De 5 beste Nintendo Switch games van 2024

De Nintendo Switch is een draagbare spelcomputer van uitgever Nintendo die in 2017 op de markt is gekomen. Sindsdien is de console een groot succes geworden en zijn er al meerdere nieuwe versies van uitgebracht. Het leuke aan de Switch is dat je de spelcomputer zowel in de hand kunt gebruiken als op de televisie. Het is dus een console die je op alle mogelijke manieren kunt gebruiken om je favoriete games mee te spelen. Als je de console aan wilt sluiten op de tv zet je hem in de ‘dock’ die wordt meegeleverd in de doos. Deze dock maakt verbinding met de tv en kun je ook gebruiken om het apparaat op te laden om hem weer mee te nemen. Dankzij het handzame formaat kun je overal gamen: in het ov, op school of op je werk. Het is wel zo dat je alleen games kunt spelen op deze console die worden uitgegeven door Nintendo. Gelukkig zijn er meer dan genoeg klassiekers en ook nieuwe games waar je uit kunt kiezen. Van de nieuwste Zelda tot Super Smash Bros. Maar welke games zijn er anno 2024 eigenlijk allemaal beschikbaar voor de Nintendo Switch?

Wij hebben voor jullie een aantal Nintendo Switch games uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste Nintendo Switch games zijn.

Merk
Model
1
The Legend of Zelda Breath of the Wild - Nintendo Switch
Nintendo Switch
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
2
Super Smash Bros. Ultimate - Nintendo Switch
Nintendo Switch
Super Smash Bros. Ultimate
3
Pokémon Legends Arceus - Nintendo Switch
Nintendo Switch
Pokémon Legends: Arceus
4
Mario Party Superstars - Nintendo Switch
Nintendo Switch
Mario Party Superstars
5
Mario Kart 8 Deluxe - Nintendo Switch
Nintendo Switch
Mario Kart 8 Deluxe

Dit zijn ze, de 5 beste Nintendo Switch games van 2024

1. Nintendo Switch The Legend of Zelda: Breath of the Wild – Populairste Nintendo Switch game

The Legend of Zelda Breath of the Wild - Nintendo Switch
Bekijk Nintendo Switch game

De Legend of Zelda geldt als decennia lang als een van de beste spelreeksen die ooit zijn gemaakt. Het is dus ook niet voor niets dat de nieuwste toevoeging aan de canon: The Legend of Zelda – Breath of the Wild de winnaar is geworden van de prestigieuze Game of the Year Award. Het spel speelt zich zoals in iedere versie af in de fictieve wereld Hyrule Kingdom.

In dit spel is de wereld bijna post-apocalyptisch, alles is namelijk verwoest. Je hebt alle vrijheid om iedere uithoek van Hyrule op je gemak te verkennen. Tijdens je queestes zul je het op moeten nemen tegen verschillende vijanden en meerdere nieuwe bestemmingen ontdekken. Er zijn in dit spel meer dan 100 tempels die je uit kunt spelen… Dat is wel andere koek dan degenen die The Legend of Zelda – Ocarina of Time nog gewend zijn.

Het bijzondere aan deze versie van Zelda is dus vooral de grote schaal ervan en het feit dat je ongelimiteerd overal heen kunt. Het spel speelt zich honderd jaar na de laatste versie af en is echt bedoeld als vernieuwende wereld met nieuwe uitdagingen. Je kunt voor dit spel tevens een uitbreidingspas aanschaffen. Hiermee kun je drie schatkisten kopen met nieuwe kleding die je niet in het normale spel zult vinden.

Pluspunten
 • Ideaal voor liefhebbers van de bekende Zelda reeks van Nintendo
 • Een vernieuwde wereld waarin je zelf alles kunt ontdekken en die zich 100 na het laatste spel afspeelt
 • Te spelen voor kinderen (en volwassenen) van twaalf jaar of ouder
Minpunten
 • Prijzig

De Nintendo Switch The Legend of Zelda: Breath of the Wild is verkrijgbaar bij:

2. Nintendo Switch Super Smash Bros. Ultimate – Beste Nintendo Switch multiplayer game

Super Smash Bros. Ultimate - Nintendo Switch
Bekijk Nintendo Switch game

Degenen die bekend zijn met de Super Smash Bros reeks weten dat dit de beste multiplayer spellen zijn die je op een Nintendo spelcomputer kunt spelen. Het is het vijfde deel uit deze bekende reeks en is ontwikkeld door Bandai Namco en Sora Ltd.

Het onderliggende principe van de game is vrijwel hetzelfde als in alle vorige versies. Je kunt met meerdere spelers kiezen uit zo’n beetje alle personages die ooit door Nintendo in een spel zijn uitgegeven. Vervolgens kun je in meerdere arena’s de strijd met elkaar aangaan. Ieder personage heeft weer andere skills en goede en slechte kanten. Het doel is om alle tegenspelers uit de arena te slaan en als enige over te blijven. Er is daarnaast ook een campaign mode beschikbaar waarin je in je eentje of in samenwerking met een co-speler een verhaal volgt.

Super Smash Bros wordt echter vooral gespeeld vanwege de arena’s waarin je met zeer veel spelers tegelijk kunt spelen. Hoewel het spel dus enigszins gewelddadig is, is het ook prima te spelen voor kinderen vanaf twaalf jaar. Het spel is wereldwijd erkend als de beste van de volledige Smash Bros serie en is sindsdien uitgegroeid tot de best verkochte vechtgame in de geschiedenis. In juni 2021 waren er al 25 miljoen exemplaren.

Pluspunten
 • Wordt beschouwd als de beste game uit de Smash Bros. reeks
 • Is de best verkochte vechtgame aller tijden
Minpunten
 • Hoewel het spel al enige tijd uit is, is het nog niet bijzonder veel in prijs verlaagd

De Nintendo Switch Super Smash Bros. Ultimate is verkrijgbaar bij:

3. Nintendo Switch Pokémon Legends: Arceus – Beste Pokémon game voor de Switch

Pokémon Legends Arceus - Nintendo Switch
Bekijk Nintendo Switch game

Pokémon Legends Arceus is een actiespel dat afkomstig is van gamestudio Game Freak en wordt uitgegeven door Nintendo. Het is de achtste generatie Pokémon game die door Nintendo is uitgegeven en is chronologisch gezien (qua verhaal) een proloog van Pokémon Diamond and Pearl dat in 2006 op de markt werd gebracht. Legends Arceus is gelanceerd op 28 januari 2022 en werd aangekondigd op de 25ste verjaardag van de Pokémon reeks van Nintendo.

Het spel speelt zich lang voor de gebeurtenissen in Pokémon Diamond en Pearl af in de Sinnoh regio. Een grote rol is weggelegd voor de Pokémon Arceus. Het is de bedoeling dat je tijdens het spel wilde Pokémon gaat vangen zonder het gevecht met hen aan te gaan. Sommige Pokémon moeten echter wel bevochten worden om ze te kunnen vangen. Je vecht door reeds gevangen Pokémon in te zetten tegen de nog te vangen Pokémon.

Je kunt in het begin slechts tussen drie standaard Pokémon kiezen. Dat zijn: Rowlet, Cyndaquil en Oshawott. Dit spel is positief ontvangen vanwege de vernieuwde gameplay en de mogelijkheid de wereld te ontdekken.

Pluspunten
 • Een mooie voortborduring op de succesformule van Pokémon met enkele nieuwe elementen
 • Ondanks de bekende elementen toch een volledig op zichzelf staand spel dat interessant is voor beginnende en ervaren spelers
 • Geschikt voor zowel kinderen als volwassenen
Minpunten
 • Er zijn gamers die de graphics van het spel wat ondermaats vonden

De Nintendo Switch Pokémon Legends: Arceus is verkrijgbaar bij:

4. Nintendo Switch Mario Party Superstars – Beste partygame voor Nintendo Switch

Mario Party Superstars - Nintendo Switch
Bekijk Nintendo Switch game

Mario Party geldt al jaren als een van de beste party games. En de nieuwste versie, Mario Party Superstars, is daarop geen uitzondering. Je kunt met dit spel vijf van de klassieke Mario Party borden spelen en daarnaast nog 100 minigames extra om je mee uit te leven.

Het leuke is dat je alle spelsoorten online kunt spelen tegen gamers wereldwijd! Je kunt het natuurlijk ook lokaal opnemen tegen je vrienden. Wanneer je een van de vijf bordspellen speelt wordt iedere beurt opgeslagen op de Switch waardoor je gemakkelijk tussendoor even een pauze in kunt lassen en daarna weer doorgaan. Je kunt tijdens het spelen ook (digitale) stickers naar elkaar sturen om elkaar te motiveren of juist te jennen.

Er zijn meerdere settings mogelijk. Zo kun je ook samen met je vrienden online gaan of een spelletjes marathon houden van 30 games achter elkaar. Kort gezegd is het dus de ideale party game voor jong en oud en zowel online als lokaal een uitstekende keuze.

Pluspunten
 • Je kunt op meerdere manieren spellen spelen tegen online tegenspelers of vrienden
 • Er zijn meer dan 100 minigames beschikbaar
Minpunten
 • Er is geen verhaalmodus die je uit kunt spelen
 • Er zijn ‘maar’ tien personages beschikbaar waar je uit kunt kiezen

De Nintendo Switch Mario Party Superstars is verkrijgbaar bij:

5. Nintendo Switch Mario Kart 8 Deluxe – Beste racegame voor Nintendo Switch

Mario Kart 8 Deluxe - Nintendo Switch
Bekijk Nintendo Switch game

Voor de gamers die op zoek zijn naar de beste racegame voor de Nintendo Switch is er Mario Kart 8 Deluxe. In deze game kun je met alle bekende Nintendo personages tegen elkaar gaan racen. Tijdens het racen wordt je geholpen door voorwerpen die je onderweg op kunt pakken om daarmee je tegenstanders te dwarsbomen. Zo is er het beruchte ‘spiny shield’ waarmee de speler die voorop rijdt automatisch wordt aangevallen.

Je kunt meerdere races rijden in verschillende omgevingen. Deze omgevingen zijn niet realistisch zoals bij sommige racegames op de Playstation bijvoorbeeld. Zo kan het maar zo gebeuren dat er ineens geen zwaartekracht is bijvoorbeeld of moeten de deelnemers ineens over het plafond racen. Voor beginnelingen is er een speciale stuurhulpfunctie waardoor je minder snel van de baan af zult rijden. Je kunt in deze nieuwste versie van Mario Kart tegen vrienden racen maar ook online tegen mensen die je niet kent.

Je kunt kiezen uit 48 race circuits in 5 verschillende klassen. Er zijn 42 verschillende personages waar je uit kunt kiezen waaronder alle personages die ook in oudere versies te spelen waren. Je kunt met maximaal 4 spelers tegelijkertijd Mario Kart spelen op de Switch. In de online multiplayer modus is dit maximaal 12. Als je vrienden hebt die ook een Nintendo Switch hebben, kun je deze aan elkaar verbinden en met maximaal 8 van je vrienden het tegen elkaar opnemen.

Pluspunten
 • Een ideale game om in multiplayer modus te spelen met je vrienden of mensen online
 • Een verbeterde versie van een race game die eigenlijk nooit verveelt
Minpunten
 • Is niet een van de meest goedkope games van Nintendo

De Nintendo Switch Mario Kart 8 Deluxe is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten als je een Nintendo Switch gaat kopen?

Je kunt kiezen tussen twee verschillende Nintendo Switch modellen. De LCD versie en de nieuwste OLED versie. De OLED versie is aanzienlijk duurder, maar de verschillen met LCD zijn dan ook niet gering. Allereerst is er natuurlijk het beeldscherm. Dat is bij OLED een stuk groter en dankzij de OLED belichting komen de kleuren veel intenser naar voren en is het contrast beter uitgebalanceerd. Ook heb je bij de Nintendo Switch OLED een totale opslagcapaciteit van 64 Gigabyte wat dubbel zoveel is als bij de LCD het geval was. Ten derde is het docking station verbeterd. Er zijn nu meerdere USB poorten waarin je meerdere apparaten kunt opladen terwijl je de Switch erin hebt staan. Alles overziend is het dus wel de moeite waard om te kiezen voor een OLED, tenminste als je gaat voor maximaal gameplezier.

Ben je van plan om een Nintendo Switch of een Nintendo Switch game te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over de Nintendo Switch of een Nintendo Switch game? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over de Nintendo Switch of een Nintendo Switch game zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een Nintendo Switch game en vind je dat jouw Nintendo Switch game getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw Nintendo Switch game makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over Nintendo Switch spellen

 • Waarom zijn Nintendo Switch games zo duur?

  De reden dat games voor de Nintendo Switch zo duur zijn, zeker in vergelijking met consoles als de Xbox en Playstation, is dat de spellen niet op discs staan maar op cartridges. Dit is een wat ouderwetse en inmiddels ongebruikelijke manier van games uitgeven en kost meer geld om te produceren.

 • Hoe verwijder je een spel op de Nintendo Switch?

  Je moet ervoor zorgen dat je de nieuwste versie van het systeem op je Switch hebt staan. Vervolgens ga je naar ‘systeeminstellingen’, dan naar ‘geheugenbeheer’, dan naar ‘software’ waar je kunt selecteren welke software je wilt verwijderen.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie