De 5 beste broodroosters van 2024

De beste broodrooster vinden kan een hele uitdaging zijn. Wij helpen je daar graag bij! Wij hebben een aantal broodroosters uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste broodroosters van 2024 zijn.

Een broodrooster is een handige keukenmachine waarmee je brood kunt roosteren. De naam van het product verklapt dat natuurlijk al een beetje. Broodroosters zorgen ervoor dat je snede brood lekker warm wordt en een krokant laagje krijgt. Heerlijk om te eten als ontbijt of lunch.

Verschillende functies en modellen

Broodroosters kunnen verschillende functies hebben. Daaronder de automatische stand waarmee het brood op tijd uit het rooster springt als het roosteren voltooid is en je hebt ook broodroosters met meerdere gleuven en zelfs speciale tostiklemmen voor als je het apparaat ook wilt gebruiken als tosti ijzer. Daarnaast kun je ook kiezen voor speciale design broodroosters die erg mooi in je keuken staan. Dit kan je belangrijk vinden als de broodrooster altijd in het zicht staat. Of als je de keuken simpelweg stijlvol wilt inrichten.

Hoe kun je het beste broodrooster kopen?

Welke broodrooster je het beste kunt kopen is dus van een hoop zaken afhankelijk. Zoals de functies die we hebben beschreven en ook het design en het materiaal waar de broodrooster van is gemaakt, kunnen belangrijke rollen spelen in de prijs. Het is in ieder geval slim om de modellen die je op het oog hebt te vergelijken en om een broodrooster review te lezen als je wilt weten wat andere gebruikers over het gewenste model te vertellen hebben.

Merk
Model
1
SMEG Broodrooster TSF01BLEU
Smeg
TSF01BLEU
2
KitchenAid broodrooster - 2 sleuven - automatisch
KitchenAid
5KMT221ESX
3
Philips Viva HD2650-90 - Broodrooster
Philips
Viva HD2650/90
4
Brabantia BBEK1031N Broodrooster
Brabantia
BBEK1031NMB
5
Princess 142353 Long Slot Toaster - Broodrooster
Princess
142353

Dit zijn ze, de 5 beste broodroosters van 2024

1. Smeg TSF01BLEU – Beste design broodrooster

SMEG Broodrooster TSF01BLEU
Bekijk broodrooster

De SMEG TSF01BLEU is een prachtige retro broodrooster die compleet in de jaren ‘50 stijl is ontworpen. Iets waar de fabrikant natuurlijk al jaren om bekend staat, maar dat wil niet zeggen dat ook op het gebied van kwaliteit en functionaliteit dit niet het beste design broodrooster is dat je kunt kopen. Deze zeer uitgebreide broodrooster biedt ruimte aan 2 plakken brood en je kunt er eventueel ook bagels mee roosteren (of ontdooien). Mede te danken aan de verschillende verwarmingsstanden en maar liefst 6 verschillende bruiningsniveaus.

De RVS opvanglade is eenvoudig te verwijderen en te reinigen. Ondanks dat is het wel een minpunt dat de lade niet vaatwasserbestendig is.

Pluspunten
 • Twee brede sleuven
 • Opwarmen, roosteren, ontdooien
 • RVS opvanglade verwijderbaar
 • Retro jaren ‘50 stijl
 • Geschikt voor bagels
Minpunten
 • RVS lade niet vaatwasserbestendig

De Smeg TSF01BLEU is verkrijgbaar bij:

2. KitchenAid 5KMT221ESX – Beste automatische broodrooster

KitchenAid broodrooster - 2 sleuven - automatisch
Bekijk broodrooster

De KitchenAid 5KMT221ESX is de beste automatische broodrooster die je kunt kopen en dat houdt dus in dat het brood altijd op de juiste wijze wordt geroosterd. Nooit meer te donker of te licht brood op je bord en altijd genieten van een heerlijke krokante laag. Het apparaat heeft twee extra brede sleuven en heeft meerdere standen waarmee je kunt roosteren, ontdooien en het brood warm kunt houden. De sleuven zijn helaas niet verstelbaar, maar wel extra breed!

Het broodrooster schakelt automatisch uit als het roosteren klaar is en het apparaat heeft een uitneembare kruimellade. Een nadeel is dat er geen koelwand aanwezig is. Dus het is wel even opletten wanneer het apparaat klaar is en je het brood uit het broodrooster wilt pakken.

Pluspunten
 • Automatische broodrooster
 • Twee extra brede sleuven
 • Verschillende standen en bruiningsniveaus
 • Gemaakt van RVS
 • Makkelijk uitneembare kruimellade
Minpunten
 • Geen koelwand

De KitchenAid 5KMT221ESX is verkrijgbaar bij:

3. Philips Viva HD2650/90 – Beste broodrooster met variabele sleufbreedte

Philips Viva HD2650-90 - Broodrooster
Bekijk broodrooster

De Philips Viva HD2650/90 is het beste broodrooster met variabele sleufbreedte en dat houdt in dat je zowel dunne als dikke plakken brood kunt roosteren. Zelfs eenzijdig als je dat zou willen. Door het handige opzetrooster kun je ook heel eenvoudig broodjes of croissants opwarmen en door de automatische uitschakeling loop je nooit het risico dat je broodjes verbranden. Het apparaat beschikt ook nog eens over een handige ontdooifunctie!

De Philips Viva HD2650/90 is eenvoudig in gebruik, maar beschikt niet over een koelwand. Dat toch een klein minpuntje is. Maar op ieder ander vlak scoort het broodrooster dikke voldoendes! Of je nu een lekker broodje wilt roosteren of alleen wilt opwarmen.

Pluspunten
 • Gemaakt van RVS
 • Eenvoudig te verwijderen kruimellade
 • Automatische stand
 • Verschillende standen en bruiningsniveaus
 • Verstelbare sleuven
Minpunten
 • Geen koelwand

De Philips Viva HD2650/90 is verkrijgbaar bij:

4. Brabantia BBEK1031NMB – Beste dubbele broodrooster

Brabantia BBEK1031N Broodrooster
Bekijk broodrooster

De Brabantia BBEK1031NMB is het beste dubbele broodrooster dat je kunt kopen en heeft dus 4 extra brede sleuven waarmee je een grote hoeveelheid brood in één keer kunt roosteren! Ideaal voor grote gezinnen die ‘s ochtends willen genieten van een heerlijke geroosterd broodje. Een groot voordeel is dat de behuizing van zowel duurzaam aluminium als stevig RVS is gemaakt. Een RVS broodrooster gaat niet alleen langer mee, maar is ook eenvoudig schoon te maken!

Het broodrooster schakelt automatisch uit als het apparaat klaar is en beschikt over een koelwand. Dat een groot voordeel is. De kruimel opvangbak is eenvoudig te verwijderen en schoon te maken, maar het is een nadeel dat de bak niet vaatwasserbestendig is.

Pluspunten
 • Verschillende standen en bruiningsniveaus
 • 4 extra brede sleuven
 • Auto-eject en automatische uitschakeling
 • Gemaakt van aluminium en RVS
 • Koelwand aanwezig
Minpunten
 • Niet vaatwasserbestendig

De Brabantia BBEK1031NMB is verkrijgbaar bij:

5. Princess 142353 – Beste goedkope broodrooster

Princess 142353 Long Slot Toaster - Broodrooster
Bekijk broodrooster

Het beste goedkope broodrooster dat je kunt kopen is de Princess 142353. Met het broodrooster kun je heel eenvoudig twee broodjes tegelijk roosteren, maar je moet ze wel in de gaten houden! Hij schakelt namelijk niet automatisch uit. De sleuven zijn ook niet verstelbaar, maar wel extra breed. Toch zijn de bijvoorbeeld te smal voor het roosteren van een tosti.

Het apparaat is wel van stevig RVS gemaakt en is eenvoudig schoon te maken. Uiteraard is er een kruimellade aanwezig die je echter niet in de vaatwasser kunt stoppen.

Pluspunten
 • Gemaakt van RVS
 • Twee extra brede sleuven
 • Eenvoudig in gebruik
 • Kruimellade uitneembaar
 • Stijlvol design
Minpunten
 • Geen automatische uitschakeling

De Princess 142353 is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een broodrooster?

Als je een broodrooster gaat kopen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo is het belangrijk om te kijken naar het vermogen van de broodrooster. Hoe meer vermogen hoe sneller de broodrooster klaar is met het roosteren van je brood. Het is daarom verstandig om altijd te kijken naar een broodrooster met een vermogen van minimaal 700 watt.

Ook is het slim om te kijken hoeveel sneetjes er tegelijk kunnen in de broodrooster. In de meeste broodroosters kun je twee boterhammen tegelijk roosteren, maar als je bijvoorbeeld een groot gezin hebt kan het slim zijn om te kijken naar een broodrooster die vier sneetjes brood tegelijk kan roosteren.

Nog een belangrijk punt van een broodrooster is het warmhoudrooster. Je kunt natuurlijk de sneden brood die je hebt geroosterd niet in één keer oppeuzelen en het brood koelt ook vrij snel af als het eenmaal op je bord ligt. Met een broodrooster met een warmhoudrooster kun je de geroosterde broodjes lekker warm houden! Zeker een voordeel wanneer je met meerdere mensen van een geroosterd broodje wilt genieten!

Een broodrooster met een automatische stop is ook zeker aan te raden. Het brood springt dan vanzelf omhoog als het brood klaar is met roosteren. Zo hoef je zelf de tijd niet in de gaten te houden als je brood gaat roosteren en kun je het ook niet vergeten.

Er zijn ook broodrooster met een extra grote sleuf waardoor je ook makkelijk andere dingen kan roosteren zoals bijvoorbeeld broodjes.

Ook is het verstandig om voordat je een broodrooster gaat kopen te kijken naar de accessoires die worden meegeleverd of los verkrijgbaar zijn. Kijk daarbij goed wat jij denkt dat jij gaat gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tostiklem of een opzethouder.

Kijk ook of de broodrooster makkelijk schoon te maken is. Zo hebben veel broodrooster een kruimellade die je makkelijk uit het broodrooster kan halen en bijvoorbeeld in de vaatwasser kan doen of met de hand kan afwassen. Zo is je broodrooster binnen no time weer helemaal schoon en klaar om weer te gebruiken.

Ook kan een koele wand een belangrijke eigenschap van een broodrooster zijn. Dit zorgt ervoor dat de buitenkant van de broodrooster niet warm wordt wat bijvoorbeeld erg veilig is met kleine kinderen zodat ze hun handen niet verbranden aan de broodrooster.

Daarbij kan ook het design van de broodrooster belangrijk zijn. Als je kiest voor een mooie broodrooster dan kun je hem gewoon op je aanrecht laten staan en is de broodrooster een echte eye catcher. Hierdoor zal je de broodrooster ook sneller gaan gebruiken omdat hij al meteen klaar staat om te gaan gebruiken.

Broodroosters vergelijken

Het is sowieso verstandig om broodroosters te vergelijken voordat je tot het bestellen overgaat. Bedenk goed of het apparaat niet alleen qua uiterlijk aan je wensen en eisen voldoet, maar die ook de benodigde functies heeft waardoor je van een heerlijke geroosterd broodje kunt genieten.

Ben je van plan om een broodrooster te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over broodroosters? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over broodroosters zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een broodrooster en vind je dat jouw broodrooster getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw broodrooster makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over broodroosters

 • Wat is het doel van een broodrooster?

  Met een broodrooster kun je brood roosteren. Het brood wordt lekker warm en het krijgt ook een krokant randje wat voor een lekkere smaak zorgt. Sommige machines zijn zelfs geschikt om er tosti’s mee te maken.

 • Hoe gebruik je een broodrooster?

  Een broodrooster is eenvoudig in gebruik. Je schakelt het apparaat in en je plaatst de sneden brood in de gleuven van het apparaat.

 • Hoe lang moet brood in een broodrooster?

  Voor het beste resultaat rooster je een brood gemiddeld 2,5 tot 4 minuten in een broodrooster. Dit is voornamelijk afhankelijk van de sterkte en het model van je broodrooster. We raden je aan om bij een nieuw broodrooster altijd even te timen en een paar keer te testen zodat je weet wanneer je het voor jou perfecte resultaat hebt bereikt.

 • Kun je tosti maken in een broodrooster?

  Wanneer een broodrooster over een tostiklem beschikt, kun je de machine ook gebruiken voor het maken van overheerlijke tosti’s. Heeft je broodrooster dit niet dan kan je een broodrooster kopen die dit wel heeft. Of daarnaast kiezen voor een los tosti-ijzer.

 • Wat bedoelen ze met een design broodrooster?

  Bij een design broodrooster niet alleen de functionaliteit, maar ook het uiterlijk van de machine van belang. Omdat het broodrooster bij veel gebruikers een prominente plek in de keuken krijgt, maken fabrikanten ook apparaten die een mooi en stijlvol design hebben.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie