De 5 beste GPS trackers van 2024

De beste GPS tracker vinden kan een hele uitdaging zijn. Wij helpen je daar graag bij! Wij hebben een aantal GPS trackers uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste GPS trackers van 2024 zijn.

Een GPS tracker is een handige gadget die eigenlijk niet meer als gadget mag worden gezien, want met het apparaatje kun je heel veel doen. Denk bijvoorbeeld aan het in de gaten houden van je kinderen als ze op pad gaan of het in de gaten houden van je huisdieren als ze ontsnappen. Of wanneer de kater van huis gaat en besluit om een aantal dagen weg te blijven. Je kunt er ook belangrijke en kostbare eigendommen mee tracken. Maar wat is de beste GPS tracker? Dat ligt natuurlijk helemaal aan waar je de tracker voor wilt gebruiken!

GPS trackers voor ouderen

Voor ouderen zijn er ook GPS trackers die ze bij zich kunnen dragen. Zo heb je bijvoorbeeld als verzorger, begeleider of familielid altijd zicht op waar degene uithangt of aan het doen is. Daarnaast bevatten deze GPS trackers een SOS-knop waarmee de ouderen direct hulp kunnen inschakelen wanneer dat nodig is. Denk bijvoorbeeld aan wanneer iemand lelijk ten val komt en niet meer zelfstandig kan opstaan. Op basis van de instellingen worden de personen die als eerste en tweede contact geprogrammeerd staan direct gealarmeerd wanneer de SOS-knop wordt gebruikt.

Erin verdiepen als je een GPS tracker wilt kopen

Door de verschillende soorten en prijsklasse is het goed om je in ieder geval in GPS trackers te verdiepen als je er één wilt kopen. Bekijk goed de verschillen en zet ook op een rijtje waar je de GPS tracker voor wilt gebruiken. Zo kom je er ook veel sneller achter welke functies je wel of juist niet nodig hebt. Het is ook verstandig om een GPS tracker review van andere gebruikers te lezen.

Merk
Model
1
Tracemaster Auto volgsysteem GPS Tracker
Tracemaster
Auto volgsysteem
2
Loca 2 GPS Tracker - Zónder Abonnement - 3 jaar batterijduur - Waterdicht (IP67)
Loca
2 GPS Tracker
3
Tile Slim (2022) - Bluetooth Tracker - Keyfinder Sleutelvinder
Tile
Slim
4
Invoxia - Sleutelbos - GPS Tracker
Invoxia
Sleutelbos GPS Tracker
5
GPS Horloge kind - GPS Tracker Kids - Smartwatch voor kinderen
Wonlex
GPS Horloge kind

Dit zijn ze, de 5 beste GPS trackers van 2024

1. Tracemaster Auto volgsysteem – Beste gps tracker voor de auto

Tracemaster Auto volgsysteem GPS Tracker
Bekijk GPS tracker

Het Tracemaster auto volgsysteem is de beste gps tracker voor de auto. Je kunt namelijk je waardevolle bezittingen realtime volgen via de GPS tracker met gratis app of via het platform. Dat houdt in dat je de GPS tracker wel van een SIM-kaart moet voorzien, maar bij aanschaf wordt het product met SIM-kaart en beltegoed geleverd. Je kunt deze eventueel vervangen voor een eigen SIM-kaart met een abonnement.

Deze GPS tracker werkt niet alleen wereldwijd, maar is ook nog eens tot op 5 meter nauwkeurig. Dat zeker als een groot voordeel van dit systeem mag worden gezien. Het product is ook stof- en waterdicht en heeft een accu die wel tot 90 dagen meegaat. De tracker gaat ook automatisch in slaapstand als er geen beweging wordt gedetecteerd en alarmeert op het moment dat er wel beweging plaatsvindt. Je kunt via SMS genotificeerd worden wanneer de GPS tracker in beweging komt. Ook bij een laag accuniveau wordt je gewaarschuwd, zodat je het apparaat weer op tijd kunt opladen.

Pluspunten
 • Wereldwijd bereik
 • Wordt geleverd met SIM-kaart (prepaid)
 • Tot wel 5 meter nauwkeurig
 • Stof- en waterdicht
 • Live tracking via app of online platform
Minpunten
 • Maximaal bereik van 15 kilometer

De Tracemaster Auto volgsysteem is verkrijgbaar bij:

2. Loca 2 GPS Tracker – Beste gps tracker zonder abonnement

Loca 2 GPS Tracker - Zónder Abonnement - 3 jaar batterijduur - Waterdicht (IP67)
Bekijk GPS tracker

De Loca 2 GPS Tracker is niet alleen de beste GPS tracker zonder abonnement, maar ook nog eens een waterdichte GPS tracker! Dus de tracker is perfect voor in een auto, caravan, boot of op de motor. Zo heb je altijd zicht op waar je waardevolle bezittingen zijn. Je kunt de tracker zowel vastschroeven als -plakken.

Een ander groot voordeel is dat de GPS tracker geen abonnement nodig heeft. Je kunt 3 jaar lang genieten van een locatievoorziening per dag en dat heeft een reden. Na 3 jaar is namelijk de accu leeg en dan moet deze door Loca worden vervangen. Je kunt dat niet zelf, dat wel als een klein minpuntje mag worden gezien.

Pluspunten
 • Geen abonnement nodig
 • Europese dekking + 70 landen dekking
 • Volledig stof- en waterdicht
 • Accuduur van circa 3 jaar
Minpunten
 • Accu kun je niet zelf vervangen

De Loca 2 GPS Tracker is verkrijgbaar bij:

3. Tile Slim – Beste mini gps tracker

Tile Slim (2022) - Bluetooth Tracker - Keyfinder Sleutelvinder
Bekijk GPS tracker

De Tile Slim is de beste mini GPS tracker die een Bluetooth bereik van 76 meter heeft. Buiten dit bereik kun je nog altijd via de app bekijken wat de laatste locatie van de tracker was. Ideaal als je dus waardevolle bezittingen, zoals een laptop of een fotocamera bent kwijtgeraakt. Het is ook een zeer goede GPS tracker voor je koffer. De GPS tracker kun je onopvallend monteren en plaatsen, zodat mensen die je goederen hebben ontvreemd geen idee hebben dat ze worden gevolgd.

De Tile Slim is ook ideaal voor het beveiligen van bijvoorbeeld een sleutelbos en een portemonnee. Zeker als je regelmatig je sleutels of beurs kwijt bent. Met een druk in de app kun je de tracker een geluidssignaal laten afgeven en zo heb je jouw misplaatste voorwerpen binnen een handomdraai weer teruggevonden!

Pluspunten
 • Zeer kleine GPS tracker
 • Bereik van 76 meter via Bluetooth
 • Accuduur 3 jaar
 • Geen abonnementskosten
 • Stof- en waterdicht
Minpunten
 • Accu kun je niet zelf vervangen

De Tile Slim is verkrijgbaar bij:

4. Invoxia Sleutelbos GPS Tracker – Beste sleutelhanger gps tracker

Invoxia - Sleutelbos - GPS Tracker
Bekijk GPS tracker

De Invoxia sleutelbos GPS tracker is de beste sleutelhanger GPS tracker die je kunt kopen en dus gemaakt om je sleutelbos in de gaten te houden. Handig als je ze vaker kwijt bent of als je in het verleden al vaker je sleutels bent kwijtgeraakt. De GPS tracker kan op basis van de activiteiten elke 5 tot 10 minuten een locatie doorgeven en via de gebruiksvriendelijke app of de handige online omgeving kun je altijd zien waar je sleutelbos is. Bij geen activiteiten zal de tracker de locatie iedere 4 uur updaten.

De accu is eenvoudig op te laden via de meegeleverde USB kabel en een volle accu gaat ongeveer een maand mee. Afhankelijk van hoe intensief de tracker gebruikt wordt. Voor € 9,99 per jaar kun je gebruik maken van het abonnement waarmee je een sleutelbos of andere waardevolle bezittingen kunt volgen.

Pluspunten
 • Kleine tracker
 • Accuduur van een maand
 • Geen SIM-kaart nodig
 • Waterdicht
 • Oplaadkabel meegeleverd
Minpunten
 • Jaarlijkse abonnementskosten

De Invoxia Sleutelbos GPS Tracker is verkrijgbaar bij:

5. Wonlex GPS Horloge kind – Beste gps tracker voor kinderen

GPS Horloge kind - GPS Tracker Kids - Smartwatch voor kinderen
Bekijk GPS tracker

Met het Wonlex GPS horloge kind houd je als ouder altijd een oogje in het zeil. Zeker als je kind op pad gaat tijdens het buitenspelen. Kinderen kunnen wel eens de buurt gaan verkennen en dat is het toch wel handig dat je kunt zien waar je kind uithangt. Daarnaast is het horloge ook handig om berichtjes te kunnen versturen en je kunt ermee videobellen. Uiteraard moet je kind dan wel een smartphone op zak hebben die ook met het horloge in verbinding staat.

Een ander groot pluspunt van het horloge is dat er een SOS-knop aanwezig is. Zo kan het kind op de knop drukken als er sprake is van gevaar of een calamiteit. Er wordt ook een alarm afgegeven zodra het horloge wordt afgedaan. Zo weet je als ouder precies wat er gebeurt en je krijgt ook een waarschuwing als er reden tot handelen is. Je kunt als ouder ook via de app live volgen met de ingebouwde GPS tracker.

Pluspunten
 • Live volgen
 • SOS-knop
 • Videobellen, SMS-en en WhatsApp-en
 • Push notificaties wanneer horloge wordt afgedaan
 • Stof- en waterdicht
Minpunten
 • Werkt alleen volledig in combinatie met een smartphone met Android of iOS.

De Wonlex GPS Horloge kind is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een GPS tracker?

Bij het kopen van een GPStracker zijn er verschillende punten om rekening mee te houden, afhankelijk van waar je de GPS tracker voor wil gaan gebruiken

Hoe nauwkeurig moet de tracker zijn? Over het algemeen kunnen GPS trackers een nauwkeurigheid bieden van enkele meters tot enkele tientallen meters. Voor de meeste toepassingen is dit voldoende, maar voor specifieke toepassingen waarbij zeer precieze locatiegegevens nodig zijn, kunnen gespecialiseerde apparaten nodig zijn.

Hoelang moet de tracker meegaan op een enkele lading? Sommige trackers hebben langere batterijduur, terwijl andere meer functionaliteiten bieden maar sneller leegraken. Kijk daarbij ook hoe lang het duurt om de GPS tracker op te laden. Zodat je ook weet hoe lang het duurt voordat je de GPS tracker weer kan gaan gebruiken.

Ook is het slim om te kijken naar het formaat en het design van de GPS tracker. Soms is het belangrijk dat de GPS tracker een klein formaat heeft en niet opvalt. Terwijl bijvoorbeeld bij een GPS tracker voor je kind je het misschien ook wel belangrijk vind dat de GPS tracker er leuk uitziet.

Wil je live updates kunnen ontvangen of is periodieke tracking voldoende? Welke optie je kiest, hangt af van wat je precies wilt bereiken met de tracker. Voor de beveiliging van voertuigen, bijvoorbeeld, kan live tracking handig zijn omdat het directe waarschuwingen mogelijk maakt bij diefstal. Voor het volgen van reisroutes of het controleren van activa kan periodieke tracking echter voldoende zijn en tegelijkertijd energie besparen. Als kosten of batterijduur een zorg zijn, kan periodieke tracking een betere optie zijn, omdat live tracking vaak meer stroom verbruikt vanwege constante communicatie met satellieten of netwerken. Bedenk goed hoe frequent en hoe snel je de locatiegegevens nodig hebt en kies op basis daarvan.

Sommige trackers bieden geofencing-mogelijkheden, waarbij je meldingen ontvangt wanneer het apparaat een vooraf bepaald gebied verlaat of betreedt.

Overweeg niet alleen de aanschafprijs, maar ook eventuele abonnementskosten voor de diensten. Je hebt GPS trackers waarbij je een abonnement moet aanschaffen en waardoor je dus maandelijks een bepaald bedrag kwijt bent maar je hebt ook GPS trackers die zijn te gebruiken zonder abonnement en dan heb je dus alleen de aanschafkosten en kun je daarna de GPS tracker meteen gaan gebruiken.

Afhankelijk van het gebruik kan het belangrijk zijn dat de tracker waterdicht is.

Sommige trackers bieden extra functies zoals snelheidsoverzicht, historische routegegevens en meer. Overweeg welke functies voor jou belangrijk zijn.

GPS trackers vergelijken

Voordat je een GPS tracker koopt is het belangrijk dat je de trackers gaat vergelijken. Zo weet je de verschillen en kun je op basis van je wensen en eisen weloverwogen beslissingen nemen over welk GPS tracker nu het beste bij je past.

Ben je van plan om een GPS tracker te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over GPS trackers? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over GPS trackers zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een GPS tracker en vind je dat jouw GPS tracker getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw GPS tracker makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over GPS trackers

 • Wat kan je doen met een gps tracker?

  Met een GPS tracker kun je auto’s, waardevolle bezittingen en zelfs kinderen of huisdieren tracken. Natuurlijk afhankelijk van welke tracker je koopt.

 • Hoe werkt een gps tracker zonder abonnement?

  Een GPS tracker zonder abonnement werkt met een prepaid SIM-kaart of met een Bluetooth connectie met bijvoorbeeld een smartphone.

 • Wat zijn de kosten van een gps tracker?

  De kosten van een GPS tracker is afhankelijk van welk model je koopt. Er zijn al trackers vanaf € 19,99 verkrijgbaar en dit kan oplopen tot wel enkele honderden euro’s.

 • Moet er een simkaart in een gps tracker?

  Niet altijd. Je hebt een SIM-kaart nodig wanneer je op grote afstanden data wilt kunnen versturen en ontvangen. Bij GPS trackers zonder SIM-kaart kan er een koppeling met Bluetooth worden gemaakt. Dan is de maximale afstand een stuk kleiner en vaak beperkt tot ‘slechts’ enkele honderden meters.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie