De 5 beste grasmaaiers van 2024

Een grasmaaier kopen is tegenwoordig net wat complexer in vergelijking met vroeger. Toen was het namelijk zo dat er op de markt slechts een handvol mogelijkheden terug te vinden waren. Tegenwoordig is dat wel even anders. Bij een grasmaaier kopen dient er op de dag van vandaag dan ook rekening te worden gehouden met een groot aantal verschillend eisen. Dient de grasmaaier bijvoorbeeld stroom te krijgen via een draad of wordt er gebruik gemaakt van een accu? Over welke capaciteit dient ze verder te beschikken en zijn er bepaalde accessoires waar je behoeften aan hebt? In ieder geval, op deze pagina stellen we graag de 5 beste grasmaaiers van 2024 aan je voor!

Merk
Model
1
Bosch AFS 23-37 Bosmaaier - 950 W - Met mes en draad
Bosch
AFS 23-37
2
GARDENA Kooimesmaaier 400C Grasmaaier
GARDENA
Kooimesmaaier
3
Powerplus POWXG6212T Tuingereedschapset Grasmaaier 1300W
Powerplus
POWXG6212T
4
WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier - 1400 W
WOLF-Garten
A 340 E
5
Bosch ARM 32 Grasmaaier - 1200 W
Bosch
ARM 32

Dit zijn ze, de 5 beste grasmaaiers van 2024

1. Bosch AFS 23-37 – Beste bosmaaier

Bosch AFS 23-37 Bosmaaier - 950 W - Met mes en draad
Bekijk grasmaaier

De Bosch AFS 23-37 maakt het mogelijk om aan bosmaaien te doen met een draad of een mes. Het mes van 23 centimeter zorgt ervoor dat je op een efficiënte manier het hardnekkige onkruid te lijf kan gaan. De draad die beschikt over een diameter van 37 centimeter zorgt er dan weer voor dat je in een handomdraai zowel gazons als graskanten kan bewerken. Verder is het zo dat je bij dit apparaat kan rekenen op een capaciteit van 950 watt. Het vermogen bedraagt 1,3 pk. Dit vermogen zorgt ervoor dat ze zich uitstekend leent voor het zwaardere werk. Bovendien ben je altijd verzekerd van uitstekende snoeiprestaties.

Wanneer je ervoor kiest om deze bosmaaier aan te schaffen dien je er wel rekening mee te houden dat deze over een behoorlijk stevig gewicht beschikt. Dit gewicht van 5,3 kilogram is dan ook best wat zwaarder dan het gemiddelde gewicht van een dergelijke machine. Deze Bosch grasmaaier werkt wel erg comfortabel. Dit als gevolg van de verstelbare schouderriem en de aanwezige fijne handgreep. Tot slot dient er wel rekening mee te worden gehouden dat er voor deze Bosch grasmaaier geen onkruidborstel beschikbaar is. Dit gezegd hebbende is dit zonder twijfel een uitmuntende grasmaaier die het overwegen zeker en vast meer dan waard is.

Pluspunten
 • Voorzien van een verstelbare schouderriem en handige handgreep
 • Eenvoudig wisselen tussen het mes en de draadspoel
 • Geweldige snoeiprestaties door het vermogen van 1,3 pk
Minpunten
 • Vrij zwaar gewicht van 5,3 kilogram
 • Er is een verlengsnoer vereist

De Bosch AFS 23-37 is verkrijgbaar bij:

2. GARDENA Kooimesmaaier – Beste handgrasmaaier

GARDENA Kooimesmaaier 400C Grasmaaier
Bekijk grasmaaier

Zou jij graag willen kunnen genieten van een echt verzorgd gazon? In dat geval kan het de moeite waard zijn om ervoor te kiezen om de GARDENA Kooimesmaaier aan te schaffen. Deze staat bekend als één van de beste handgrasmaaiers op de markt. Dit is het gevolg van het speciale messensysteem dat erbij aanwezig is. Bovendien is het zo dat deze grasmaaier uiteraard bijzonder stil werkt en ook nog eens zeer milieuvriendelijk is. Voor mensen met groene vingers en een hart voor ons milieu is dit dan ook zeker een interessante grasmaaier om te overwegen.

Het is mogelijk om gebruik te maken van deze GARDENA Kooimesmaaier voor alle types gazon tot ongeveer 250 vierkante meter. Voor deze kooimesmaaier C geldt dat deze beschikt over extra comfort elementen. Deze maaier beschikt over een speciale deflector welke ervoor zorgt dat het gras gecontroleerd op de grond terecht komt. Tot slot is er eveneens sprake van een aanwezige, ergonomisch gevormde handgreep. Dit heeft als gevolg dat je deze handgrasmaaier op een eenvoudige manier over je gazon duwt. De maaihoogte van deze handgrasmaaier is aan te passen.

Pluspunten
 • Beschikt over een zeer beperkt geluidsniveau
 • Het is mogelijk om de beugel in te klappen
 • De maaihoogte is instelbaar in 4 stappen
 • Uitgerust met extra comfort elementen
Minpunten
 • Er wordt geen grasopvangbak bijgeleverd

De GARDENA Kooimesmaaier is verkrijgbaar bij:

3. Powerplus POWXG6212T – Beste elektrische grasmaaier

Powerplus POWXG6212T Tuingereedschapset Grasmaaier 1300W
Bekijk grasmaaier

Het kopen van deze Powerplus POWXG6212T zorgt ervoor dat je de beschikking krijgt over een grasmaaier die beschikt over een maaibreedte van 32 centimeter. Bovendien is het mogelijk om een keuze te maken tussen drie verschillende maaihoogtes. Het gaat hierbij om de hoogtes variërend van 25 tot 65 mm. Wanneer je deze set aanschaft zal je kunnen vaststellen dat er ook een praktische grastrimmer deel van uitmaakt. Deze gaat de strijd aan met de grasranden en met de moeilijk bereikbare plaatsen voor de grasmaaier. Voor de trimmer geldt dat deze beschikt over een snijbreedte van 250mm. Deze complete set is een waardevolle set voor elke persoon met groene vingers.

Een niet onbelangrijk extra voordeel waar je bij het gebruik van deze grasmaaier op kan rekenen is de aanwezigheid van een 30l opvangbak. Deze is echter optioneel. Wanneer je dus met andere woorden liever werkt zonder opvangbak kan je hem perfect wegnemen. Gebruikmaken van deze Powerplus POWXG6212T zorgt er verder voor dat je kan genieten van een krachtige 1300W motor. Deze maakt het mogelijk om gazons te maaien tot wel 250 vierkante meter. De kabeltrekontlasting op allebei de systemen zorgt ervoor dat kan worden voorkomen dat de stroomkabel ongewenst wordt uitgetrokken tijdens het maaien.

Pluspunten
 • Een riante snijbreedte van 250mm
 • Je kan kiezen tussen drie verschillende maaihoogtes
 • Geschikt voor middelgrote grasperken tot wel 250 vierkante meter
 • Overbelastingbeveiliging zorgt voor extra veiligheid
Minpunten
 • Dit is geen accu grasmaaier

De Powerplus POWXG6212T is verkrijgbaar bij:

4. WOLF-Garten A 340 E – Beste prijs-kwaliteitsverhouding grasmaaier

WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier - 1400 W
Bekijk grasmaaier

De WOLF-Garten A 340 E is een elektrische grasmaaier die bijzonder geschikt is voor de tuinliefhebber. Het betreft hier een flexibele en functionele en efficiënte gazonmaaier die zich kenmerkt door een uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding. Deze elektrische grasmaaier beschikt over een krachtige motor en heeft een comfortabele uitrusting. Het is mogelijk om deze te kopen met verschillende maaimodellen. Deze grasmaaier is geschikt voor een gazon met een oppervlakte oplopend tot 250 vierkante meter. Bij het kopen van deze grasmaaier kan je rekenen op de aanwezigheid van een grasopvangbak met een inhoud van 30 liter. De inklapbare duwboom zorgt ervoor dat het mogelijk is om dit apparaat op een eenvoudige manier op te bergen. Dit ook in bijvoorbeeld een kleine garage.

De duwboom die aanwezig is bij deze WOLF-Garten A 340 E beschikt over een softgrip die het mogelijk maakt om de grasmaaier comfortabel vast te houden. De vulindicator geeft daarbij aan op welk moment de opvangbak haar maximale capaciteit heeft bereikt. Daarnaast is het zo dat dit apparaat is voorzien van Flick-Flack kabelgeleiding. Deze zorgt ervoor dat de bekabeling zo ver mogelijk weg kan worden gehouden van de maairichting van de machine. Het CCM systeem zorgt er op haar beurt voor dat de machine niet alleen maait, maar ook verzamelt en mulcht. Een uitermate complete grasmaaier dus die een meerwaarde kan betekenen voor elk gazon!

Pluspunten
 • Ergonomische en krachtige motor
 • Verkrijgbaar in diverse maaimodellen
 • Grasopvangbak met een inhoud van 30 liter
 • Comfortabel te bedienen door softgrip
Minpunten
 • Niet voorzien van wielaandrijving

De WOLF-Garten A 340 E is verkrijgbaar bij:

5. Bosch ARM 32 – Beste compacte grasmaaier

Bosch ARM 32 Grasmaaier - 1200 W
Bekijk grasmaaier

De Bosch ARM 32 grasmaaier is een compacte maaier die het gras helemaal tot aan de rand weet te maaien. Dit betekent dat er na afloop geen trimwerk meer dient te worden verricht. De aanwezige graskam zorgt ervoor dat de ARM 32 automatisch zorgt voor nette randen langs bijvoorbeeld muren en tuinpaden. Het valt meteen op dat deze grasmaaier over een beperkt gewicht beschikt van amper 6,8 kilogram. Dit betekent dat hij zich zeer eenvoudig laat manoeuvreren. De zogenaamde Powerdrive-motor zorgt ervoor dat er altijd kan worden gerekend op betrouwbare maaiprestaties. Dit ook in lastige situaties.

Door gebruik te maken van deze Bosch ARM 32 zorg je ervoor dat je zowel kleine als middelgrote gazons perfect kan maaien. Deze grasmaaier is voorzien van een grasopvangbak met een capaciteit van 31 liter. Deze maakt het mogelijk om het gemaaide gras eenvoudig af te voeren. Je moet er bij het kopen van deze Bosch ARM 32 rekening mee houden dat gebruikmaken van een verlengsnoer is vereist. Een klein nadeel is ook terug te vinden in het geluid dat de machine produceert. Met een geluidsniveau van 96 db is ze toch wel vrij luidruchtig.

Pluspunten
 • De grasmaaier zorgt voor nette randen
 • Een compacte en eenvoudig hanteerbare grasmaaier met een licht gewicht
 • Geschikt voor zowel kleine als middelgrote gazons
 • Voorzien van een 31 liter grasopvangbak
Minpunten
 • Gebruikmaken van een verlengsnoer is eigenlijk een absolute vereiste
 • Het geluidsniveau van 96 db is aanzienlijk

De Bosch ARM 32 is verkrijgbaar bij:

Grasmaaier kopen: waar je op moet letten

Een grasmaaier kopen was in het verleden behoorlijk eenvoudig. Dat was niet in het minst het gevolg van het feit dat er op de markt slechts een beperkt aantal opties waren terug te vinden. Tegenwoordig is dat wel even een ander verhaal. Het aanbod met grasmaaiers is door de jaren heen dan ook aanzienlijk uitgebreid. Bij een grasmaaier kopen moet je op de dag van vandaag dan ook rekening houden met tal van verschillende aandachtspunten. Denk hierbij onder meer aan:

 • Het type grasmaaier welke je gaat kopen;
 • Welke oppervlakte van gazon ze moet zien te maaien;
 • Of ze voorzien moet zijn van een mulchfunctie of niet;
 • De maaihoogte die bij voorkeur instelbaar dient te zijn;
 • Over welk geluidsniveau de grasmaaier mag beschikken;

In het bijzonder twijfelen veel mensen tegenwoordig bijvoorbeeld tussen een grasmaaier met draad en een exemplaar met accu. Zomaar aangeven welke maaier nu precies voor jou de interessantste keuze zou zijn is niet mogelijk. Daarvoor is deze keuze immers te sterk afhankelijk van jouw situatie.

De voordelen van een accu grasmaaier

Het belangrijkste voordeel waar je op kan rekenen bij het gebruik van een accu grasmaaier heeft betrekking tot het feit dat je beschikt over een enorme bewegingsvrijheid. Indien je rekening dient te houden met de lengte van een kabel kan dat al snel zorgen voor bepaalde beperkingen. Bovendien is er altijd het risico dat de kabel in de messen draait met alle gevolgen van dien. In het bijzonder voor mensen die beschikken over een groot gazon of voor zij die bewegingsvrijheid een must vinden is de keuze voor een draadloze grasmaaier wellicht al snel gemaakt.

Accu grasmaaier of robotmaaier?

Heel wat mensen twijfel tegenwoordig tussen het kopen van een grasmaaier enerzijds en een robotmaaier anderzijds. Deze twijfels zijn opmerkelijk omdat beide apparaten toch behoorlijk verschillen ten opzichte van elkaar. Voor een accu grasmaaier geldt namelijk dat je alsnog zelf aan de slag moet gaan met het maaien van het gazon. Dat is niet zo bij een robotmaaier. Voor deze laatste geldt dat hij volledig zelfstandig kan werken. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld vaak weg bent van huis, maar je toch wil kunnen genieten van een mooi gemaaid gazon.

De robotmaaier dient echter ook nog een andere doelgroep. Het gaat hierbij om de mensen die lijden aan hooikoorts. Voor deze mensen is het een helse opdracht om zelf hun gazon te maaien. Gebruikmaken van een robotmaaier zorgt ervoor dat ze zich hier geen zorgen meer om hoeven te maken. Tegelijkertijd zijn ze echter toch nog steeds verzekerd van een mooi gemaaid gazon.

Veelgestelde vragen over grasmaaiers

 • Wat is de beste grasmaaier?

  Wat voor jou de beste grasmaaier is, is in de praktijk sterk afhankelijk van de voorkeuren waarover je beschikt. Veel mensen zweren bijvoorbeeld bij een traditionele grasmaaier die is voorzien van een draad. Dit terwijl anderen dan weer optimaal genieten van de bewegingsvrijheid die een accu grasmachine hen biedt. Het is in de praktijk vooral van belang om te zoeken naar een grasmachine die al jouw vooropgestelde verwachtingen weet in te lossen. Wat deze dan ook mogen zijn. Hou hierbij niet alleen rekening met je praktische voorkeuren, maar sta ook stil bij bijvoorbeeld de capaciteit van de opvangcontainer. Die ene grasmaaier die perfect weet te voldoen aan jouw vooropgestelde verwachtingen, dat is voor jou de beste grasmaaier op de markt.

 • Wat kost een grasmaaier?

  De kostprijs die je betaalt voor een grasmaaier kan sterk verschillen. In de praktijk is het zo dat de voordeligste exemplaren ergens in de prijsklasse zitten van tussen de 75 en 100 euro. Met dit budget kan je al een keuze maken uit een niet onaanzienlijk aantal grasmaaiers. Mag het toch net wat meer zijn? Dan kom je terecht in de budgetklasse van tussen de 100 en de 150 euro.

 • Hoe werkt een handgrasmaaier?

  Het merendeel van de grasmaaiers die je op vandaag kan gebruiken zorgen ervoor dat het gras wordt afgeslagen. Dat geldt niet voor de handgrasmaaier. Bij handgrasmaaiers is het dan ook zo dat ze de grassprieten afsnijden in plaats van afslagen. In de praktijk leidt dit vaak tot een merkbaar mooier eindresultaat. Het gras wordt gesneden doordat het tussen enerzijds een rollend kooimes en anderzijds een vast mes wordt geduwd.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie