De 5 beste papierversnipperaars van 2024

De beste papierversnipperaar kopen kan een hele uitdaging zijn. Wij helpen je daar graag bij! Wij hebben een aantal papierversnipperaars voor je uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste papierversnipperaars van 2024 zijn.

De ene papierversnipperaar is de andere niet en er zijn veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Ook de prijzen van papierversnipperaars lopen uiteen. Dat heeft te maken met hoe groot de papierversnipperaar is, of het een handmatige variant of een shredder is en of je ook andere materialen dan alleen papier wilt versnipperen. Natuurlijk is de primaire functie van het apparaat om papier te versnipperen, maar sommige apparaten zijn ook geschikt om bijvoorbeeld nietjes, paperclips en zelfs plastic kaarten te versnipperen.

Een belangrijk aandachtspunt bij het kopen van een papierversnipperaar heeft te maken met de veiligheid. Dan hebben we het niet zozeer over de veiligheid voor jezelf, maar meer op het gebied van persoons- en gegevensbescherming. Hoe zorg je ervoor dat vertrouwelijke informatie niet op straat komt te liggen. Een aantal versnipperaars hebben een hogere DIN P-waarde en met deze hoge waardes kan het papier extra klein versnipperd worden. Dan is het ook minder uitnodigend voor kwaadwillende personen om belangrijke informatie uit de versnipperde documenten te halen.

Merk
Model
1
Rexel Momentum M510 Papierversnipperaar P-5 Micro voor Kantoor en Thuiswerken
Rexel
Momentum M510
2
Fellowes papierversnipperaar AutoMax 100M - hybride vernietiger - mini snippers P4
Fellowes
AutoMax 100M
3
Papiervernietiger PS3640 Papierversnipperaar sam office Paper Shredder
sam office
PS3640
4
Dahle® PaperSAFE 260 - Papierversnipperaar
Dahle
PaperSAFE 260
5
Fellowes papierversnipperaar 6C - snippers P4 - 6 vel - zwart
Fellowes
6C

Dit zijn ze, de 5 beste papierversnipperaars van 2024

1. Rexel Momentum M510 – Beste papierversnipperaar voor kantoor

Rexel Momentum M510 Papierversnipperaar P-5 Micro voor Kantoor en Thuiswerken
Bekijk papierversnipperaar

Rexel is een bekend merk op het gebied van kantoorbenodigdheden en de Rexel Momentum M510 is één van de betere micro papierversnipperaars die je momenteel kunt kopen. Deze papierversnipperaar met P5 versnipperd papier extra fijn. En door de opvangbak van 10 liter en een doorlooptijd van 2 uur kun je een flink aantal documenten versnipperen. Een ander pluspunt is dat het apparaat weinig tot geen geluid maakt.

Een ander voordeel is dat deze shredder tot maximaal 10 vellen tegelijk kan versnipperen en je hoeft geen nietjes of paperclips te verwijderen. Het product beschikt ook over een anti-vastloop systeem en zal automatisch het papier terugdraaien als er te veel vellen in één keer zijn geplaatst. Zo kun je dus eenvoudig een groot aantal vellen tegelijk versnipperen.

Pluspunten
 • Veiligheidsnorm P5
 • Opvangbak van 10 liter
 • Nietjes en paperclips hoef je niet te verwijderen
 • Anti-vastloop technologie
 • Maximaal 10 vellen tegelijk versnipperen
Minpunten
 • Kwaliteit opvangbak kan beter

De Rexel Momentum M510 is verkrijgbaar bij:

2. Fellowes AutoMax 100M – Beste papierversnipperaar voor thuis

Fellowes papierversnipperaar AutoMax 100M - hybride vernietiger - mini snippers P4
Bekijk papierversnipperaar

Fellowes is evenals Rexel een bekend merk op het gebied van kantoorbenodigdheden en de Fellowes AutoMax 100M is een krachtige papierversnipperaar voor het rigoureuze werk. Deze papierversnipperaar met P4 werkt automatisch en kan 100 vellen versnipperen. Je laadt de machine in en je drukt op start. De Fellowes AutoMax 100M doet de rest. Het apparaat heeft een veiligheidsnorm P4 en kan ook papieren met nietjes versnipperen. Paperclips dien je wel te verwijderen alvorens je begint met versnipperen.

Het mooi anti-vastloop systeem zorgt ervoor dat de versnipperaar niet vastloopt en dat je na terugkomst er zeker van bent dat de taak is voltooid. De machine beschikt ook over een opvangbak van maar liefst 23 liter.

Pluspunten
 • Grote opvangbak van 23 liter
 • Versnipperen van 100 vellen tegelijk
 • Veiligheidsnorm P4
 • Nietjes versnipperen mogelijk
Minpunten
 • Na 15 minuten versnipperen heeft het apparaat een cooling down van 35 minuten nodig

De Fellowes AutoMax 100M is verkrijgbaar bij:

3. sam office PS3640 – Beste professionele papierversnipperaar

Papiervernietiger PS3640 Papierversnipperaar sam office Paper Shredder
Bekijk papierversnipperaar

De Sam Office PS3640 is een degelijke papierversnipperaar met de veiligheidsnorm P5. Zo worden documenten tot de kleinste snippertjes versnipperd en je loopt geen gevaar dat gevoelige informatie in de documenten op straat komt te liggen. De machine heeft een opvangbak van maar liefst 80 liter en is in staat tot 22 vellen tegelijk te versnipperen. Een ander groot pluspunt is dat het apparaat meer kan vernietigen dan alleen papier, paperclips en nietjes. Je kunt ook plastic bankpassen, zoals creditcards en zelfs cd’s versnipperen mocht dat nodig zijn.

De Sam Office PS3640 is een wat grotere machine die vooral in grotere kantoren uitstekend tot zijn recht komt en door de micro cut techniek voor de beste veiligheid zorgt. Daarnaast beschikt het apparaat ook voor een anti-vastloop systeem waardoor de papierversnipperaar vrijwel nooit vast komt te staan.

Pluspunten
 • Anti-vastloop systeem
 • Veiligheidsnorm P5
 • Opvangbak van 80 (!) liter
 • Shredden van papier, nietjes, paperclips, bankkaarten en cd’s
Minpunten
 • Vrij grote machine

De sam office PS3640 is verkrijgbaar bij:

4. Dahle PaperSAFE 260 – Beste intelligente papierversnipperaar

Dahle® PaperSAFE 260 - Papierversnipperaar
Bekijk papierversnipperaar

Wil je een onderhoudsvrije machine? Dan is de intelligente papierversnipperaar Dahle PaperSAFE 260 de beste papierversnipperaar die je kunt kiezen. De machine heeft de veiligheidsnorm P4 en heeft een opvangbak met een inhoud van maar liefst 25 liter. De shredder kan 12 documenten tegelijk versnipperaar en draait z’n hand niet om voor het vernietigen van nietjes, paperclips, plastic pasjes en cd’s. Voor cd’s is er eventueel losse cd-opvangbak beschikbaar ondanks dat die wel separaat moet worden aangeschaft.

De machine heeft een zelfreinigend systeem en kan zelf beoordelen of er te veel papier of materiaal is ingevoerd. Om deze vervolgens weer uit te spugen en op een later moment alsnog te versnipperen. Het enige dat je hoeft te doen is om zo nu en dan de opvangbak te legen en het apparaat van nieuw voedsel (lees papier) te voorzien. En door de zwenkwieltjes is de machine ook eenvoudig te verplaatsen.

Pluspunten
 • Mobiel apparaat
 • Opvangbak van 25 liter
 • Veiligheidsnorm P4
 • 12 documenten tegelijk versnipperen
 • Geschikt voor nietjes, paperclips, bankpasjes en cd’s
Minpunten
 • Geen automatische invoer

De Dahle PaperSAFE 260 is verkrijgbaar bij:

5. Fellowes 6C – Beste goedkope papierversnipperaar

Fellowes papierversnipperaar 6C - snippers P4 - 6 vel - zwart
Bekijk papierversnipperaar

Heb je een goede papierversnipperaar voor thuis nodig? Die ook zijn hand niet omdraait voor het vernietigen van nietjes, paperclips en bankpasjes? Dan is de Fellowes C6 een mooi en slank model die vrijwel alles kan vernietigen. Het apparaat neemt weinig ruimte in beslag en beschikt ook over het gepatenteerde Safety Lock systeem waardoor de versnipperaar niet automatisch geactiveerd kan worden. Dat is wel zo veilig in een thuisomgeving.

De papierversnipperaar kan tot maximaal 6 vellen tegelijk vernietigen en beschikt over een opvangbak met een inhoud van 11 liter. Het apparaat heeft ook de veiligheidsnorm P4 en daardoor worden documenten met gevoelige informatie tot kleine minuscule papiersnippers versnipperd.

Pluspunten
 • Veiligheidsnorm P4
 • Safety Lock systeem
 • 6 documenten tegelijk versnipperen
 • Geschikt voor nietjes, paperclips en bankpassen
Minpunten
 • Opvangbak van 11 liter is aan de kleine kant
 • Niet geschikt voor kantooromgevingen

De Fellowes 6C is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een papierversnipperaar?

De ene papierversnipperaar is de andere niet, maar dat moge duidelijk zijn. Wat vooral belangrijk is bij de aanschaf van een papierversnipperaar is de veiligheidsnorm. Die geeft namelijk aan hoe fijn het papier wordt versnipperd en vooral bij documenten met gevoelige informatie is het belangrijk dat je kiest voor een machine met een veiligheidsnorm P4 of P5. Waarbij P5 simpelweg de meest veilige optie is.

Let op de capaciteit van de papierversnipperaar

De keuze kan ook afhankelijk zijn van hoeveel papier je moet versnipperen. Ben jij doorlopend bezig met het vernietigen van documenten? Dan doe je er meer dan verstandig aan om een geautomatiseerde machine te kopen die je ook goed kunt vullen met bijvoorbeeld 100 vellen papier. Zo weet je zeker dat je medewerker niet iedere keer losse velletjes aan het toevoegen is om de machine zijn werk te laten doen. Dat kost immers tijd en dus ook geld!

Een veilige papierversnipperaar

Zo’n uitgebreide en zware papierversnipperaar heb je natuurlijk niet nodig als je thuis werkt of een thuiskantoor hebt. Dan kun je met kleinere modellen prima uit de voeten, maar kijk dan wel of de machines goed afgeschermd kunnen worden of over een mechanisme beschikken waarmee bijvoorbeeld kinderen niet zo makkelijk het apparaat kunnen activeren. Safety first!

Ben je van plan om een papierversnipperaar te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over papierversnipperaars? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over papierversnipperaars zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een papierversnipperaar en vind je dat jouw papierversnipperaar getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw papierversnipperaar makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over papierversnipperaars

 • Wat betekent de veiligheidsnorm bij een papierversnipperaar?

  De veiligheidsnorm van een papierversnipperaar geeft aan hoe goed een document versnipperd wordt. Bij een veiligheidsnorm P4 of P5 mag en kun je ervan uitgaan dat de snippers zo klein worden dat gevoelige informatie niet meer te lezen is. Bij een lagere veiligheidsnorm is dat nog wel het geval. De meeste semi- tot professionele papierversnipperaars hebben een minimale veiligheidsnorm P4.

 • Welke olie voor papierversnipperaar?

  Papierversnipperaars bevatten draaiende onderdelen en die moeten na verloop van tijd worden geolied. Bij intensief gebruik moet je ook vaker oliën. Hier is speciale smeerolie voor verkrijgbaar. Meestal bieden de merken van de papierversnipperaars zelf al de juiste olie aan, maar je kunt ook universele olie kopen. Zelfonderhoudende apparaten hoef je vaak niet te oliën, maar die hebben doorgaans om de zoveel tijd wel een goede onderhoudsbeurt nodig.

 • Wat kost een papierversnipperaar?

  Een papierversnipperaar kun je zo duur maken als je zelf wilt. Je hebt al mooie versnipperaars voor slechts enkele tientjes, maar er zijn ook machines die honderden euro’s kosten. De prijs heeft natuurlijk te maken met de kwaliteit en ook de functionaliteiten van het apparaat. Luxueuze modellen kunnen meer en kosten logischerwijs ook meer geld. Dat geldt ook voor zelfonderhoudende papierversnipperaars en automatische machines.

 • Welk merk papierversnipperaar is de beste?

  Papierversnipperaars worden door vele merken gemaakt, maar een aantal merken hebben de voorkeur, omdat zij een aardige reputatie hebben op het gebied van kantoorbenodigdheden. Denk dan aan merken, zoals Relex, Fellowes en Dahle. Waarbij Dahle wel weer tot de meer professionele tak behoort en Relex en Fellowes ook goedkopere modellen voor bijvoorbeeld thuisgebruik fabriceren.

 • Welke materialen kun je vernietigen met een papierversnipperaar?

  Een aantal papierversnipperaars kunnen meer dan alleen papier versnipperen. In de specificaties of de handleiding staat aangegeven welke materialen de machine kan vernietigen. Dit kan variëren van alleen papier tot aan papier met nietjes en paperclips, maar er zijn ook machines die je kunt gebruiken voor het vernietigen van bankpasjes en zelfs cd’s. Zelfs goedkopere modellen kunnen dergelijke materialen vernietigen als je dat wenst.

 • Waarom een papierversnipperaar met zwenkwielen kopen?

  Een papierversnipperaar heeft doorgaans een vaste plek op kantoor, maar soms is het wel handig dat je de machine eenvoudig kunt verplaatsen. Bijvoorbeeld als iemand een hoop documenten te vernietigen heeft, maar niet telkens op en neer wil lopen. Dat is ook niet efficiënt en het kost vreselijk veel tijd en dus geld. Met een papierversnipperaar op zwenkwielen kun je de machine dicht bij het bureau plaatsen en je klus binnen een mum van tijd voltooien.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie