De 5 beste kinderbureaus van 2024

Ben je op zoek naar een kinderbureau? Wij helpen je graag! We hebben een aantal kinderbureaus uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste kinderbureaus van 2024 zijn.

Een kinderbureau is belangrijk voor de ontwikkeling en het comfort van je kind. Een kinderbureau biedt een specifieke ruimte waar je kind zich kan concentreren op zijn of haar taken, zoals huiswerk maken, tekenen, knutselen, of lezen. Het helpt bij het creëren van een omgeving die gericht is op leren en creativiteit. Een bureau dat specifiek is ontworpen voor kinderen is ergonomisch, dit is erg belangrijk voor een groeiend lichaam. Het helpt bij het bevorderen van een goede zithouding en het voorkomt rug- en nekpijn.

Door een eigen bureau te hebben, leert je kind zelfstandig te werken en verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar taken. Het kan bijdragen aan het ontwikkelen van goede studiegewoonten. Een kinderbureau biedt een afgebakende ruimte waar je kind zich kan concentreren zonder afleiding van andere activiteiten in huis. Hierdoor kan je kind in alle rust zijn huiswerk maken of natuurlijk gewoon lekker spelen aan zijn of haar eigen bureau.

Merk
Model
1
FlexiSpot zit sta kinderbureau SD2
FlexiSpot
SD2
2
Pro.tec Kinderbureau Ringe elektrisch in hoogte verstelbaar wit
pro.tec
Kinderbureau Ringe
3
Thuys - Kinderbureau - Kinder Tafel
Thuys
Kinderbureau
4
VDD Gaming Bureau roze meisje - kinderbureau
VDD Gaming
kinderbureau
5
VTech Mijn Magisch Bureau 5 in 1 - Interactief Speelgoed
VTech
Mijn Magisch Bureau

Dit zijn ze, de 5 beste Kinderbureaus van 2024

1. FlexiSpot SD2 – Beste zit sta kinderbureau met opbergruimte

FlexiSpot zit sta kinderbureau SD2
Bekijk Kinderbureau

Wij hebben het FlexiSpot zit sta kinderbureau SD2 uitgetest. Het kinderbureau werd geleverd in een stevige doos. Het is makkelijk in elkaar zetten en er zit een duidelijke beschrijving bij. Het kinderbureau is zwaar en voelt heel degelijk aan.

De poten van het kinderbureau zijn wit en er zit een houtkleurig blad op. Het blad heeft een waterdichte en transparante coating hierdoor is het blad beschermt tegen vlekken veroorzaakt door water. Het blad is hierdoor ook erg makkelijk schoon te maken.

Een groot pluspunt vinden wij dat je alle kabels netjes kunt wegwerken. Een groot gedeelte van de kabels zit onder een afdekkapje weggewerkt. De rest van de kabels kun je netjes achter het bureau laten lopen met de kabelgeleiders die je erbij krijgt. Hierdoor kan je kind dus niet achter de kabels blijven hangen en is het ook veilig als je nog jongere kinderen thuis rond hebt lopen.

Het bureau is heel stevig en stabiel. Als wij een beetje op het bureau gaan hangen of erop steunen blijft hij gewoon recht staan. Het kinderbureau is elektrische verstelbaar in een hoogte van 56 cm tot 90 cm. Hierdoor kun je het kinderbureau helemaal instellen op de juiste hoogte voor je kind. Het kinderbureau kan dus ook zowel zittend als staand gebruikt worden. Het elektrische verstellen kun je doen door op de knopjes naar boven of naar beneden te drukken. Het verstellen gaat vlot. Extra veilig is dat als het bureau denkt dat hij ergens tegen aanbotst hij veranderd van richting. Zo kun je dus niet klem komen te zitten tussen het kinderbureau.

Daarnaast is ook nog het bureaublad kantelbaar in een hoek van 0 tot 45 graden. Hierdoor kan je kind nog comfortabeler werken aan het kinderbureau. Het kinderbureau heeft een ruime lade en ook zit er aan de zijkant van het bureau een tassenhaak. Je kind heeft dus alle belangrijke spullen bij de hand.

Kenmerken van de FlexiSpot SD2

Stabiliteit
Materialen
Ruimte en opslag
Ergonomie
Prijs
Pluspunten
 • Elektrsiche verstelbaar
 • Met handige lade
 • Anti-botsingssysteem
 • Blad kantelbaar in hoek van 0 tot 45 graden
 • Makkelijk in elkaar te zetten
Minpunten
 • De lade is van plastic

De FlexiSpot SD2 is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Materiaal tafelblad
Spaanplaat
Materiaal tafelonderstel
Metaal
Hoogte instelbaar
Ja
Breedte
100 cm
Diepte
60 cm
Hoogte
56 tot 90 cm

2. pro.tec Kinderbureau Ringe – Beste elektrisch in hoogte verstelbaar kinderbureau

Pro.tec Kinderbureau Ringe elektrisch in hoogte verstelbaar wit
Bekijk Kinderbureau

Als je op zoek bent naar een kinderbureau dat niet alleen functioneel is maar ook meegroeit met je kind, dan biedt het Pro.tec kinderbureau Ringe elektrisch in hoogte verstelbaar wit een veelbelovende oplossing. We hebben dit bureau grondig getest en zijn onder de indruk van zijn prestaties en functionaliteiten.

Een van de meest opvallende aspecten van dit bureau is de elektrische hoogteverstelling. Dit zorgt ervoor dat kinderen gemakkelijk de hoogte van het bureau kunnen aanpassen met een druk op de knop. Je kunt een hoogte instellen tussen de 55 en 81 cm. Dit maakt het bureau geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden en lengtes, waardoor het een investering is die meegroeit met je kind.

Tijdens onze test hebben we de hoogteverstelling uitgebreid getest en waren we onder de indruk van de soepele werking en de stabiliteit van het bureau, zelfs bij maximale (81cm) hoogte-instellingen. Dit zorgt voor een ergonomische werkhouding, wat essentieel is voor het comfort en de gezondheid van kinderen tijdens het studeren of spelen.

Daarnaast viel het strakke en moderne design van het bureau op. Het witte oppervlak zorgt voor een frisse uitstraling en past goed in verschillende interieurstijlen. De maat van 120 bij 60 cm is ook erg handig, hierdoor heeft je kind voldoende werkruimte maar neemt het bureau niet al te veel plek in.

Kortom, na onze uitgebreide test zijn we overtuigd van de kwaliteit en functionaliteit van het Pro.tec kinderbureau Ringe. Het biedt een ergonomische en stijlvolle oplossing voor ouders die op zoek zijn naar een bureau dat meegroeit met hun kinderen.

Kenmerken van de pro.tec Kinderbureau Ringe

Stabiliteit
Materialen
Ruimte en opslag
Ergonomie
Prijs
Pluspunten
 • Draagvermogen van 60kg
 • Haak voor het ophangen van een tas of andere spullen
 • Verstelbare tafelpoten om ongelijke vloeren te compenseren
 • Stille enkele motor
Minpunten
 • Geen opbergruimte

De pro.tec Kinderbureau Ringe is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Materiaal tafelblad
Spaanplaat
Materiaal tafelonderstel
Metaal
Hoogte instelbaar
Ja
Breedte
120 cm
Diepte
60 cm
Hoogte
55-81 cm

3. Thuys Kinderbureau – Beste kinderbureau met opbergruimte

Thuys - Kinderbureau - Kinder Tafel
Bekijk Kinderbureau

We hebben onlangs het Thuys kinderbureau met 4 lades getest en waren onder de indruk van zijn functionaliteit, ontwerp en kwaliteit. Met afmetingen van 110 cm breed x 73 cm hoog x 56 cm diep biedt dit bureau een ruime en georganiseerde werkplek voor kinderen om te studeren en te spelen.

Een van de meest opvallende kenmerken van dit bureau zijn de vier lades, die voldoende opbergruimte bieden voor het opbergen van schoolbenodigdheden, knutselmateriaal, speelgoed en andere persoonlijke spullen van het kind. Deze lades zijn soepel en gemakkelijk te openen en sluiten.

Het ontwerp van het bureau is modern en eigentijds, met strakke lijnen en een minimalistische esthetiek die goed past in verschillende interieurstijlen. De witte kleur maakt het gemakkelijk om te combineren met andere meubelstukken en decoraties in de kinderkamer of studieruimte.

Tijdens het testen hebben we ook gelet op de kwaliteit en duurzaamheid van het bureau. We kwamen erachter dat het bureau stevig en stabiel is gebouwd, met gebruik van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen dagelijks gebruik en slijtage.

De afmetingen van het bureau bieden voldoende ruimte voor een computer of laptop, boeken, schrijfmaterialen en andere benodigdheden. Het bureau is ergonomisch ontworpen om een comfortabele en gezonde werkhouding te bevorderen, wat essentieel is voor het welzijn en de productiviteit van het kind tijdens het studeren of spelen.

Kortom, na onze uitgebreide test zijn we overtuigd van de kwaliteit en functionaliteit van het Thuys kinderbureau. Met zijn ruime werkoppervlak, handige opberglades en duurzame constructie biedt dit bureau een ideale oplossing voor ouders die op zoek zijn naar een praktisch en stijlvol bureau voor hun kinderen.

Kenmerken van de Thuys Kinderbureau

Stabiliteit
Materialen
Ruimte en opslag
Ergonomie
Prijs
Pluspunten
 • 4 handige lades
 • Ergonomisch ontwerp
 • Makkelijk schoon te maken
Minpunten
 • Niet in hoogte verstelbaar

De Thuys Kinderbureau is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Materiaal tafelblad
Hout
Materiaal tafelonderstel
Hout
Hoogte instelbaar
Nee
Breedte
110 cm
Diepte
56 cm
Hoogte
73 cm

4. VDD Gaming kinderbureau – Beste goedkope kinderbureau

VDD Gaming Bureau roze meisje - kinderbureau
Bekijk Kinderbureau

Onze recente test van het VDD Gaming kinderbureau heeft ons aangenaam verrast met zijn functionaliteit. Dit bureau, uitgevoerd in een roze kleur, biedt niet alleen een speelse uitstraling maar ook een geoptimaliseerde game- en studie-ervaring voor kinderen.

Met een maximaal draaggewicht van 50 kg is dit bureau stevig en robuust genoeg om een computer, monitor, en andere gaming-accessoires te ondersteunen. De afmetingen van 115 cm breed, 55 cm diep en 75 cm hoog. Dit is voldoende ruimte voor een comfortabele game- of studieomgeving.

Een opvallende functie van het VDD Gaming kinderbureau is het ingebouwde kabelbeheersysteem. Dit systeem zorgt voor een opgeruimde en georganiseerde werkplek door kabels netjes te geleiden en te voorkomen dat ze in de war raken of in de weg liggen. Dit draagt niet alleen bij aan een opgeruimde uitstraling, maar ook aan de veiligheid en efficiëntie van de werkplek.

Tijdens het testen hebben we ook gelet op de duurzaamheid en kwaliteit van het bureau. We waren blij te constateren dat het bureau stevig en stabiel is gebouwd, met gebruik van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen dagelijks gebruik en slijtage. Dit geeft ons het vertrouwen dat het bureau langdurig en intensief gebruik zal weerstaan.

Het VDD Gaming kinderbureau is niet alleen functioneel, maar ook ergonomisch ontworpen om een comfortabele en gezonde werkhouding te bevorderen tijdens het gamen of studeren. De roze kleur en het eigentijdse ontwerp maken het bureau tot een aantrekkelijke toevoeging aan elke kinderkamer of studieruimte.

Kortom, na onze uitgebreide test zijn we overtuigd van de kwaliteit en functionaliteit van het VDD Gaming kinderbureau. Met zijn stevige constructie, geïntegreerd kabelbeheersysteem en ergonomisch ontwerp biedt dit bureau een ideale oplossing voor kinderen die op zoek zijn naar een comfortabele en stijlvolle werkplek voor gamen en studeren.

Kenmerken van de VDD Gaming kinderbureau

Stabiliteit
Materialen
Ruimte en opslag
Ergonomie
Prijs
Pluspunten
 • Stevig
 • Kabelbeheersysteem
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
Minpunten
 • Geen

De VDD Gaming kinderbureau is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Materiaal tafelblad
MDF
Materiaal tafelonderstel
Metaal
Hoogte instelbaar
Nee
Breedte
115 cm
Diepte
55 cm
Hoogte
74 cm

5. VTech Mijn Magisch Bureau – Beste kinderbureau voor kleine kinderen

VTech Mijn Magisch Bureau 5 in 1 - Interactief Speelgoed
Bekijk Kinderbureau

VTech’s Mijn Magisch Bureau 5 in 1 is een innovatief stuk speelgoed dat niet alleen leuk is, maar ook educatief voor jonge kinderen. We hebben dit veelzijdige bureau grondig getest en zijn onder de indruk van de vele functies en mogelijkheden die het biedt voor zowel jongens als meisjes.

Het eerste wat opvalt aan het kinderbureau is het interactieve aspect. Met verschillende knoppen, lichtjes en geluidseffecten worden kinderen uitgenodigd om te verkennen en te leren. Van kleuren herkennen tot tellen en zelfs het leren van letters en woorden, het kinderbureau biedt een scala aan educatieve activiteiten die aansluiten bij de ontwikkelingsbehoeften van jonge kinderen.

Een ander hoogtepunt van het kinderbureau is de veelzijdigheid ervan. Het kan worden omgebouwd tot vijf verschillende bureaus, waaronder een tekentafel, een krijtbord, een activiteitentafel en zelfs een ezel voor schilderen. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat kinderen verschillende activiteiten kunnen afwisselen en hun creativiteit kunnen stimuleren op verschillende manieren.

Daarnaast is het kinderbureau ergonomisch ontworpen met de juiste hoogte en stabiliteit, zodat kinderen comfortabel kunnen spelen en leren zonder zich zorgen te hoeven maken over ongemak of onveiligheid.

Wat betreft duurzaamheid en kwaliteit, heeft VTech opnieuw indruk gemaakt. Het bureau voelt stevig aan en is gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen het ruwe gebruik van jonge kinderen.

Over het algemeen is het VTech Mijn Magisch Bureau 5 in 1 een fantastisch speelgoed en leermiddel voor jonge kinderen. Het combineert plezier, educatie en functionaliteit op een manier die ouders zeker zal aanspreken. We zijn blij dat we dit product hebben kunnen testen en bevelen het aan voor gezinnen die op zoek zijn naar hoogwaardig speelgoed dat de ontwikkeling van hun kinderen stimuleert.

Kenmerken van de VTech Mijn Magisch Bureau

Stabiliteit
Materialen
Ruimte en opslag
Ergonomie
Prijs
Pluspunten
 • Inclusief krukje
 • Stevig en duurzaam design
 • Leerzaam
Minpunten
 • Er word niet aangegeven of de opdrachten goed zijn gemaakt
 • Alleen geschikt voor jonge kinderen

De VTech Mijn Magisch Bureau is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Materiaal tafelblad
Kunststof, Plastic
Materiaal tafelonderstel
Kunststof, Plastic
Hoogte instelbaar
Nee
Breedte
67 cm
Diepte
46 cm
Hoogte
56,7 cm

Waar moet je op letten bij het kopen van een kinderbureau?

Bij het kopen van een kinderbureau zijn er verschillende belangrijke factoren om rekening mee te houden om ervoor te zorgen dat het bureau goed past bij de behoeften en het comfort van je kind.

Afmetingen van het kinderbureau

Zorg ervoor dat het bureau geschikt is voor de grootte van je kind. Het bureau moet niet te hoog of te laag zijn, maar perfect afgestemd zijn op de lengte van je kind om een goede ergonomische houding te bevorderen. Je kunt ervoor kiezen om een kinderbureau te kopen die in hoogte verstelbaar is, hierdoor heb je langer plezier van het kinderbureau. Je kind groeit natuurlijk ontzettend hard. Als je een kinderbureau koopt wat je in hoogte kunt verstellen kun je het dus altijd precies afstemmen op de lengte van je kind. Een ergonomische houding is erg belangrijk, hierdoor krijgt je kind geen last van nek- en/of rugklachten. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken of het kinderbureau wat je op het oog hebt in de ruimte past.

Kinderbureau met opbergruimte

Overweeg de behoefte aan een kinderbureau met opbergruimte, zoals laden, planken of kastjes, om schoolbenodigdheden, boeken en andere items netjes op te kunnen ruimen na het gebruik. Bedenk vooraf goed waar je de spullen die je kind nodig heeft om aan zijn of haar bureau te werken wil laten als je kind ze niet gebruikt. Hiervoor kan een bureau met opbergruimte handig zijn. Mocht het kinderbureau dat je op het oog hebt niet beschikken over een opbergruimte kun je er altijd nog voor kiezen om een losse ladeblok bij het kinderbureau te zetten om de spullen in op te bergen.

Materiaal en kwaliteit van het kinderbureau

Kies een bureau gemaakt van duurzame materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn en bestand zijn tegen dagelijks gebruik. Bij het kiezen van het materiaal is het ook belangrijk om rekening te houden met de voorkeuren van je kind, de algehele stijl van de kamer en het budget.

 • Houten kinderbureaus zijn populair vanwege hun duurzaamheid en klassieke uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals grenen, eiken, berken en esdoorn. Let op dat het hout behandeld is met een niet-giftige lak of verf vanwege de veiligheid van je kind.
 • MDF is een samengeperst houtvezelproduct dat zeer stevig is en minder gevoelig voor kromtrekken dan massief hout. Het is vaak bedekt met een laagje fineer, laminaat of verf om het een aantrekkelijke afwerking te geven. Let ook hierbij op het gebruik van niet-giftige materialen.
 • Metalen kinderbureaus zijn stevig en bieden vaak een moderne uitstraling. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en kunnen goed tegen dagelijks gebruik. Let op scherpe randen en zorg ervoor dat het metaal van goede kwaliteit is om roestvorming te voorkomen.
 • Kunststof kinderbureaus zijn lichtgewicht en gemakkelijk te reinigen, wat het ideaal maakt voor jongere kinderen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen. Zorg ervoor dat het gebruikte plastic veilig is voor kinderen en vrij is van schadelijke chemicaliën.

Ben je van plan om een kinderbureau te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over kinderbureaus? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over kinderbureaus zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een kinderbureau en vind je dat jouw kinderbureau getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw kinderbureau makkelijk aan.

Zo hebben we de Kinderbureaus in dit artikel getest.

Tijdens het testen van de kinderbureaus zijn er een aantal punten waar wij extra op gelet hebben. Zo hebben wij gekeken of de hoogte van het kinderbureau geschikt is voor het kind. Het kind moet comfortabel kunnen zitten met de voeten plat op de vloer en de knieën in een hoek van 90 graden. De hoogte van het kinderbureau moet zodanig zijn dat de ellebogen van het kind gemakkelijk op het oppervlak kunnen rusten zonder dat ze te hoog of te laag zijn. Kijk dus goed naar de lengte van je kind voordat je een kinderbureau gaat kopen. Ook hebben wij getest of het kinderbureau ergonomisch is ontworpen. Hierbij hebben gelet of de werkruimte voldoende is om alles wat je kind nodig heeft te kunnen gebruiken, zoals een computer, boeken, schrijfbenodigdheden, enzovoort. We hebben ook gekeken of de hoek van het tafelblad comfortabel is voor schrijven en lezen. Daarnaast hebben wij ook gekeken naar de stevigheid van het kinderbureau door erop te leunen en te wiebelen. Het kinderbureau moet stabiel zijn en niet wiebelen of wiegen tijdens normaal gebruik. Dit is vooral belangrijk om te voorkomen dat het bureau omvalt als je kind erop leunt of erop hangt. We hebben ook gekeken of het kinderbureau geen scherpe randen of uitstekende delen heeft die letsel kunnen veroorzaken. Als het kinderbureau verstelbaar is in hoogte, hebben wij gekeken naar het verstelmechanisme om ervoor te zorgen dat het soepel werkt en veilig vergrendelt op de gewenste hoogte. Wij hebben natuurlijk ook gekeken naar de kwaliteit van het materiaal en de afwerking van het kinderbureau. Hierbij hebben wij gekeken of er geen scheuren, deuken, krassen of andere gebreken zijn die de duurzaamheid van het bureau kunnen beïnvloeden. En natuurlijk hebben wij ook nog gekeken naar de prijs van het kinderbureau.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie