De 5 beste kattenbakken van 2024

De kattenbak. Niet bepaalt het mooiste product dat in je huis staat, maar het is wel een noodzakelijk kwaad als je katten hebt en niet de mogelijkheid hebt om je katten naar buiten te laten gaan. Je huisdieren moeten toch immers hun behoeften kunnen doen. Gelukkig staat techniek en innovatie niet stil en je kunt tegenwoordig mooie en handige kattenbakken kopen die het leven een stuk leuker maken. Wil je een kattenbak kopen? Dan sta je versteld van de keuzes die je kunt maken en over hoeveel verschillende modellen er wel niet zijn.

De grote vraag is dan ook; “wat is de beste kattenbak?”. Dat is ook afhankelijk van wat je nodig hebt. Zoek je bijvoorbeeld een kattenbak met een mooi design of wil je juist een praktische kattenbak die zichzelf reinigt? Natuurlijk moet je er ook wel rekening mee houden dat de kattenbak groot genoeg is voor je kat of katten. De beste keuze kun je maken door kattenbak reviews te lezen, maar wij helpen je ook graag op weg. Daarom hebben we de beste kattenbakken voor je op een rijtje gezet.

Merk
Model
1
JC Pets Premium Kattenbak Systeem zelfreinigend
JC Pets
Premium Kattenbak Systeem
2
PeeWee Kattenbak XXL EcoDome Startpakket
PeeWee
Kattenbak XXL EcoDome
3
MakeSure Kattenbak Met Lade - Groen design
MakeSure
Kattenbak Met Lade
4
PETKIT® Pura MAX – Automatische Kattenbak – Kattenbak
PETKIT
Pura Max
5
Curver Kattenbak - Antraciet
Curver
Kattenbak

Dit zijn ze, de 5 beste kattenbakken van 2024

1. JC Pets Premium Kattenbak Systeem – Beste zelfreinigende kattenbak

JC Pets Premium Kattenbak Systeem zelfreinigend
Bekijk kattenbak

Het JC Pets Premium Kattenbak Systeem is een handige en gesloten kattenbak die zowel plezierig is voor jouw kat als voor jezelf. Dat heeft alles te maken met het unieke systeem. Urine wordt door de houtkorrels opgevangen en door het vocht veranderen ze in zaagsel. Dat door het filter in een aparte lade terechtkomt. Zo kun je vrij eenvoudig de kattenbak verschonen! Uitwerpselen zul je nog wel uit de kattenbak moeten scheppen.

De automatische kattenbak is groot genoeg voor zowel kittens als volwassen katten en wordt geleverd met een schep die je aan de zijkant van de kunststof bak kunt bevestigen. Door het filtersysteem krijgen vervelende geurtjes geen kans om zich door het huis te verspreiden, wat wel zo plezierig is voor het baasje. Bij de aanschaf van het JC Pets Premium Kattenbak Systeem wordt ook een zak van 2,5 kilo met speciale houtkorrels meegeleverd.

Pluspunten
 • Vieze geurtjes worden geweerd
 • Handig schoonmaaksysteem
 • Voldoende ruimte
 • Gesloten bak van polypropyleen
 • Schep meegeleverd
Minpunten
 • Speciale houtkorrels nodig voor optimale werking

De JC Pets Premium Kattenbak Systeem is verkrijgbaar bij:

2. PeeWee Kattenbak XXL EcoDome – Beste grote kattenbak

PeeWee Kattenbak XXL EcoDome Startpakket
Bekijk kattenbak

De PeeWee Kattenbak XXL EcoDome is een gebruiksvriendelijk en extra grote kattenbak voor meerdere katten of een grotere kat. Het is een gesloten kattenbak met filter en zo worden vieze geurtjes de kiem gesmoord. De speciale houten korrels die bij de bak horen absorberen urine extreem goed en de vochtige korrels veranderen in zaagsel dat via het rooster in een speciale lade terechtkomt. Zo kun je de bak eenvoudig schoon maken en houden! Uitwerpselen zul je nog wel uit de kattenbak moeten scheppen.

Wanneer je de PeeWee Kattenbak XXL EcoDome bestelt ontvang je de kattenbak, 3 kilo aan speciale houtkorrels, een poepschepje en een koolstoffilter. Zo kun je direct aan de slag met de gebruiksvriendelijke kattenbak.

Pluspunten
 • Koolstoffilter inbegrepen
 • Speciaal reinigingssysteem
 • Extra ruimte voor meerdere of grotere katten
 • Gesloten bak
 • Schep meegeleverd
Minpunten
 • Speciale houtkorrels nodig voor optimale werking

De PeeWee Kattenbak XXL EcoDome is verkrijgbaar bij:

3. MakeSure Kattenbak Met Lade – Beste design kattenbak

MakeSure Kattenbak Met Lade - Groen design
Bekijk kattenbak

Het oog wil ook wat en met de MakeSure Kattenbak met Lade heb je een design kattenbak in huis staan! Een groot voordeel is dat de kattenbak in meerdere kleuren verkrijgbaar is en optimaal comfort biedt aan je maatje. De binnenbak van de kattenbak is uitneembaar en dus eenvoudig schoon te maken terwijl het plateau aan de binnenkant ervoor zorgt dat je kat het kattengrind onder zijn of haar voetjes al grotendeels verloren is als hij of zij uit de bak komt.

De kattenbak met lade beschikt ook over mooi weggewerkte compartimenten waar je zakjes en het schepje in kunt opbergen. Zo houd je alles netjes bij elkaar en kun je binnen een handomdraai de kattenbak verschonen wanneer dat nodig is.

Pluspunten
 • Strak design
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar
 • Uitneembare binnenbak
 • Gemaakt van hout en PVC
 • Extra opbergvakjes
Minpunten
 • Kattengrind benodigd

De MakeSure Kattenbak Met Lade is verkrijgbaar bij:

4. PETKIT Pura Max – Beste robot kattenbak

PETKIT® Pura MAX – Automatische Kattenbak – Kattenbak
Bekijk kattenbak

De robotstofzuiger en -dweil zijn al langer apparaten die in ons huishouden het leven makkelijker maken, maar heb je wel eens nagedacht over een robot kattenbak? De PETKIT Pure Max is de beste robot kattenbak met slimme detectie die je kunt kopen en is dus ook volledig automatisch. De zelfreinigende kattenbak maakt het leven van zowel de kat als het baasje makkelijker. Super handig als je veel en lang van huis bent en door innovatieve technologieën en de ongevallen beveiligingssystemen is de kat ook altijd veilig. De kattenbak met Infraroodsensoren en gewichtssensoren detecteren hoe het met de kat en het gewicht is gesteld en geeft via de app een alarmering als er iets aan de hand is.

Via de app kun je makkelijk schema’s instellen en de kattenbak doet de rest. Eens in de 2 weken moet je het opgevangen vuil verwijderen en zo heb je dus weinig omkijken naar de kattenbak. Door de speciale deodorizer blijft het ook altijd lekker fris in huis en heb je geen last van vieze geurtjes. Je kunt eventueel via de app ook de metingen van de sensoren bekijken en de reiniging activeren.

Pluspunten
 • Veilige omgeving voor de kat
 • Automatisch reinigingssysteem
 • Weinig onderhoud nodig
 • Compleet pakket bij aanschaf
 • Te bedienen en in te stellen met een app
Minpunten
 • Hoge aanschafprijs

De PETKIT Pura Max is verkrijgbaar bij:

5. Curver Kattenbak – Beste goedkope kattenbak

Curver Kattenbak - Antraciet
Bekijk kattenbak

Een kattenbak hoeft geen honderden euro’s te kosten. Zelfs geen € 50,-. Mooie en stijlvolle kattenbakken kun je voor veel minder aanschaffen. Zoals de Curver Kattenbak die ook nog eens de beste goedkope kattenbak is die je momenteel kunt kopen. Het is een stevige Rattan kattenbak en hij ziet er ook nog eens stijlvol uit. Je vriendje kan op deze open kattenbak makkelijk zijn behoeftes doen en door het uitschuiven van de lade kun je al snel zien of je de bak moet verschonen.

De kattenbak werkt op kattengrind en dat is vaak een probleem. Katten lopen het grind uit de bak en dan wordt het vaak een zooitje. Maar met het ingebouwde plateau aan de binnenzijde kunnen katten al een groot deel van het grind onder de pootjes verliezen. Zo blijft de omgeving rondom de kattenbak fris en schoon.

Pluspunten
 • Gemaakt van stevig Rattan
 • Strak design
 • Goedkoop
 • Uitschuifbare lade
Minpunten
 • Open kattenbak

De Curver Kattenbak is verkrijgbaar bij:

Waar moet ik op letten bij het kopen van een kattenbak?

De ene kattenbak is de andere niet. Dat moge duidelijk zijn. Je kunt uit verschillende soorten kattenbakken kiezen en de keuze die je maakt is voor een groot deel afhankelijk van hoe groot de kat is, of je meerdere katten hebt en of je een zelfreinigende kattenbak wilt hebben. Het is in ieder geval belangrijk dat je kiest voor een kattenbak die weinig onderhoud nodig heeft of eenvoudig schoon te maken is. Zo hoef je niet uren per week te spenderen aan het reinigen van de kattenbak. Wat in alle eerlijkheid simpelweg niet het leukste klusje is om te doen.

Welke vulling heb ik nodig voor een kattenbak?

Wanneer je een kattenbak koopt is het slim om rekening te houden met welke vulling er benodigd is. Werkt de kattenbak op normaal kattengrind of heeft een speciale vulling nodig. Een aantal kattenbakken presteren alleen wanneer er voor speciaal vulmateriaal gekozen wordt. Dat heeft er vooral mee te maken, omdat deze vulling een speciale functie bezitten die ervoor zorgen dat de kattenbak optimaal presteert. Bijvoorbeeld kattenbakken met houtkorrels die ervoor zorgen dat vieze geurtjes worden geneutraliseerd en dat de bak makkelijker schoon te maken is.

Kattenbak vergelijken

Wanneer je een kattenbak koopt kun je ook nadenken over een gesloten of open kattenbak. Het voordeel van een gesloten kattenbak is dat vieze geurtjes en grind niet kan ontsnappen terwijl je vriendje privacy heeft. Anderzijds heb je minder goed zicht op hoe het met je vriendje en de kattenbak is gesteld. Ben je vaak of lang van huis? Kijk dan ook eens serieus naar luxueuze kattenbakken die ook een zelfreinigende functie hebben.

Veelgestelde vragen over kattenbakken

 • Hoe vaak moet je een kattenbak verschonen?

  Hoe vaak je de kattenbak moet verschonen is afhankelijk van welke kattenbak je hebt. Een aantal kattenbakken hebben minimaal onderhoud nodig, maar doorgaans moet je dagelijks uitwerpselen uit de bak scheppen en meerdere keren per week de bak verschonen.

 • Welke kattenbak stinkt niet?

  Gesloten kattenbakken en kattenbakker met koolstoffilters weren vieze luchtjes. Ook zelfreinigende kattenbakken zorgen ervoor dat vieze luchtjes geen kans krijgen om zich door het huis te verspreiden.

 • Waar plaats je een kattenbak?

  De kattenbak kun je plaatsen waar je wilt, maar veel mensen kiezen ervoor om de kattenbak in een woonkamer, keuken of bijkeuken te plaatsen. Soms staat de kattenbak ook in de hal.

 • Hoe lang kan je met een kattenbak doen?

  Een kattenbak die van duurzame materialen is gemaakt gaat jarenlang mee. Vervanging is niet nodig. Goedkopere modellen zijn iets minder duurzaam en moeten dus op en duur ook vervangen worden.

 • Hoe duur is een kattenbak?

  Kattenbakken zijn verkrijgbaar in prijscategorieën van een paar tientjes tot honderden euro’s. De functionaliteiten, het materiaal waar de bak van is gemaakt en de kwaliteit spelen een belangrijke rol in hoe duur de kattenbak is.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie