De 5 beste kunstkerstbomen van 2024

Wanneer de kerst voor de deur staat wil je natuurlijk een mooie kunstkerstboom optuigen. Een neppe kerstboom heeft ten opzichte van een echte boom veel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de kostenbesparing, want een neppe kerstboom gaat wel jaren mee als je er zuinig mee omgaat. Natuurlijk speelt dan ook de kwaliteit van de boom een belangrijke rol. Het geeft het voordeel dat je niet ieder jaar een frisse echte boom hoeft aan te schaffen. Dus binnen enkele jaren heb je de nep boom makkelijk terugverdiend.

Geen geur en geen naalden

Een kunstkerstboom heeft als groot voordeel dat je geen last hebt van losse naalden. Met ook nog eens een voordeel dat de boom voor een lange tijd mooi blijft. Een echte boom gaat meestal tot de eerste week van januari mee. Afhankelijk van wanneer je deze koopt. In de praktijk komt het ook wel vaker voor dat de boom al rond de kerstdagen kaal wordt en er niet meer zo fris uitziet. Terwijl een hoop mensen het ook leuk vinden om bijvoorbeeld tijdens oud en nieuw nog van de kerstboom te genieten. In deze situaties is de neppe kerstboom zeker een betere keuze. Het nadeel is natuurlijk dat je niet de geur van een echte dennenboom hebt. Maar dat kun je eenvoudig oplossen met handige sprays die je kunt kopen.

Wat is de beste kunstkerstboom?

De beste kunstkerstboom is natuurlijk afhankelijk van welke boom je het mooist vindt, maar houdt er ook rekening mee dat het merk en de prijs belangrijke rollen spelen. Goedkopere kunstkerstbomen gaan doorgaans minder lang mee en worden ieder jaar steeds lelijker. Door het opvouwen en opbergen van de boom verliest het product zijn natuurlijke vorm terwijl dat bij duurdere exemplaren veel minder het geval is. Wil je de beste kunstkerstboom kopen? Wij hebben de beste exemplaren al voor je op een rijtje gezet.

Merk
Model
1
Black Box Trees Frasier Kunstkerstboom met LED Verlichting
Black Box
Trees Frasier
2
Deluxe Kunstkerstboom 180 CM - Nordmann-spar- 1070 takken - PE Premium
Premfy
Deluxe Kunstkerstboom
3
Besneeuwde Kunstkerstboom - Flock - lengte 240 cm en 1376 takken
KJ Kunstkerstbomen
Besneeuwde Kunstkerstboom
4
Triumph Tree Forest Frosted Kunstkerstboom Smal
Triumph Tree
Treekerstboom Slim Forest Frosted
5
Triumph Tree Forest Frosted Kunstkerstboom
Triumph Tree
Forest Frosted Pine

Dit zijn ze, de 5 beste kunstkerstbomen van 2024

1. Black Box Trees Frasier – Beste kunstkerstboom met led verlichting

Black Box Trees Frasier Kunstkerstboom met LED Verlichting
Bekijk kunstkerstboom

De Black Box Trees Frasier is de beste kunstkerstboom met Led verlichting die je kunt kopen en zoals de omschrijving doet vermoeden is deze kunstkerstboom al voorzien van lampjes. Geen gedoe meer dus met snoeren die in elkaar verstrengeld raken of een slechte verdeling die ervoor zorgt dat je na het optuigen weer opnieuw kunt beginnen! Een groot voordeel is dat deze kerstboom gemaakt is van PE en door het duurzame materiaal blijft de boom lang goed en heeft deze de natuurlijke uitstraling van een echte dennenboom!

De takken zijn aan de stam verbonden met een scharnierconstructie en dat houdt in dat bij het uitvouwen van de boom de takken met verlichting direct op hun plaats vallen. Het meeste werk is het versieren van de boom, maar dat is ook altijd de leukste klus van het optuigen van een kerstboom. De minst leuke klussen, zoals het vormen van de kunstboom en het aanbrengen van de verlichting zijn met dit product een fluitje van een cent.

Pluspunten
 • 388 led lampjes
 • Scharnierconstructie
 • Materiaal is stevig en mooi PVC
 • 185 centimeter hoog
 • Extra lang snoer voor stroomvoorziening
Minpunten
 • Te hoog voor veel huiskamers

De Black Box Trees Frasier is verkrijgbaar bij:

2. Premfy Deluxe Kunstkerstboom – Beste Nordmann kunstkerstboom

Deluxe Kunstkerstboom 180 CM - Nordmann-spar- 1070 takken - PE Premium
Bekijk kunstkerstboom

De Premfy Deluxe Kunstkerstboom is de beste Nordmann kunstkerstboom die je kunt kopen en natuurlijk is deze 180 centimeter hoge kunstkerstboom gebaseerd op de bekende Nordmann spar. Als je ooit een echte dennenboom hebt gekocht dan is de kans groot dat je wel eens een Nordmann spar in huis hebt gehad. Zo populair zijn ze. Deze kunstkerstboom is op deze mooi boom geinspireerd.

De kunstkerstboom heeft meer dan 1070 takken die je makkelijk kunt buigen terwijl de boom van duurzaam PE is gemaakt. Dat houdt in dat de boom een natuurlijk uitstraling heeft en eenvoudig in vorm te brengen is. De takken worden met een sterk steeksysteem met de stam verbonden. Een klein nadeel is dat tijdens het opzetten de takken kunnen loslaten.

Pluspunten
 • Gemaakt van het materiaal PE
 • Geïnspireerd op de populaire Nordmann spar
 • 180 centimeter hoog
 • Meer dan 1000 takken
 • Eenvoudig steeksysteem
Minpunten
 • Takken kunnen tijdens het optuigen loslaten

De Premfy Deluxe Kunstkerstboom is verkrijgbaar bij:

3. KJ Kunstkerstbomen Besneeuwde Kunstkerstboom – Beste kunstkerstboom met sneeuw

Besneeuwde Kunstkerstboom - Flock - lengte 240 cm en 1376 takken
Bekijk kunstkerstboom

De KJ Kunstkerstbomen besneeuwde kunstkerstboom is de beste kunstkerstboom met sneeuw die je kunt kopen en nu vraag je jezelf af wat we bedoelen met sneeuw. Echt sneeuw? Nee, natuurlijk niet! Deze kunstkerstboom heeft groene takken die met speciaal materiaal zijn bewerkt. Waardoor het lijkt alsof de boom direct uit het bos komt en onder de sneeuw zit. Dat geeft extra sfeer!

De boom bevat een handige scharnierconstructie waardoor de takken aan de stam zijn bevestigd en het opzetten van de kunstkerstboom is hierdoor een fluitje van een cent! De boom is van stevig PVC materiaal gemaakt en dat zorgt er niet alleen voor dat de boom lang meegaat, maar dat de kunstkerstboom er ook uitziet als een echte spar!

Pluspunten
 • Sfeervol door besneeuwde takken
 • Eenvoudige scharnierconstructie
 • Gemaakt van duurzaam PVC
 • 240 centimeter hoog
Minpunten
 • Geen ingebouwde Led verlichting
 • Iets te hoog voor de meeste huiskamers

De KJ Kunstkerstbomen Besneeuwde Kunstkerstboom is verkrijgbaar bij:

4. Triumph Tree Treekerstboom Slim Forest Frosted – Beste smalle kunstkerstboom

Triumph Tree Forest Frosted Kunstkerstboom Smal
Bekijk kunstkerstboom

De Triumph Tree Treekerstboom Slim Forest Frosted is een mooie kunstkerstboom en ook nog eens de beste smalle kunstkerstboom die je kunt kopen. De boom heeft een kleinere diameter en slechts een hoogte van 155 centimeter. Dat de boom perfect maakt voor de meeste huiskamers. De boom is gemaakt van duurzaam PVC en de takken hebben op die manier niet alleen een natuurlijke uitstraling, maar ze zijn ook eenvoudig in vorm te brengen.

De takken zijn door middel van een insteek constructie in de stam te haken en zo kun je de boom vrij snel opbouwen en optuigen. Een nadeel is dat de takken kunnen losschieten wanneer je aan het optuigen bent!

Pluspunten
 • Natuurlijke uitstraling
 • Gemaakt van duurzaam PVC
 • Smalle vorm en maximaal 155 centimeter hoog
 • Mooie groene kleur
 • Geschikt voor vrijwel iedere huiskamer
Minpunten
 • Insteek constructie

De Triumph Tree Treekerstboom Slim Forest Frosted is verkrijgbaar bij:

5. Triumph Tree Forest Frosted Pine – Beste kleine kunstkerstboom

Triumph Tree Forest Frosted Kunstkerstboom
Bekijk kunstkerstboom

Wil je opscheppen dat je de boom zojuist uit het woud hebt gekapt en dat je nog de ijspegels kunt zien zitten? Dan is de Triumph Tree Forest Frosted Tree de beste keuze, want deze kunstkerstboom heeft op de toppen van de takken een wit puntje dat erop lijkt alsof de uiteinden nog bevroren zijn. Dat zorgt voor extra sfeer in huis! Het is ook de beste kleine kunstkerstboom die je kunt kiezen. Te danken aan het slanke model en een maximale hoogte van 120 centimeter.

De boom is van duurzaam PVC gemaakt en dat zorgt voor een natuurlijke uitstraling terwijl de takken ook eenvoudig te vormen zijn. De takken zijn met een insteek constructie aan de stam te bevestigen. Een nadeel is dat de takken kunnen losschieten wanneer je met het opzetten van de boom bezig bent.

Pluspunten
 • Gemaakt van duurzaam PVC
 • Natuurlijke uitstraling
 • Frosted punten op de takken
 • Klein en smal formaat
 • Kan makkelijk op een verhoging
Minpunten
 • Insteek constructie

De Triumph Tree Forest Frosted Pine is verkrijgbaar bij:

De grote vraag is natuurlijk “hoe kies je een kunstkerstboom?” en uiteraard speelt de persoonlijke smaak een belangrijke rol. Ga je bijvoorbeeld voor een gebruiksvriendelijke boom die eenvoudig te monteren en te demonteren is of kies je juist voor een exemplaar met bijvoorbeeld ingebouwde kerstverlichting. Dan hoef je niet ieder jaar in gevecht met de in elkaar verstrengelde snoeren met kerstverlichting. Je kunt natuurlijk ook kijken naar hoe de naalden eruit zien en logischerwijs ook de kleur van een boom. Nep kerstbomen worden vaak geïnspireerd op echte bomen.

Wat zijn de meest voorkomende maten kunstkerstbomen?

Er is niet echt een statistiek die aangeeft welke maten kunstkerstbomen het vaakst voorkomen, maar er is wel een ongeschreven regel waar je je aan kunt houden. Het mooiste is dat er tussen de top van de boom en het plafond ongeveer 30 centimeter overblijft. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar je hebt dan ook nog altijd voldoende ruimte voor het plaatsen van de piek. Nu lijkt het een fluitje van een cent om hier rekening mee te houden, maar houdt bijvoorbeeld wel rekening met of je de boom op een verhoging plaatst. Heb je een verhoging van 30 centimeter en is je woonkamer 2 meter hoog? Dan mag je boom maximaal 140 centimeter lang zijn.

Kerstbomen vergelijken en uitzoeken

Heb je mooi kunstkerstbomen op het oog? Vergelijk dan de exemplaren op prijs, uiterlijk, kwaliteit en functionaliteit. Een boom met bijvoorbeeld kunstsneeuw op de takken en ingebouwde kerstverlichting zijn wel wat duurder, maar zorgen wel weer voor meer sfeer en minder frustraties tijdens het optuigen van een kerstboom.

Veelgestelde vragen over kunstkerstbomen

 • Welke kunstkerstboom lijkt net echt?

  Een kunstkerstboom die van PE (Polyetheen) gemaakt is, lijkt echt. De naalden zijn niet van echte te onderscheiden en het materiaal is ook goed buigzaam. Hiermee kun je de natuurlijke look van een kerstboom evenaren. De keerzijde? Deze bomen zijn in de regel iets duurder.

 • Hoe lang gaat een kunstkerstboom mee?

  Hoe lang een kunstkerstboom meegaat is afhankelijk van hoe zuinig je erop bent. Als je minder voorzichtig ermee omgaat moet je de boom vaak binnen 2 tot 3 jaar vervangen. Duurdere exemplaren zijn kwalitatief ook sterker. In combinatie met zorgvuldig gebruik kan een boom wel 7 tot 10 jaar meegaan.

 • Hoe groot moet een kunstkerstboom zijn?

  Bij het formaat van de kerstboom moet je rekening houden met de afstand tot het plafond. De meest ideale afstand tussen de top van de kunstkerstboom en het plafond is 30 centimeter. Je moet bij het opmeten ook rekening houden met eventueel de verhouding waar je de kunstkerstboom op wilt neerzetten.

 • Hoe duur is een kunstkerstboom?

  Kunstkerstbomen heb je in verschillende soorten, maten en kleuren en de prijs is sterk afhankelijk van het materiaal waar de boom van is gemaakt, de functionaliteiten zoals ingebouwde kerstverlichting en natuurlijk het formaat. De prijs kan uiteenlopen van enkele tientjes tot wel honderden euro’s.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie