De 5 beste broodroosters van 2023

Een broodrooster is een handige keukenmachine waarmee je brood kunt roosteren. De naam van het product verklapt dat natuurlijk al een beetje. Broodroosters zorgen ervoor dat je snede brood lekker warm wordt en een krokant laagje krijgt. Heerlijk om te eten als ontbijt of lunch. Als je op zoek gaat naar een exemplaar vraag je jezelf af “wat is de beste broodrooster?” en die vraag is niet heel makkelijk te beantwoorden. Het ligt er namelijk aan wat je nodig hebt en of je ook het design belangrijk vindt.

Verschillende functies en modellen

Broodroosters kunnen verschillende functies hebben. Daaronder de automatische stand waarmee het brood op tijd uit het rooster springt als het roosteren voltooid is en je hebt ook broodroosters met meerdere gleuven en zelfs speciale tostiklemmen voor als je het apparaat ook wilt gebruiken als tosti ijzer. Daarnaast kun je ook kiezen voor speciale design broodroosters die erg mooi in je keuken staan. Dat kan een rol van betekenis spelen als het product altijd in het zicht staat. Of als je de keuken simpelweg stijlvol wilt inrichten.

Hoe kun je het beste broodrooster kopen?

Welke broodrooster je het beste kunt kopen is dus van een hoop zaken afhankelijk. Zoals de functies die we hebben beschreven en ook het design en het materiaal waar de broodrooster van is gemaakt, kunnen belangrijke rollen spelen in de prijs. Het is in ieder geval slim om de modellen die je op het oog hebt te vergelijken en om een broodrooster review te lezen als je wilt weten wat andere gebruikers over het gewenste model te vertellen hebben. Om je in ieder geval op weg te helpen hebben wij alvast de 5 beste broodroosters voor je vergeleken.

Dit zijn ze, de 5 beste broodroosters van 2023

1. Smeg TSF01BLEU – Beste design broodrooster

SMEG Broodrooster TSF01BLEU
Bekijk broodrooster

De SMEG TSF01BLEU is een prachtige retro broodrooster die compleet in de jaren ‘50 stijl is ontworpen. Iets waar de fabrikant natuurlijk al jaren om bekend staat, maar dat wil niet zeggen dat ook op het gebied van kwaliteit en functionaliteit dit niet het beste design broodrooster is dat je kunt kopen. Deze zeer uitgebreide broodrooster biedt ruimte aan 2 plakken brood en je kunt er eventueel ook bagels mee roosteren (of ontdooien). Mede te danken aan de verschillende verwarmingsstanden en maar liefst 6 verschillende bruiningsniveaus.

De RVS opvanglade is eenvoudig te verwijderen en te reinigen. Ondanks dat is het wel een minpunt dat de lade niet vaatwasserbestendig is.

Pluspunten
 • Twee brede sleuven
 • Opwarmen, roosteren, ontdooien
 • RVS opvanglade verwijderbaar
 • Retro jaren ‘50 stijl
 • Geschikt voor bagels
Minpunten
 • RVS lade niet vaatwasserbestendig

De Smeg TSF01BLEU is verkrijgbaar bij:

2. KitchenAid 5KMT221ESX – Beste automatische broodrooster

KitchenAid broodrooster - 2 sleuven - automatisch
Bekijk broodrooster

De KitchenAid 5KMT221ESX is de beste automatische broodrooster die je kunt kopen en dat houdt dus in dat het brood altijd op de juiste wijze wordt geroosterd. Nooit meer te donker of te licht brood op je bord en altijd genieten van een heerlijke krokante laag. Het apparaat heeft twee extra brede sleuven en heeft meerdere standen waarmee je kunt roosteren, ontdooien en het brood warm kunt houden. De sleuven zijn helaas niet verstelbaar, maar wel extra breed!

Het broodrooster schakelt automatisch uit als het roosteren klaar is en het apparaat heeft een uitneembare kruimellade. Een nadeel is dat er geen koelwand aanwezig is. Dus het is wel even opletten wanneer het apparaat klaar is en je het brood uit het broodrooster wilt pakken.

Pluspunten
 • Automatische broodrooster
 • Twee extra brede sleuven
 • Verschillende standen en bruiningsniveaus
 • Gemaakt van RVS
 • Makkelijk uitneembare kruimellade
Minpunten
 • Geen koelwand

De KitchenAid 5KMT221ESX is verkrijgbaar bij:

3. Philips Viva HD2650/90 – Beste broodrooster met variabele sleufbreedte

Philips Viva HD2650-90 - Broodrooster
Bekijk broodrooster

De Philips Viva HD2650/90 is het beste broodrooster met variabele sleufbreedte en dat houdt in dat je zowel dunne als dikke plakken brood kunt roosteren. Zelfs eenzijdig als je dat zou willen. Door het handige opzetrooster kun je ook heel eenvoudig broodjes of croissants opwarmen en door de automatische uitschakeling loop je nooit het risico dat je broodjes verbranden. Het apparaat beschikt ook nog eens over een handige ontdooifunctie!

De Philips Viva HD2650/90 is eenvoudig in gebruik, maar beschikt niet over een koelwand. Dat toch een klein minpuntje is. Maar op ieder ander vlak scoort het broodrooster dikke voldoendes! Of je nu een lekker broodje wilt roosteren of alleen wilt opwarmen.

Pluspunten
 • Gemaakt van RVS
 • Eenvoudig te verwijderen kruimellade
 • Automatische stand
 • Verschillende standen en bruiningsniveaus
 • Verstelbare sleuven
Minpunten
 • Geen koelwand

De Philips Viva HD2650/90 is verkrijgbaar bij:

4. Brabantia BBEK1031NMB – Beste dubbele broodrooster

Brabantia BBEK1031NMB Broodrooster – 4 Sleuven – RVS – Aluminium
Bekijk broodrooster

De Brabantia BBEK1031NMB is het beste dubbele broodrooster dat je kunt kopen en heeft dus 4 extra brede sleuven waarmee je een grote hoeveelheid brood in één keer kunt roosteren! Ideaal voor grote gezinnen die ‘s ochtends willen genieten van een heerlijke geroosterd broodje. Een groot voordeel is dat de behuizing van zowel duurzaam aluminium als stevig RVS is gemaakt. Een RVS broodrooster gaat niet alleen langer mee, maar is ook eenvoudig schoon te maken!

Het broodrooster schakelt automatisch uit als het apparaat klaar is en beschikt over een koelwand. Dat een groot voordeel is. De kruimel opvangbak is eenvoudig te verwijderen en schoon te maken, maar het is een nadeel dat de bak niet vaatwasserbestendig is.

Pluspunten
 • Verschillende standen en bruiningsniveaus
 • 4 extra brede sleuven
 • Auto-eject en automatische uitschakeling
 • Gemaakt van aluminium en RVS
 • Koelwand aanwezig
Minpunten
 • Niet vaatwasserbestendig

De Brabantia BBEK1031NMB is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

5. Princess 142353 – Beste goedkope broodrooster

Princess 142353 Long Slot Toaster - Broodrooster
Bekijk broodrooster

Het beste goedkope broodrooster dat je kunt kopen is de Princess 142353. Met het broodrooster kun je heel eenvoudig twee broodjes tegelijk roosteren, maar je moet ze wel in de gaten houden! Hij schakelt namelijk niet automatisch uit. De sleuven zijn ook niet verstelbaar, maar wel extra breed. Toch zijn de bijvoorbeeld te smal voor het roosteren van een tosti.

Het apparaat is wel van stevig RVS gemaakt en is eenvoudig schoon te maken. Uiteraard is er een kruimellade aanwezig die je echter niet in de vaatwasser kunt stoppen.

Pluspunten
 • Gemaakt van RVS
 • Twee extra brede sleuven
 • Eenvoudig in gebruik
 • Kruimellade uitneembaar
 • Stijlvol design
Minpunten
 • Geen automatische uitschakeling

De Princess 142353 is verkrijgbaar bij:

Het ene broodrooster is het andere niet en waar moet je op letten bij het kopen van een broodrooster? Je hebt keuze uit verschillende modellen die ook uiteenlopende functies hebben. Denk bijvoorbeeld aan een broodrooster met een tostiklem, meerdere gleuven en zelfs verstelbare gleuven voor als je bijvoorbeeld dikkere plakken brood of zelfs bagels wilt roosteren. En dan heb je ook nog volop keuze uit verschillende modellen in uiteenlopende kleuren.

Geroosterd brood warm houden

Een belangrijk punt van een broodrooster is het warmhoudrooster. Je kunt natuurlijk de sneden brood die je hebt geroosterd niet in één keer oppeuzelen en het brood koelt ook vrij snel af als het eenmaal op je bord ligt. Met een broodrooster met een warmhoudrooster kun je de geroosterde broodjes lekker warm houden! Zeker een voordeel wanneer je met meerdere mensen van een geroosterd broodje wilt genieten!

Broodroosters vergelijken

Het is sowieso verstandig om broodroosters te vergelijken voordat je tot het bestellen overgaat. Bedenk goed of het apparaat niet alleen qua uiterlijk aan je wensen en eisen voldoet, maar die ook de benodigde functies heeft waardoor je van een heerlijke geroosterd broodje kunt genieten.

Veelgestelde vragen over broodroosters

 • Wat is het doel van een broodrooster?

  Met een broodrooster kun je brood roosteren. Het brood wordt lekker warm en het krijgt ook een krokant randje wat voor een lekkere smaak zorgt. Sommige machines zijn zelfs geschikt om er tosti’s mee te maken.

 • Hoe gebruik je een broodrooster?

  Een broodrooster is eenvoudig in gebruik. Je schakelt het apparaat in en je plaatst de sneden brood in de gleuven van het apparaat.

 • Hoe lang moet brood in een broodrooster?

  Voor het beste resultaat rooster je een brood gemiddeld 2,5 tot 4 minuten in een broodrooster. Dit is voornamelijk afhankelijk van de sterkte en het model van je broodrooster. We raden je aan om bij een nieuw broodrooster altijd even te timen en een paar keer te testen zodat je weet wanneer je het voor jou perfecte resultaat hebt bereikt.

 • Kun je tosti maken in een broodrooster?

  Wanneer een broodrooster over een tostiklem beschikt, kun je de machine ook gebruiken voor het maken van overheerlijke tosti’s. Heeft je broodrooster dit niet dan kan je een broodrooster kopen die dit wel heeft. Of daarnaast kiezen voor een los tosti-ijzer.

 • Wat bedoelen ze met een design broodrooster?

  Bij een design broodrooster niet alleen de functionaliteit, maar ook het uiterlijk van de machine van belang. Omdat het broodrooster bij veel gebruikers een prominente plek in de keuken krijgt, maken fabrikanten ook apparaten die een mooi en stijlvol design hebben.

Plaats een reactie