De 5 beste bewegingssensoren van 2024

De beste bewegingssensor geeft een melding door omdat de bewegingsmelder iets heeft gezien, als hij iets ziet betekend dat dus dat er iets of iemand in de buurt is gekomen. Een bewegingssensor maakt het leven een stuk makkelijker doordat je bijvoorbeeld je lichten er mee aan kan sturen. Het is natuurlijk handig om te hebben maar waar wil je de bewegingssensoren allemaal plaatsen? En hoe wil je die gaan plaatsen? Je wilt het liefste niet te veel gaten boren en al helemaal geen lompe, grote bewegingssensoren hebben hangen. Het is ook niet de bedoeling dat er een grote bouwlamp aangaat op het moment dat jij in de sensor loopt. Om jou een beetje op weg te helpen kun je hieronder de beste 5 bewegingssensoren vinden. Jij hoeft dan niet op zoek te gaan naar wat is de beste bewegingssensor want die vraag hebben wij voor jou al beantwoord. We hebben verschillende bewegingssensoren getest en daaruit is de top 5 bewegingssensoren gekomen. Jij kunt dan de bewegingssensor kopen die het beste bij jouw situatie past.

Merk
Model
1
Philips Hue bewegingssensor
Philips
Hue Bewegingssensor
2
Philips Hue Bewegingssensor Buiten
Philips
Hue Buitensensor
3
KlikAanKlikUit Draadloze Bewegingsmelder voor Binnen - AWST-6000
KlikaanKlikuit
Bewegingsmelder AWST-6000
4
FIBARO Motion Sensor - 4-in-1 multi-sensor
FIBARO
Motion Sensor - 4-in-1 multi-sensor
5
Aqara - bewegingssensor lamp binnen - zigbee sensor - zigbee
Aqara
Bewegingssensor lamp binnen

Dit zijn ze, de 5 beste bewegingssensoren van 2024

1. Philips Hue Bewegingssensor – Beste draadloze bewegingssensor

Philips Hue bewegingssensor
Bekijk bewegingssensor

De Philips Hue bewegingssensor biedt jou echt een heleboel opties, jij kunt hem namelijk voor binnen en voor buiten gebruiken zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen. Het grote voordeel is dan ook dat jij hem overal neer kunt hangen waar jij dat wilt. Zo kun je hem aan een muur hangen maar je zou er ook voor kunnen kiezen om hem aan het plafond te hangen. Waar jij vindt dat je een bewegingssensor nodig hebt kun je hem ook ophangen, jij kunt dat helemaal zelf bepalen. Wat nog een heel erg groot voordeel is dat is dat jij de Philips Hue bewegingssensor via een app op jouw telefoon kunt bedienen. Als jij wilt kun je zelfs meerdere Philips Hue bewegingssensoren koppelen en met dezelfde app op jouw telefoon bedienen. Jij kunt daarmee bijvoorbeeld instellen hoe sterk jij het licht wilt hebben, zo kun je er dus voor kiezen dat het in de nacht niet een te fel licht is.

Een bewegingssensor is handig omdat je dan niet meer naar de lichtknop hoeft te zoeken in het donker, zodra de bewegingssensor jou in het oog heeft gaat het licht aan. Dit kan jou heel veel voordeel bieden, als je bijvoorbeeld in de nacht naar het toilet moet dan gaat het licht voor jou vanzelf aan. Het is dan ook wel heel erg makkelijk om een Philips Hue bewegingssensor op te hangen, jij hoeft namelijk geen rekening ermee te houden dat er een stopcontact in de buurt zit want de Philips Hue bewegingssensor kun je makkelijk ophangen zonder dat je een stopcontact nodig hebt. Hij werkt namelijk op batterijen. Doordat hij op batterijen werkt kun je hem op een makkelijke manier verplaatsen. Je hangt het houdertje op met een schroefje, het houdertje bevat een magneet. Aan die magneet kun jij dan de Philips Hue bewegingssensor hangen.

Pluspunten
 • Zowel voor binnen als voor buiten verkrijgbaar (ander product)
 • Je kunt zelf de lichtsterkte bepalen
 • Kunt hem overal plaatsen
 • Werkt via een app op de telefoon
 • Werkt met Homekit, Home Assistant, Homey etc.
Minpunten
 • Je moet goed opletten dat de batterijen niet leeg zijn
 • Je hebt een Hue bridge nodig om deze bewegingsmelder te gebruiken

De Philips Hue Bewegingssensor is verkrijgbaar bij:

2. Philips Hue Buitensensor – Beste bewegingssensor voor buiten

Philips Hue Bewegingssensor Buiten
Bekijk bewegingssensor

Een bewegingssensor is heel erg fijn, vaak heb je geen stopcontact buiten waardoor verlichting aansluiten heel erg lastig is. Of je hebt wel licht maar het is te fel en die brand de hele nacht. Een Philips Hue buitensensor biedt voor jou de ideale uitkomst omdat die veel goede opties te bieden heeft. Je hoeft geen grote gaten te boren want met een klein schroefje kun jij hem al ophangen. Je hoeft ook nog eens geen stroom te hebben want de Philips Hue buitensensor gaat op batterijen. Het enige wat jij hoeft te doen is in de gaten houden of de batterijen niet leeg zijn maar dat heb je snel genoeg door.

Met de Philips Hue buitensensor zul jij merken dat je geen omkijken meer hebt naar het licht. Jij kunt hem koppelen aan een app op jouw telefoon en hem daarmee instellen. Zo kun jij ervoor kiezen om er meerdere aan elkaar te koppelen maar je kunt ook bepalen hoe fel jij het licht wilt hebben. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om er een timer op te zetten zodat hij altijd brand. Met de Philips Hue buitensensor zijn er veel opties om hem helemaal tot jouw persoonlijke instellingen te zetten.

Pluspunten
 • Doordat hij op batterijen werkt kun je hem overal plaatsen
 • Hij kan tegen weer en wind dus kunt hem makkelijk buiten hangen
 • Je voelt je veilig doordat je het gelijk weet als er iemand in je tuin is
Minpunten
 • Het kan gebeuren dat de batterijen leeg zijn
 • Het bereik is heel groot dus hij kan ook mensen zien die niet in de tuin zijn
 • Je hebt een Hue bridge nodig om deze bewegingsmelder te gebruiken

De Philips Hue Buitensensor is verkrijgbaar bij:

3. KlikaanKlikuit Bewegingsmelder AWST-6000 – Beste inbouw bewegingssensor

KlikAanKlikUit Draadloze Bewegingsmelder voor Binnen - AWST-6000
Bekijk bewegingssensor

Met de KlikaanKlikuit bewegingsmelder creëer jij een veilige omgeving voor jezelf. Jij kunt hem zo neerhangen dat je overal licht hebt, zelfs als er geen stopcontact is kun jij met de KlikaanKlikuit bewegingsmelder licht maken. Zodra jij in de buurt komt van de KlikaanKlikuit bewegingsmelder zal hij merken dat je er bent en dan springt er vanzelf licht aan. Voor jou geen onveilige plekken meer in huis omdat jij overal licht zult hebben.

De KlikaanKlikuit bewegingsmelder is een heel erg makkelijk te bevestigen, doordat je er geen stroom voor nodig hebt kun je hem overal plaatsen waar jij hem nodig hebt. Je hoeft er enkel maar een paar batterijen in te stoppen en jij hebt licht waar je wilt. Met de KlikaanKlikuit bewegingsmelder is het letterlijk een kwestie van klik aan en klik uit om hem in en uit te schakelen. Zelfs als jij geen verstand hebt van een bewegingsmelder kun jij met deze overweg.

Pluspunten
 • Geen stroom voor nodig
 • Makkelijk te installeren
 • Geeft veiligheid
 • Meerdere bewegingssensoren aan elkaar te schakelen
 • Groot bereik
Minpunten
 • Je krijgt geen melding als de batterij leeg is
 • Hij kan enkel binnen worden geplaatst

De KlikaanKlikuit Bewegingsmelder AWST-6000 is verkrijgbaar bij:

4. FIBARO Motion Sensor - 4-in-1 multi-sensor – Beste bewegingssensor met temperatuursensor, lichtsensor en acceleratiemeter.

FIBARO Motion Sensor - 4-in-1 multi-sensor
Bekijk bewegingssensor

Als je een echte hightech bewegingssensor wilt hebben dan ben jij met de FIBARO Motion Sensor – 4-in-1 multi-sensor helemaal blij. Deze kan namelijk niet alleen beweging en trillingen detecteren maar kan ook nog veel meer dan dat. Je kunt zelf instellen hoe gevoelig jij de FIBARO Motion Sensor – 4-in-1 multi-sensor wilt hebben. Buiten dat kan hij kan jou bijvoorbeeld ook de temperatuur vertellen in de ruimte waar hij zich bevindt. Je kunt zelfs de kleur van jouw FIBARO Motion Sensor – 4-in-1 multi-sensor instellen, het persoonlijk instellen is een belangrijke stap.

Doordat de FIBARO Motion Sensor – 4-in-1 multi-sensor draadloos is kun je hem makkelijk plaatsen waar jij dat wilt. Zo kun je hem bijvoorbeeld op het plafond plaatsen maar ook aan de muur. Jij kunt hem dus overal binnen in het huis plaatsen om een oogje in het zeil te houden. Door hem helemaal in te stellen zoals jij dat zelf wilt kun jij je een stuk veiliger voelen in huis. Als jij er meerdere aan elkaar koppelt dan kan de FIBARO Motion Sensor – 4-in-1 multi-sensor zelfs het aantal personen in de ruimte tellen waar hij zich bevindt.

Pluspunten
 • Plaatsbaar waar jij wilt
 • Eenvoudig te installeren
 • Vertelt jou de temperatuur
 • Gevoeligheid kun je zelf instellen
 • Te bedienen via een app
Minpunten
 • Enkel voor binnen

De FIBARO Motion Sensor - 4-in-1 multi-sensor is verkrijgbaar bij:

5. Aqara Bewegingssensor lamp binnen – Beste bewegingssensor met zigbee

Aqara - bewegingssensor lamp binnen - zigbee sensor - zigbee
Bekijk bewegingssensor

Een bewegingssensor neem je natuurlijk omdat je ergens licht wilt waar je het normaal niet hebt. Of je kunt het nemen omdat je in het donker moeilijk de lichtknop kunt vinden. Als jij een Aqara bewegingssensor ophangt dan ben jij ervan verzekerd dat je licht hebt. En omdat de Aqara bewegingssensor ook nog eens geen stopcontact nodig heeft kun je hem ook overal plaatsen waar jij dat in gedachte hebt. Als je wilt kun je hem aan het plafond hangen maar je kunt hem ook in de garage of de kelder hangen.

Als jij een Aqara bewegingssensor in huis hebt dan kun jij je ook een stuk veiliger voelen. Als er geen beweging is dan zal de Aqara bewegingssensor niets detecteren en dus ook niet aangaan. Als jij dus niet in die ruimte bent en de sensor springt aan dan heb je grote kans dat de bewegingssensor iets heeft gezien. Wat ook een voordeel is dat jij nergens meer hoeft te zoeken naar een lichtknop, als de bewegingssensor jou ziet dan zal het licht aangaan en dan kun jij alles zien.

Pluspunten
 • Draadloos
 • Eenvoudig te plaatsen
 • Overal binnen te bevestigen
 • Bedienbaar via app
Minpunten
 • Kan enkel binnen gebruikt worden

De Aqara Bewegingssensor lamp binnen is verkrijgbaar bij:

Beste bewegingssensor voor binnen en buiten

Om de beste bewegingssensor te vinden voor jou kun je dus met veel dingen rekening houden. Zo heb je de keuze of je hem binnen of buiten nodig hebt. Als jij er eentje voor binnen koopt dan kun je die niet buiten gebruiken. Een binnen bewegingssensor kan namelijk niet tegen water terwijl een buitencamera dat wel kan.

Ook heb je de keuze of je een bewegingssensor wilt die te bedienen is via app of zonder app. Als jij er eentje neemt met app dan heb je daar veel meer keuze in en vaak ook nog eens met meerdere opties. Zo kun je kiezen voor een bewegingssensor die ook de temperatuur in de kamer meet. Bij veel merken kun je er ook voor kiezen om meerdere bewegingssensoren aan elkaar te koppelen wat een groot voordeel kan bieden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een bewegingssensor?

Om ervoor te zorgen dat je de beste bewegingssensor koopt is het belangrijk dat je goed let op wat je zelf wil en wat er in jouw situatie van toepassing is.

Bewegingssensor voor binnen of voor buiten?

Het is allereerst van belang om te kijken waar de bewegingssensor moet komen. Als deze buiten moet komen dan valt er al een groot deel van het aanbod af omdat deze niet geschikt zijn. Buitensensoren zijn echter vaak een stuk duurder, dus het is zonde van je geld om buitensensoren binnen op te hangen. Daarnaast hebben buitensensoren vaak een net wat grotere sensor omdat de oppervlakken buiten vaak wat groter zijn waarop ze beweging moeten detecteren.

Met of zonder app bediening

De meeste bewegingssensoren zijn tegenwoordig met behulp van een smart home systeem via een app in te stellen. Is dit een functionaliteit die je wenst, let hier dan op voor aankoop van het apparaat. Kijk daarnaast ook of de bewegingssensor compatibel is met het smart home systeem dat je gebruikt. Niet elk smart home systeem kan met elke sensor overweg.

Constante voeding of op accu/batterijen?

Sommige bewegingsmelders hebben constante voeding nodig. Hiervoor dient er dus een kabel naar de plek van de sensor getrokken te worden. Als dit bij de bouw niet voorbereid is dan kan het een betere keuze zijn om te kiezen voor bewegingssensoren op accu of batterijen. Deze moet je natuurlijk wel af en toe opladen, maar de meeste sensoren geven ruim van tevoren aan dat de batterijen bijna leeg zijn. Hierdoor heb je genoeg tijd om de batterijen te vervangen.

Ben je handig of niet?

De meeste bewegingssensoren kun je ophangen zonder dat je hoeft te boren maar bij sommige modellen zal er iets van montage gemaakt moeten worden. Als je zelf niet zo handig bent kan je dit natuurlijk ook door iemand anders laten doen. De meeste klusjesmannen draaien hun hand niet om voor dit soort klusjes, en anders zijn er ook bedrijven die complete installaties verzorgen.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie