De 5 beste droogmolens van 2023

Het is heerlijk om de was buiten op te hangen wanneer het lekker weer is. Het koele briesje laat je kleding nog frisser ruiken terwijl het warme zonnetje jouw kleding droogt. Maar dan heb je wel een goede droogmolen nodig. Een goede droogmolen zorgt er namelijk voor dat je de was goed kunt ophangen, dat de was goed kan drogen en dat de molen ook blijft staan als het bijvoorbeeld hard gaat waaien. Het laatste wat je wilt is kledingstukken zoeken en verzamelen als ze van de waslijn of een droogmolen waaien. Of dat de complete droogmolen omvalt. Daar wil je toch niet aan denken!

Droogmolens heb je in verschillende soorten, maten en prijsklassen en de grote vraag is natuurlijk wat de beste droogmolen is. Waar moet je zoal op letten als je er een wilt aanschaffen en zijn goedkopere exemplaren vrijwel net zo goed als de duurdere varianten? Wij hebben de beste droogmolens vergeleken, getest en ons oordeel geveld. Wat is de beste droogmolen? Lees snel verder!

Dit zijn ze, de 5 beste droogmolens van 2023

1. Brabantia Topspinner Droogmolen – Beste droogmolen met beschermhoes en grondanker

Brabantia Topspinner Droogmolen
Bekijk droogmolen

De Brabantia Topspinner Droogmolen is de beste droogmolen (topspinner) die je kunt kopen. Vooral als we kijken naar droogmolens die van duurzame materialen zijn gemaakt en ook nog eens eenvoudig te bedienen zijn. De droogmolen van circa 1,92 meter hoog bevat een paraplu systeem waarmee de droogmolen eenvoudig in en uit te klappen is. Wanneer je droogmolen hebt ingeklapt kun je de beschermhoes gebruiken om de molen droog en schoon te houden.

Een ander groot voordeel is dat de 40 meter lange en UV-werende waslijnen altijd strak gespannen staan en dat aan de armen speciale oogjes voor kleerhangers aanwezig zijn. Daarnaast kun je droogmolen uitstekend verankeren met het meegeleverde en afsluitbare metalen grondanker. Als slagroom op de taart wordt het pakket ook geleverd met een tasje voor wasknijpers en de wasknijpers zelf.

Pluspunten
 • Waslijnen staan altijd gespannen
 • Handige oogjes voor kleerhangers
 • Meegeleverde beschermhoes
 • Metalen grondanker meegeleverd
 • Inclusief wasknijpers en wasknijpertas
Minpunten
 • Geen handgrepen

De Brabantia Topspinner Droogmolen is verkrijgbaar bij:

2. Brabantia WallFix Wanddroger – Beste droogmolen aan de muur

Brabantia WallFix Wanddroger - met Beschermhoes
Bekijk droogmolen

Brabantia is een topmerk als het aankomt op accessoires voor huishoudelijke taken. Of je nu op zoek bent naar een droogmolen, een prullenbak voor in de keuken of een slim ingedeeld druiprek. De Brabantia WallFix Wanddroogmolen is een wand droger die je eenvoudig aan de muur kunt bevestigen. Ideaal als je weinig ruimte hebt en toch de was buiten wilt ophangen. Je kunt de droogmolen eenvoudig in- en uitklappen en wordt eveneens geleverd met een stevige beschermhoes.

Wanneer de droogmolen is uitgeklapt heb je 24 meter aan UV-werende waslijnen tot je beschikking die door het innovatieve systeem ook altijd gespannen staan. De molen is ook weer- en windbestendig en dat is te danken aan de duurzame en corrosiebestendige materialen waar het product van is gemaakt. De 3 armen hebben ook speciale oogjes waar je eventueel kleerhangers aan kunt ophangen.

Pluspunten
 • Waslijnen staan altijd gespannen
 • Handige oogjes voor kleerhangers
 • Meegeleverde beschermhoes
 • Bevestigingsmaterialen voor wandmontage meegeleverd
Minpunten
 • Niet geschikt voor oppervlakken kleiner dan 2 meter
 • Geen handgrepen

De Brabantia WallFix Wanddroger is verkrijgbaar bij:

3. Leifheit Linomatic 500 Easy – Beste grote droogmolen

Leifheit Droogmolen Linomatic 500 Easy
Bekijk droogmolen

De Leifheit Linomatic 500 Easy doet precies dat de naam doet vermoeden. Namelijk het eenvoudig en goed ophangen van je wasgoed. Of je nu kleine of grote wasjes draait. Door een stevige waslijn van maar liefst 50 meter in totaal zou je 5 wasmachine ladingen tegelijk kunnen ophangen. De droogmolen is van stevig kunststof en aluminium gemaakt, maar kan helaas niet beschermd worden met een beschermhoes. Daarentegen heeft de droogmolen wel een ander innovatief systeem waardoor je altijd schone waslijnen hebt.

Bij het eenvoudig inklappen van de droogmolen verdwijnen de waslijnen in de armen en dat zorgt ervoor dat vuil en viezigheid geen kans krijgt om de waslijnen vies te maken. Het gepatenteerde Easy-lift systeem zorgt ervoor dat je de droogmolen eenvoudig in en uit kunt klappen en qua oppervlakte past de molen perfect in een tuin, een balkon of een terras. Daarnaast wordt het product ook geleverd met benodigde bevestigingsmaterialen voor het verankeren in beton.

Pluspunten
 • Altijd schone waslijnen
 • Eenvoudig in en uit te klappen
 • 50 meter waslijn
 • Bevestigingsmaterialen voor verankeren in het beton meegeleverd
 • Stevige materialen
Minpunten
 • Geen beschermhoes meegeleverd

De Leifheit Linomatic 500 Easy is verkrijgbaar bij:

4. Juwel Novaplus Evolution Lift – Beste droogmolen automatische opening

Juwel Droogmolen Novaplus Evolution Lift - incl. grondanker en beschermhoes
Bekijk droogmolen

Als je op zoek bent naar meer gebruiksgemak en innovatie, is de Juwel Novaplus Evolution Lift de perfecte keuze. De droogmolen ziet er niet alleen stoer uit, maar heeft ook handige functionaliteiten die het ophangen van de was een feestje maken. Denk bijvoorbeeld aan het automatische systeem waarmee je de droogmolen automatisch in en uit kunt klappen en je hoeft ook geen beschermhoes aan te brengen als je klaar bent. Zelfs dat gaat automatisch!

Andere grote pluspunten van de Juwel Novaplus Evolution Lift zijn de kwalitatief hoogwaardige materialen die zijn gebruikt die de droogmolen met inschroefbare grondanker niet alleen duurzaam, maar ook extra stevig maken. Een ander groot pluspunt is dat de werkhoogte op 160 of 180 centimeter kan worden ingesteld. En als klap op de vuurpijl beschikt de droogmolen over rekvrije en speciale TWARON waslijnen waar je maar liefst 6 ladingen aan kunt ophangen! De droogmolen wordt geleverd inclusief schroefgereedschappen die je nodig hebt om het product te verankeren.

Pluspunten
 • Gemaakt van UV-werende en duurzame materialen
 • Werkhoogte verstelbaar
 • Bevestigingsmaterialen voor verankering meegeleverd
 • Ruimte voor 6 wasmachine ladingen
 • Automatisch in- en uitklappen
Minpunten
 • Pittige aanschafprijs

De Juwel Novaplus Evolution Lift is verkrijgbaar bij:

5. Leifheit Linopop-up – Beste droogmolen met voet

Leifheit droogmolen Linopop-up - incl. beschermhoes
Bekijk droogmolen

Ben je meer op zoek naar een ruimtebesparende oplossing en heb je minder ruimte nodig om je was op te hangen? Dan is de Leifheit Linopop-up droogmolen een perfecte keuze. Zelfs als je maar een smal balkon of een klein terras hebt. Deze molen neemt namelijk weinig ruimte in beslag. De keerzijde van de medaille is dat je ook ‘slechts’ een waslijn van maximaal 14 meter hebt. Maar voor kleinere huishoudens of voor stelletjes is dat meer dan voldoende!

De kleine droogmolen is met slechts één hand te bedienen en dus ook eenvoudig in en uit te klappen. Hij is super licht en eenvoudig te verplaatsen. Je kunt ‘m ook opbergen als je ‘m even niet nodig hebt, want ingeklapt is de droogmolen slechts 12 centimeter breed! Je kunt ‘m ook buiten laten staan en beschermen met de meegeleverde beschermhoes. Het is ook een ideale droogmolen voor onderweg.

Pluspunten
 • Licht in gewicht
 • Met één hand te bedienen
 • 14 meter waslijn
 • Beschermhoes meegeleverd
 • Ideaal voor smalle en kleine ruimtes
Minpunten
 • Verankeren is niet mogelijk

De Leifheit Linopop-up is verkrijgbaar bij:

Welke droogmolen moet ik kopen?

Wanneer je een droogmolen wilt kopen is het goed om de producten met elkaar te vergelijken. Stel jezelf kritische vragen, zoals hoeveel was ladingen je wilt kunnen ophangen, hoeveel ruimte je voor een droogmolen hebt en of je een droogmolen met beschermhoes wilt. Ook de wijze van verankering is een aandachtspunt. Veel droogmolens moet je verankeren in het beton. Bij veel droogmolens met deze optie wordt het bevestigingsmateriaal hiervoor meegeleverd.

Duurzame materialen

Je kunt jouw keuze ook laten afhangen van het budget en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Houdt er wel rekening mee dat bijvoorbeeld goedkopere droogmolens minder lang meegaan dan bijvoorbeeld duurdere exemplaren. Dit heeft vooral te maken met de kwaliteit van het materiaal waar de molen van is gemaakt. Bij goedkopere varianten wordt vaker gekozen voor minder stevige en duurzame materialen.

Droogmolen vergelijken

Let er ook op dat een droogmolen voldoende waslijn heeft. Hier zitten grote verschillen in. Hoe meer meters waslijn des te meer was je ook kunt ophangen. Soms tot wel 5 wasmachine ladingen tegelijk. Ideaal voor als je bijvoorbeeld een groot gezin hebt. Een kleiner en mobieler exemplaar is weer een verstandige keuze als je bijvoorbeeld alleen of met z’n tweetjes bent en ook beperkte de ruimte hebt voor een goede droogmolen.

Veelgestelde vragen over droogmolens

 • Hoe zet je een droogmolen in de grond?

  Het is vrij eenvoudig om een droogmolen in de grond te zetten. Zeker wanneer je kiest voor een exemplaar waar een metalen grondanker wordt meegeleverd. Je maakt met een schep een gleuf in de grond en je plaatst het anker zo diep mogelijk. Vervolgens leg je er een plank op en met een hamer kun je het anker stevig in de grond slaan. Op het moment dat het anker gelijkstaat aan het maaiveld is de installatie succesvol.

 • Hoeveel ruimte heb je nodig voor een droogmolen?

  De ruimte die je voor een droogmolen nodig hebt is afhankelijk van hoe groot de droogmolen is. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar. Varianten die wel een diameter van 3,5 meter hebben tot kleinere varianten die net iets meer dan een meter ruimte in beslag nemen. Je kunt het beste de oppervlakte meten waar je de molen wilt plaatsen en met deze wetenschap gaan shoppen voor de droogmolen die het beste bij je past.

 • Welk grondanker heb je nodig voor een droogmolen?

  Voor het plaatsen van een droogmolen heb je een stevig grondanker nodig. Dat kan evengoed een metalen grondanker zijn of je kunt de molen in beton verankeren. Bij veel exemplaren worden zowel bevestigingsmaterialen voor een verankering in beton als een metalen grondanker meegeleverd. Door het verankeren van de droogmolen heb je geen kans dat de molen bij bijvoorbeeld een harde wind om- of wegwaait.

 • Hoe duur is een droogmolen?

  Droogmolens zijn in verschillende prijsklassen verkrijgbaar. Je kunt al een exemplaar voor een paar tientjes op de kop tikken, maar het is in de regel toch slimmer om er iets meer geld aan te spenderen. Dan heb je een kwalitatief goed product dat ook weer- en windbestendig is en die bijvoorbeeld innovatieve systemen heeft waarmee de waslijnen schoon blijven strak gespannen staan. Vaak worden duurdere exemplaren ook met alle benodigdheden geleverd. Van wasknijpertasjes tot aan wasknijpers en van beschermhoezen tot aan bevestigingsmaterialen voor het monteren en het verankeren van de droogmolen.

 • Plaats een reactie