer. Voor een draadloze toetsenbord moet je een vrije USB-poort op een desktop opofferen om het toetsenbord te kunnen aansluiten. Echter is dat niet het grootste nadeel, want in de regel moet je bij draadloze toetsenborden ook een dongle in een USB-poort steken om een stabiele verbinding te kunnen maken.

Een ander punt waar je op kunt letten is of het een wel of geen numeriek toetsenbord betreft. Een numeriek toetsenbord is groter, maar heeft een apart gedeelte voor cijfers en speciale tekens. Vooral voor mensen die veel cijfers moeten invoeren is een numeriek toetsenbord echt een uitkomst!

Werk je langdurig achter een computer en heb je een goed keyboard nodig waarbij je geen last krijgt van je armen en handen? Dan is het zeker een voordeel wanneer je een ergonomisch toetsenbord kiest.

Mechanische toetsenborden voor gamers

Gamers hebben het meeste profijt van mechanische toetsenborden, omdat je toetsen veel sneller en krachtiger kunt aanslaan. Zonder dat je het risico loopt dat toetsen breken of dat het mechanische kapot gaat. Mechanische toetsenborden bevatten andere mechanismen en scharnieren waarmee toetsen worden aangeslagen en zo kun je veel sneller en nauwkeuriger gamen. Ook andere gebruikers kunnen een mechanisch toetsenbord prefereren.

Toetsenborden vergelijken

Voordat je een toetsenbord bestelt is het belangrijk dat je toetsenborden gaat vergelijken. Zo weet je de verschillen en kun je op basis van je wensen en eisen weloverwogen beslissingen nemen over welk toetsenbord nu het beste bij je past.

Ben je van plan om een toetsenbord te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over toetsenborden? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over toetsenborden zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een toetsenbord en vind je dat jouw toetsenbord getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw toetsenbord makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over toetsenborden

 • Wat is een Nederlands toetsenbord?

  Een Nederlands toetsenbord is eigenlijk een QWERTY toetsenbord, maar dan met een minimaal verschil. Op een QWERTY-NL toetsenbord is namelijk de enter/return-toets altijd verticaal in plaats van horizontaal, zoals dat op een normaal QWERTY toetsenbord het geval is. In de meeste gevallen werken we in Nederland met een Nederlands of een Amerikaans QWERTY toetsenbord.

 • Wat is QWERTY?

  QWERTY is de aanduiding van de toetsenbordindeling en een QWERTY toetsenbord is dat te herkennen aan de eerste rij letters die vanaf linksboven gezien beginnen met de letters Q, W, E, R, T  en Y. Onze zuiderburen gebruiken vaak een Belgisch AZERTY toetsenbord.

 • Hoe kan ik mijn toetsenbord veranderen?

  Een toetsenbord kun je doorgaans niet fysiek veranderen tenzij de optie wordt geboden. Je kunt wel softwarematig je toetsenbord veranderen als je dat wilt. Op machines met Windows kun je via het configuratiescherm de taal van het toetsenbord instellen, de sneltoets hiervoor is Ctrl + Shift om te wisselen tussen toetsenborden. Moet je vaak wisselen? Probeer dan in de instellingen het verkeerde toetsenbord te verwijderen. Bij Apple kan dat eveneens onder de knop systeeminstellingen > toetsenbord.

 • Welke kleur switch in een mechanisch toetsenbord is het beste?

  Er is geen bepaalde kleur switch die het beste is als je spreekt over mechanische toetsenborden. Echter zien we dat gamers vaak kiezen voor de rode switch, omdat deze gevoeliger zijn. Programmeurs en schrijvers hebben weer de voorkeur voor de blauwe switch in verband met de voelbare feedback. De bruine switch wordt ook relatief vaak gekozen en wordt ook wel de allround switch genoemd.


Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie