De 5 beste compressors van 2024

Een compressor is een apparaat die lucht uit de omgeving aanzuigt, samenperst en vervolgens omzet in een gewenste luchtdruk. Dit wordt ook wel uitgedrukt in bar. Het aanzuigvermogen, de tankinhoud en gecreëerde luchtdruk bepalen of een compressor geschikt is voor een klus. Maar aan wat voor klussen kun je dan denken? Om een paar voorbeelden te noemen: het opblazen van je luchtbed of race-fietsbanden. Of het kan worden ingezet voor luchtgereedschap, zoals pneumatische slagmoersleutels of pneumatische tackers. Andere klussen zijn bijvoorbeeld het schoonspuiten van je werkplaats of het opblazen van je autobanden. Kleine of grote klus, het maakt allemaal niet uit! Met een goede compressor kom je er altijd wel uit. Heb jij eentje nodig? En wil jij een compressor kopen? Dan moet je gauw verder lezen. We delen namelijk graag de 5 beste compressors met jou!

Merk
Model
1
Airpress 36839-1 - Compressor
Airpress
HL 310-25
2
Stanley 8117180STN067 compressor olievrij
Stanley
8117180STN067
3
HBM machines 24 Liter 1 PK Professionele Low Noise Compressor
HBM
24 Liter Professionele Low Noise Compressor
4
Bosch EasyPump Accupomp
Bosch
EasyPump Accupomp
5
Powerplus POWX1721 Compressor
Powerplus
POWX1721 Compressor

Dit zijn ze, de 5 beste compressors van 2024

1. Airpress HL 310-25 – Beste oliegesmeerde compressor

Airpress 36839-1 - Compressor
Bekijk compressor

Airpress is hét merk voor schroef- en zuigercompressoren. Logisch dat dit merk ook in ons favorieten lijstje zit! De Airpress HL 310-25 is geschikt voor de doe-het-zelvers en hobby klussers. Het is een sterke compressor die geschikt is voor het vullen van banden, schoonblazen, takelwerk en een kleine slagmoersleutel. De werkdruk bedraag 6 bar.

Kenmerkend voor dit model is dat het beschikt over 2 universele snelkoppelingen. Het is uitgevoerd met snelaansluitingen voor maximale en gereduceerde druk. Deze koppelingen worden ook wel Euro en Orion genoemd. De eerste heeft dus een grote luchtdoorlaat en de tweede een kleinere. Het is een oliegesmeerde compressor die over een 2 pk motor met 1 cilinder beschikt. Het produceert 2850 RPM wat leidt tot een capaciteit van 157 liter per minuut. Deze compressor is voorzien van een luchtfilter die de binnenkomende lucht zuivert. Zo krijg je schone perslucht.

Wat betreft veiligheid is het compressorblok voorzien van thermische beveiliging. Deze beveiliging beschermt tegen overspanning. Ook is er bij de gereduceerde druk snelaansluiting een veiligheidsventiel te vinden. Dit ventiel gaat automatisch open zodra de maximale druk in het drukvat wordt overschreden. Zo kan er lucht ontsnappen en wordt er een veilig drukniveau bereikt.

Daarnaast is er nagedacht over het gebruikersgemak. Zo is de Airpress HL 310-25 voorzien van een drukschakelaar die zelf aan- en uitschakelt. Deze schakelaar stopt vanzelf met pompen als het drukvat vol is. Zodra dit vat leeg raakt, gaat de schakelaar weer aan. Het vat wordt dan weer volgepompt. Omdat het een oliegesmeerd model is, moet je het oliepeilglas regelmatig controleren. Vervang de olie minstens 1 keer per jaar, zodat de kwaliteit behouden blijft. Zo blijf je voor een lange tijd genieten van deze compressor!

Pluspunten
 • Twee universele snelkoppelingen: Euro en Orion
 • Eenvoudig te gebruiken door de wielen en het handvat
 • Voorzien van een trillingsdemper
Minpunten
 • Maakt relatief veel geluid: 96dB op 0 meter afstand

De Airpress HL 310-25 is verkrijgbaar bij:

2. Stanley 8117180STN067 – Beste olievrije compressor

Stanley 8117180STN067 compressor olievrij
Bekijk compressor

Met de Stanley 8117180STN067 compressor kan jij als doe-het-zelver makkelijk aan de slag! Het is geschikt voor het schoonblazen van je gereedschap of je werkplaats. Ook kan je het gebruiken voor het oppompen van banden of uitvoeren van schilderwerk. Daarnaast is het geschikt voor het aandrijven van luchtgereedschap. Hierbij kun je denken aan een schuurmachine, zandstraler of beitelhamer. Dit kan allemaal eenvoudig!

Het is een olievrije compressor. Het grote voordeel hiervan is dat het erg onderhoudsvriendelijk is. Ook blazen ze olievrije lucht uit. Dit kan erg belangrijk zijn voor speciale spuittoestanden of gevoelig apparatuur. Erg handig dus! Deze compressor heeft een luchtdruk van 10 bar en een tankinhoud van 50 liter. Ook heeft het een netto capaciteit van 138 liter per minuut. Met een decibel van 97 maakt dit model aardig wat geluid.

Doordat het model wielen en een handvat heeft, kun je het eenvoudig verplaatsen. Wat betreft de vorm is het verticaal geplaatst. Zo neemt de compressor weinig ruimte in beslag. Misschien ook een leuk extraatje is: het heeft een trendy gele kleur. Het doet dus niet alleen z’n werk, maar ziet er ook nog eens cool uit. Dat is altijd mooi meegenomen!

Pluspunten
 • Geschikt voor lichte werkzaamheden en zwaarder pneumatisch gereedschap
 • Olievrij: weinig onderhoud
 • Neemt weinig ruimte in beslag door de vorm
Minpunten
 • Wat duurdere compressor

De Stanley 8117180STN067 is verkrijgbaar bij:

3. HBM 24 Liter Professionele Low Noise Compressor – Beste stille compressor

HBM machines 24 Liter 1 PK Professionele Low Noise Compressor
Bekijk compressor

Met de HBM 24 Liter Professionele Low Noise Compressor heeft HBM een top product op de markt gebracht. En we vertellen je graag waarom! We beginnen met de belangrijkste eigenschap: het is een enorm stille compressor. Met een decibel tot maximaal 60 is dit een uiterst stil model. Hierdoor is het ook geschikt voor werkzaamheden binnenshuis. Hoewel het dus een laag decibel heeft, produceert het zeker voldoende werkkracht. Het heeft een maximale werkdruk van 8 bar en een luchtopbrengst van minstens 125 liter per minuut. Hierdoor is dit model perfect voor grotere werkzaamheden.

Daarnaast is de motor onderhouds- en olievrij. Dit is gunstig voor de levensduur van de compressor. Het is een 1 pk motor met 2 cilinders. Bij de HBM 24 Liter Professionele Low Noise Compressor wordt er standaard een veiligheidsventiel en reduceerventiel meegeleverd. De reduceerventiel is voorzien van koppeling en manometer. Hierdoor kun je verschillende systemen koppelen. Daarnaast heeft het een ketelinhoud van 24 liter. Wederom maakt deze eigenschap de compressor geschikt voor langdurige en grote werkzaamheden.

Er is nagedacht over het ontwerp. Het is voorzien van 4 wielen, heeft een laag gewicht van 22,5 kilogram en een compacte vorm. Hierdoor kun je het makkelijk en veilig vervoeren en/of verplaatsen. Ideaal voor professionals die altijd luchtdruk bij de hand moeten hebben. Of het nou in kleine ateliers of op grote bouwwerven is! Dat maakt helemaal niks uit. Dit model is voorzien van een ingebouwde aftapkraan en vochtafscheider. De kraan houdt het water en lucht gescheiden. De vochtafscheider voorkomt dat er vocht vrijkomt tijdens het gebruik van de compressor.

Pluspunten
 • Met maximaal 60 dB erg stil in gebruik
 • Onderhouds-en olievrije motor; gunstig voor levensduur
 • Makkelijk te vervoeren en/of verplaatsen door wielen, laag gewicht en compactheid
Minpunten
 • Een wat hogere prijs

De HBM 24 Liter Professionele Low Noise Compressor is verkrijgbaar bij:

4. Bosch EasyPump Accupomp – Beste draagbare compressor

Bosch EasyPump Accupomp
Bekijk compressor

Ook het merk Bosch mag niet ontbreken in onze top 5. Dit merk is een belangrijke aanbieder op het gebied van gereedschap. Zo hebben ze ook compressors in hun assortiment! Een voorbeeld hiervan is de Bosch EasyPump Accupomp. Wat deze compressor zo uniek maakt, is dat het draagbaar en compact in formaat is. Zo kun je het apparaat gemakkelijk meenemen en verplaatsen. Hoewel het dus klein is, levert het grootse prestaties. Met een maximale werkdruk van 10,3 bar is het geschikt voor verschillende werkzaamheden. Denk hierbij maar aan het oppompen van ballen, banden of luchtmatrassen. Ook is het geschikt voor het meten van de bandenspanning.

Dit model is voorzien van een real-time meting van de compressor en een voorkeuzefunctie. Hierdoor ben je voorzien van nauwkeurige en comfortabele resultaten tijdens het oppompen. Deze resultaten kun je aflezen via een groot display. De display heeft een duidelijke en gebruiksvriendelijke interface en is afleesbaar bij daglicht. Hier installeer je de gewenste druk vooraf. Is deze druk bereikt? Dan stopt de compressor automatisch. Erg praktisch allemaal! Wat betreft gebruiksgemak is er nog meer: zo beschikt de Bosch EasyPump Accupomp over verschillende adapters. Deze zijn verborgen in het handvat, zodat je ze altijd bij de hand hebt.

Het heeft ook een geïntegreerde accu en USB-C® oplaad-functie. Gebruik je de compressor niet en wil je het opruimen? Dan kun je het mooi opbergen in de meegeleverde katoenen opbergtas. Zo zorg je ervoor dat het apparaat niet beschadigd raakt.

Pluspunten
 • Inclusief real-time meting en voorkeuzefunctie
 • Gebruiksvriendelijke display
 • Heeft een handvat waarin je adapters kunt bewaren
 • Relatief goedkoop
Minpunten
 • Niet verrijdbaar

De Bosch EasyPump Accupomp is verkrijgbaar bij:

5. Powerplus POWX1721 Compressor – Beste kleine compressor

Powerplus POWX1721 Compressor
Bekijk compressor

We eindigen dit lijstje met een andere top compressor. Alleen maar hoge kwaliteit in ons favorieten lijstje! De Powerplus POWX1721 Compressor is geschikt voor lichte en kortstondige klussen. Die kun je eenvoudig en snel uitvoeren. Je kunt hierbij denken aan werkzaamheden, zoals het oppompen van banden, ballen en matrassen. Of het gebruik van luchtgereedschappen, zoals een bandenvulpistool, beitelhamer, blaaspistool, boormachine, ratelsleutel, slagmoersleutel en tacker.

Door het formaat, gewicht (minder dan 10 kilo) is het een draagbare compressor. Dit maakt het ook heel geschikt voor mobiel gebruik. Het handige handvat maakt dit ook mogelijk. Deze kleine compressor is olievrij en vergt daarmee weinig onderhoud. Ideaal voor iedereen die er niet te veel naar om wil kijken. Het is ook voorzien van een handige drukregelaar waarmee je eenvoudig de druk kunt instellen. Door middel van de manometer kun je de druk aflezen. Zo kun je precies zien onder welke druk je werkt.

Het genereert een krachtige werkdruk. Het kleine vat (6 liter) vult zicht snel door de hoge luchtopbrengst van 180 liter per minuut. Hierdoor heb je een constante druk van 8 bar. Je krijgt dan een krachtige perslucht. De Powerplus POWX1721 Compressor heeft een decibel van 97 dB op 4 meter afstand. Bij een afstand van 0 meter is dit een decibel van 117. Bovendien is de compressor voorzien van een vrouwelijke snelkoppeling. Hierop kun je een slang met mannelijke nippel op aansluiten.

Pluspunten
 • Olievrij, dus weinig onderhoud
 • Heeft een drukregelaar waarmee je makkelijk de druk kunt instellen
 • Geschikt voor mobiel gebruik door klein formaat en licht gewicht
Minpunten
 • Maakt relatief veel geluid

De Powerplus POWX1721 Compressor is verkrijgbaar bij:

Wat is een compressor?

We geven je graag nog wat meer informatie over dit handige apparaat. Want wat is een compressor precies? Zoals je nu wel weet: het is een apparaat die lucht uit de omgeving aanzuigt. Deze lucht wordt vervolgens samengeperst en omgezet in een gewenste luchtdruk. Er wordt dus perslucht gecreëerd. Dit is handig voor verschillende soorten klussen: een luchtbed opblazen, banden van je auto of fiets oppompen of je werkplaats schoonspuiten. Ook is het geschikt voor luchtgereedschap, zoals een boormachine of blaaspistool. Enorm divers dus!

Er bestaan verschillende soorten compressors: de zogenaamde zuigercompressors en schroefcompressors. De eerste soort is de meestvoorkomende. Hierbij wordt het lucht door middel van zuigers op de gewenste druk gebracht. Bij de tweede soort gaat dit door middel van schroeven. Dit zijn 2 parallel geplaatste schroeven met in elkaar grijpende profielen. Ze leveren meer lucht dan zuigercompressors. Er bestaan nog meer soorten, maar dit zijn de twee meest voorkomende.

Hoe werkt een compressor?

En hoe werkt een compressor dan? Hoe creëert zo’n apparaat perslucht? Dit wordt gedaan door de ingebouwde zuiger (bij een zuigcompressor uiteraard). De zuiger gaat op en neer en hierdoor wordt er luchtdruk opgebouwd. De snelheid waarmee dit gebeurt, hangt af van het aantal cilinders. Hoe meer cilinders, hoe sneller. De zuiger trekt het lucht van buiten naar binnen en transporteert dit naar de compressiekamer. In deze kamer wordt de perslucht gecreëerd en wordt het opgeslagen in het drukvat. Daardoor kun jij je banden oppompen of het luchtgereedschap gaan gebruiken.

Veelgestelde vragen over compressors

 • Wat kun je allemaal doen met een compressor?

  Je kunt een compressor voor verschillende kleine en grote werkzaamheden gebruiken. Zo kun je er banden mee oppompen, nietjes en spijkers schieten, verf spuiten, werkplaatsen schoonmaken, kitten, zandstralen, boren, slijpen en moeren vast- en los draaien. Van alles dus!

 • Wat voor compressor heb ik nodig voor spuiten?

  Als je gaat verfspuiten, heb je een compressor nodig met een constante en hoge druk. Om precies te zijn: eentje met een minimale werkdruk van 5 bar. Ook wordt het aangeraden om een compressor te gebruiken met een luchtopbrengst van minstens 400 liter per minuut en een ketelinhoud van minstens 24 liter. Zo weet je zeker dat je mooi en goed werk levert.

 • Wat zijn de basisonderdelen van een compressor?

  De specifieke onderdelen van een compressor kunnen uiteraard per merk en/of model verschillen. Toch zijn er wat basisonderdelen te noemen! Zo beschikken ze over manometers, luchtfilters, drukschakelaars en veiligheidsventielen. Ook hebben ze trillingsdempers, drukregelaars, aftapkranen en terugslagkleppen. Enkele onderdelen zijn ook kogelkranen, pompen en thermische beveiligingen.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie