De 5 beste koekenpannen van 2024

Wil je een koekenpan kopen? Dan sta je voor een leuke, maar ook pittige klus. Er zijn zoveel verschillende soorten koekenpannen dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig zijn wij er dan om je wegwijs te maken in de mooie wereld van kwalitatief hoogwaardige koekenpannen en waar je op moet letten als je er eentje wilt aanschaffen. Waarschijnlijk loop je al een lange tijd met de vraag rond wat is de beste koekenpan? Wij hebben een aantal koekenpannen uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste koekenpannen van 2024 zijn. Ook willen we je adviseren om voordat je een koekenpan gaat kopen om een review te lezen. Zo krijg je meer te weten over het product en je krijgt alle voor- en nadelen te zien.

Merk
Model
1
Tefal Hard Titanium+ Koekenpan - Ø 28 cm
Tefal
Hard Titanium+
2
BK Easy Induction Ceramic Koekenpan - Ø30 cm
BK
Easy Induction Ceramic
3
Le Creuset Koekenpan Les Forgées TNS - ø 26 cm
Le Creuset
Les Forgées
4
Demeyere Restoline 3 RVS Koekenpan
Demeyere
Restoline
5
DeBuyer Mineral B Element Koekenpan - Zilver - Rond - Ø 28 cm
DeBuyer
Mineral B Element

Dit zijn ze, de 5 beste koekenpannen van 2024

1. Tefal Hard Titanium+ – Beste koekenpan voor alle warmtebronnen

Tefal Hard Titanium+ Koekenpan - Ø 28 cm
Bekijk koekenpan

De Tefal Hard Titanium+ is de beste koekenpan voor alle warmtebronnen. Het maakt niet uit hoe je wilt koken of bakken, want je kunt deze pan overal op en in gebruiken. Of je nu op inductie, keramisch of op gas kookt of in de oven een maaltijd wilt bereiden. Tefal is natuurlijk ook een gerenommeerd merk op het gebied van keukenapparaten, potten en pannen en ze bewijzen eens meer hun deskundigheid met deze fraaie koekenpan met een doorsnede van 28 centimeter.

De Thermo-Spot ontbreekt natuurlijk niet. De warmte indicator is een specifiek kenmerk van het merk tefal en geeft aan of de pan warm of koud is. Over de handgrepen hoef je jezelf geen zorgen te maken, want deze blijven koud. De koekenpan bevat dus de zogenaamde cool touch handgreep. Daarnaast beschikt de pan ook over de sterkste en meest duurzame anti-aanbaklaag en een goede anti-kleeflaag. De pan is eventueel ook af te wassen in een vaatwasser. Dat zeker als een voordeel mag worden gezien.

Pluspunten
 • Sterke en meest duurzame anti-aanbaklaag
 • Diameter van 28 centimeter
 • Cool touch handgreep
 • Warmte indicator
 • Geschikt voor vrijwel iedere warmtebron
Minpunten
 • Hoge prijs voor slechts 1 pan

De Tefal Hard Titanium+ is verkrijgbaar bij:

2. BK Easy Induction Ceramic – Beste koekenpan voor inductie

BK Easy Induction Ceramic Koekenpan - Ø30 cm
Bekijk koekenpan

Als je op zoek bent naar de beste koekenpan voor inductie, kom je al snel uit bij de BK Easy Induction Ceramic. Deze stevige koekenpan van aluminium en met een doorsnede van 30 centimeter is geschikt om op inductie te koken, maar deze pan is feitelijk voor vrijwel iedere warmtebron geschikt. Je kunt de pan alleen niet in een magnetron gebruiken. Bij gebruik in een oven moet je er rekening mee houden dat de temperatuur nooit boven de 160 graden Celsius stijgt.

De PFAS-vrije coating zorgt ervoor dat de koekenpan een veilige anti-aanbaklaag heeft en daarnaast heeft de koekenpan die dus ook geschikt is voor alle warmtebronnen een goede anti-kleeflaag. Schoonmaken is dus een fluitje van een cent. Helemaal als je een vaatwasser hebt, want daar kun je de pan zonder problemen in afwassen. Daarnaast is het een groot voordeel dat de koekenpan ook een cool touch handgreep heeft.

Pluspunten
 • Diameter van 30 centimeter
 • Geschikt voor alle warmtebronnen incl. inductie
 • PFAS-vrije coating
 • Anti-aanbaklaag en anti-kleeflaag
 • Vaatwasserbestendig
Minpunten
 • Handgreep kan wel warm worden

De BK Easy Induction Ceramic is verkrijgbaar bij:

3. Le Creuset Les Forgées – Beste professionele koekenpan

Le Creuset Koekenpan Les Forgées TNS - ø 26 cm
Bekijk koekenpan

Wil jij je als een echte chef-kok binnen het gezin profileren en ben je een ster in de keuken? Dan heb je natuurlijk ook professioneel materiaal nodig. De Le Creuset Les Forgées is de beste professionele koekenpan die je momenteel kunt kopen. De pan heeft een sterke en veilige anti-aanbaklaag en is van stevig RVS gemaakt. De cool touch handgreep is van aluminium gemaakt en blijft voor een zeer lange periode koud.

De pan is ook voor vrijwel iedere warmtebron geschikt. Inclusief inductie. Het wordt niet geadviseerd om de pan in een oven en een magnetron te gebruiken. De professionele koekenpan is wel vaatwasserbestendig!

Pluspunten
 • Diameter van 26 centimeter
 • Geschikt voor vrijwel iedere warmtebron
 • Professioneel materiaal
 • Gemaakt van stevig RVS en aluminium
 • Cool touch handgreep
Minpunten
 • Kan niet in de oven

De Le Creuset Les Forgées is verkrijgbaar bij:

4. Demeyere Restoline – Beste RVS koekenpan

Demeyere Restoline 3 RVS Koekenpan
Bekijk koekenpan

Als je op zoek bent naar een vrij unieke koekenpan, dan moet je zeker even een blik werpen naar de Demeyere Restoline. Het is namelijk ook de beste RVS koekenpan die je momenteel kunt kopen. Het spreekt voor zich dat de pan gemaakt is van RVS en daarmee is die ook geschikt voor vrijwel iedere warmtebron. Met uitzondering van de magnetron. Je kunt de pan zelfs gebruiken op inductie of in een oven!

Door de meerlaagse bodem wordt de warmte gelijkmatig verdeeld en de pan heeft ook nog eens gelaste cool touch en ergonomische handgrepen voor extra comfort. De koekenpan heeft ook een doorsnede van 28 centimeter en is ook nog eens vaatwasserbestendig. Dus zowel koken, bakken, braden en schoonmaken is een fluitje van een cent met deze mooie koekenpan van het bekende merk Demeyere.

Pluspunten
 • Diameter 28 centimeter
 • Geschikt voor vrijwel iedere warmtebron
 • Vaatwasserbestendig
 • Ergonomische handgreep
 • Cool touch handgreep
Minpunten
 • Geen anti-kleeflaag

De Demeyere Restoline is verkrijgbaar bij:

5. DeBuyer Mineral B Element – Beste ijzeren koekenpan

DeBuyer Mineral B Element Koekenpan - Zilver - Rond - Ø 28 cm
Bekijk koekenpan

Op zoek naar de beste ijzeren koekenpan? Dan kom je al snel uit bij de DeBuyer Mineral B Element. Een pan met een doorsnede van 28 centimeter en die van zowel staal als stevig RVS is gemaakt. Het grote voordeel is dat de koekenpan met vrijwel iedere warmtebron gebruikt kan worden. Inclusief inductie en de oven. Het is even wennen als je voor het eerst een blik werpt naar deze bijzonder vormgegeven koekenpan, maar geloof ons als we zeggen dat pannenkoeken bakken een fluitje van een cent is met deze stevige ijzeren koekenpan!

De pan heeft echter geen anti-aanbaklaag of anti-kleeflaag, maar is wel eenvoudig schoon te maken. Je zult de pan wel met de hand moeten afwassen, want het product is niet vaatwasserbestendig. Een ander klein nadeel is dat de pan geen cool touch handgreep heeft.

Pluspunten
 • Diameter 28 centimeter
 • Lange en hoge handgreep
 • Van ijzer en RVS gemaakt
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Geschikt voor vrijwel iedere warmtebron
Minpunten
 • Niet vaatwasserbestendig
 • Geen cool touch handgreep

De DeBuyer Mineral B Element is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een koekenpan?

De juiste koekenpan kiezen is voor een deel een kwestie van smaak, maar ook bepaalde functionaliteiten kun je doen beslissen om wel voor de één en niet voor de ander te kiezen. Zoals gezegd zijn er verschillende soorten koekenpannen die je kunt kopen. Daarnaast kunnen de prijzen ook nog eens enorm uiteenlopen. Hoe kies je de juiste koekenpan? Dat gaan we je vertellen.

Voor welke warmtebron is de koekenpan geschikt?

Als eerste moet je goed opletten voor welke warmtebronnen een koekenpan geschikt is. De meeste koekenpannen zijn voor vrijwel iedere warmtebron geschikt, maar er zijn uitzonderingen. Met een koekenpan kun je doorgaans op gas, keramisch en halogeen koken, maar inductie is niet altijd mogelijk. Ondanks dat komen er steeds meer koekenpannen op de markt die geschikt zijn voor het gebruik op een inductiekookplaat en zelfs voor in een oven.

Koekenpan met Cool touch handgreep

Een koekenpan heeft doorgaans een stevige handgreep waarmee je de pan makkelijk van het vuur kunt halen of waarmee je het eten in de pan kunt roeren door de pan heen en weer te schudden. Het is dan wel van belang dat je kiest voor een exemplaar met een cool touch handgreep. Een cool touch handgreep warmt niet of slechts heel licht op tijdens het koken en kun je dus met blote handen goed beetpakken. Voor het verplaatsen en beetpakken van koekenpannen zonder cool touch handgrepen heb je ovenwanten of een dikke theedoek nodig.

Is de koekenpan vaatwasserbestendig?

Het is ook goed om te controleren of een koekenpan vaatwasserbestendig is. Wanneer dat niet het geval is zul je de pan dus met de hand moeten afwassen. Als je dat absoluut niet wilt is het een vereiste dat je de koekenpan dus in een vaatwasser kunt stoppen.

Ben je van plan om een koekenpan te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over koekenpannen? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over koekenpannen zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een koekenpan en vind je dat jouw koekenpan getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw koekenpan makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over koekenpannen

 • Wat is de veiligste koekenpan?

  De meest veilige koekenpan is een koekenpan die PFAS-vrij is. Dat betekent dat er geen schadelijke chemische stoffen kunnen vrijkomen bij het gebruiken van de pan.

 • Welke koekenpannen gaan lang mee?

  Koekenpannen van RVS en een gerenommeerd merk gaan het langst mee en hebben vaak een levensverwachting van 10 jaar of zelfs langer. Denk dan bijvoorbeeld aan de koekenpannen van het merk Tefal.

 • Welke pannen gebruikt een chefkok?

  De Le Creuset Les Forgées is het model dat vaak ook in een professionele keuken te vinden is en dus ook door een chefkok wordt gebruikt.

 • Wat is de beste anti-aanbaklaag?

  De beste en meest veilige anti-aanbaklaag is een laag die geen chemische stoffen bevat en van natuurlijke materialen is gemaakt.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie