De 5 beste co-sleepers van 2024

Wil je een co-sleeper kopen en ben je op zoek naar de beste co-sleeper? Dat is ook logisch, want een co-sleeper is natuurlijk bestemd voor je pasgeboren kindje of voor je baby van enkele maanden oud. Het product moet natuurlijk aan alle belangrijke veiligheidsvoorschriften voldoen en je wilt ook dat de co-sleeper wieg eenvoudig in gebruik is. De grote vraag is dan ook wat is de beste co-sleeper?

Co-sleeper of aanschuifwieg

De co-sleeper is feitelijk een aanschuifwieg die je aan het ouderlijk bed kunt bevestigen. En er zijn ook modellen die je als losstaande wieg of zelfs als een complete ledikant kunt inrichten. In dat opzicht heb je enorm veel keuze uit verschillende modellen en mogelijkheden. De beste keuze maak je door je in de co-sleepers die er zijn te verdiepen en om reviews van andere gebruikers te lezen. Om je op weg te helpen hebben wij alvast een selectie gemaakt van de beste modellen.

Merk
Model
1
Maxi-Cosi Iora Co-Sleeper
Maxi-Cosi
Iora Co-Sleeper
2
Chicco Next2Me Co Sleeper
Chicco
Next2Me Co-sleeper
3
Kinderkraft Co Sleeper - Aanschuifwieg
Co-sleeper
Comfort Bijzetbed
4
Kinderkraft Co Sleeper - Aanschuifwieg
Kinderkraft
Co-sleeper
5
Co-sleeper ledikant wit - incl. vlechtbumper naturel - BabyRace
BabyRace
Co-sleeper ledikant

Dit zijn ze, de 5 beste co-sleepers van 2024

1. Maxi-Cosi Iora Co-Sleeper – Beste co-sleeper met opbergmand

Maxi-Cosi Iora Co-Sleeper
Bekijk co-sleeper

De Maxi-Cosi Iora Co-sleeper is de beste co-sleeper met opbergmand die je op dit moment kunt bestellen. Met de co-sleeper van Maxi Cosi slaapt je baby altijd bij je in de buurt. Een groot voordeel van het product is dat het zowel als babywieg als bed en losstaande wieg dienst kan doen. De bodem is in hoogte verstelbaar en door het gaas kun je jouw kindje altijd zien. Door de handige schuiffunctie kun je de Iora Co-sleeper altijd aan je bed bevestigen als je dat wenst.

Door de handige opbergmand kun je spulletjes, zoals luiers en verzorgingsproducten altijd in de buurt houden. Handig als je baby’tje in de nacht wakker wordt en een schone luier nodig heeft. Gaat je baby-tje logeren bij zijn of haar grootouders? Dan is het product perfect om mee te nemen. Ook te danken aan de meegeleverde reistas.

Pluspunten
 • Inclusief matras
 • Bodem in hoogte verstelbaar
 • 2-in-1 babywieg
 • Reistas meegeleverd
 • Altijd zicht op de baby
Minpunten
 • Geen wieltjes

De Maxi-Cosi Iora Co-Sleeper is verkrijgbaar bij:

2. Chicco Next2Me Co-sleeper – Beste wasbare co-sleeper

Chicco Next2Me Co Sleeper
Bekijk co-sleeper

De Chicco Next2Me Co-sleeper is de beste wasbare co-sleeper die je kunt kopen. Het vierkante model heeft een aantal grote voordelen die ervoor zorgen dat je kindje alle comfort heeft tijdens zijn of haar nachtrust. De bodem is in verschillende hoogtes te verstellen en door het aanwezige net heb je altijd goed zicht op je baby. Je kunt de bodem eventueel diagonaal instellen dat de spijsvertering van je kindje optimaliseert.

Je kunt de co-sleeper ook makkelijk en veilig bevestigen aan het ouderlijk bed en de babywieg wordt ook geleverd met een comfortabel matras. De co-sleeper is ook eenvoudig te verplaatsen door de wieltjes met remmen en heeft ook twee antislip voetjes voor extra stabiliteit. Een ander voordeel is dat de co-sleeper volledig inklapbaar is en dus ook eenvoudig te vervoeren is. Ideaal als je het bedje mee wilt nemen als je kindje gaat logeren.

Pluspunten
 • Wieltjes met remmen en antislipvoetjes
 • In 6 verschillende hoogtes verstelbaar
 • Matras meegeleverd
 • Volledig inklapbaar
 • Eenvoudig in gebruik
Minpunten
 • Geen opbergtas

De Chicco Next2Me Co-sleeper is verkrijgbaar bij:

3. Co-sleeper Comfort Bijzetbed – Beste houten co-sleeper

Kinderkraft Co Sleeper - Aanschuifwieg
Bekijk co-sleeper

Het Co-sleeper Comfort bijzetbed is de beste houten co-sleeper die momenteel verkrijgbaar is. Het bed voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen om een comfortabel en veilig bedje voor je baby’tje te garanderen. Door het eenvoudige systeem is zowel de bedbodem als de co-sleeper af te stellen op de ideale lighoogte van het kindje en voor het bevestigen aan het ouderlijk bed. Door de sterke spijlen blijf je te allen tijde ook zicht houden op je kind.

Door de simpele handgreep is de co-sleeper in één van de 5 gewenste standen af te stellen en het bedje is eenvoudig te reinigen met een natte doek.

Pluspunten
 • Makkelijk te bedienen
 • Goed zicht op je kindje
 • 5 verschillende standen
 • Gemaakt van duurzaam hout
 • Voldoet aan alle kwaliteitseisen en veiligheidsnormen
Minpunten
 • Geen wieltjes
 • Matras niet meegeleverd

De Co-sleeper Comfort Bijzetbed is verkrijgbaar bij:

4. Kinderkraft Co-sleeper – Beste multifunctionele co-sleeper

Kinderkraft Co Sleeper - Aanschuifwieg
Bekijk co-sleeper

De Co-sleeper van het merk Kinderkraft is de beste multifunctionele co-sleeper die verkrijgbaar is. Je kunt de co-sleeper als zodanig gebruiken, maar je kunt er ook een apart wiegje van maken. Met deze co-sleeper heb je het kindje altijd in de buurt wanneer je slaapt en je hebt ook altijd goed zicht op hem of haar. Met de handige riemen kun je de co-sleeper eenvoudig aan het ouderlijk bed bevestigen.

De bedbodem is in 7 standen te verstellen en je kunt kiezen uit 2 hoeken. Handig voor als het kindje een loopneus hebt, veel spuugt of om de spijsvertering te verbeteren. De set wordt geleverd met een comfortabel matras en laken en is eenvoudig te reinigen.

Pluspunten
 • 7 verschillende standen
 • 2-in-1 functie
 • Bevestigen aan het ouderlijk bed
 • Matras en laken meegeleverd
 • Altijd zicht op je baby
Minpunten
 • Geen wieltjes

De Kinderkraft Co-sleeper is verkrijgbaar bij:

5. BabyRace Co-sleeper ledikant – Beste co-sleeper ledikant

Co-sleeper ledikant wit - incl. vlechtbumper naturel - BabyRace
Bekijk co-sleeper

Ben je op zoek naar de beste co-sleeper ledikant? Dan is de Co-sleeper ledikant van het merk BabyRace de beste keuze. Het is een co-sleeper, bedje, ledikant en box in één. Een multifunctionele co-sleeper waar zowel jij als je kindje enorm veel profijt van kunnen hebben. En je kindje is 100% veilig door de strenge veiligheidsvoorschriften waar de Co-sleeper ledikant aan voldoet.

De co-sleeper is in verschillende hoogtes verstelbaar en dus ook geschikt om te bevestigen aan ieder soort bed. Een extra functie is het unieke schommelsysteem. De Co-sleeper ledikant wordt ook geleverd met matras, vlecht bumper en tule hemel.

Pluspunten
 • Complete set
 • In verschillende hoogtes verstelbaar
 • Multifunctionele co-sleeper
 • Voldoet aan strenge veiligheidsvoorschriften
 • Uniek schommelsysteem
Minpunten
 • Niet makkelijk mee te nemen

De BabyRace Co-sleeper ledikant is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij een co-sleeper? Dat is een goede vraag en ook relatief simpel te beantwoorden, want een co-sleeper die aan je eisen en wensen voldoet is ook de beste keuze. Ga je voor een model die eenvoudig in gebruik is, die kindvriendelijk is en in meerdere hoogtes verstelbaar is? Of vind je het belangrijk dat het model eenvoudig in te klappen en mee te nemen is? Door de benodigdheden op een rijtje te zetten kun je veel makkelijker trechteren naar het beste product.

Co-sleeper vergelijken

De modellen die in aanmerking komen kun je sowieso vergelijken en zo krijg je ook een goed beeld van hoe het product is, wat de voor- en nadelen zijn en wat ongeveer de prijs is. De prijs is natuurlijk ondergeschikt aan de gebruiksvriendelijkheid, de veiligheid en het comfort. Je wilt je kindje immers veilig en comfortabel laten slapen.

Co-sleeper opmaken

We hebben nog een tip met betrekking tot het opmaken van een co-sleeper. Sommige modellen worden al geleverd met matras en laken, maar je kunt ook het beddengoed dat je hebt gebruiken. Je kunt in ieder geval de bedbodem in meerdere hoogtes verstellen en soms is het mogelijk om een bedbodem in een hoek vast te zetten. Handig voor als je kindje een loopneus heeft, veel spuugt of als je zijn of haar spijsvertering wilt verbeteren.

Veelgestelde vragen over co-sleepers

 • Hoe lang kan baby in co-sleeper?

  Het is per model verschillend hoe lang een baby in een co-sleeper kan slapen en er zijn modellen die geschikt zijn tot een leeftijd van wel 9 maanden.

 • Heb je een co-sleeper nodig?

  Een co-sleeper is handig als je niet vaak je bed uit wilt om je kindje te voeden of in slaap te wiegen. De co-sleeper kun je namelijk aan het ouderlijk bed bevestigen.

 • Waarom kan een baby niet bij ouders in bed?

  Een baby in je bed laten slapen is een slecht idee. Je loopt het risico dat het kindje verstrikt raakt in dekens en kussens of dat je in je slaap op je kindje rolt. Met alle gevolgen nadien.

 • Hoe lang houdt je een baby in dezelfde kamer?

  Hoe lang je de baby in dezelfde kamer laat slapen is afhankelijk van wat je zelf prettig vindt. Hier is geen regel in. Er is wel een richtlijn. Het advies hierin is om het kindje maximaal 6 maanden in dezelfde kamer te laten slapen.

 • Waarom co-sleeping?

  Co-sleeping is ideaal om je kindje te helpen als hij of zij wakker wordt en je hebt ook meer zicht en controle over je kindje. Je hebt geen babyfoon nodig en je hebt als je wakker wordt gelijk zicht op je baby. Het helpt zowel ouders als kinderen met een goede en veilige nachtrust

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie